Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bukták a kétharmadot Putyinék 2011. december 5. hétfő 13:14 | AN

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bukták a kétharmadot Putyinék

Moszkva – Az exit poll eredményei szerint a jelenlegi kormánypárti tömörülés az ellenzékiek elleni támadások és valószínűsíthető választási visszaélések ellenére is elbukta a kétharmados többségét az orosz törvényhozásban. De majd Putyin jön és megmagyarázza.

A szavazóhelyiségekből kilépők megkérdezése alapján összeállított exit poll eredmények szerint az Egységes Oroszország (JeR) a szavazatok mindössze 48,5%-át szerezte meg a vasárnapi parlamenti választásokon. Ezzel elbukta a Putyin és Medvegyev által vezetett párt az eddigi kétharmadát, mellyel legalább olyan előszeretettel éltek, mint magyar hasonmásaik. Eddig 315 képviselő ült a dumában a JeR színeiben, ezután ez a szám már csak 220 lehet, közel egyharmaddal kevesebb.

A JeR listáját Medvegyev vezette, akiből így ismét miniszterelnök lehet, persze jóval kényelmetlenebb helyzetben, mint az utóbbi ciklusban, 2007-től fogva Putyin volt a kétharmados támogatással a háta mögött. Az eredménynek oka lehet az is, hogy sokaknak nem tetszett Putyin szeptemberi bejelentése, miszerint „rosálnak” Medvegyevvel, hogy az ex-KGB-s visszaülhessen az államfői székbe egy ciklus kihagyás után, melyhez így már alkotmányos joga van.

A hatóságok rendkívüli biztonsági intézkedéseket vezettek be, például lezárták a moszkvai Vörös teret. Ennek ellenére a Baloldali Front szerette volna megtartani tervezett megmozdulását, mely így erőszakba torkollt. Végül a rendőrség kiszorította a térről az ellenzéki tüntetőket, akik az antidemokratikus rezsim ellen tüntettek és tiszta választásokat követeltek. 12 ellenzékit őrizetbe vettek.

Az Echo Moszkvi nevű független internetes portált egész véletlenül a választások napján érte hackertmadás, mely így elérhetetlenné vált. A BBC pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy az elektronikus szavazásnál lehetőség nyílik a manipulációkra, amely hiányosság miatt már panaszok ezreit regisztrálta a Golosz jogvédő szervezet, melynek vezetőjét egy moszkvai reptéren vegzálták a rendőrök a minap. A rezsim görcsösen védelmezi állásait, melyek úgy tűnik, hogy egyre ingatagabb alapokon állnak.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 4 szavazatból)
Bukták a kétharmadot Putyinék, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

6 Reader’s Comments

  1. Viktor figyelj!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  2. Sanya, olyan a vezetés, amilyen a vezetett népe! Az oroszok se vágynak önálló, szabad gondolkodásra, mélységesen elhiszik vezéreik által hirdetett paraszt-utópiát százait-ezreit, ahol minden ingyen van és persze eszük ágába sincs harcolni a mérhetetlenül kiterjedt korrupció, igazságtalanság és a rasszizmus mételye ellen, sőt hozzánk, magyarokhoz hasonlóan mindenki az élet természetes részeként tekint ezekre, mintha semmiféle borzalmas jövőképet sem éreznének felőlük, csak követik országuk kizsákmányolóit, mint agyhalott lemmingek első társaikat a szakadék felé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  3. Vigyazat,az oroszokkal.
    Az oroszok eloszor is jobban szeretik hazajukat,mint a magyarok.
    Szemetseg,korrupcio mindenhol letezik,barom politikusokkal es vezetokkel egyutt.Amit itt leirt kedves Animebj az a vilag osszes orszagaban elofordul,kinek hogyan tetszik.Amennyiben valasztanom kellene,hogy egy magyar vagy egy orosz orvos operaljon,most mar az oroszt valasztanam…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  4. Meg ez a % is sok, de nem sokk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. fringe:

    Érdekes, de pont a kedvenc hetilapomban olvastam korábban, hogy -többek között- az orvosi ellátás színvonalának is köszönhető, hogy az oroszok sokkal kevesebb ideig élnek, mint ahogy az a hatalmas bevételeikből várható lenne, egyes jobban álló csendes-óceáni, sőt afrikai(!) országok ezen a téren le is körözik őt. Úgyhogy lehet, hogy Magyarországon ismert a hálapénz után járó “szolgáltatások” minősége, de ez biztosan sokkalta rosszabb lehet Putyinisztánban. Abban viszont kétségtelenül igazad van, hogy sehol sincs tiszta állami vezetés, a korrupció sajnos örök, de az egyáltalán nem mindegy, hogy ez milyen méreteket ölt, hogy ez mekkora hátrányt okoz összességében, különösen egy ilyen nagy ország esetén.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. Kedves Animebj,akkor tovabb ragozom,lehet,hogy orvosi felszereltseg szempontjabol,egy magyar mutoterem jobban nez ki,de emberi, lelkiismereti szempontbol es foleg tudasbol lekorozik a magyarokat.
    Sajna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Jobboldali siker Spanyolországban 2011. november 21. hétfő | AN

Neonáci tüntetés Moszkvában 2011. november 7. hétfő | AN

Válaszol az ember, aki soha nem hazudik 2011. október 26. szerda | AN

Tunézia választott 2011. október 24. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos