Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Normális országban utcára menne a nép 2011. december 16. péntek 17:18

  • Hozzászólások(204)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Normális országban utcára menne a nép

Az IMF delegáció távozásával, különös tekintettel arra, hogy a döntést az uniós pénzügyi biztos hozta meg, Magyarország minden reménye elszállt arra nézve, hogy konszolidálni tudja a pénzügyi helyzetét, stabilizálni legyen képes a jelenlegi állapotot, és haladékot találjon arra, hogy talpra álljon. Az Orbán-kormány katasztrófába dönti az országot, amelynek egyetlen oka az a szélsőjobboldali ideológia, amely a Nemzetközi Valutaalapot a zsidó világ-összeesküvés részének tartja, amellyel a nemzetközi zsidóság kirabolja a nemzeteket. Az Orbán-féle szabadságharc egyrészt a jobboldal által gerjesztett, ki nem mondott, magyar-zsidó háború része, másrészt arra irányul, hogy Orbán minden nemzetközi korláttól és jogi kényszertől megszabaduljon, és szabadon építhesse ki Európa közepén saját korlátlan hatalmát biztosító diktatórikus rendszerét. Ha úgy tetszik, nemcsak belföldön, hanem külföldön is kikapcsolja a fékek és ellensúlyok rendszerét.

Ez a törekvése nemcsak a demokratikus világ ellenérzéseit váltja ki, hanem létében fenyegeti Magyarországot, katasztrófába sodorja a magyar népet. Egy diktatúrát ugyanis csak olyan országban lehet bevezetni, amely nemzetközi elszigetelődés mellett is biztosítani tudja saját gazdasági fennmaradását. Magyarország nem ilyen ország. Mindig is többet költött, mint amennyit megtermelt, óriási államadósságot halmozott fel, nyitott gazdaság, amely függ a nemzetközi gazdasági és pénzügyi környezettől. Orbán elkésett a közmunkára épülő rabszolgatartó társadalom bevezetésével. Az éhező rabszolgák önfenntartó társadalma nem jött létre. Ezért most legújabban arra készül, hogy kirabolja a Magyar Nemzeti Bankot, felélje annak devizatartalékait. Bankrabló áll az ország élén, aki sajátjának tekint mindent, akit semmilyen jog vagy törvény nem korlátoz.

Magyarország szégyene, hogy ez az ember ilyen pozícióba emelkedhetett, de még nagyobb szégyene, hogy ott is maradhat. Erre már nem elégséges magyarázat, hogy elfoglalták a közmédiát, saját hazug médiabirodalmat hoztak létre, és a megmaradt szabad sajtó nagyobb része is többet ad a látszatra, a “visszafogottságra”, mint az őszinte szóra. Ezt már sajtó nélkül is kellene látni. A világ minden demokratikus vagy féldemokratikus országában az utcára vonulnának a tömegek, miután az utolsó esély is elúszni látszik, és az IMF delegációja – még a hatásra is ügyelve – villámsebesen, hajnali géppel elhagyta Magyarországot, mint egy süllyedő hajót. Nincs tovább mire várni. Ez az ember és kiszolgálói bebizonyították, hogy totálisan alkalmatlanok egy ország vezetésére, nem szolgáltak rá a közbizalomra, amit kaptak. Veszélybe sodorják egy nép megélhetését és létezését, talán meg az ország fennmaradását is. Ki kellene vonulni az utcára és követelni a szélhámos és tolvaj banda távozását.

Orbán január 1-jétől köztörvényes bűnözőként bitorolja a magyar miniszterelnöki széket. Alkotmányellenes puccsot hajtatott végre, a kétharmados parlamenti többséggel visszaélve eltörölte Magyarország köztársasági államformáját, demokratikus alkotmányát és jogrendjét. A hatalom kizárólagos megszerzésére törekszik. Ezt tiltja az az alkotmány, amelyre felesküdött, amelynek jogrendjében demokratikus választás útján hatalomra jutott. Ezért börtön jár. Hogy ez az általuk összebicskázott alaptörvényben is benne van, az nem számít, mert az az alaptörvény éppen ezért nem törvényes, illegitim.

Magyarország mindezt eltűrte, a demokrácia felszámolása miatt nem emelte fel a szavát. Szégyen, és sokat mond ennek a népnek a morális tartásáról, lelki állapotáról. De van egy pont, ahol már észnél kell lenni. Van egy olyan pont, ami már a létet és a fennmaradást veszélyezteti. Ha az IMF elvonulása tartós marad, Magyarországgal szemben a bizalom a mélybe zuhan, amelynek beláthatatlan következményei lehetnek. A magyar gazdaság túljutott a 24. órán. Nem lesz miből finanszírozni az államadósságot, de még talán az állami kifizetéseket sem, a teljes összeomlás fenyeget. Ezen a ponton már nem számítanak a politikai vonzalmak. Ha egy ilyen helyzetben egy vezetőnek az a legfontosabb, hogy az általa gyűlölt jegybankvezért eltávolítsa, és egy ilyen pillanatban, amikor rászorul a demokratikus Nyugat pénzügyi segítségére, a jegybank függetlenségének felszámolását tűzi ki célul, az nem normális. Vagy felelőtlen, aki nem képes felfogni a döntései súlyát, vagy orvosi eset. Mindkét esetben totálisan alkalmatlan a miniszterelnöki feladat ellátására.

Orbán és hazudozós bandája azért grasszálhat nyugodtan, követheti el a magyar nemzet elleni legnagyobb bűnöket, mert nem hallja saját népe hangját, hogy az tiltakozna. Hol vannak a demokraták? A jobb- és baloldali demokraták? Hol vannak a pártok? Hol vannak azok a tömegek, akik legutóbb nem mentek el szavazni? Most nem az MSZP és a Fidesz között kell választani, hanem élet és halál között. Hogy lehet, hogy a civil társadalomnak másfél év alatt nincs egy olyan szervezettsége, hogy egy ilyen helyzetben azonnal százezreket trombitáljanak az utcákra? Hol van a spontán felháborodás, ami az utcára visz?  Hol vannak azok, akik elmondanák egyenesen, világosan és őszintén az embereknek, hogy mi forog kockán? Hát legalább meg kellene mondani nekik, hogy ez itt nem a felcsúti óvoda, és amivel játszanak, az tízmillió ember élete és jövője.

Ezeket a mondatokat – természetesen – megint túlmozgásnak, szélsőséges uszításnak és túl radikális, indulatok vezérelte gondolatoknak minősíti majd a demokratikus érzelmű liberális ellenzék, mert nem ő találta ki, és mert ők a kávéházban és a kocsmában szeretnek csak beszélni erről, amíg a megélhetésben reménykedhetnek. Nem ocsúdnak fel a tényleges veszély nagyságára. Most már egyesek mondják, hogy el kell söpörni ezeket, ellent kell állni nekik, már azt is feszegetik, hogy alkotmányellenes az alkotmány eltörlése, de amikor ezeket egy évvel ezelőtt mondta bárki, amikor még nem volt ekkora a baj, akkor az ugyanígy szélsőséges, radikális és túl indulatos volt, mint most az a felszólítás, hogy ki kell menni az utcára. A félreértések elkerülése céljából szeretném tisztázni, hogy Nyugat-Európában, Amerikában ennek a töredékéért már másfél éve kimentek volna az emberek az utcára, és azóta be se mentek volna onnan. Londonban kétmillió ember tüntetett azért, mert a nyugdíjakkal valamit fabrikáltak. Hol van az ahhoz, hogy felszámolják a demokráciát, eltapossák az alapvető jogokat, megerőszakolják az emberek lelkét, bedarálják az alkotmányt és közben egy buta nacionalista ideológia miatt gazdasági összeomlásba viszik az országot?

Spontán reakcióról még nem hallottatok? A Magyar Szolidaritás Mozgalom szombatra tüntetést hirdetett. Dicséretes, de akkor még nem lehetett tudni, hogy pénteken mi lesz. Az ünnepnapokra összehívott demonstrációk semmit sem érnek. Nincs bennük a spontán felháborodás tüze, ereje. Mikor voltatok olyan előre megtervezett, munkaszüneti napra hirdetett tüntetésen, ami kielégített volna benneteket?

Másfél éve tart a bambulás. Mire vártok még? Arra, amikor nem lesz mit enni, nem fizetik ki a fizetéseket és a nyugdíjakat, nem működnek a kórházak, leáll a közlekedés, és még a szátokat sem lehet kinyitni? Mikor méltóztattok felemelni a hátsó feleteket és megmondani végre ennek a paprikajancsinak, hogy elég volt?

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (135 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +246 ( 278 szavazatból)
Bartus László: Normális országban utcára menne a nép, 4.8 out of 5 based on 135 ratings

  • Hozzászólások(204)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

204 Reader’s Comments

  1. Budapestiek!

    SZOLIDARITÁS TÜNTETÉS

    17.-ÉN SZOMBATON 12 ÓRA
    BLAHA LUJZA TÉR és
    MOSZKVA TÉR!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (27 szavazatból)
  2. De ez egy nem normális ország.”genetikailag szolga a magyar”Milyen igaz.:(
    Nagyon jó írás volt Bartus úr! Én is azt a tehetetlen dühöt érzem, amit Ön.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (35 szavazatból)
  3. Naigen.
    A ” Kertész Ákos ” effektus :
    Ha az alattvalótól elveszik bicskát tükröt cipőpertlit , jajveszékel hogy ki lett fosztva.
    Ha elveszik az életét , azt mondja : ” ottegye a fene úgysem ért semmit.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  4. Igen , ilyenek vagyunk ! Addig amíg van mit enni és még meleget is tudunk csinálni a szobáinkban, addig csak itthon ülünk és a neten háborgunk. De itt aztán nagyon bátrak vagyunk!
    Kikell várni úgylátszik azt a pillanatot, amikor már éhesek leszünk és fázunk és elveszítettük emberi méltóságunkat ! ? ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  5. B.László: “Orbán elkésett a közmunkára épülő rabszolgatartó társadalom bevezetésével. Az éhező rabszolgák önfenntartó társadalma nem jött létre.”

    Egy kicsit korainak tartom ezt a megállapítását. Egyrészt a támogatási rendszer átalakítása folyamatban van. Pl. munkanélküli segély 9 hónapról 3 hóra csökkentése, az összeg szintén lényegesen kevesebb lesz. A korkedvezményes és a rokkantnyugdíjak felszámolása szintén folyamatban, ill. még az elején vagyunk.
    Másrészt még van jópár “B”terv, aminek következtében szintén megugrik a munkanélküliség. Pl. 30ezer tanár elbocsátása, önkormányzatok összevonása, korházak, MÁV, BKV csődbevitele….
    De már tudhatjuk Orbántól, hogy a politikában nagyon fontos a tempózás, az időzítés. Ezért ami késik….:(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  6. Mosolygó
    “Én csak akkor megyek utcára, ha a dobogón Gyurcsány Ferenc mellett ott áll Bajnai Gordon, Békesi László,Oszkó Péter, Árok Kornél, Kónya Péter, Lengyel László, Kéri László, Debreceni József, stb. (bocsánat azoktól, akiket kihagytam és ott a helyük) és a többi értelmes, hazáját szerető magyar SZAKEMBER és politikus!”
    .
    Szerintem van a felsorolásban egy kakukktojás: Kéri László, aki a kollégista Orbánt is tanította, és annak ellenére tavaly mégis csápolt Orbánnak. Vagy az emberismerete nulla, vagy Orbánnak akart nagyon megfelelni.
    Egyik rosszabb, mint a másik, mert alaposan lejáratta magát. Kéri hiteltelenné vált, akármit is mond mostanában Orbánékra. Kb. ugyanaz az emberi kategória, mint Babarczy Eszter vagy Török Gábor.
    Eljátszották a hitelüket, spongyát rájuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (29 szavazatból)
  7. Ma végighallgattam Kálmán Olgánál Gyurcsányt, Mesterházyt és Schiffert.
    .
    Gyurcsány még úgy-ahogy legalább azt elmondta, hogy milyen kockázatos a helyzet. Schiffernek is voltak kemény szavai.
    .
    De Mesterházyt képtelen voltam megérteni? Ki találta ki, hogy az a jó kommunikáció, ha az MSZP felajánlja segítségét a kormánynak – erről szólt az egész beszélgetés.
    .
    Ez egyszerűen észbontó. Megint, mint midig, az MSZP híresen béna kommunikátorai kihagytak egy magas labdát. Nem a segítőkész jófiút kéne játszani, mert Orbán nem kér belőle, hanme fellázítani a népet, amelyiket még mindig lágy dumákkal hülyítenek a ballib oldalról, holott most már aztán tényleg ordítani kéne. Rövid, tömör tőmondatokban. Nem szakszövegek kellenek már, hanem annak tudatosítása, hogy ez az őrült Orbán a te életeddel szórakozik, kedves állampolgár, pár hónap és nem kapsz fizetést, ha nem kergeted el idejében!
    .
    Na, ezért kell támogatni az AN-t. Mert ez a stílus, ez a hangvétel csak itt van. Magyarországon meg megy a jófiúskodás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  8. Provokatív. Kéri László soha nem csápolt Orbán Viktornak. Ilonának meg igaza van. Ez az ország a “fotel forradalmárok” országa. Minek kell még történnie, hogy a fideszre szavazók is belássák, hogy Orbán a középkor felé vezeti az országot….kíváncsi vagyok, hogy holnap hányan leszünk a Blaha Lujza vagy a Moszkva téren….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  9. Bartus úr írása ismét az igazság tömény esszenciája. Kozmetikamentes és fájdalmasan reális. Az már több mint írás. Az harci riadó. Kell, hogy végre csatasorba álljatok! Tapossátok el a demokráciát és az emberi jogokat elpusztító Diktátort a fasiszta hordájával!
    .
    BIRKA MÓDRA NE TŰRJETEK, NE HALLGASSATOK,
    ÉBREDJETEK, SZUNNYADÓ, BÓLOGATÓ JÁNOSOK!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  10. norbert,
    sok sikert kívánok nektek. New York-ig akarom hallani forradalmi hangotokat!
    Virtuálisan ott vagyok köztetek!
    .
    Üdv.: Johnnyboy

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  11. Giccsországban (“… ott, ahol szenvedni jó…”) lassabbak a folyók … aztán piros lesz a színük, véresek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  12. proaktiv
    Pont ez jutott nekem is az eszembe Kérivel kapcsolatban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. Újból egy remek helyzetértékelés. Én messzebb megyek a helyzetértékelésben , pedig nem vagyok vészmadár. Nem látunk Orbán fejébe. Én kezdem úgy látni, hogy ezt akarja szándékosan előre megtervezetten. A végcél egy anarchia és következésképpen egy forradalom kirobbantása, ahol már lőnek is. A felelősségi törvényével lehetőséget teremt egy forradalom alkalmával az általa és csapata által mélységesen gyűlölt, megvetett baloldal és a szocialisták végleges likvidálására. Lásd: Hitlerék- Hosszú kések éjszakája Emlékezzünk vissza: mindig arról beszélt, hogy ez több lesz mint rendszerváltás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  14. SZOLIDARITÁS-már sokan vagyunk,de nem elegen! Facebookon meg találod,gyere!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  15. Mennyi tagja van mostanra a Kohányi Társaságnak egyébként?
    Arra gondoltam, hogy fizetett hirdetéseket és linkeket kéne tenni mindenfelé a magyar webre, hogy többen jöjjenek az AN oldalaira.
    .
    Kedves Admin, mennyi anyagi kéne ehhez?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  16. Ezt figyeljétek: Jeremiás lelkész kommentje:
    http://nepszava.com/2011/12/velemeny/jeremias/comment-page-1#comment-123384

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. johnnyboy
    szombat.04:33

    köszönöm!

    Egyébként most olvastam végig Debreczeni József “A politika fertője” c. könyvét.
    KÖTELEZŐ OLVASMÁNYNAK kellene lennie, hogy megvilágosodjanak a zemberek. Tartalmát tekintve nagy része már ismert dr.Kende Péter és Ferenczi Krisztina könyveiből, de ebben a könyvben tömören, gyönyőrűen vázolva van a politikai szenny, a pártok és azok mocskos, korrupciós tevékenységei (név szerint), az összefonódások, az országot 6 oligarha kezével vezérelt maffiózók orbán általi kifosztása, megnyomorítása és közelgő szakadékba sodrása.
    Ha belegondolunk abba, hogy ezek az ellopott pénzek (21 éve) hová kerültek, talán sok is lenne ahhoz, hogy az országot kihúzzák a csávából. A vörösiszap által okozott (már felmerül bennem, hogy szándékos károkozás) katasztrófa kihasználása újabb pénzrablás a totálisan szervezett bűnszövetségre.
    Ezekhez képest a Cosa Nostra kezdő óvodai szakkör!
    Elhiszem, hogy a könyv tartalma valós, mint ahogyan az előbb megnevezett két íróé is, hiszen ha nem lenne igaz, már régen a szerzők börtönben lennének, vagy legalább is meghurcolás alatt állnának. Féltem is őket, mert az igazságot le merik írni nevük vállalásával!
    Tehát, olvassátok el a könyvet (mindegyiket), míg kapható!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Találó a borítólapi kép: egy PATKÁNY! Igen, ezek a patkányok, ha nem írtják őket, elszaporodnak és felzabálnak minket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  18. Bartus Lászlónak köszönöm radikális írását, minden gondolatával szó szerint egyetértek.
    Lassan szégyellem, hogy itt élek ebben az országban. Sajnos, a mi szavunkra senki sem figyel itthon – hiába ordítunk, hogy ELÉG, NE TOVÁBB!

    Ember

    Fénylik a sötét,
    ragyognak a keresztek,
    ragyognak a testek,
    belesápad a pazar ég.
    Légben suhan a lélek s fázón összeremeg,
    száll a széllel, de félúton elhal céltalan.
    Ez nem az a világ, ami arra várna,
    hogy csak úgy megváltsák;
    kevés itt a hit,
    sok az ima, a dal,
    de csak mint a támasztalan fal
    mely minden szélnek megremeg
    hiába érnek össze a kezek.
    Isten tudja jól,
    hogy ez a világ retteg egy újabb Megváltótól!
    Itt még a keresztet sem ácsolnák meg,
    itt már nincsenek hozzáértő kezek,
    itt nem lennének tanítványok,
    itt csak mesterek vannak
    és mester helyettesek,
    akik percek alatt kioktatnák az Istent.
    Itt csak pénz van és nyomorúság,
    az anyák gyermeküket megfojtják,
    hisz mostanság ez itt a sikk.
    Hát ne próbálkozz Isten,
    hidd el cudar világ ez itt lenn,
    farkas farkassal szemben támadásra készen,
    minden hiába, a falka széthullott régen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  19. Lehet, hogy Kéri László nem csápolt Orbánnak, de az tény, hogy a választások előtt több fórumon kijelentette szószerint: mit kell hisztizni a kétharmad miatt.
    Hát most megkaptuk amit Kéri László is akart.Valószínű villanyborotvája van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  20. Fotelforradalmárok, ne verseket nyomjatok ide, meg többméteres litániákat arról, milyen sz.r… hanem szervezzetek egy harmadik tízezres csoportot az utcára szombaton!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  21. De nem az,hanem genetikailag sérültek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. Bartusnak teljesen igaza van! Ugyan rombolni nem szabad, de ezt a kormányt el kell söpörni! A langyi demonstrációk arra sem elegek, hogy megmosolyogja a kormány és a Fidesz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  23. Kedves Bartus László,
    bizonyára ismeri a magyar mentalitást:
    télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha nincs jó idő, mindig esik az eső.
    ( + ehhez még vegyük egyrészről a sültgalamb effektust, másrészről a másra való mutogatást… (?)
    Isten áldd meg a magyart ! ( nem áldottad meg? oszt jónapot)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  24. Ha forradalmat akartok, na tessék! A kezdet lehetne az, hogy Gyurcsányt, Mesteházit és az egész Mszp-t ahogy van elzavarjátok, Olgácskával együtt, aki Gaskótól Gíróig, Balogtól Farkasig, Gyurcsánytól Orbánig és alfától omegáig
    mindenkit meghív és bájcseveg a semmiről. Havas, sóderos dumákkal eteti az ATV az országot, Fásy Fahangú és Lapos Zsülike saját szerzeményeit adják elő, Német Sándor az igazi Biblia kifordított baromságait hirdeti, hogy a vallás nyilvánosan meggyalázódik.
    Szóval kezdhetitek a forradalmat! A Szentkirályi utcai Fidesz székház a két sarkon kamionnal lezárva és felgyújtva,
    na akkor elkezdődik valami!
    Még Felcsúton is ég a fakerítés!
    ….Ja, ki lehet moderálni, mégiscsak ez erőszak lenne.
    ……..
    Lehet viszont 12 órakor vörös orral ismét bohóckodni.
    Azon röhögnek a parlament ablakában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  25. delisa igazad van (bár ha TEJLESEN feleslegesnek tartanánk a morgást, akkor nem itt írogatnánk) De én már indulok is a (juszt is!) Moszkva térre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  26. Bartus!!
    “normalis orszag”-ban igen!!!
    De!!!
    szerinted Magyarorszag egy normalis orszag most???
    hol elsz te??a holdon??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  27. DELISA NAGY DEMOKRATA, HARCOL A SAJTÓSZABADSÁGÉRT!
    a NOLBLOGON LEVETTE A HOZZÁSZÓLÁSOKAT ÉS MEGSZÜNTETTE A HOZZÁSZÓLÁS LEHETŐSÉGÉT.
    HAJRÁ DEMOKRÁCIA, HAJRÁ SAJTÓ ÉS VÉLEMÉNYSZABADSÁG. !
    T. T. T. :)))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  28. Gonoszka!Már írtam neked negatív hangvételt,de írásod után,csak a tisztelet hangja szól tőlem feléd.”110%”ig igazad van.Nincs ebben a nyomorult országban senki,aki ki merné nyitni a bicskáját.Csak pofáznak,hergelik magukat,de BIRKÁK és azok is maradnak.Sok felhívás volt a választások elött,hogy ne engedjetek a kis szemétnek.Megérdemlitek,Megérdemlitek,Megérdemlitek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  29. Volt 1 barátom anno és mikor évekkel ezelött kirúgták és nem fizették ki,érdekes módon végignézte,hogyan ég le az autója,hogyan fuj át a szél a betört ablakán,hogyan találják el valamivel,hogyan öntik le”valamivel”,nincs eszközötök,csak le kell hajolni érte,szerencsétlen birka nép.A fenti sorok a munkaadóról szólnak.Egy kettőnek,véletlenül eltörik a lába,akkor meggondolja talán a többi,hogy tüntetés miatt kirúgjanak valakit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  30. Kedves iksz, imádom a vélemények, gondolatok “ütközését” ! :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. Igen Bartus úr megvárják,míg nem lesz gáz,nem lesz villany,nem lesz mit enni.
    Nagyon sok ember mondja,hogy őt nem érdekli a politika és nem fogja föl,hogy
    tulajdonképpen azt mondja ki,hogy nem érdekli a sorsa hogyan alakul.Volt olyan,hogy nem mert aláírni egy tiltakozást,mert félt hogy a lányát kirúgják az
    önkormányzattól,egy hét múlva így is kirúgták.
    Nekem az a meglátásom,hogy ez az elmeháborodott azon munkálkodik,hogy minél
    nagyobb fölfordulást csináljon az országban,hogy az utána következő kormány ne
    tudjon eredményt elérni,erre használja a maga köré gyűjtött sok buta seggnyalót
    és igy áll bosszút amiért 2002-ben elvették tőle a hatalmat.Nem véletlenül nevezett
    ki kilenc évre főügyészt stb. ugyanis öt év múlva elévülnek a bűnei.Aki egy működő országot akar az nem rabol le mindent,mert tudja milyen következménnyeljár,de aki csak megtorlást akar az nem gondol a jövőre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  32. Nos: megjöttem a Moszkva térről. Be kell ismernem, hogy (talán) tévedtem, amikor a tüntetések szétterítése mellett érveltem. Annak csak akkor lett volna értelme, ha az (eddig) a közlekedési költségek miatt alibiző távol maradók végre felemelték volna a lottyadt sej-hajukat az otthoni fotelekből. Ha a Moszkva téren nem 3-400 EMBER gyűlik össze. Nem tudom, hogy a többi helyen mennyi, de ha a szervezők komolyan azt hitték, hogy nálunk elég a Facebookos szervezés – akkor curvára tévedtek!
    A jelenlevők nagy többsége is Ratkós és afölötti korosztály, fiatalt csak elvéve lehetett látni. Pedig igazán ők fogják megszívni, a mi felnőtt életünk nagy része már letelt. Lehet, hogy ez a nép TÉNYLEG ezt érdemli, és az ellenzék nagyin is helyesen mérte fel, hogy amíg a legutolsó bamba hülyének is le nem esik, hogy őt itt nagyon átverték – nincs értelme különösebb aktivitást tanúsítani.
    Bartus nagyon helyesen írta: NORMÁLIS országban utcára menne a nép.
    Azaz ez egy NEM NORMÁLIS ország! GENETIKAILAG!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  33. és Gonoszka: Bartus holmi lilaködös demokrácia nevében NEM ENGED FEL AZ OLDALRA ORDENÁRÉ NÁCI HABLATYOT. Amíg a NOL nem így szelektál – teljesen érthető delisétól, hogy nem oójhajt ilyen szemetet olvasni nap mint nap – és ettől az olvasóit is megkíméli! Éppen a demokrácia érdekében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  34. Tisztelt írótársak! Én egyszerű emberként azt tudom önöknek mondani, hogy a Nép, maga a Nép, lehet, hogy bölcsebb, mint azt sokan gondolják! Tisztelettel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (8 szavazatból)
  35. Kekec, megkérdezted gyógyszerészed, netán benzinkutasod? Vagy …….
    Á, nem is írok ilyesmit.
    Elfértetek a ……. téren? :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  36. Köszönöm, kekec, a friss beszámolót (is).
    “Országos szervezetté alakult a Magyar Szolidaritás Mozgalom – közölte Székely Sándor, a szervezet társelnöke szombaton a fővárosban tartott flashmobon. Januártól komoly tüntetéseket és tiltakozó akciókat szervez majd a mozgalom, hogy céljait elérje – tette hozzá.”
    .
    Mihancsik Zsófia írt egy jó cikket “Egyedül nem megy” címmel a Galamuson.
    Igyekszik megmagyarázni hétköznapi példákkal, hogy mi várható itt.
    Ezt írja végül:
    “Mindenesetre befejezett tény, hogy tudnak róla, vagy sem, tudomásul veszik, vagy sem, többé senki sem tudja Önöket megvédeni az elszabadult hatalomtól. Mert Önök nem védték meg a saját védelmükre szolgáló intézményeket, rendszereket és személyeket. Bizonyára van mentségük, hiszen nem tudták, sose fordította le az Önök nyelvére senki, mi dolguk is van Önöknek ilyen felhőrégiókban székelő kategóriákkal, mint demokrácia, jogállam, garanciális intézmények és társaik.”
    .
    Felolvastam a közel 90 éves anyámnak, aki azt mondta: igen, igen… hol is jelent ez meg? És kik olvassák ezt el? A szomszéd, itt a panelproli-negyedben?
    Mi tagadás, igaza van…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  37. A Blahán sem voltak többen 2-300 főnél. Sajnos! Nem értem, hogy mit várunk, mire, kire várunk, hogy a sorsunk változzon, ha csak itt írogatunk, mondjuk a tutit egymásnak??? Az, hogy páran kötelességünknek érezzük, hogy harcoljunk a demokráciáért, a jogainkért, kevés! Sajnos a zemberek olyanok, amilyenek. Nem fogják fel, hogy mi vár rájuk, vagy tényleg genetikusan alattvalók, beletörődnek a sorsukba. Tisztelet a kivételnek, de mondhatnám azt is, hogy jellemi problémák, gerinctelenség motiválja a megalkuvókat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  38. Sumarella: egyes nézetek szerint meg a földön az emberi intelligencia összege konstans, azaz a népesség növekedésével egyre csökken az 1 főre eső IQ mértéke.
    Ráadásul tömegpszichológusok szerint a tömeg (v.ö.: NÉP) intelligenciája valahol az egysejtűek színvonalán mozog. Azért lehet könnyedén manipulálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. norbert: már többször intettem az itt szereplőket, hogy ne abból induljanak ki, amit itt tapasztalnak. A nép többségéhez EL SEM JUTNAK az információk, vagy kizárólag a kormány manipulált hurrá optimista propagandájához jutnak hozzá.
    Rengetegen bíznak abban, hogy ha Orbán “végre megveti a lábát” meg “elpucolja a szoci romokat” akkor majd minden jóra fordul. Nem látják, nem tudják, NEM HISZIK, képtelenek a közgazdaság tényeit felfogni – és főleg képtelenek a makrogazdasági folyamatokat a kis életük tényeire lebontani. Sajnos TÉNYLEG kell az államcsőd, a tömeghalál – hogy végre kinyíljon a szemük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  40. Gonoaszka – no comment. NEKEM nem hiányoztál!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. Sumarella: el vagy te nagyon tévedve! Én ITTHONRÓL írok, nekem tehát te ne mesélgess arról, hogy mi van itt! Ráadásul nem is vagyok hajlandó “méltósággal” elviselni, hogy semminek és senkinek minősítsenek, lebontsák a fejem fölül a demokráciát.
    Nem tudom, mitől tartanád többre magadat az átlagbirkától? Én legalább TESZEM ami tőlem telik: TE kint voltál ma valamelyik tüntetésen? Vagy otthon “tartod többre magadat”?
    Neked és a hozzád hasonlóknak köszönhetjük, hogy itt bármit meg lehet csinálni, amit NORMÁLIS országokban nem lehet! Ne várj érte köszönetet.
    Isten nem ver bottal! De fájni fog. Nem kicsit – NAGYON!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  42. Emlékezetem szerint nem szoktam személyeskedni. :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. Stumpné Bekes Margit

    Sajnos Magyarországon szép lassan kiépült a diktatúra,mégpedig annak is a legsötétebb fajtája.Ezt senki sem gondolta volna,hogy Orbán ilyen messzire elmegy a hatalom korlátlan gyakorlásában! Úgy viselkedik,mintha az ország kizárólag a saját tulajdona volna és mindenki az ő alatt valója.A döbbenet lett urrá a nemzeten.De! Ez 2012.február-márciusában el fog múlni és a tömegek megcsinálják a maguk forradalmát,el fogják zavarni Viktort és bandáját! Mert a húrt lehet fesziteni,de egyszer elpattan.Csak ott a bibi,ha a Fidesz leváltaná,akkor is úgyanúgy mennének a dolgok,mint eddig…És ez már igazi katasztrófa lenne! Tehát arra kell törekedni,hogy az egész bagázs egyszerre menjen,de úgy,hogy soha többé ne jöhessenek vissza! Az ország már megkezdte zuhanását a szakadékba,az emberek meg meg vannak rémülve,le vannak bénulva ennyi szemétség láttán.Remélem nagyon hamar felébredünk ebből a rémálomból! Hajrá magyarok,hajrá Magyarország! Segitsetek nekünk határon kivüli Barátaink!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  44. Hogy mikor fog a nép “spontán felháborodni?”majd jövöre,amikor a 2kezet csokoló”nyugdijas nem fog kapni nyugdijat,amikor nem lesz pénze a gyógyszer kiváltására és orvos se lesz,aki a gyógyszert felirja.Majd akkor döbben rá mindenki,hogy istenem mit csináltam,amikor az X-et berajzoltam.Nem volna szabad indulatból szhavazni.Az X bevésése előtt gondolni kellene a jövőre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  45. Egyetértek, előbb-utóbb söpörni kell, de azért vegyétek figyelembe, hogy mára már nagyon kemény eszközei lettek ennek az ocsmny rendszernek. Mindjárt a legelején elkezdte, és még ma is folytatja a kiméletlen egzisztenciális harcot ellenünk, baloldaliak ellen. Apák után a fiúk, konkrétebben is írhatnám, de nem terhellek benneteket egyéni sérelmekkel. Azonban vigyázzatok a tanácsokkal, aki most nagyot lép (én megértem), annak egy-két évig el kell tudni tartania magát és családját a megtakarításaiból (ha azt is el nem viszi ez a hóhányó bagázs). És ebben az esetben nem segít majd senki sem, igaz ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  46. Azt kell megérteni, hogy nem azért nem vonulunk az utcára, mert gyávák vagyunk, hanem azért, mert az ország fele fideszes.
    .
    Igen, fideszes. Még mindig. Vagy jobbikos.
    .
    Másfelől nem vagyok kíváncsi a tandíj ellen tüntető egyetemistákra most. Akik pár éve a vizitdíj ellen szavaztak orbánért.
    .
    De lenne, akinek a szavára elindulok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  47. gonoszka – akkor félreértettelek, és semmi személyes nem volt a gyógyszerészi és benzinkutasi konzultációra tanácsolásban?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  48. A baj csak az, hogy a fideszes és jobbikos szavazók ugyan úgy szívnak, mint mindenki más. Érdekelne, hogy akik 2006-ban balhéztak, köztük nem kevés nyugdíjas, azok most olyan jól élnek, hogy mindent rendben lévőnek találnak? S ha nem, akkor most miért nem sipákolnak? Akik a vizitdíj ellen szavaztak, hova járnak orvoshoz? Vagy mindenki egészséges? De jó nekik!
    Él ebben az országban egy néhány komoly, feddhetetlen szakember, bizonyosan. Őket kellene felkérni! Kellene egy-két olyan név a köztudatba, akiket elfogad a nép és akik elindíthatnák az embereket. De a sok-sok kis csoport szétaprózza az erőt, és egymás ellen beszélnek, még most sincs közös nevező. Így meg szart sem ér az egész. El kellene felejteni végre, hogy pártokban gondolkozunk. Máshol is talpra álltak pártok nélkül és működik, nem is rosszul az országuk. Ebben az országban mindegy, milyen párt kerül hatalomra, mindig a kormány ellen lázít az “ellenzék”. Az is igaz, hogy ilyen kibeba@ott kormányunk talán még sosem volt. De mire várunk? Nem fogja senki megoldani a problémánkat, sem az USA, sem az EU. Nekünk kell lépni. És ammondó vagyok, hogy eljött az ideje annak is, hogy ne ragaszkodjunk a törvényes keretekhez. Már nincs miért. Úgy gondolom, akik így elbántak egy ország népével, nem érdemlik a “kesztyűs kezet”. De én csak egy laikus öregasszony vagyok, nem értek a politikához. Azt viszont látom, hogy pát inthetek a nyugdíjamnak, a gyerekeim jövőjének, a gyógyszereimnek és az orvosomnak , és minden egyébnek is. Ez pedig mindnyájunkra vonatkozik, nem csak rám.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  49. Kedves Bartus László!

    Teljes mértékben egyetértek amelyeket ír!
    Olyan stílusban ír, ami nekem nagyon tetszik és jó olvasni , akár még többször is!
    Sajnos , mint azt Ön is tudja, hogy a Magyar nép egy gyáva, birka nép!
    Ahogy Kertész Ákos úr is megfogalmazta , nem egyszer!
    Természetesen vannak kivételek is, – birka, gyáva – de azok száma nagyon kevés!
    Én jó pár megmozduláson részt vettem, de belefásultam az egészbe!
    Amikor láttam azt a szomorú tekintetett és tőlem kérdezték, hogy miért vannak ilyen kevesen a megmozdulásokon, tanácstalan voltam!
    A válaszom mindössze annyi volt hogy fél mindenki!
    Egyszer írtam Önnek, hogy valami tippet adjon arra, hogy az USA-ba hogy lehetne kijutni “hivatalosan”
    Nagyon csalódott vagyok Magyarországgal kapcsolatban , már végképp feladtam, hogy valami változás lesz itt!
    Többen javasolták, hogy miért nem Európába megyek, mert ahogy látjuk a dolgokat mindenhol rossz most a helyzet!
    Sok ilyen cikket írt Ön, de mégsem találja meg a megfelelő embereket!
    A sok-sok hozzászólóval értek egyet, hogy kellene egy olyan személyiség , aki azt mondaná a Népnek, hogy “GYerünk , zavarjuk el OV’ én lennék az aki a sor elején menne!
    De egyelőre ilyenről szó nincs!
    Mesterházy Attilát sem értem, miért ilyen naív, hogy Lázár megbuktatja a vezetőjét?
    Ennyire nem láthat homályosan ő sem!
    Miért kell lepraktálni az LMP-vel , ez pedig a másik, amikor e párt is orránál fogva vezeti az MSZP-t!
    Sok ismerősöm van, akik azt mondták, hogy ha most lennének a választások nem mennének el szavazni!
    Így pedig félő , hogy ismételten a FIDESz kerül hatalomra!
    Már megfigyeltem, akik dolgoznak, azoknak tökéletes ez a rendszer , sőt, még keményebb lépéseket várnak Orbántól!
    Nem tudom, de néha már annyira el vagyok keseredve , hogy sokan vagyunk így, hogy hiába kiabálunk és szidjuk OV-t, süket fülekre talál!

    Tetszik amit Ön és a többi hozzászoló ír e forumra, de lássuk be, ez édes kevés!
    Én mindig azt hangoztattam, hogy az EU lesz az, amelyik megdönti e kormányt, ahogy tette Papandreu, Berlusconi-val , úgyhogy idő kérdése, mikor kerül a sor OV-ra!
    Addig pedig jó lenne elhagyni a hazámat és vissza se nézni e országra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  50. molnareva, kedves nyugdijas társam !
    csatlakozom véleményedhez, és sok máséhoz is.
    Csak ismételgethetnék sok hozzászólást, annak nincs értelme.
    Bartus úr nagyon világosan látja, tudja és leirja sokunk helyett is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos