Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Fidesz Csodaországban: „MaNem hazudunk” 2012. január 9. hétfő 20:20 | Rákócza Richárd Forrás: AN

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Fidesz Csodaországban: „MaNem hazudunk”

Budapest – Teljesen alternatív valóságról tájékoztatja híveit a kormánypárti cselédsajtó. Egyelőre semmi nem utal arra, hogy művelői közül bárki pedzegetné: a Vezénylő Tábornok mintha elszúrt volna valamit. Egyesek viszont lassacskán úgy vélekednek: noha Viktor mindent a legtökéletesebben csinált, a nagyvilág valamiért ezt mégsem képes belátni, vissza kell tehát venni. De miből, mennyit és hogyan?

A Fidesz-Politbüro utasításait szolgamód végrehajtó cselédsajtó legismertebb darabja a jobb napokat is látott Magyar Nemzet, amelyet még az első Orbán-kormány einstandolt egy oly korban, amikor a nyugdíjpénztárak kirablása elképzelhetetlennek számított. A valóság tudomásul nem vétele akkortól hagyomány ennél a lapnál, amely 2002-ben, a nyilvánvalóan Fidesz-vereséget hozó első választási forduló után azt bírta címlapon hozni, hogy: „A második fordulóra marad a döntés”.

Ha valaki ma, tíz évvel később kattint a MaNem honlapjára, mutatóba is alig találkozik mindazon problémákkal, amelyeket a még ellenzékinek, vagy ál-ellenzékinek megmaradt magyar sajtó, valamint a világsajtó San Franciscótól Sydneyig, a Fokföldtől a Tűzföldig, Moszkvától Londonig és Makótól Jeruzsálemig tárgyal: a magyar demokrácia lebontásával, a rendőrállam kialakításával, az új alkotmány okozta felzúdulással, no és azzal a gazdasági katasztrófával, amit Orbán Viktornak nem egészen két év alatt sikerült Magyarországra zúdítania, elérhető közelségbe hozva az államcsőd rémét.

Ellenben az egész világ ellenség, de legalábbis hülye, derül ki a pártlap bértollnokainak egyre ingerültebb megnyilvánulásaiból. Üdítő kivételnek számít a Lidové Noviny véleményének ismertetése. Aki nem ismerné ezt a világlapot: Prágában jelenik meg, és a Fidesz kultúrträgerei maguk is bevallottan meglepődtek, amikor látták, hogy főnökük politikáját veszi védelmébe.

„Az utóbbi napok Orbán-kormányt ütlegelő írásai között előkelő helyet foglaltak el a cseh lapok cikkei, ezért is meglepő olvasni Michal Semín sorait a Lidové noviny prágai lap január 6-i számában (…). A cikkíró meggyőződése szerint ugyanis a magyar alaptörvénnyel szemben kidomborodó uniós kritikák veleje nem az alkotmányosság nemléte, avagy a demokrácia megszűnése. Semín úgy véli, a kritika igazi oka az értékek közti alapvető különbségek mentén keresendő” – írja a Magyar Nemzet, aminek internetes kiadásából egyebek közt megtudhatjuk, hogy a cseh munkanélküliek száma meghaladja a félmilliót.

Ám még a Magyar Nemzet szerkesztőségébe is betüremkedik a kíméletlen valóság. Különösen a vezércikkek gyártói nincsenek könnyű helyzetben, hiszen hálátlanabb a feladatuk, mint egy náci politikai tisztnek 1945 áprilisában Berlinben. A Fidesz eddigi teljesítményéről és helyzetéről nehéz lelkesítőt mondani; propagandista legyen a talpán, aki a frontális támadások halmazából oly baráti megnyilvánulásokat képes kibogarászni, mint a Lidové noviny cikke.

Akin ütni lehet, az továbbra is az IMF; a galád az ellenzék, amely nem elég, hogy „a mélybe taszítaná a büdzsét”, de még fel is jelenti a hazafias kormányt („Honnan tud Mrs. Clinton a Klubrádióról vagy Mark Palmer legbelsőbb ügyeinkről? Honnan?”, háborog a cselédmédia egyik legvonzóbb arca, Seszták Ágnes), továbbá Bajnai Gordon, aki már „bejelentkezett az IMF-nél” a miniszterelnöki posztra; ezt onnan lehet tudni, hogy a gazdaság rendbetételéről hasonlóképp vélekedik, mint a Nemzetközi Valutaalap – ami föltétlenül összeesküvésre utal, és még véletlenül sem arra, hogy a gazdasági törvényszerűségekkel tisztában lévő szakemberek szerint az egy meg egy mindenképpen kettő, mínusz másfél legfeljebb a matolcsyzmusban lehet.

Ha vissza nem is tértek egyelőre még a fideszes újságírók Csodaországból, sejteni lehet, hogy azért már kacsintgatnak vissza a tükör másik oldaláról. Erre utal, hogy – jóllehet mélységes felháborodással, de mégis – szó eshet Orbán Viktor bukásáról. A témát Ugró Miklós hozza fel az Összeesküvés-gyakorlat című remekműben, aki felhánytorgatja Havas Henrik egy műsorának, hogy abban „a meghívottak kirobbanó optimizmussal ecsetelték, hogy az Európai Unióban és Amerikában is egyre aktívabbak azok az erők, amelyek képesek megbuktatni, s minden valószínűség szerint meg is buktatják Orbán Viktort. Egyikük felvilágosította a társaságot, hogy ezeket a befolyásos köröket nem a gazdasági helyzet, nem a pénzügyek állása érdekli, hanem kizárólag a demokrácia, s ha azt veszélyben látják hazánkban, úgy leváltják az Orbánt, mint a pinty. (…) Lehetséges lenne, hogy Wall Street-i vigécek, meg európai bizottságbeli pederaszták leváltsák a magyar nép által elsöprő többséggel megválasztott miniszterelnököt? Ha ilyesmi valóban megtörténhet, akkor a magyar nép tényleg nem tudja, mi a demokrácia” – háborog a szerző.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +12 ( 14 szavazatból)
A Fidesz Csodaországban: „MaNem hazudunk”, 4.4 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

16 Reader’s Comments

  1. A cikk írójának nem kedvence Orbán és hordája.
    Szerencsére több millióan vagyunk már piciny országunkban, akik hasonlóan érzünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (31 szavazatból)
  2. Mert a magyar nép nem tudja! Nem volt ideje megtanulni, mert mindig gondoskodott róla vaki. A magyarok arra vannak trenírozva, hogy mindig valaki mellé álljanak, és az majd elintéz helyette mindent!
    Jól lakatja, kifizeti a számlát helyette,és sorolhatnám!
    Nem tudja elképzelni sem, hogy lehet szabadon, önrendelkezve, semmitől sem félve élni!
    Mert mindig kiszolgáltatott állapotban volt!
    Értem ezalatt a rendszerváltás utáni éveket IS!
    Elég egy párt mellé állni gondolják még napjainkban is sokan, és akkor a jó atyuska majd mindent lerendez!

    Nagyon nem így működnek a dolgok! Munkahelyek kellenének, hogy a még csírázó demokrácia igazából kibontakozhasson, mert amíg ez nincs, önrendelkezés sem lesz soha, csak a kitettség.

    Hogy mindig a hazugságokhoz kellett igazodnia?
    Hát ha nem voltak csak a hatalmat kiszolgáló újságírók, akkor?Olyan bődületes “igazságokkal” traktálták az övéiket, hogy ezzel együtt álomvilágba is ringatták őket.

    Hogy mit ír a Népszava, vagy más nem kormány-hű újság? Azt bűn megnézni, tagadják is rendesen.
    Valami azért elkezdődött.
    Tényleg pedzegeti a hatalom sajtója is a felszínt. De még csak azt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  3. Csak kapkodom a fejemet!

    Ugye ez már a végjáték össztüze!?
    Aztán jön egy pillanatnyi csend és sötétség, majd felkapcsolják a villanyt, ja és másnap felkél egy új reményteljes nap!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  4. Minek kell minden kötőszót elhinnünk?
    Hiszen már ismerjük a tormát, milyen édesgyökér!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  5. Csillagszemű Szarvaslány

    Brrrrrrrrrrrr
    Ülök az üveggömböm előtt és kémlelem a jövőt:
    Látom a jövőt! Igen, már látom!
    Látom az embereket egy szép tavaszi napon, amint köveket dobálnak a parlamentre, mert hetek óta nem kaptak fizetést!
    Brrrrrrrrrrrr

    Mert mégis mi a rossebnek kell már történnie, ahhoz, hogy kimenjenek az emberek az utcára???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  6. Amikor a patást WM-mel együtt kezelik megfelelő helyen , na akkor már csak az ugyan olyan kritikus állapotúak tartanak ki mellette.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  7. Szépnevű -Csillagszemű Szarvaslány!
    Akit ez a politika, fojtogat, letaglóz, azmár így is elkezdte a tiltakozást. Így-vagy úgy. A kisember, az igazi tömeg a legvégsőbb dühében megy majd ki az utcára, de én azt sokkal kevésbé várom.
    Ők nem demokráciáért, sajtószabadságért, és nemzetközi megítélésünk miatt aggódnak, hanem a meg nem érkezett fizetések, a 600 Ft üzemanyagár, és egyéb dolgok miatt. Őket egy perc alatt beleviszik a szélsőségesek a legnagyobb balhéba, és lesz nemulass! (A multik, a bankok, minden eddigi politikus, kivéve a gyevi bíró, esetleg Vonáék, mindenki ellenség.)
    Nem ezt akarjuk, remélem.
    A Orbán szerintem megbukott. nem kicsit, nagyon.
    Továbbra is erős nyomás alatt kell tartani, elérni a legártalmasabb törvényeik sorozatos visszavonására, ha lehet, de inkább építeni a megvelelő kormányzóképes erőt, mely elég támogatottsággal bírna a romok, károk felszámolásához, de ennek kialakulására, megerősödésére és megismeréséhez idő kell. Bő két év megfelelne, de lehet nem lesz annyi, sőt ez egyre valószínűbb, pedig most már kár kapkodni.
    Ki kell menni időről időre, mind több embernek az utcára, de csak csenben demonstrálni, mert épp azt kellene bizonyítani, hogy felelősebb, éretebb, higgadtabb, erőt képviselünk, mint az utcai harcosok.
    Szerintem.
    Valójában Orbánt a nyomás alatt széteső, összezavarodó Fidesz tábornak kell maga alá temetnie, mert ha más teszi el az útból, pótolni fogják. Nekünk csak segíteni kell az eszmélést, de erőnket nem az erőszakkal, hanem a(z emberi) nagyságunkkal kell prezentálnuk szerintem.

    Máshova már betettem, de egy egész jó cikk szerintem, úgyhogy ide is beillesztem: http://fn.hir24.hu/nagyinterju/2012/01/08/gero-andras-orban-nem-bolond/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  8. Ervin,köszönöm a cikket,nagyon jó,biztosan nem találtam volna meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  9. Seszták mint vonzó arcú? Az a liba csak egy HP.
    (H=vizeletet fejben tartó, P=női nemiszerv vulgárisan)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  10. Engem is meglepett ez a csámpásszájú, mosónő alkat vonzózása? Vagy talán a lelke szép? Ki tudja. Ízlések és pofonok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  11. orbán!!!A nenyit,az alaptörvényt,(+asztal),az inflációt, a gyenge forintot, a gázolaj és benzin árát dugd föl magadnak!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. Nagyon helyesnek tartom hogy így ír és agitál állandóan a ” cselédsajtó ”
    Az egyszerű nép fijai azért útálták meg a kommunista ideológiát mert a vízcsapból is ugyanaz dőlt állandóan. ( Amúgy nem tudtak semmi kapitalizmusról , Marxizmusról , demokráciáról , termelési módokról ,de ez nem baj most sem tudnak ezekről semmit )
    Szaal csak így tovább , a biztos átpolarizálódás felé !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. Kattints a felbukkanó képviselő feje búbjára, hogy megleckéztesd!

    http://www.solteszimre.hu/koki/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. „Ha leválthatják Orbánt, a magyar nép nem tudja, mi a demokrácia”.
    Milyen jó nekünk, hogy van egy antiszociális pszichopata miniszter elnökünk, aki meg mutatja mi a Demokrácia, szóval hogy Kussoljunk, és hajtsuk a fejünket a vágóhídon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  15. asher alexander

    mar elore jokat rohogok azon,amire gondoltam-(plane ha netan tenyleg ugy is lesz…….!!?)-az uj fuhrer megszolitasa Benito Orban Elvtars!!!
    Mussolini forog a sirjaban mint egy eszeveszett hulye a kinjaban!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. “…..a nyilvánvalóan Fidesz-vereséget hozó első választási forduló után azt bírta címlapon hozni, hogy: „A második fordulóra marad a döntés”…..”
    Persze úgy is írhatták volna,hogy “a FideSS második lett, az MSZP meg utolsó előtti” :-D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A Magyar Nemzet gyalázza Amerikát 2014. február 10. hétfő | AN

Megint hazudott a Magyar Nemzet 2014. január 19. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos