Ronai and Ronai
AMERIKAI

Szánalmas az „álamelnök” magyarázkodása 2012. január 19. csütörtök 18:32 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(76)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Szánalmas az „álamelnök” magyarázkodása

Eger – Rendkívüli készültség közepette zajlott az „álamfő” mai egri látogatása. A Stop! beszámolója szerint reggel a Dobó téren gyülekeznek a demonstrálók, akik hangos füttyel és bekiabálásokkal üdvözölték a plágium-gyanúba keveredett köztársasági elnököt. Más mód nem volt a nemtetszés kinyilvánítására, mivel kínosan ügyeltek arra, hogy Schmittnek senki ne tehessen fel kérdéseket.

„A köztársasági elnök jött, látták, de a kölcsönös bájolgáson kívül sok nem történt. Egerben ünnepelték közgyűlésen, kísérgették és a protokolleseményeken az ellenzék is kínosan figyelt arra, hogy még csak szóba se kerüljön a plágiumgyanú. Schmitt Pál a szép magyar beszédről is szónokolt középiskolásoknak, sajtot kóstolt és gyárat látogatott. Közben a városban tüntettek ellene és mellette is. Végigkísértük az államfőt csütörtöki egri látogatásán”, írja a Stop.hu, amely „nem várt vendégekről” is beszámol: „egy 20-30 főből álló csoport a Dobó téren demonstrált az államfő ellen, mint fogalmaztak: felháborítónak tartják, hogy a mai napig nem kaptak választ a plágium-botránnyal kapcsolatban.”

Az államfő beszéde előtt Korózs Lajos szocialista megyei önkormányzati képviselő a termet elhagyva megpróbálta becsapni a díszterem ajtaját. Az ajtó nem csattant, mivel megfogta egy épp ott álló sajtószóvivő. Korózs ezután a városháza aulájában található alaptörvény asztalánál kihúzta a doktor jelzést Schmitt aláírásából.

„A tanulásról, az egészséges életmódról és a szép magyar beszéd fontosságáról tartott rendhagyó osztályfőnöki órát a Dobó István Gimnázium tornacsarnokában a köztársasági elnök”, írja a Stop.hu. „Már-már azt érezhettük, hogy felcsapott nyelvművelőnek Schmitt Pál, aki szerencsésnek mondta magát, hiszen 1958-ig nem volt televíziójuk, ezért a sport mellett az olvasás és a zenetanulás volt a legjobb időtöltései egyike. Elmondása szerint ennek köszönheti a választékos fogalmazását. Megemlítette, hogy az internet, a mobiltelefon és a közösségi portálok túlzott használata ront a fiatalok nyelvhasználatán. Felhívta a figyelmet az olvasásra, és kérte a diákokat, hogy a kötelező olvasmányoktól ne szenvedjenek, hiszen ’azok alapozzák meg a szép magyar szóhasználatot’.”

Az egri látogatás alatt sokaknak a szerdai rádióinterjún elhangzottak jártak a fejében. Mint ismeretes, Schmitt Pál azzal kísérelte meg tisztázni magát a plágiumvád alól, hogy kisdoktori disszertációja bárhol fellelhető „törzsadatokra” épül, nem csoda tehát, hogy munkája zöme azonos egy bolgár szerzőével, aki már nincs az élők sorában, és akivel Schmitt állítása szerint együtt végzett kutatómunkát.

Schmitt maga sem tagadja, hogy száznyolcvan oldalt egy az egyben átemelt Nikolai Georgiev munkájából, csakhogy – mint az 214 oldalas disszertáció 211. oldalán található az egyoldalas Következtetések című fejezetből és  a HVG korábban közzétett szövegösszehasonlításából kitűnik – nemcsak az úgynevezett „törzsadatok” nagy része, de Schmitt pontokba szedett következtetései is teljesen azonosak, sőt még szóhasználatukban is egyeznek az 1987-ben írt, Az olimpiai játékok programjának elemzése című 465 oldalas tanulmány Conclusion című fejezetével.

Az már hab a tortán, hogy a disszertációírás nem ismeri a „törzsanyag” fogalmát, és nem menthető oldalak tucatjainak átemelése azon az alapon, hogy ez az anyag nem lehet más, mint  ami a forrásmunkában szerepel. Elfogadhatatlan – és a mű benyújtása idején, valamint mindig is az volt –, hogy egy munka ne tartalmazzon láb- és végjegyzeteket. A Schmitt által többször meghivatkozott irodalomjegyzék ezeket nem pótolja; a forrásokat tartalmazó láb- és végjegyzetek nélkül beszélhetünk szórakoztató ismeretterjesztésről vagy egyéb műfajról, tudományos munkáról azonban aligha, doktori disszertációról pedig végképp nem. Nyilvánvaló, hogy a munkát elfogadó bizottság 1992-ben Schmitt egyéb „érdemeit” szem előtt tartva adományozott kisdoktori címet egy olyan embernek, akinek nemhogy nem jár ilyesmi, de aki még a helyesírás elemi szabályaival sincs tisztában, így még az is kérdéses, hogy szabad lett volna átengedni egy komolyabb érettségin.

„Rádióinterjújában Schmitt Pál azzal érvelt, hogy az olimpiai sportágak történetének ismertetésén kívül értekezésében 30-35 oldalon elemezett és vont le következtetéseket”, írja az Index. „(…) A disszertáció 214 oldalának nagy részét, mintegy 180 oldalt azonban az egyes sportágakról szóló alfejezetek teszik ki, melyek leginkább lexikonszócikkekhez hasonlítanak. A dolgozat rövid, száraz áttekintetést ad az adott sportág történetéről, sok évszámmal. Leírja, melyik olimpia programjában szerepelt először, az egyes NOB-üléseken milyen döntések születtek vele kapcsolatban, a játékokon hogyan alakult a részvétel. A hvg.hu által közölt részletek alapján látható, hogy a dolgozatnak ez a része szinte teljesen a bolgár szerző tanulmányából származik. Schmitt Pál vagy szó szerint, vagy némileg módosítva vett át hosszú mondatokat, bekezdéseket saját munkájába. A dolgozatba az Index munkatársa is beletekintett a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának könyvtárában. A szövegben egyetlen utalást sem találtunk arra, hogy az átvett részek Nikolaj Georgievtől származnak.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (28 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +28 ( 36 szavazatból)
Szánalmas az „álamelnök” magyarázkodása, 4.7 out of 5 based on 28 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(76)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

76 Reader’s Comments

  1. Nem akarom védeni ezt az átváltozóművészt, de az élsportolóknak ingyen osztogatták a diplomákat az ő idejében és sajnos most is. Nagyon sok diplomát és doktorit meg lehetne vizsgálni rajta kívül is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  2. Ének Smit Pál álamföröl:

    …egykori kommunista sporttitkár,
    elutazott a pénzünkön a holdig már,
    és hat nyelven mond semmit,
    hogy a picsába kaptunk egy ekkora senkit?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (41 szavazatból)
  3. Késve vettem észre a már több napos hírt a Rektor intézkedéséről.
    Kecskére a káposztát: a rektor úr a mélységesen megvetett Professzorok Batthyány Körének tagja – így aztán semmi baj nem találtatik majd a gojostol doktorátusával……ugy-e Rektor úr?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  4. Szegény embert úgy sajnálom, hogy 1958-ig, 16 éves koráig nem volt televíziójuk!
    1954. Megkezdődik a rendszeres kísérleti televízióadás Magyarországon.
    1955. A Magyar Rádió szervezetén belül létrejön a Televíziós Osztály.
    1956. Megtörténik az első élő külső sugárzás.
    1957. Elkezdődik a rendszeres műsorsugárzás.
    Ekkor talán 10-50 ezerre tehető a készülék tulajdonosok száma.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  5. nyazsgem smit pali

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  6. eddig csak sejtettem, most már szinte biztos, h jók a megérzéseim. Schmitt Pál ujját sem mozditott a dolgozata kapcsán.Megtették ezt helyette bedolgozói. Maximum aláirta, Igy szegény feje azt sem tudja mi áll benne. Schmitt nem , h summa cum laude doktor Schmitt, hanem summa cum laude csaló és hazug. halvány dugója sincs arról amit beadott, valószinű el sem olvasta. Kiderült, máshonnan is átemeltek tanulmány részeket a dolgozatba. A dolgozat un. védése meg egy baráti csevej volt a haverok közt. AZTÁN AZ IS KIDERÜLT, H AZ EU.-BAN Phd fokozatot tüntetett fel a neve mellett, a kis szerény Schmitt Pálunk. A Pató Pálunk. Na és erre mondta Orbán disznóól takaritó forradalmár , h a legsikeresebb politikus. És beültette a törvénykezés motorjának, azt az embert aki most szoritja a széke karfáját , ragaszkodik elnöki poziciójához.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  7. dr ? kósa
    http://www.vagy.hu/tartalom/cikk/1490_dr._kosa_lajos

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  8. Kötelező olvasmány:
    http://orojan.blog.hu
    :)))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  9. Kedves Avi! ha kötelező, akkor kérem biztosítson meg felelő mennyiségű dedalont az olvasmány mellé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  10. A hozzászólásokat is érdemes elolvasni :))))))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  11. Na Palink, jól megkaptad a ma esti Olga műsorban.
    De az RTL Klub sem bánik veled kesztyűs kézzel (híradó).
    Még mindig nem takarodsz ki az országból?
    .
    Jót röhögtem.
    Az RTL Klub riportere szerint az egyetem doktorit vizsgáló bizottságába felkért tagok közül senki nem vállalta a feladatot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  12. Találtam:
    .
    - Úgy másolnék valamit…
    - S mit Pál?
    :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  13. Orojan blogjára:

    A tollamat sz@rba mártom,
    Azzal írom: Pali balátom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  14. Egyéni eredménye talán egy volt . Olimpián csapatba nyert aranyat ott mindenki megkapta még a tartalék is , ha pástra sem lép . Sokat gondolkoztam , miért kellett vinni . Talán kellett valaki , aki jelent , ha bárki disszidálni akar . Nem vádolom , de mindenképpen érdekes Astoria szállodába is dolgozott ahol lehallgatták a szobákat .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  15. @anonyme (2012. január 20. péntek 13:50)
    Azok az élsportolók nem mentek ki a napra.
    Ez meg a napon sütkérezik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  16. Schmitt puskázik?
    Mi az hogy! Géppuskázik!
    Mint a német Messerschmitt a világháborúban.
    Schmitt = Messerschmitt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Akárcsak Csauszeskü felesége, akinek a dolgozatkészítőjét azonnal börtönbe vitték, azután kivégezték.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. Kedveskéim,ne csodálkozzatok,hogy a mi palink felcsapot nyelvmúvelőnek.Ő egy uj metódikát hozott létre ezzel akarja a maga nyelvhelyesirásait kijavitani.Ami pedig a TV-t illeti,szegényt sajnálom,már ketten vagyunkakiknek l958-ban nem volt televiziója.Sajnos nekem a földet kellett kapálni,pihenésre allig volt időm.A kardoskodásra még a gondolaterejéig sem juthattam el.Ami az egri tiltaklozást illeti,sajnos kevesen voltak.Ha hirül adják érkezését én is ott lettem volna egy sippal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. A borítólap is gyanús. Az egész förmedvényt a Hórukk Gmk. csinálta fusiban az akkori Athenaeum nyomdában. (na ez utóbbi intézményt írd le utánam helyesen Pali)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. “nem a szárny szab itt mértéket, hanem a gerinc”

    http://www.noltv.hu/video/4120.html

    tegnap ez is meg történt. sajnos a “béke” menet ill. agymenet sokunkat elbátortalanította, hogy ne mozduljon ki a várba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  21. Jellemző mennyien merik birálatát elvállalni:
    .
    http://hu.wikisource.org/wiki/A_walesi_b%C3%A1rdok
    Ötszáz, bizony, dalolva ment
    Lángsírba velszi bárd:
    De egy se birta mondani
    Hogy: éljen Eduárd. -

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. A 180 oldal nem volt elég , lopott mástól is

    http://atv.hu/cikk/20120123_plagiumgyanu_heinemann_sose_dolgozott_egyutt_schmitt_pallal?source=hirkereso

    Talán a cím és aláírás valódi !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. asher alexander

    a vegen a magyar oktatas reszere kiadjak majd az uj helyesirasi Lex Schmitt-et is mi???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. A Magyar Nemzet Golyostolla! Eu “Nagy” Doktora! Az USA-ban csupan, The Big Pen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  25. Szemüveges
    2012.január 20.
    Péntek
    13:45

    Engedjetek meg egy platoi kérdést ?
    Szerintetek, miért volt olyan sürgős lerohannia épp Egerbe ?
    Persze, persze, tudjuk jól, megkívánta a sajtot… Közpénzből meg nem illik mégsem rendelni, hogy nézne már az ki, ha herdálja rá, inkább az AUDI 8= 5200 cm3 a hiányosság kedviért lerohantak a tejcsárdába…
    Hogy venné ki már, ha nem magyar sajtot eszik, hanem azt a bühde franc sajtot hozatna, ami ennyiből már tellene rá arra is, még megsóznák a magyarérzetű birodalmi hű társak… !
    Aztán még árulónak tituálnák, ost úgy járnna, mint az SA-s Rohm…
    Biztosra ment, hogy az SA vagy SS vagy a Geschtapo birodalmiak még mögötte állnak és megtudják-e védeni és védelmezni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. Azok után, hogy sunyi módon lapít még mindig, már nem csak a doktori címétől kell megfosztani, hanem magyar (ezzel együtt EU-s) állampolgárságától – beleértve a magyar származását igazoló dokumentumoktól, magyar (hangzású) nevétől, eddigi hivatalos tisztségeitől, azokra való hivatkozási jogától, esetleges magyar kitüntetéseitől, és természetesen köztársasági elnöki címétől (megválasztásáig visszamenőleg). Egyszóval mindentől, ami a magyar nemzethez való tartozását jelenti. Nem kenyerem a kirekesztés – de most az egyszer kivételt kell tennem. Íratlan természeti törvénynek engedelmeskedve. Nemzeti önvédelemből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Schmitt mégse doktorál 2012. szeptember 21. péntek | AN

Chicago Times: Schmittnek mennie kell a NOB-ból 2012. április 9. hétfő | AN

Kik buktatták meg Plagi bácsit? 2012. április 2. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos