Ronai and Ronai
AMERIKAI

Jobboldali siker Spanyolországban 2011. november 21. hétfő 5:51 | AN

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Jobboldali siker Spanyolországban

Madrid – Az exit-poll eredmények alapján Spanyolországban fölényesen nyert az eddigi ellenzéki konzervatív párt, melyre az a feladat vár, hogy kihúzza az országot a gödörből, melybe Zapatero országlása alatt került.

Semmi meglepőt nem produkált a vasárnapi spanyolországi előrehozott parlamenti választás, melyet az előzetes eredmények alapján a jobboldal nagy fölénnyel megnyert. Ezzel hét év szocialista kormányzás ér véget, melynek sorsát a gazdasági válság pecsételte meg.

Még pontos eredmények nem ismertek, de az exit-poll eredmények azt mutatják, hogy 40-45%-ot szerezhetett a Néppárt, mellyel 180-185 főt delegálhat a parlament 350 fős alsóházába. Az eddig kormányzó Szocialista Munkáspárt ezzel szemben mindössze 30% körüli eredményre számíthatnak.

Mariano Rajoy, a jobboldal kormányfő-jelöltje azonban óriási kihívás előtt áll. Spanyolország meglehetősen későn reagált a gazdasági válságra, melynek köszönhetően most óriási bajban van. A munkanélküliség óriási, 20%-nál is magasabb, a piacok bizalmát pedig már régen eljátszották. Rengeteg spanyol képtelen visszafizetni felvett hitelét. Hogy ezeken a problémákon segítsenek, az új kormánynak nagyszabású kiadáscsökkentésbe kell fognia a közszférában, hogy helyrehozzák a Zapatero-kormány alatt kialakult helyzetet és elkerülje a görögök sorsát.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. Nagy kérdés, hogy az új kormány belefog-e a privatizációba?
    A Görögöknél sem nagyon van más lehetőség a kiadáscsökkentés mellett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Akkor Orbán hamarosan tisztelgő látogatást tesz nála. Persze a bukott Berlusconit most biztos nem fogja – nyilvánosan – meglátogatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

Felmondott az MTI fotórovatának vezetője 2014. április 11. péntek

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos