Ronai and Ronai
AMERIKAI

A narkóbáró lassan nagyobb hatalom, mint maga az állam 2012. január 12. csütörtök 12:59 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A narkóbáró lassan nagyobb hatalom, mint maga az állam

Washington/Mexikóváros – Az Egyesült Államok pénzügyminisztériuma „a világ legnagyobb hatalmú kábítószer-csempészének” nevezte a szökésben lévő mexikói maffiafőnököt, Joaquin „El Chapo” Guzmánt, a Sinaola kartell vezérét, akiről Kate Del Castillo mexikói színésznő úgy nyilatkozott: jobban hisz benne, mint a kormányban.

A becslések szerint egymilliárd dolláros vagyon felett rendelkező Guzmán felkerült a Forbes magazin legutóbbi listájára, a világ leggazdagabb emberei közé; ezzel egyidőben ma már ő a kontinens első számú közellensége is. A mexikóvárosi amerikai követség közleményben tudatta, hogy Guzmán három állítólagos üzleti partnere ellen rendeltek el szankciókat a kábítószercsempészet megfékezését célzó úgynevezett Maffiafőnök-törvény alapján, amely valamennyi amerikai számára megtiltja az illetőkkel üzleti tranzakciók folytatását, amerikai vagyonukat pedig befagyasztja. A két mexikói és egy kolumbiai állampolgár Amerika szerint Guzmán csempésztevékenységét segítette.

A közlemény idézi Adam J. Szubint, az amerikai pénzügyminisztérium külföldiletét-ellenőrzési osztályának (OFAC) igazgatóját, aki szerint a lépés „a negyedik alkalom az elmúlt egy év során, hogy az OFAC a világ legnagyobb hatalommal bíró kábítószer-csempésze, Chapio Guzmán által vezetett szervezetet támogató struktúrákat veszi célba és világítja meg.

Guzmánnak, aki 2001-ben, egy mosodai kocsin szökött meg egy mexikói börtönből, hétmillió dolláros vérdíjat tűztek ki a fejére. Régóta őt tartják Mexikó legbefolyásosabb drogbárójának. Kartellje, a Sinaola újabban külföldön, elsősorban Guatemalában terjeszkedik, de egész Latin-Amerikában, valamint a csendes-óceáni övezetben is nő a befolyása.

Del Castillo, aki kábítószercsempésznőt játszott a La Reina del Suir (A Dél királynője) című sorozatban, a Twitterhez kapcsolt Twextra közösségi megosztó oldalon zengte a gengszterfőnök dicséretét. „Én ma jobban hiszek El Chapo Guzmánban, mint a kormányokban, amelyek eltitkolják előlem az igazságot”, írta. Ugyanakkor arra biztatja a bűnözőt, térjen jó útra: „Chapo úr, nem lenne nagyszerű, ha pozitív dolgokkal kezdene kereskedni? Betegségek gyógyításával, utcagyerekek etetésével, alkohollal az öregotthonok számára, hogy utolsó napjaikat úgy tölthessék, ahogy nekik tetszik; ha korrupt politikusokkal kereskedne, nem pedig nőkkel és gyerekekkel, akik rabszolgaként végzik?”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

7 Reader’s Comments

  1. Del Castillo, kihagytad a magyar gazdaság megsegítését a felsorolásodból – mint pozitív dolog!
    :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. A színésznőnek bizony igazsága van, de azt sem értem, az ilyen drogbárókat miért nem lehet egyszerűen csak megölni. Egy rendőri, vagy katonai elit alakulat kivégezné őket, oszt’ jónapot.

    OK… tudom én, miért nem, a kitűnő brazil botrányfilm, a Tropa de Elite II. kitűnően megvilágítja a témát.

    A zusákok meg gondolom, azért nem mennek latin drogbárókat ölni, mert azzal durván beleavatkoznának az ottani belügyekbe, ez meg annyira nem menő a mai politikai légkörben (még ha ez lenne a helyes, akkor sem).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. Gyönyörű szinésznők vannak arrafelé, meg még lejjebb,-nagyon jó plasztikai sebészek is.
    Gyuri bácsi és Adriana Ferreyr románcáról is szivesen olvasnék egy friss sztorit.
    Van az öregnek izlése.
    Meg magyar vonatkozása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  4. A színésznőnek bizony igazsága van, de azt sem értem, az ilyen drogbárókat miért nem lehet egyszerűen csak megölni. Egy rendőri, vagy katonai elit alakulat kivégezné őket, oszt’ jónapot.
    …”

    Azért mert a társadalom szétesett, jobban mint a magyar. És a rendőrök is ha kell átállnak seperc alatt a zsiványokhoz. Akkor aztán ők csonkítanak a legkegyetlenebbül. A mafia azért hatalmas mert sokan belőle élnek és segítik őket, emellett a politikai vezető réteg is egy mafia, így aztán senki nem is áll szívesen az ő oldalukra se.

    Ez a gyarmati rendszer öröksége: van egy ‘nép’ és van egy tök klikkszerű, elidegenült vezetőréteg.
    Azt hiszem már értem Hobbest. Ha nincs állam, nem lehet eldönteni mi az igazság, akkor már a moralitás is lassan értelmét veszti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. “…Ez a gyarmati rendszer öröksége…”

    - Nem gondolom, hogy így lenne.

    Gyarmat volt Ausztrália, Kanada, Új- Zéland, de még maga az USA is, aztán mégis, mi lett belőlük.

    Én inkább az egyes népek általános mentalitásában látom a problémát. Nézd csak meg, ahonnan a fehér ember kitette a lábát, mindenhol összeomlás, katasztrófa, maffiaállam, stb. jött létre. A latin népek esetében is komoly gond az önkontroll gyakori hiánya, a korrupcióra való fokozott hajlam, forrófejűség, ilyenek.
    …:
    OK, korrupció mindenhol van, de:

    1, nem mindegy a léptéke

    2, nem mindegy a lakosság általános hozzáállása (araboknál, iszlám népeknél pl. szinte kötelező a korrupció, de a latinok többsége is kb. így van ezzel).

    Azért ne fogjunk rá mindent a gyarmatosításra.

    És nem, nem vagyok rasszista, de mindez ez attól még tény.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. alkohollal az öregotthonok számára ? Ez biztos ?

    Hogyan lehet benne a leggazdagabb emberk listakaban. Az a vagyon nem az ove, hanem rablott tulajdon. A fickot el kell fogni a vagyonat pedig karteritesre hasznalni. Rogton kiderulne hogy a rablot vagyon mennyire keves, ahoz a karhoz merve amit okozott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. Csakhogy Amerika másképp volt gyarmat. Ott kevesebb őslakó volt és fokozatosan kiszorították, kiirtották őket.
    A helyükbe puritánok azután meg európai parasztok telepedtek. Az első angol telepesek Anglia fejlett kultúráját hozták magukkal, míg Dél-Amerikának mi jutott? Katolikus egyházi ideológia, elavult nézetek, spanyol abszolutizmus. A helyi vezetőréteg alatt félindián, mesztic, mulatt tömegek akik a kreolokkal nem egyenrangúak, mert nincs honesta-juk. Azaz előkelő születésük,mint ahogy az anyaországban a mórok, a zsidók sem lehettek sohasem igazi spanyolok.

    A nép ezért mindig élesen szembenállt a kreolokkal. Nem véletlen a baloldali gerillaság nagy népszerűsége Dél-Amerikában. Ahol a jobbosok győztek ott meg a vezetőréteget és vagyonát védő hunták és diktátorok kormányoznak.
    A balos vezetők viszont szinte mindig indiánok, mint Chavez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Mexikóban ismét intézményes a forradalom 2012. július 2. hétfő | AN

Obama nem adja ki a Fast and Furious ügy iratait 2012. június 21. csütörtök | AN

Óvatos legyen, aki Mexikóba tart 2012. június 15. péntek | Rákócza Richárd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos