Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az Occupy körülveszi a tőzsdét 2012. szeptember 15. szombat 22:40 | AN Forrás: Reuters

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az Occupy körülveszi a tőzsdét
New York – Az Occupy Wall Street antikapitalista mozgalom bejelentette: hétfőn fennállásuk első évfordulója alkalmából körülveszik a tőzsde épületét, s az alkalmat egyszersmind arra is fel kívánják használni, hogy új erőt öntsenek a mozgalomba.
.
Az Occupy a kora reggeli csúcsforgalomra időzítette demonstrációját, közölte a mozgalom szóvivője, Linnea Paton. A hétfői akció a hétvégi, ugyancsak az évforduló tiszteletére rendezett hétvégi szemináriumok, zenés események és demonstrációk megkoronázása lesz. Megemlékezésekre kerül sor más amerikai nagyvárosokban is.
.
Aligha valószínű, hogy az akciót zavartalanul sikerül lebonyolítani. Paul Brown, New York rendőrfőnöke kijelentette, hogy a mozgalmárok nem jelentették be tüntetésüket a törvényes előírásoknak megfelelően. A rendőrség felkészült fogadásukra, és mindenkit őrizetbe fognak venni, akit törvényszegésen érnek.
.
Brown szerint az Occupy Wall Streettel kapcsolatos korábbi tapasztalatok azt mutatják, a New York-i rendőrségnek anarchisták relatíve kis csoportjával szemben kell csak eljárnia – főként provokátorokkal szemben, akik megpróbálják az alapvetően békés többséget összeugrasztani a rendőrséggel.
.
A hatóságnak az elmúlt évben 1852 esetben kellett Occupy-aktivistát őrizetbe vennie, jelentette Cyrus Vance manhattani kerületi ügyész hivatala. Ebben azonban benne van az a 700 letartóztatás, amelyet egyszerre voltak kénytelenek foganatosítani tavaly októberben, amikor a tiltakozók kísérletet tettek a Brooklyn-híd forgalmának megbénítására.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Az Occupy körülveszi a tőzsdét, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

8 Reader’s Comments

  1. Magyarországon is volt demokrácia. Itt is lezárhatták eszement tiltakozók az Erzsébet hidat. A rendőrség -ugyanúgy mint New Yorkban- tette a kötelességét. Azóta viszont új -fasiszta- rendszer épült, és a kötelességüket példásan teljesítő rendőröket bűnössé tette a hatalom.. A várost feldúló gazembereket pedig hősökké.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  2. Nyúl Úr!
    Igaza van:
    Nem újfasiszta, hanem új, fasiszta rendszer épült ki, amely csöppet sem unortodox, hanem még annál is ortodoxabb és antidemokratikusabb szélsö-jobboldali lépéseivel lassan már túltesz a Nácinémetország demagóg lépésein is. Ez már valóban azoknak a rendszere, akik például lezárták az Erzsébet-hidat, ez már valóban azoknak a Skorzenyknek a rendszere, akik kiszabadították Mussolinit, és akik felmentik Horthyt 25 év bűntettei alól, a Kondor-légiók* és a TEK-ek rendszere.
    .
    Kondor légió: a náci állam által létrehozott harci alakulat, amely 1936-ban, az akkor legkorszerűbb Messerschmitt bombázóival támadta a Spanyol Köztársaságot, Madridot és többek közt földig bombázta Guernica városkát, mely tettük Picasso azonos című protest világhírű művét megihlette…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  3. ui.
    .
    … akik Franco diktátor segítségére siettek, akik minden politikai bűnözőre és kalandorra követendő példaként tekintenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  4. Amíg nem világos a kiút lehetősége, addig ezek (occupy) anarchisták!
    A szélsőségeseknek nyitnak utat. :((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  5. Az Occupy a kapitalizmus fellegvárára próbál rátámadni a kapitalizmus által fenntartott demokrácia sajátos eszközeivel – ösztönösen.
    Sajnos, vagy nem sajnos a kapitalizmusnál jobbat eddig még nem találtak ki, amit meg kitaláltak az nem vált be.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  6. Meg kell zabolázni, de csakis törvényekkel – nem könnyű feladat…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  7. A kapitalizmus a történelem leggyalázatosabb rendszere, amely:

    1.) kifelé csupán terjeszkedéssel tud életben maradni és gazdaságilag, politikailag, katonailag felzabálja a más társadalmi rendben élő országokat. Koholt ürügyekkel megtámadja és leigázza a nála gyengébb, de egyáltalán nem fejletlenebb népeket, majd azokat teszi felelőssé.

    2.) befelé a munkanélküliség és a nyomor fenntartásával biztosítja azt, hogy az elenyésző kisebbség élvezhesse a többség munkájának gyümölcsét, és gondtalanul éljen. A többség egyik napról a másikra él, a legjobb munkás is utcára kerülhet, ha úgy dönt a cégtulajdonos.

    Csak a propaganda által elbutított ember hiheti, hogy “a kapitalizmusnál jobb társadalmi rendet még nem talált ki az emberiség”. Az igazság az, hogy a kapitalizmusnál CSAK JOBB rendszer létezett eddig az emberiség történelme során. Voltak nyíltan kizsákmányoló rendszerek, voltak rabszolgatartó rendszerek, de a kapitalizmus úgy zsákmányolja ki az egyént, a családot, a társadalmat, hogy gyakorlatilag rabszolgává teszi az egyént.

    Ami most van, az nem bankválság, nem pénzügyi válság, nem gazdasági válság. Ezek csupán jelenségek, csakúgy, mint a morális válság, az értékválság,
    Ha valaki képes átfogóan látni a dolgot, akkor tudja, hogy ha ezek egy időben jelentkeznek, akkor ez nem más, mint a KAPITALIZMUS ÁLTALÁNOS VÁLSÁGA!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. “Az igazság az, hogy a kapitalizmusnál CSAK JOBB rendszer létezett eddig az emberiség történelme során. ”
    .
    Költözz akkor Észak-Koreába, te hülye kommunista!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Tömeges letartóztatások Oaklandben 2012. január 30. hétfő | RR

L. A.-ben is feloszlatták az Occupy táborát 2011. december 1. csütörtök | RR

Hindu szerzetes lett a bankárból 2011. november 18. péntek | RR

A rendőrség kirámolta a Zuccotti Parkot 2011. november 15. kedd | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos