Ronai and Ronai
AMERIKAI

Amerikaiak mentettek meg irániakat a kalózoktól 2012. január 7. szombat 20:47 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Amerikaiak mentettek meg irániakat a kalózoktól

Washington/Teherán – Tizenhárom iráni halászt mentett meg hajóstul szomáliai kalózoktól az amerikai haditengerészet egyik rombolója, amely a Hormuzi-szorost a napokban megjárt USS John C. Stennis kötelékébe tartozik. A Stennisről távozása után nyilatkozott úgy egy iráni illetékes, hogy ők űzték el, és meg ne próbáljon visszajönni.

Az élet is nevetségessé tette a világ legforgalmasabb kőolaj-szállítási útvonalának lezárásával fenyegetőző Iránt, amely a jelek szerint irreguláris erőktől sem tudja a saját polgári hajóit megoltalmazni. Erre utal legalábbis, hogy az Arab-tenger északi részén szomáliai kalózok által megtámadott iráni halászhajó, az al-Moláj segélykéréseire a USS Kidd romboló válaszolt. A hadihajó feltűnésekor a kalózok ellenállás nélkül megadták magukat. Erről videofelvétel készült, aminek egy rövid részlete a Youtube-on is látható.

Panetta gratulál Fuller ellentengernagynak a túszszabadításhoz

Mint kiderült, a halászok ekkor már foglyok voltak a saját hajójukon, és a tengeri rablók minden valószínűség szerint erőszakkal be akarták őket sorozni maguk közé – nyilatkozta Josh Schminky, a haditengerészet bűnügyi nyomozó szolgálatának a Kidd fedélzetén volt ügynöke. Leon Panetta védelmi miniszter telefonon gratulált a Stennis kötelékparancsnokának, Craig Fuller ellentengernagynak az akcióhoz.

A kalózok megfékezése nem segítette elő a rendkívül feszült amerikai-iráni kapcsolatok megnyugvását. Mint jelentettük, Irán korábban épp a Stennisszel és kíséretével kapcsolatban fenyegette meg az Egyesült Államokat, amely ígéretet tett arra, hogy minden eszközzel biztosítani fogja a hajózás szabadságát minden nemzet számára a térségben.

Irán nem köszönte meg a halászok kiszabadítását, hanem újabb hadgyakorlatba kezdett szombaton, közel az afgán határhoz. Mohammad Pakpúr, a Forradalmi Gárda szárazföldi erőinek főparancsnoka azt állította, az Egység Mártírjai elnevezésű gyakorlat célja az iráni határok biztonságának növelése.

Szálehi szerint a történteknek nincs különösebb jelentőségük

Ali Akbár Szálehi iráni külügyminiszter az állami Press TV-nek nyilatkozva lekicsinyelte az amerikai embermentő akció politikai jelentőségét, és kijelentette, Irán jó néhány alkalommal maga is mentett meg külföldieket kalózoktól. „Ez humanitárius gesztus, és semmi köze az országok egymás közti kapcsolataihoz”, szögezte le az iráni diplomácia irányítója.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 4 szavazatból)
Amerikaiak mentettek meg irániakat a kalózoktól, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

16 Reader’s Comments

  1. “„Ez humanitárius gesztus, és semmi köze az országok egymás közti kapcsolataihoz”, szögezte le az iráni diplomácia irányítója.”
    .
    Ennyit ér Iránnak a saját polgárai. :((
    Lézer Janika szerint is ugye: – mindenki annyit ér amennyije van. :((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  2. Hajrá USA! Szép volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  3. Csakaztán nehogy halálra ítéljék hazájukban azokat a halászokat.
    Merthogy bratyiztak az ellenséggel , meglehet hogy kémekké váltak.
    Biztos ami biztos , bitót nekik.
    Inkább hulljon el 10 000 rendes, mintsem 1 bűnös elkerülje máltó büntetését.
    Persze mindezt Allah nevében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  4. Szálehi szerint a történteknek nincs különösebb jelentőségük

    Talán bele kellene ültetni egy halászhajóba és magára hagyni. Pecázzon egy kicsit azon a környéken és ha jönnek a kalózok akkor megkérdezzük tőle hogy van-e jelentősége annak ha valaki segít neki!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  5. Hat igen [pontosan ennyi a kulonbseg a ket orszag kozott! Ha amerikaiakat mentettek volna fuggetlenul ki, hol az USA halajat fejezte volna ki a segitsegert! Es bizony a “Koszonom” gesztus neha tobbet er barmilyen penznel, kituntetesnel de ugye ezt csak az tudja ertekelni aki nem azt nezi kit kell megmenteni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. Ez az előember, már lassan szíjjártói képességekkel bír!
    Légy résen pubi!!! Jön allah szamara és oda az állásod….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. Ez a szálehi nevű majom kb. azt a szerepet tölti be az iráni vezérbűnbandában, mint pl. Tarik Aziz, vagy “Bohóc Ali” a szaddam- féle iraki gengben, vagy mint az a nyomorult, ultra- gyalázatos, nyikhaj hülyegyerek szíjgyártó az orbán- féle maffiában.

    Vagyis: a legelmebetegebb, legidiótább hazudozás a feladata, még akkor is, mikor már az egész világ szó szerint röhög rajtuk.

    Emlékeztek 2003 március közepén, mikor már az iraki kormányzati negyed mellett befigyelt az első M1A1, Bohóc Ali még mindig azt kukorékolta a jelen lévő nemzetközi sajtósoknak, hogy az usákok TOVÁBBRA IS hatalmas veszteségeket szenvedve menekülnek az iraki csapások elől…???

    Na, ezek is ilyenek mind.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  8. Hallottátok milett Bohóc-Ali sorsa amikor végre leverték Szaddámot ?
    Eltűnt !
    Mindenki találgatta mert alapvetően kedvelték. Nem volt gonosz ember , nem voltak bűne csak épp hazudott.
    De azt olyan szégynekező ügyetlen módon , annyira látszott rajta hogy halálosan retteg Szaddámtól és szégyenli a dolgot.
    Aztán kiderült hogy Amerikáig megsem állt…ott kért menedékjogot…amint hallottam.
    Legnagyobb dumája az volt amikor megkérdezték tőle mit szól hogy Bagdad uccáin amerikai harckocsik dübörögnek ,
    ( az iraki TV székháza mellett volt a riport akkor már , mert a látszólag ép székházban belül csak bombák voltak, felrobbant állapotban .és romok. De kívülről nézve szépen állt.)
    Azt felelte kis zavarodott félmosollyal :
    -Hátaztán ? Majd elmennek ! Végülis nem maradhatnak itten örökre nemigaz ?
    Ezen röhögött akkor az egész világ.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. Avi:

    - Amerikai erők eddig is állomásoztak Izraelben, ekkora erők is, mint amiről a DEBKA jelentés szól, de ennek most valóban érthető üzenete van.

    Azért figyeljétek meg, az iráni agyhalál- propaganda erre is valami olyasmit reagál majd, hogy “mit nekünk ez, nekünk már sokkal jobbak vannak, már ezerszámra gyártjuk a legjobb rakétákat és lopakodókat, egy mozdulattal el tudnánk törölni azt a flottát”… vagy valami hasonló.

    És ne felejtsük el az iráni szupergyors- észlelhetetlen motor- és gumicsónakokat, meg az é- koreai gyártású szuper- mini búvárhajókat, meg a titkos, legjobb, legerősebb, legmeglepőbb, legkeményebb, legstb iráni csodafegyvereket sem, melyeket még meg sem mutattak, de majd… hahaha!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. ” Amerikai erők eddig is állomásoztak Izraelben, ekkora erők is, mint amiről a DEBKA jelentés szól, de ennek most valóban érthető üzenete van.”
    ……………
    Szoktam látni őket időnként. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. Van egy vicces izraeli légierős póló, kapható kereskedelmi forgalomban is.

    Egy izraeli F 15 van ráfestve, körülötte felirat:

    “Ne aggódj USA, az izraeli légierő megvéd téged”

    :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. Én meg az EBAY .-on rengeteg izraeli gyártású , fekete színü pólót tátok , nagy sarló-kalapáccsal meg piros ötágú csillaggal , olyasféle feliratokkal hogy “KGB” meg ” RED ARMY ”
    Ez mos ott a divat ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. Sok az orosz bevándorló + a kommunizmus és szociáldemokrácia nem üzbég találmány mellesleg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. Ha a kormany nem is azert a megmentett Iraniak halasak voltak

    http://www.abc.net.au/news/2012-01-08/iran-reax-to-us-pirate-rescue/3762668

    “Sent by God”
    “It is like you were sent by God,” one of the Iranian fishermen, Fazel Ur Rehman, 28, was quoted as telling his US rescuers.
    Olyan ez mintha Isten küldött volna benneteket, ideztek a 28 eves irani halaszt, aki ezekkel a szavakkal fogadta az amerikai megmentoket.

    A vezetok lehetnek hulyek de az egyen tudja hogy mi az erdeke. Magyaroszagon akkora most a nep hulyites hogy vetekszik Irannal vagy afganisztannal is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. Az alkotmányban nem is volna szabad elhangzania a “Szent Korona” vagy “Korona” szóknak, mert az a környező országok területi függetlenségét sérti.
    A “történeti alkotmány” korábbi felfüggesztésének megszűnése érvénybe helyezi a Webőczy törvényeit.
    Az egész új alaptörvény semmibe veszi a Trianoni szerződést aláíró nagyhatalmakat, például Franciaország, Anglia, USA.
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Szent_Korona-tan
    …………..
    A Szent Korona-tan az idők folyamán finomult, részleteződött. A 15. században Zsigmond királlyal összekülönböző magyar főurak a Szent Korona nevében, a királytól függetlenül kormányozták az országot. Werbőczy István Hármaskönyvében (Bécs, 1517) a Szent Korona teste az ország területe, tagjai az ország polgárai. A Hármaskönyv kimondja, hogy minden hatalom és jog forrása a Szent Korona; az uralkodó csak a Szent Korona nevében cselekszik; továbbá jószágvesztés esetén a birtok visszaszáll a Koronára és a király csak azért adományozhatja tovább, mert a koronázással a Szent Korona jogai átruházódnak rá.

    A Szent Korona Országai: Erdély, Moldva (az 1600-as évekig, de aztán kiszakadt), Horvátország, Szlavónia, Dalmácia és a “magterület”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Már nem terrorszervezet a Népi Mudzsahedín 2012. szeptember 24. hétfő | AN

Tankerrel ütközött a hadihajó 2012. augusztus 13. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos