Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Magyar Nemzet gyalázza Amerikát 2014. február 10. hétfő 23:10 | AN

  • Hozzászólások(42)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Magyar Nemzet gyalázza Amerikát

Budapest – A Magyar Nemzet című kormányszócső rendszeresen minősíthetetlen hangnemben ír Amerikáról, és minősíthetetlen hangnemben gyalázza az Egyesült Államok új budapesti nagykövetét. Mindezt azóta, hogy Colleen Bell a kongresszusi meghallgatásán bírálni merészelte az Orbán-rendszer nem létező demokráciáját. Amerikában sok kifogás éri a nagyköveti kinevezések gyakorlatát, de a Magyar Nemzet ezt Amerika elleni gyalázkodásra használja fel, és hitelteleníteni igyekszik az új nagykövetet, akinek az Orbán-kormányról elmondott véleménye teljes összhangban áll az amerikai kormányzat, az amerikai sajtó és közvélemény véleményével. A republikánus John McCain szenátor budapesti látogatása során ugyanazt mondta el, amit a demokrata Obama elnök új nagykövete.

A Magyar Nemzet előbb az útszéli “Kapott egy kokit a leendő amerikai nagykövet is” címmel számolt be arról, hogy a The Washington Postban bírálta Obama elnök nagykövet-kiválasztási gyakorlatát Henri J. Barkey, a Lehigh Egyetem nemzetközi kapcsolatokat oktató professzora. A Magyar Nemzet nem felejti el emlékeztetni az olvasóit arra, hogy “mint ismert,  az Obama-kampányt segítő producerasszony már a washingtoni szenátus külügyi bizottságának meghallgatásán aggódott egyet a hazai fékekért és ellensúlyokért”. Ez az oka annak, hogy ilyen alpári címmel írnak az új amerikai nagykövetről.

Miközben maga a lap jegyzi meg, hogy a kinevezési gyakorlatot bíráló professzornak egyébként ugyanaz a véleménye a magyar viszonyokról, mint Colleen Bell-nek. Mint a Mgyar Nemzet fogalmaz: Barkey szerint „a magyar demokratikus intézményeket komoly fenyegetés éri a kormánypárt részéről, és szélsőségesek veszik célba a kisebbségeket”. A szerző éppen ezért kifogásolja, hogy nem diplomáciai gyakorlattal rendelkező tapasztalt nagykövetet küldenek egy olyan országba, ahol a demokráciát súlyos fenyegetés érte (ezen már túl vagyunk, a demokrácia gyakorlatilag nem létezik, csak a díszletei - a Szerk.). De “kokiról” szó nincs. Kokit legfeljebb a Magyar Nemzet osztogat az új amerikai nagykövetnek, követve kenyéradó gazdája szokásait, aki Magyarország szövetségeseinek szokott “kokit és sallert” kiosztani, ha számon kérik rajta az egykori Magyar Köztársaságot.

A Magyar Nemzet megfeledkezik arról, hogy mint az Orbán-kormány félhivatalos lapja és a Fidesz médiabirodalom zászlóshajója, nem viszonyulhat úgy egy amerikai nagykövethez, mint egy amerikai lap vagy egy amerikai professzor. Egy amerikai számára a kormánya által folytatott kinevezési gyakorlat bírálata természtes, még a kinevezettek személyét is érheti súlyos kritika. Függetlenül attól, hogy Colleen Bell milyen nagykövet lesz, mert azt még senki nem tudja. Egy biztos, hogy már a kongresszusi meghallgatásán többet tett és nagyobb tisztán látásról tett tanúbizonyságot, mint két korábbi elődje bármikor. Az ellene indult kormánypárti gyalázkodó kampány ennek szól.

De a Magyar Nemzet nem ugyanabban a helyzetben van, mint egy amerikai újság. A Magyar Nemzetnek  Colleen Bell az Egyesült Államok nagykövete, aki az Egyeült Államokat képviseli. Orbán Viktor propagandakiadványának semmi köze nincs az amerikai nagykövetek kinevezési gyakorlatához. Ha az Egyesült Államok nagykövetét támadják, akkor az Egyesült Államokat támadják, amikor a nagykövetet ócsárolják, akkor az Egyesült Államokat ócsárolják. Colleen Bell még el sem foglalta állomáshelyét, de a Fidesz karaktergyilkos propagandagépezete máris beindult ellene: máris szitokszóvá tették a nevét. A helyzetet súlyosbítja, hogy mindezt azzal a nyilvánvaló szándékkal teszik, hogy a világ első számú hatalmának, Magyarország szövetségesének az Orbán-rendszer demokráciaellenes lépéseire vonatkozó kritikáját hiteltelenítsék.

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője még arra a diplomáciai normákat durván sértő megnyilvánulásra is képes volt, hogy előre megfenyegette a Budapestre készülő amerikai nagykövetet, és mivel nem az Orbán-kormány hazug propagandáját zengte, “tájékozatlannak” nevezte őt. Az igazság ezzel szemben az, hogy Collen Bell a meghallgatása során nagyon is alapos tájékozottságról tett bizonyságot, amikor a fékek és ellensúlyok hiányáról beszélt. Nem lehetetlen, hogy az utóbbi idők legjobb nagykövete lesz, ha nem ijed meg a fideszes szélsőjobboldali retorikától és a támadásaiktól. Ahogyan azt az idézett cikkben Barkey professzor is megjegyzi: néha a politikai kinevezettek “is remek szolgálatot tehetnek, sőt akár felül is múlhatják a karrierdiplomatákat”.

Hasonlóképpen durva a Magyar Nemzet legutóbbi híradása, amely “Obama ‘bunkókat’ küld Európába?” címmel jelent meg, és az új budapesti nagykövet, Collen Bell fotójával illusztrálta. A Magyar Nemzet a HVG-re hivatkozik, de a Magyar Nemzet cikke durva csúsztatás. Az eredeti amerikai cikk címe az, hogy “Why Does America Send So Many Stupid, Unqualified Hacks Overseas?“, és ebben a mondatban egyetlen kifejezés sincs, amit “bunkónak” lehetne fordítani. A kérdést úgy lehten magyarraáttenni, hogy “Miért küld Amerika ennyi képzetlen hülyét a tengerentúlra?”

A mondatban szereplő további kifejezéseket inkább képzetlen kontárnak lehetne fordítani, de semmiképpen nem bunkónak. A HVG is tévesen fordította a címet, amikor azt írta, hogy “Amerikai lapban ‘hülye bunkózták’ le a budapesti nagykövetet”, miközben “bunkóról” szó sincs, legfeljebb “hülyékről”, az is többes számban. De a Magyar Nemzet a szövegben valóban szereplő “hülyét” már el is hagyja, és csak a mondatban nem is szereplő “bunkót” használja. Azért, mert az sértőbb.

Még egyszer hangsúlyozzuk, egy belpolitikai vitában egy amerikai publicista lehülyézheti az Egyesült Államok nagykövetét, de egy szövetséges ország kormányának sajtója nem. “Bunkónak” semmiképpen nem nevezheti, mert azt még az amerikai bíráló sem tette meg. Az igazán nagy csúsztatás azonban az, hogy a Magyar Nemzet az egész cikket és a minősítést – Colleen Bell fotójával – rátolta a budapesti nagykövetre. Miközben az írás nem őt, hanem a norvég nagykövet-jelöltet, George Tunis-t hülyézte le, aki a meghallgatásán nem tudta, hogy Norvégia alkotmányos monarchia.

Colleen Bell meghallgatásával kapcsolatban az egyetlen kifogás az volt, hogy John McCain szenátor kérdésére nem tudta megnevezni az Egyesült Államok stratégiai érdekeit Magyarországon. Magunk között szólva a kérdés sem volt egészen pontos. A válasz ezer féle lehet, attól függően, hogy gazdasági, biztonságpolitikai vagy kulturális oldalról nézzük. Ami a politikai szempontból legpontosabb választ illeti, miszerint Magyarországon felszámolták a fékek és egyensúlyok rendszerére épülő demokráciát, azt Colleen Bell jó tanulóként megválaszolta. Éppen McCain volt az, aki nem sokkal később ugyanezeket mondta Budapesten.

A Magyar Nemzet büszkén idézi, hogy az amerikai szerző ellenpéldaként említi magyar vonatkozásban Szapáry György washingtoni nagykövetet, aki 27 évig az IMF-nél dolgozott. Ezúttal az Orbán-kormány által mocskolt IMF pozitív példa lesz, de ennél fontosabb, hogy az amerikai szerző ebben az összehasonlításban téved. Szapáry éppen úgy nem karrierdiplomata, mint Colleen Bell. Az IMF nem diplomáciai testület. Szapáry György a kinevezése előtt Orbán Viktor gazdasági főtanácsadója volt, ebben a minőségében ő éppen olyan politikai kinevezett, mint az új amerikai nagykövet. A különbség legfeljebb abban áll, hogy Colleen Bell családja pénzzel segítette az elnököt, Szapáry más szívességeket tett.

Szapáry képzettebb a gazdaságpolitikában, de ez nem feltétlenül jelent előnyt, mert egy nagykövetnek nem szükséges bankárnak lennie. Az viszont már a jogállamtól idegen, hogy Szapáry kinevezése érdekében módosítottak törvényt, hogy 70 év feletti személy is betölthesse ezt a posztot. Ez sokkal durvább eljárás, mert éppen arra mutat rá, hogy nem a törvényhez igazítják a gyakorlatot, hanem a gyakorlathoz a törvényt. Nincs semmilyen törvényi féke a politikai akaratnak.

A Magyar Nemzet gyalázkodása illeszkedik az Orbán-kormány és a kormánypárti média amerikaellenes uszító kampányába. Ez a hangnem példátlan egy kis országtól, amely a NATO tagja. Biztonságát az Egyesült Államok garantálja. Döbbenetes, hogy az Orbán-kormány a goebbels-i propaganda módszereit, a karaktergyilkosságot nemcsak belpolitikai ellenfeleire, hanem stratégiai szövetségeseire is kiterjeszti, sutba vágva a diplomácia és az udvariasság elemi szabályait. A Magyar Nemzet nemcsak egy nagykövetet, hanem egy hölgyet “bunkóz le”.

A demokraták számára mindez jó előjel: ha Orbán sajtólakájai szimatában megbízhatunk, s ha a Magyar Nemzet már most ilyen alpári módon gyalázkodik, akkor Colleen Bell jó nagykövete lesz az Egyesült Államoknak Budapesten.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (58 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +63 ( 81 szavazatból)
A Magyar Nemzet gyalázza Amerikát, 4.7 out of 5 based on 58 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(42)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

42 Reader’s Comments

  1. Tényleg jó lenne, ha “jó” lenne!
    A Magyar Nemzet bunkóinak rengeteg dolga lenne.
    Nagy a baj, ha még egy itt sem levő nagykövetet ennyire karakter gyilkolásznak!
    Ezt a nagykövetet nemigen kenyerezik le egy nyálas kézcsókkal.
    A bolhák meg köhögjenek tovább, hiszen hűségüket pártjukhoz, és kormányukhoz ezzel látják igazolva.
    Az egy más kérdés, hogy már nem látják maguk sem, hogy mennyire lementek még a saját színvonaluk alá is ennek érdekében.
    Hülyék. Ilyen egyszerű.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (53 szavazatból)
  2. íme a modern völkischer beobachter
    nade, HOL VAN BAJERZSÓTIKA ?!
    a másik véresszájú fidióta
    szólaljon má meg végre
    mert eddig csak a lumpen spanját bencsikratát lehetett köpködni látni
    aki habzó pofával vezényelne sortüzet a Sándor Palota előtt
    tényleg “hiányolom” a zsótit … “várjuk má nagyon”….
    de valsz már dolgoznak valamelyik rezsiműhelyben, a pösze selmeczivel meg a nácimátéval hogy mit is hazudjanak majd a következő napokban
    egyszerű ezeknek az “agyuk”, egysejtű
    Csak a szokásos fideSS-es primitívség
    és a “legszebb” benne, hogy az antimagyar álnemzet nevű szennykanális egyre jobban behergeli magát és a fikciót kezeli valóságként
    ezek fél lábbal már a börtönben vannak ordasorbánnal az élen

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (36 szavazatból)
  3. a szennykanális bunkózik, aminek annyi az angol és egyéb nyelvtudása, mint a valóban bunkón ádernek :)))
    http://fideszfigyelo.blog.hu/2012/04/14/ader_janos_beszelni_angol
    ha törni angolt fideSSnyik hát akkor majd…
    majd Eszter segít…
    :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (33 szavazatból)
  4. Dear Ms. Bell,
    .

    Thank you for all your efforts representing the U.S. and trying to make favorable changes through diplomatic solutions.
    Regrettably, diplomatic solutions only work with diplomats and politicians, and seemingly fail to achieve any success with political Neanderthals like the present Hungarian government.
    .
    Many of us are worried about the international community’s timewasting civilized approach at a place where no civilized diplomatic solution is going to work. As always, many of us are in a fear that considering Hungary’s political and territorial insignificance, grater and powerful nations will underestimate the danger of Hungary and her present troublemaking government to democracy, peace, and prosperity.
    .
    It seems to me that sulky Mr. Orban and his government, denigrating the U.S. and personally you Ms. Bell, is actually not addressing you but the poorer, disgruntled nations, discontented politicians, and of course the extreme right wings in other European countries in order to find followers. Moreover, I am afraid their plan will work unless the man and his unfortunate work are brought into a halt.

    With hope for a better future I thank you for your attention reading this message, in case of course it could reach you at all.

    Kind regards.

    Eagle

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (22 szavazatból)
  5. Fogjuk mi még kivülről ugatni a NATO bezárt kapiját.
    De az inkább keserves vonyítás lesz.
    Ha majd a Román meg Szlovák fegyveres erők pont a mi határaink mentén fognak -véletlenül persze- törzsvezetési gyakorlatokat folytatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (28 szavazatból)
  6. Azt hiszem, ezek után Colleen Bell nem fog hanyattesni, ha a pulykakakasunk kezet csókol neki, mint a korábbi nagykövet asszony, aki vélhetőleg sokat ártott azzal, hogy beleesett orbánba, és elfogultan informálta a kormányát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (29 szavazatból)
  7. Tényleg, jön majd a marha modoros gusztustalan macsó kézcsók. Mindezek után, persze. Pfuj!

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (37 szavazatból)
  8. @emofree

    Már az is hiba lenne, ha a nagykövet ezek után hajlandó lenne személyesen találkozni Orbánnal amíg Orbán nem adja tanújelét egy valós kapitulációnak.
    .
    Persze lehet erre mondani, hogy ha behívatják egy ország kint állomásozó nagykövetét, esetleg pont a miniszterelnök akkor nem mondhat nemet, de szerintem pont ez lenne a lényeg. Ez lenne az első komoly lépés, átírni a diplomácia helyi magyarországi szabályait, mielőtt Orbán írja át teljesen.
    .
    Mellesleg amit Orbán csinál kézcsók ürügyén az szerintem diplomáciai botrány és függelemsértés. Nagyon csodálom, hogy a diplomata asszonyok nem rögzítik előre az előzetes protokoll egyeztetéseken, hogy Orbán nem léphet közvetlen közelükbe és nem érintheti meg őket. Végül is lehet, hogy hízeleg nekik, vagy szórakoztatja őket az adott pillanatban és igyekeznek kulturáltan diplomatikusan reagálni amiből régóta profitál a mi tahó vademberünk, de Orbán kézcsókja nem a tisztelet jele, hanem előre megfontolt politikai célzattal a partner női mivoltának erőteljes és indokolatlan kihangsúlyozása, valamit női mivoltából eredő alacsonyabbrendűségének kihangsúlyozása.
    -
    Ezen az alapon javasolhatnám, hogy együttérző diplomata férfiak, természetesen a 2 méteres termetűek rendszeresen lapogassák Orbán hátát és lekezelően veregessék hátulról vállon mint apuka a hülyegyerekét.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (36 szavazatból)
  9. Collen Bell egy olyan szakmában ért el sikereket, amelyet korábban kizárólag a férfiak uraltak. Bízzuk abban, hogy nagykövetként is megállja a helyét, és kellő határozottsággal fogja kezelni a helyzetet. Gondolom mentálisan is alaposan felkészül Új – Ázsiára…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (32 szavazatból)
  10. A vitya seggnyalója az mn nevezetű bulvár trutyi mit is várhatunk el tőlük

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  11. admin
    2014. február 11. kedd
    03:43

    :))))
    Arra gondoltam, el kellene küldeni Colleen Bellnek a kézcsókos videót (ha valaki megtalálná). Hátha megtréfálhatná ezt a mocskos senkiházit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  12. Kitől is tanulhatta volna meg orbán a jó modort, illemet, etikettet? A kézcsókot szerintem az ő kezeit nyalogató szégyentelenül szervilis matrónától tanulta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  13. “A Magyar Nemzet … az Orbán-kormány félhivatalos lapja …”.
    .
    Ezzel szemben azt gondolom, hogy a magyarnemzetnek nevezett újság teljesen hivatalos lapja a kormánynak. Mi több: a fidesznek!
    Másképpen fogalmazva: a MN pártunk és kormányunk hivatalos lapja.
    .
    Kedves Pethő Sándor! – ugye ezt nem gondolta volna?
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  14. Viktor olyan ember aki bicskával zabálja a bablevest és kanállal eszi a rántott húst.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  15. Viktor azért ragadja meg két kézzel a nöi kezet, mert addig a másik keze nincs a zsebében amivel a tökeit markolásza.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  16. Én az USA helyében egy nagydarab, határozott, szigorú afroamerikai asszonyságot küldtem volna ide orbánnak, akiről lepattan bármilyen pávatánc próbálkozás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  17. Csak azt tudják adni mi lényegük. De ha ezt mindig beveszi a szavazópolgár, miért változtatnának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  18. Kis késéssel született meg az új bonhomme-izmus.
    Viszont ahol tudtam, beleépítettem a kommentjeiteket.
    .
    Bohókás bohóckák
    ..
    Bohókás bohóckák járják a vidéket;
    Bohócnak is ócskák, de hát csak pribékek.
    ott vannak mindenütt Bajnai nyomában;
    koslatnak mind együtt a vidék porában. / sarában.
    ..
    Többen Orbánt sejtik a maskara mögött
    ki, mint modern Mátyás, bohócnak öltözött.
    Ám hiába! Bárhogy maszkírozza magát,
    megérezni rajta a félelem szagát!
    ..
    És akik kísérik…! Csak rájuk kell nézni!
    E senkik kísérlik Bajnait ekézni?
    Két ily némbernek egy verés kevés lenne;
    és mily férfiember lelné kedvét benne?
    ..
    Talán Varga Isti, a család tudora?
    Netán Balogh Józsi galád komondora?
    Ilyen zombiktól tán a férjük is frusztrált,
    s szex helyett a spájzban borosflaskát mustrált.
    ..
    Harcos hiteteknek szilárd az alapja;
    egy hiányzik nektek: Vityu kán kalapja!
    Ha kell, feltűzhetjük egy magas póznára:
    hajlongjatok neki fajankók módjára!
    ..
    Egy baxott nagy cirkusz ez az egész ország;
    elfajzott bohócok irányítják sorsát.
    Kétharmad alapján silányítják, nyúzzák,
    ám Vilmos napján* a rövidebbet húzzák!
    ..
    A Magyar Csapat en bloc egy bohócgárda:
    a Führer nyomában járnak csodát várva.
    Egy ország utálja már az egész rendszert;
    pár hét, és bevallja: Bohóckám, ez nem nyert!
    ..
    Hiába volt, hogy a zenekar rárántott,
    hiába pufogott tompán a sámándob,
    hiába lejtetted el a pávatáncot:
    néped nem viseli el magán a láncot!
    ..
    Nyolcmilliónak van már tele a töke,
    s ha kezükbe kerül a Bohóc üstöke,
    új frizurát hozhat számára a tavasz:
    úgy fog majd kinézni, mint Telly Savalas!
    ..
    * április 6-a

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  19. Van annak haszna, hogy a “kormány”-nak becézett szélsőjobb máris több alkalommal megugatta Colleen Bellt: ez az előtréning megmutatta, mire számíthat az új nagykövet. Remélem, ez nagyban segíti a munkára való felkészülését.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  20. gigi60,
    videót nem találtam, van viszont egy fotógyűjtemény a führer kézcsókjairól:
    http://napizeje.blog.hu/2011/04/14/a_kezcsok_evolucioja

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  21. Még megérjük, hogy Magyarország hadat üzen az Amerikai Egyesült Államoknak.
    De tényleg: nem viccelek, ez komoly. Gondoljanak csak bele, Napóleon is milyen mértékben elszámította magát, amikor megtámadta Oroszországot, /nagyságban, erőben hasonló, mint az USA/ és folytathatnám a sort azzal, amikor Horthy őfőméltóságú uraság Magyarországa kicsit több, mint száz év múlva megtette ugyanezt.
    A Hadak Legfőbb fura urától még ez is kitelik.
    Egyébként látom, hogy mennyire igaz a mondás: mondj igazat, és betörik a fejed.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  22. bonhomme
    2014. február 11. kedd
    13:09

    Köszönet a linkért. Pont ez az . Két marokra fogja a nők kezét ez a paraszt mintha disznócsülköt akarna zabálni és közben úgy néz a nő szemébe mintha szabad préda lenne. Valóban szomorú, hogy sok nő ezt megengedi neki, valószínűleg nem is sejtik, hogy hogyan fog lezajlani, azt hiszik szabvány kézcsók lesz.
    .
    Nagyon kiábrándító lenne ha Bellről is ilyen kép készülhetne Orbánnal. remélem nem jut idáig a dolog. Sok tekintélye nem maradhat egy diplomata nőnek, ha ezt megengedi Orbánnak. Tudja ezt jól a felcsúti, azért csinálja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  23. Kedves Cobold!

    Nem fog hadat üzenni az USA-nak,mert gondolj bele:” mit kezdenénk azzal a sok hadifogollyal?”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  24. Addig huzogatjak az oroszlan bajuszat ameddig elo nem veszik az ORBAN DOSSZIET bizonyitekokkal es akkor nagyon nagy baj lesz magyarorszagon az biztos akar polgarhaboru is kitorhet .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  25. Uj nagykovet nem veletlenul lett kivalasztva ! Tisztaban vannak az egyesult allamokban hogy egyre veszelyesebb itthon a helyzet es felkeszultek egy esetleges anarchiara ! Mar tudjak ORBAN gyogyszere elgurult , es okosan nem beavatkozva de hatva az esemenyekre segiteni fognak biztos vagyok benne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  26. ˙
    Örüljünk neki, hogy a Fid-SS és csatlósai így viselkednek Amerikával és Európával szemben is, ugyanis az ebben érintettek legalább megértik, hogy Orbanini tulajdonképpen hogy is viszonyul Magyarország “szövetségeseihez”. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy erre képtelenek maguktól rájönni.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  27. Admin !
    Csak nem a Mánás-Miskai kézcsókra gondolsz ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  28. Amikor ez az ország eltűnik a térképről a világ egy kicsit jobb hely lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  29. Eagle
    I hope Ms. Bell will read your opinion. She – and a lot of people behind the scenes, without names – follow carefully the situation in Hungary. Anyway, she comes to Budapest and gets cold shower to her neck, even in advance.
    Nice people, these Hungarians…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  30. A legnagyobb gyalázat, hogy egy színvonaltalan nyomdai melléktermék Magyar Nemzet címen jelenhet meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  31. bonhomme
    2014. február 11. kedd
    13:09

    Köszönöm, ez is nagyon szép gyűjtemény. Ma megpróbálom megkeresni a videót is, abban már az indiai nem tudom, hogy hívják hölgy kezének elkapása is benne van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  32. Az előző, görög származású nagykövet asszony (a nevére sajnos, nem emlékszem) egy, a Gellért-hegyen készült felvételen látható, hogy felhevülten, nevetve hátrahajol kézcsók közben. Utána meg jött a Médiatörvény, és ő elmismásolta a jelentést róla. Más magyarázat nincs az 1. Amendment országában arra, hogy Amerikában nem vették észre ezt a törvényt, amely megágyazott a diktatúrának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  33. Nem kell izgulni, kedves olvtársak.
    Az egér üvölt az elefántra. Vagy a bolha köhög. Na aztán, hova sz@rjak?
    Egy jelentéktelen törpe állam fontoskodik!?
    Ahogy mondva vagyon: “A kutya (orbanisztán) ugat a caravan (világ) halad.
    Ez van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  34. Sonja Gandhi az indiai hölgy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  35. gigi60,
    az indiai ezer helyen fent van, csak a görög-amerikai nagykövetet nem lehet fellelni.
    Találtam másik gyűjteményt is, nagyjából ezekkel a képekkel, meg még a Wittner Marcsa mancsát is csókolgatta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  36. László:
    ..
    Hadat üzent minap USÁ-nak Hunnia;
    Führerünknek erre még rá kell gyúrnia!
    Hende Csaba inti: Viktorom, ne bomolj!
    Hát kell nekünk az a sok-sok hadifogoly?
    ..
    Kell ám bizony, Csaba: jó lesz közmunkára;
    fel is virágzik az ország nemsokára!
    Unió is lássa: nem vagyok én léha;
    el is foglalom az USÁ-t majd néha!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  37. Kedves olvtársak!
    Ezt most mind LÁSZLÓnak köszönhetitek! :DD
    ..
    A Führer hadat üzent
    ..
    Hadat üzent minap USÁ-nak Hunnia;
    Führerünknek erre még rá kell gyúrnia!
    Hende Csaba inti: “Viktorom, ne bomolj!
    Hát kell nekünk az a sok-sok hadifogoly?”
    ..
    “Kell ám bizony, Csaba! Jó lesz közmunkára!
    Fel is virágzik az ország nemsokára!
    Unió is lássa: nem vagyok én léha;
    el is foglalom az USÁ-t majd néha!
    ..
    És ha ungorkodik az a kis nagykövet:
    Gánton a bányámban törheti a követ!
    Meg fogja majd szokni az új magyar trendet:
    Sintér Sanci helyett én csinálok rendet!
    ..
    Csodájára jár majd az egész régió,
    amikor megindul a Magyar Légió!
    D-Day: július négy! Amerika, reszkess!
    Nem állít meg, csak az óceán, a Csendes!”
    ..
    Hende Csaba csuklik: ez már sok egy kicsit,
    de Führerünk máris rendel egy harckocsit:
    “Gyere, Csaba, menjünk! Tartsunk seregszemlét!
    Kémeink meg máris egy kis terepszemlét!
    ..
    Mondd, mire számítasz? Milyen kemény harcra,
    ha Normandiában száll a sereg partra?”
    “Normandiaa?? Viktor, tudod, hogy az hon’ van?
    Itt, Európában, és Franciahonban!”
    ..
    “Jaaa…? Hát akkor legyen…. nos… Kalifornia…?
    A haditervemnek ki kell még forrnia!”
    “Ez mekkora ötlet! Szavamra, Vezérem…!”
    “Bízzál bennem, Csaba! Célomat elérem!
    ..
    U-bootokat majd az albánoktól bérlünk;
    nem egyet, de százat! Annyiba beférünk!
    Reszkess, Amerika! Sorsod oly mostoha:
    lesújt majd reád a Kárpátok Ostora!”
    ..
    … És lőn: az albánok egy setét éjszakán
    a száz U-bootjukkal felúsztak a Dunán.
    Legnagyobb titokban, az éj leple alatt
    behajózott mind a magyar alakulat.
    ..
    El is indult titkon tízezer levente,
    Viktorunk meg itthon már a fogát fente:
    “Egész Amerika…! Ez ám a nagy falat!
    Több, mint felhúzni a Kínai Nagy Falat!”
    ..
    ..Soká utaztak, de végül partot értek;
    a magyar parancsnok nézi a térképet:
    “Hosszú út lesz, fiúk: gyalog Washingtonba!
    No de ha felérünk, elfoglaljuk nyomba’!”
    ..
    …A magyar vitézek peckesen, több sávon
    meneteltek végig a Rodeo Drive-on.
    Tátott szájjal nézte, aki látta őket;
    meg is éljenezték a menetelőket.
    ..
    “Jön az Andy Vajna! Filmet forgat megint!”
    Elindult a pletyka: szájról szájra kering.
    “Biztos folytatódik a Schindler listája!
    Tízezer statiszta került a listára!”
    ..
    Készséges járőrök igazítják útba:
    mutatják, a sereg hogy jut Hollywoodba.
    Végül elfoglalták ők az “egész várat”:
    igaz, nem az USÁ-t, csupán a filmgyárat.
    ..
    Oly jól kerestek mind a filmforgatáson,
    az eszük nem is járt attól kezdve máson,
    mint hogy sok-sok filmben kéne szerepelni:
    vaktölténnyel is tud fegyver kerepelni!

    * * *
    …Viktorunk csak várta, várta, hogy bemondják,
    hogy a magyar hadak USÁ-t elfoglalták.
    Végül csak megtudta a csúf igazságot:
    meghódították ám, de a filmvilágot!
    ..
    Dührohamot kapott: tört-zúzott a beste,
    Anikó asszonynak arcát átrendezte.
    S hogy nem bírtak vele, visszavitték Gazba:
    azóta is ott van egy gumiszobába’.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  38. Kukacoskodással szívatják az USA-ban élő magyar választókat

    Földes András

    2014. február 11., kedd 16:08 |
    Címkék
    választás 2014, new york, elutasítás

    Apró hibákra hivatkozva dobja vissza a Nemzeti Választási Iroda (NVI) a New Yorkban élő magyar állampolgárok választási feliratkozási kérelmét. Az Index egész sor levelet kapott, amelyek írói hasonló jelenségről számoltak be.

    A külföldön élő magyar állampolgár feliratkozik a választásra.

    Az NVI visszadobja a jelentkezést.

    Egyes esetekben megad valamilyen megkérdőjelezhető indokot.

    Végül kiszab egy teljesíthetetlenül rövid fellebbezési határidőt.
    h i r d e t é s

    Egy New York-i nő online kérelmét például azért dobták vissza, mert lakhelyeként csak Budapestet tüntette fel, a kerületet nem jelölte meg. Más esetben az volt a hiba, hogy a feliratkozó csak az anyja egyik keresztnevét adta meg. Volt olyan eset, amikor a visszautasítást meg sem indokolták.

    Az elutasítás ráadásul törvénytelen, a választási törvény ugyanis külön említi, hogy ilyen indokokkal nem dobható vissza a kérelem, ha a megadott adatok alapján a “választópolgár személyazonossága kétséget kizáróan megállapítható”.
    D HS20130802007
    Fotó: Haáz Sándor

    Az Amerikában dolgozók helyzetét egyéb fogásokkal is nehezítette az NVI.
    Tud az NVI, ha nagyon akar
    A törvény elnézi a kis eltéréseket

    A 84. § szerinti kérelem elbírálása során a választási iroda abban az esetben is helyt ad a kérelemnek, ha a kérelemben foglaltak

    a) ékezethiba,
    b) írásmódbeli eltérés,
    c) földrajzi név idegen nyelvű megjelölése
    d) a 92. § (1) bekezdés
    a)pont
    aa), ab) és ad) alpontja szerinti
    da) adatban több utónév egyikének elhagyása, vagy
    db) adat más nyelven történő megadása

    következtében nem egyeznek meg a polgárok személyi és lakcím adatait tartalmazó nyilvántartás, illetve a magyar állampolgárságát igazoló okirat nyilvántartásának adataival, de a választópolgár személyazonossága kétséget kizáróan megállapítható.

    Bár egyik levélírónk azt jelölte be, hogy őt emailben értesítsék, végül a budapesti címére kapta meg az elutasító levelet, miszerint adatai nem egyeznek meg a központi nyilvántartásban szereplőkkel. Az ügyben az a nonszensz, hogy a magyarországi cím nem szerepelt a jelentkezésben, tehát a hatóságnak a megadott adatok arra mégis elegendőek voltak, hogy kiderítsék, kiről van szó. A választási névjegyzékbe vételhez azonban mégis kevés volt.

    Volt olyan, akinek nem indokolták meg az elutasítást, tehát fellebbezni sem tud mi ellen.

    De az sincs könnyű helyzetben, aki veszi ezt az akadályt. A választási iroda ugyanis a kézhezvételtől számított három napot ad a fellebbezésre, levélben. De információt szerezni sem egyszerű:

    „A határozat nincs aláírva. Se név, se telefonszám vagy cím nincs feltüntetve, ahol érdeklődhetünk. Ez különösen fontos azoknak, ahol az okot nem jelölték meg és fellebbezni kénytelenek.”

    Az egyik választani kívánó magyar kétségbeesésében az illetékes választási iroda honlapján talált számot is hívta, de azt senki nem vette fel. És ez nem az ő hibája: nekünk is másfél nap volt, mire választ szereztünk az NVI-től úgy, hogy ismertük a sajtós mobilszámát.
    A Nemzeti Választási Irodának a törvény nem parancsol

    Sajnos végül az NVI válasza sem segítette az eligazítást. Kérdéseink, és az NVI válaszai:

    Miért kérnek olyan adatokat, amelyekre a törvény szerint nem lenne szükségük?

    Az állampolgárnak minden esetben a személyi igazolványában ill. lakcímkártyáján szereplő személyes adatokat kell betűről betűre átmásolni. A szigorúságra pont azért van szükség, hogy megakadályozzák a más nevében történő visszaélést.

    (Azaz a Nemzeti választási Iroda nem érzi magára nézve kötelezőnek az ide vonatkozó törvényt.)

    Miért nem küldenek emailt, ha van ilyen opció, és azt jelölte be a kedves választópolgár?

    Küldtek emailt.

    Miért ment ki visszautasító határozat indoklás, más esetben aláíró, illetékes neve nélkül?

    Erre csak a konkrét eset ismeretében tudnak válaszolni.

    Miért kell fellebbezni?

    Nem kell fellebbezni, elég a hiánypótlás.

    (Az iroda levele egyébként fellebbezést említ.)

    Hogyan lehet fellebbezni 3 nap alatt?

    Lehet online is.

    (Csak ezt elfelejtették beleírni a határozatba.)
    186973841
    Fotó: Spencer Platt
    Direkt nehezítik?

    „Talán a rendszer úgy van megépítve és eltervezve, hogy a külföldön szavazok egyik csoportja (akik ugye nem az új állampolgárok) számára meg legyen nehezítve a regisztráció. Hogy ez tudatos, vagy sem azon lehet spekulálni, de az eredmény mindenképpen az, hogy egy csoport állampolgárt, akiknek a szavazata kiszámíthatatlan, megpróbálnak megfosztani a jog gyakorlásától” – írta az egyik visszautasított.
    Írjon nekünk!

    Ha szívesen megosztaná tapasztalatait, ha vannak érdekes sztorijai a külföldi választásról, ezen az emailcímen várjuk beszámolóját.

    Tény, hogy a választási törvény hátrányosan kezeli azokat a magyarokat, akik külföldön élnek, dolgoznak. Előnyöket biztosít viszont azoknak, akik kettős állampolgárok, azaz határon túli magyarokként most kaptak szavazati jogot. Míg a kettős állampolgárok szavazhatnak levélben, a külföldön élő, magyar lakcímmel rendelkezők csak a nagykövetségen, konzulátuson. Azaz például az Egyesült Államokban három városban, Washingtonban, New Yorkban és Los Angelesben lehet szavazni. Összehasonlításként: egy Chicagóban élő magyarnak 1200 kilométert kell utaznia a legközelebbi urnához, míg egy nagyváradi, erdélyi magyarnak 300 kilométer Budapest, de neki engedélyezett a levélben szavazás.

    Egy másik New York-i úgy véli: „A visszautasító határozat nyelvezete, a fellebbezési határidő és tájékoztatás módja azt sugallja, hogy nehogy elmenjünk szavazni. Egy alapvető állampolgári jogot kamu okokra hivatkozva elutasítanak.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  39. A spárgán logó kukorica csutka is jobb a “magyar nemzet” nél

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. T oridgo!
    Ennél precízebben nem lehetett volna megfogalmazni a jelentőségét az említett nyomdai mellékterméknél.Sajnos csak egy támogatót lehetett nyomni.+++++++++++++++++++++
    Üdv

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  41. Bocsi OBRIDGÓ!
    Elírtam, de a véleményem változatlan!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. Már megint elírtam. De egyszer csak bejön OBRIGDO. Bocsi, gyakorolnom kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Megint hazudott a Magyar Nemzet 2014. január 19. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos