Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bomlik vagy tisztul az LMP? 2012. január 15. vasárnap 9:47 | AN

  • Hozzászólások(61)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bomlik vagy tisztul az LMP?

Budapest – Schiffer András, az LMP frakcióvezetője megértette végre, hogy követhetetlen politikája, az elvszerűség hiánya, kétséges elköteleződései miatt a személye bomlasztja a pártot, miután már ketten is bejelentették a frakcióból távozási szándékukat. Ezért most távozik a frakció éléről és a párt vezető testületeiből is, ami nagy áldás az egyébként is zavaros magyar közéletnek, de félő, hogy amíg a frakcióban marad, rossz szelleme tovább kísért.

Ami nyilvánosságra került, az valószínűleg a jéghegy csúcsa.  A karácsonyi parlamenti bilincselésnél egy olyan LMP mutatta meg magát, amire már régóta szükség lenne, és amely fontos szerepet tölthetne be. Talán nem véletlen, hogy Schiffer ebből is kifelejtődött. A távozók érzékeltették, hogy az LMP-n belül lehetetlen állapotok uralkodnak, és Schiffer személye egy átok a pártnak is, Magyarországnak is. Schiffer a mandátumáról nem mond le, vagyis nem szabadultak meg végleg a párt legnagyobb tehertételétől, de a vezető funkciókat elhagyta. Kérdés, hogy funkció nélkül mennyire lesz a továbbiakban bomlasztó a személyisége, a jelenléte.

Ez a kérdés összefügg azzal is, hogy a megindult erjedés a párt bomlását és várható szétesését, vagy inkább a megtisztulását jelenti-e. Schiffer maradása a frakcióban azt jelzi, hogy a belső harc ezzel nem ért véget, szinte kizárt, hogy ne próbálja belül akadályozni azokat, akik egy kiszámítható, értékelvű, liberális és zöld pártot szeretnének formálni az LMP-ből, ami eddig több bosszúságot okozott, mint megnyugvást a demokratáknak. Schiffer Sólyom László átkos szellemiségének örököseként és támogatójaként a 2006-os eseményeket olyan álnok és hamis módon ítélte meg, mint a Fidesz. Gyurcsány-fóbiája beteges, az MSZP-től jobban irtózott, mint a Fidesztől, a Jobbikkal pedig kifejezetten jó viszonyt ápolt egy liberális jellegű párt élén. Ekkora káosz, zagyvaság és zűrzavar ember fejében még nem volt, mintha egy kézigránátot vágnának valaki fejébe.

Schiffer formális távozásával eltűnhetnek az akadályok a demokratikus ellenzék pártjainak együttműködése útjából is. A leköszönő frakcióvezető volt a legnagyobb gátja annak, hogy az LMP csatlakozzon a demokratikus pártok összefogásához, egy lehetséges ellenzéki kerekasztalhoz, amelynek legfőbb célja az orbáni önkény leváltása.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (34 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +50 ( 64 szavazatból)
Bomlik vagy tisztul az LMP?, 4.4 out of 5 based on 34 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(61)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

61 Reader’s Comments

  1. azon sem lepődnék meg, ha S átcsusszanna a rosszabbik csürhéjébe, hiszen szalonképesnek fogadta el azokat, vigyorogva diskurált azokkal, még a külső látszatra sem adva, hogy a nagynénin kivül még milyen sokan háborodnak fel ezen, szóval keresi a helyét és nem csodálnám ha ott meglelné végső nyughelyét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  2. Tisztelt Ego!
    A”minösítgetés és köpködés” az Ön szavai. A “minösítgetést Hetus kezdte, Ön meg köpköd.
    T Hetus!
    Érzelem nélkül politizálni sem érdemes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (4 szavazatból)
  3. LS!
    Üdvözöllek!
    Értelem nélkül meg nincs értelme!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  4. jános kovács!
    Üdvözöllek!
    “Szolidaritásból kellene kinőnie ennek az új erőnek, de sajnos nem látom ott sem az alkalmas embereket….”
    .
    Mert keményen dolgoznak, duma nélkül!
    Bízzál bennük!
    Figyelemmel kell kísérni és segíteni a munkájukat!
    http://www.szolidaritasmozgalom.hu/
    További szép esetét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  5. Jaj, nem eszik olyan forrón a kását (sajnos)
    Egyrészt már pedzegetik, hogy Schiffer egyszer korábban is lemondott – aztán minden maradt a régiben
    másrészt meg “Kétszer is megrágják még ezt a lemondást”
    Azaz nyugtával dicsérd a Schiffertől szabadulást!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  6. Most már előre LMP!
    Amit önök a parlamentél tettek azért a legnagyobb elismerést éreztem mire megszólalt Shiffer és csodálkoztam, – ez ugyan az a párt?!
    Mint ha két LMP lenne, egy orbánista és egy az országért küzdő!
    Szeretnék a továbbiakban kizárólag tiszteletet érezni az LMP iránt és ha Shiffer úr a fideszben vagy a jobbikban érzi otthon magát, kérem ne tartóztassák!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  7. Szép Sándorné

    Schifferben egy családi tüske van, ezért nem tudja hogy melyik lábára álljon ugyanis Szakasits mikor fuzionált a Rákosival, és lett Magyar Dolgozók Pártja, azonnal félre lett álliva, ezért ez a tüske megmaradt, és azt gondolja,hogy igy jár az MSZP-vel is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  8. http://nol.hu/belfold/elek_istvan__onkritika_nelkuli_partokkal_nem_szabad_osszefogni

    Az amit Elek mond miszerint önkritika nélküli pártokkal nem szabad az LMP-nek összefogna nyugodt politikai helyzetben helytálló lenne, de most nem ez a helyzet mert bár valóban tűrhetetlen, hogy Gyurcsány és lízingpártja a DK úgy tesznek, mintha közük nem lenne ahhoz a csődhöz ami a Fidesz 2/3-ához vezetett arról már nem beszélve, hogy magát a gyurcsányi politikai és kormányzati művet röviden a „szart” látványosan az elhagyott MSZP-nél akarják hagyni, a másik oldalon viszont ott van az a kérdés, hogy szabad e most finnyáskodnia egy demokratikus pártnak nevezetesen az LMP-nek, amikor a Fidesz úton van a fasizmus beteljesítéséhez, és vele az ország totális politikai, gazdasági kiközösítéshez? Bármilyen szomorú, hogy Gyurcsány tovább folytathatja a rokonokkal-haverokkal folytatott primitív ámokfutását most azért az lenne a legfontosabb, hogy elsődlegesen mindenki Orbánék megbuktatásáért, az alkotmány helyreállításáért, Magyarország az EU latorállama szégyencím eltüntéséért küzdjön. És ebből az aspektusból igen pozitív Schiffer eltűnése, illetve nem időszerű Elek álláspontja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  9. Sokszor láttuk beszélni, vezetőjüket de nem tudtuk megérteni mit
    akart mondani. Igy nem csodálkounki eltünésén. Az összeláncolást
    miért kerülte el? Igy vezet egy vezető! DE HOVÁ?
    Volt már több olyan párt, ami nem birta a “határozott” mérlegnyelv
    irányvonalat, közészorulva összeroppant. Nem kivánok ilyen sorsot
    az LMP-nek. Vitatkozva de együtt a demokráciáért. Igy jutunk előre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  10. Stumpné Bekes Margit

    Schiffer egy igazi “körkörös” hülye….. Gondolkodni és politizálni nem tud,az már biztos…Senkivel nem akar együttműködni,de mégis együttműködik,mégpedig a rossz oldalon állókkal.Egy igazi trójai faló.Úgy viselkedett,mintha a Fidesz csendes társa lenne és a Jobbik cinkosa!A Gyurcsány fóbiájáról már ne is beszéljünk….A baloldal számára egyszerűen nem kezelhető,félresöpörhető.”Életművére” az tette fel a pontot,amikor kijelentette: választások előtt nem köt szöveteséget,de utána az ördöggel is! A hülyéje!!!! Arra már nem gondolt,hogy akkor már teljesen felesleges,mert számára nincs tovább!!! Ilyen ember ő,a nagy lehet más a politikus!!!!Nagyon jól tette,ha lemondott vagy lemondásra kényszeritették! Talán igy van remény az LMP részére!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  11. Szerintem még idejében mondott le, mert így van remény, hogy a választásokig lesz egy baloldali összefogás. Mert nagyon nagy szükség van rá. Az összefogás feltétele még , hogy megújuljon az MSZP. Ott is elkelne egy karizmatikus pártvezér színre lépése, mert bizony a mostani eléggé felejthető. Arról már nem is beszélve, hogy a régi elhasználódott arcokat is le kéne cserélni. Amennyiben ez megtörténne, akkor a választók -amúgy is rövid emlékezete- tisztulhatna és örömmel, tiszta lelkiismerettel csatlakozhatnának újra a baloldalhoz. Az már kecsegtető eredmény, hogy Gyurcsányék kiváltak a pártból, tehát nem rombolnak tovább, sőt akár támogathatják is kívülről a baloldali politikát, hiszen azért tagadhatatlanul van sok lelkes hívük.
    Nehéz út lesz ez, hiszen ma már a vak is látja, hogy a Jobbik a Fidesz testvérpártja. A Jobbik adja az előhangot, amit aztán a Fidesz kicsit áthangol és beépíti a törvénykezésébe. Mindkét pártnak elsődleges és kizárólagos célja a jogállam leépítése. Amennyiben ez még egy cikluson keresztül tart, végképpen Európa páriájává válunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A populizmus visszaüt 2012. március 1. csütörtök | AN

Az LMP-t nem zavarják a nácik 2012. február 23. csütörtök

Folytatódik a Fidesz macska-egér játéka 2012. február 6. hétfő | AN

Jávor is a Facebookon válaszolt Gyurcsánynak 2012. február 4. szombat | MTI

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos