Ronai and Ronai
AMERIKAI

Tömeges letartóztatások Oaklandben 2012. január 30. hétfő 12:43 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Tömeges letartóztatások Oaklandben

Oakland, Kalifornia – Az Occupy Wall Street anarchista mozgalom több mint négyszáz tagját vették őrizetbe, miután a legutóbbi, mintegy kétezer fős demonstráció erőszakossá vált. Ez volt a legnagyobb mérvű rendőri intézkedés az Occupy tavaly őszi beindulása óta.

Az oaklandi rendőrség vasárnapi sajtótájékoztatóján közölte: nem tudják pontosan megmondani, hány embert kellett megfékezniük, de négyszáznál többen vannak. A dulakodásban három rendőr és legalább egy tüntető sérült meg.

A tiltakozók a Városháza előtt égették el az amerikai lobogót, ezt követően behatoltak az épületbe, ott törtek-zúztak, a károk azonban nem akkorák, hogy Oakland városa a hétfői üzemkezdetkor hivatalos ügyekben ne tudná kiszolgálni a polgárokat.

Az országosnak indult Occupy New Yorkon kívül megmagyarázhatatlan módon csak a San Franciscóhoz közeli Oaklandben tudott tartósan gyökeret verni, komolyabb tömegeket mozgósítani, és itt vált a legerőszakosabbá. Míg másutt a tüntetők legfeljebb a polgári engedetlenség eszközeivel éltek, Oaklandben korábban hatósági erőszakkal kellett felszámolni a kikötő blokádját is.

A helyzet azt követően durvult el, hogy októberben súlyosan megsebesült egy iraki veterán, volt tengerészgyalogos: Scott Olsen. A tüntetők állítása szerint könnygázlövedékkel találták fejbe, a hatóságok szerint viszont nem lehet megmondani, miként szerezte sérülését.

A most vasárnapi erőszak azután robbant ki, hogy az anarchisták el akartak foglalni egy üresen álló belvárosi épületet, hogy azt a továbbiakban a saját céljaikra használják. A közbelépő rendőrökre vascsövekkel, üres üvegekkel, kövekkel és Molotov-koktélokkal támadtak; a rendőrség füstköd és könnygáz bevetésével válaszolt. Jean Quan polgármester az Occupy egy erőszakos kisebbségét hibáztatta a történtek miatt.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.3/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -3 ( 7 szavazatból)
Tömeges letartóztatások Oaklandben, 2.3 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

14 Reader’s Comments

  1. A rendet meg kell védeni az erre alkalmazottak jó működtetésével. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (16 szavazatból)
  2. Én tényleg nem értem, ezt a narkós, ganaj söpredéket miért nem lehet lovasrohammal elsöpörni, könnygázba fojtani, gumiköpenyes lövedékkel szétkergetni, ilyenek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (18 szavazatból)
  3. Tul jo dolguk van, untakoztak a gyerekek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (15 szavazatból)
  4. Ne azt nézd amit látsz, hanem azt ami mögötte lehet.
    Who’s behind the Wall St. protests?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (7 szavazatból)
  5. “…Ne azt nézd amit látsz, hanem azt ami mögötte lehet…”

    - Opesnyaveguti hépakles.

    (Karinthy: Így írtok ti -Az Embrió tragédiája).

    Értsd ennek a fentebbi beírásnak kb. ennyi az érelme.

    Ami mégis mögötte lehet, nézzük csak:

    - Kellőnél nagyobb adag kábítószer elfogyasztása,
    - Kellőnél jóval több fölösleges szabadidő,
    - Munkakerülés,
    - Kellően nagy agylágyulás,
    - Az egészségesnél jobban fejlett csordaszellem,
    - Megfelelően nagy állami támogatás és- vagy multimilliárdos szülői a munkakerülőknek,

    - És végül, egy kellően engedékeny politikai- társadalmi rendszer, ami az ilyen ótvar söpredéket nem veti ki magából, mint egy rákos daganatot.

    Nnnna, ez van “mögötte”. De lehet, hogy a zufók, esetleg a Mindig Mindenhol Ott Lévő zsidókok, és persze a zöld tökű Jupiter- lakók folyamatos bajkeverése.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (14 szavazatból)
  6. Marcus Aurelius

    Meg ami még az ilyesmi mögött lehet:
    a lázadás ész nélküli imádata. Mert ezek bemesélik maguknak, hogy aki lázad, az csakis azért lázad, mert ő már meghaladta a korát, messzebbre lát, szóval felsőbbrendű lett, akinek joga van megvetni mindent, ami körülötte van. Így aztán az ilyeneknél a lázadással helyettesíteni lehet mindazt az erőfeszítést, ami ahhoz kéne, hogy tényleg legalább távolról fölzárkózzanak egy kicsit a korukhoz, meg ahhoz, ahol lenniük kéne. Ez lett a hippifilozófia egyik végterméke. Hát ez nem a kamasz Kosztolányi intelligens individuális lázadása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (10 szavazatból)
  7. Nem feltétlenül a Wstr-e gondoltam….de
    Bizony- bizony jól látják ezt a helyzetet a történelem tudományok doktorai (vendégprofesszorai, HACCP szakon), ugyanis az általad citált mondat, ha helyes szakaszokra bontod:
    Úgymint: Opasno je van se nagnuti, ez az Osztrák Magyar Vasút vonalon egy egyszerű tábla volt, ami horvát nyelven azt jelenti, hogy, Kihajolni veszélyes. Tehát igazad van, hogy a megjegyzésem között és az ominózus Karinthy között egyenlőségi jelet teszel.
    Mert kihajolni (elhajolni, lehajolni, áthajolni,meghajolni,behajolni,ráhajolni, stb.), minden körülmények között veszélyes. Opasno je va se nagnuti, ahogyan a horvátok mondják.
    -
    Engem ez a dolog, csak logisztikai, szervezési szempintból érdekel. Hogy mitől van az, hogy egyes csoportok mögött láthatatlan szponzorok állnak, egyes csoportoknak egyenruhára és egyen-karikás ostorra
    is telik, egyes csoportok felvonulásakor zászlóerdő leng, mások meg A/4-re nyíltan kalapoznak, mások meg szolgáltató-koldusként dobnak érte egy dvd-t….)
    Vagy,hogyan tanítják a gyerekeket élni/félni. Egy helyen. Egy sátorban. Egy akolban. Hogy jobban lehessen ellenőrizni, esetleg belülről irányítani. Az eseményeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  8. ” vagy multimilliárdos szülői a munkakerülőknek”
    na, ne
    ugye nem ezeknek az embereknek a gyermekei tüntetnek?
    www://billionairemailinglist.com

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  9. htttp://www.billionairemailinglist.com

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  10. Te Vazelin, te milyen komolyabb anyagon vagy rajta, mikor leírsz bármit is?

    De ez:

    voisine
    2012. január 31. kedd
    15:35

    Ritkán látott kitűnő példája az értelmetlen szóf…sásnak… komolyan, ezt tanítani kellene nyelvészet szakokon, mint “brainstorming” jelenséget.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (6 szavazatból)
  11. OFF
    Miért nem lehet sok cikknél kommentelni?
    ON

    Ott is kilőtték a derék huligán szemét a gaz komcsizsidó rendőrök? :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  12. Csak azért nem válaszolom neked azt eldrád, hogy a vazelin a lehajolni tilos ról jutott-e fejedbe, mert mint új kommentelő, beleolvastam a site régebbi cikkeibe is,,,,éss volt szerencsém olvasni téged.
    A voisine-vazelin freudi-i elszólása, az nyilván valami rejtett vágyaid megnyilvánulása, igy vigyázz! Lehajolni tilos…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  13. Nézzétek már…

    :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. Na, ez után az értelmetlen közjáték után:

    - Hasonló ez az egész, mint a mikor 2001- ben volt a G8 találkozó Genovában.

    Aki emlékszik még rá; 100.000- es, őrjöngő- dühöngő söpredék, Genova történelmi részét is lepusztították, riportok sokasága pedig arról tanúskodott, hogy a rengeteg emberállat tulajdonképpen azt sem tudja, minek van ott.

    A tömeges szereplés és rendbontás miatt érzett beteg vágyukat leszámítva – mert ezt aztán kiélhették bőven, köszönhetően az akkori olasz kormány töketlenkedésének.

    Az olasz rendőrség akkor kapott támadási parancsot, mikor már utcák álltak lángokban, és a kormányfőket közvetlen veszély fenyegette.

    Akkor viszont szó szerint eltaposták ezt a söpredéket. Az egyik legveszélyesebb, legkártékonyabb huligánvezért – körözött személyről van szó – lelőtte egy rendőr, miközben égő benzinpalackot dobott egy másik rendőrautó felé.

    Na, ebből lett ám nagy műbalhé szerte a világon; az fasiszta, náci, gestapo Berlusconi- rendőrség szadista rendőrei letiporták a békés tüntetőket (WTF?????), és lám, meg is lőttek egy ártatlant!

    Ez már ténbyleg f…ck off kategória… a nemzetközi sajtó, pár kivételtől eltekintve, onnantól tálalta ezt a lelövős dolgot, amikor a rendőr kifigyel a furgonból, lelövi a menekülő férget, amelyik össze is rogy.

    Azt viszont valahogy már nem sikeredett belevágni a híradókba, hogy az ótvar gazember egy hatalmas őrjöngés közepette égő palackot dobott egy másik rendőrautóra, benne a rendőrökre… nem.

    A szadista, náci, gestapos rendőr lelőtt egy ártatlan, békés demonstrálót, aki menekült – így volt a hír.

    Köszönet annak a nagyon kevés híradónak, mely leadta az egész képsort erről.

    Itt is volt bőven vandalizmus, mégsem taposták el ezeket a poloskákat. Érthetetlen, miért nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (10 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Az Occupy körülveszi a tőzsdét 2012. szeptember 15. szombat | AN

L. A.-ben is feloszlatták az Occupy táborát 2011. december 1. csütörtök | RR

Hindu szerzetes lett a bankárból 2011. november 18. péntek | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos