Ronai and Ronai
AMERIKAI

Befejeződött Strasbourgban a tiltakozó böjt 2011. december 19. hétfő 7:31 | AN

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Befejeződött Strasbourgban a tiltakozó böjt

Budapest – Hazaérkezett Strasbourgból Soós Péter lelkész, aki Izsák-Bács Jeremiás strasbourgi tiltakozó böjtjét segítette, majd maga is csatlakozott a böjthöz, amit Budapesten folytat. A Budapesti Autonóm Gyülekezet honlapja készített interjút Soós Péterrel, aki arról is beszél, hogy az egyházi törvényt csak formai okok miatt kell újra megszavazni, de az előzetes bejelentések szerint semmit nem változtatnak rajta.

Az Alkotmánybíróságszerint az egyházügyi törvényt jogellenesen fogadták el . Az új jogszabályt lényegében a mostanival egyező tartalommal még idén újra megszavazzák. A döntés hátterében az áll, hogy az Alkotmánybíróság megsemmisítené a törvényt annak közjogi érvénytelenség miatt, ezt kívánja megelőzni a kormány azzal, hogy még előtte magától visszavonja, és a “jogtechnikai hibát” kiküszöbölve, újra megszavazza a parlamenti szavazógép. Azt nem lehet tudni, hogy egy Alkotmánybírósági határozat várható tartalmáról miképpen tudhat a kormány.

Ahogyan az is kérdés, hogy a Fidesz által összeállított Alkormánybíróságnak miért csak formai kifogásai voltak egy olyan egyházi törvénnyel kapcsolatban, amely törvényen kívül helyez több mint kétszáz törvényesen bejegyzett, és törvényesen működő egyházat. Akik jogi státuszát megvonják, azok egyesületként folytathatnák, de az erre vonatkozó szabályozás nem készült el, vagy nem is akarnak az egyesületi törvényen változtatni. Ez esetben azonban az eddigi egyházi vagyon az államra száll, az eddigi egyházak nem tarthatnak fenn iskolákat, teológiai képzést, és az sem tisztázott, hirdethetik-e az evangéliumot, keresztelhetnek-e például.

A hiba, amit korrigálni kell, az volt, hogy a zárószavazás előtt olyan érdemi módosításokkal változtattak az egyházügyi törvényen, melyeket az Országgyűlés már nem vitathatott meg. Egészen pontosan ez azt jelenti, hogy a Fidesz agy nélküli bábjai olyan törvényt szavaztak meg, amely teljesen ellentétes volt az előzetes törvényjavaslattal, azt az utolsó pillanatban találták ki.

Lázár szerint az új törvényt lényegében strukturális változás nélkül akarják az év végéig elfogadni, és nem készülnek az egyházak besorolásának megváltoztatására.

Soós Péter lelkész erről és a strasbourgi tiltakozó böjt eredményeiről is beszél az alábbi videófelvételen.

[youtube Ngi53witmqA]

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +10 ( 10 szavazatból)
Befejeződött Strasbourgban a tiltakozó böjt, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

6 Reader’s Comments

  1. Köszönjük Önöknek lelkész urak!
    Követték a mondást: “Segíts magadon, és az Isten is megsegít.”
    .
    Valóban történt valami. Megijedt a Fidesz, hogy visszavonta a törvényt, még ha csak kozmetikázni is. Ez nem volt benne a tervben. A narancs rothadásnak indult, nincs visszaút!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  2. KÖSZÖNET ÉRTE.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  3. Csak remélni merem, hogy lesz olyan média, ami felvállalja és ismerté teszi a lelkészek igaz keresztényi kiállását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  4. NIncs több keresztény magyarorszagon. Azokat hianyolom akik Jezus kovetik. Nem kell felemelni a szavatokat az igazsagtalansag ellen ? Miert nincs a tobbszaz egyhaz a parlament elott? Behuzzatok fuletek farkatokat. A keresztenyek batrak mert tudjak hogy mi az Isten akarata, es a tulerovel szemben is kiallnak az igazsagert. Ez a ket ember vallalta a nyivanossagot, par masik ember tiltakozott, de ennel tobb kell. UTCARA emberek !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  5. “az eddigi egyházak nem tarthatnak fenn iskolákat, teológiai képzést, és az sem tisztázott, hirdethetik-e az evangéliumot, keresztelhetnek-e például.”
    Azt hiszem a hívők az evangélium hirdetésére nem az államtól kapták a megbízást! Ezt nem árt észben tartani. És a továbbiakban sincs nagy okunk az örömre, mert ahogy az egyik online újság címében fogalmazott: “Trükköznek az egyházi törvénnyel…” De őszintén, volt aki mást várt? És most akkor minden meg van oldva? Lázár jános maga mondta, hogy változtatás nélkül újra beadják (és újra megszavazzák), SŐT!!!! még dec 31. előtt el is fogadják!

    SZÓVAL LEHET FOLYTATNI A BŐJTÖT!!! DE NEM CSAK NEKIK!!!!!

    És azt sem feledjük el amit Jézus Krisztus mondott:: “Az én országom nem e világból való…”
    “Bizony hamar eljövök és az én jutalmam velem van, hogy megfizessek mindenkinek, a mint az ő cselekedete lesz.” “Ezt mondja, a ki ezekről bizonyságot tesz: Bizony hamar eljövök. Ámen, bizony jövel Uram Jézus!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. TOKES Ur, en ott voltam amikor Jeremias lelkesz Ur atadta Onnek a Peticiot, vagyis a kezebe nyomta, mert On nagyon sietett a buszhoz Strasbourgban, most decemberben.
    Jeremias lelkesz csakugyan erdelyi szarmazasu, csak hogy Jeremias nem adta el a LELKET, Jeremias lelkesz BOJTEL es szerenyseggel probalta es elerte hogy az Europai POLITIKUSOK oda figyelyenek hogy mi is tortenik Magyarorszagon.

    Szegyelje magat ezert a nyilatkozatert es probaljon eszhez terni mar, ha meg van belolle, mert On mar nem melto a SZOSZEKRE, meg a politikahoz is annyi koze van mint a romai Papanak az Os Indianokhoz.
    Lehet ministralni csikszeredai unnepeken es mas Kaotikus, bocs Katolikus szertartasokon mert Onnek mar nincs semmi keresnivaloja az Istentiszteleteken.
    Szerintem LUTHER MARTON FOROGNA A SIRJABAN ha latna es hallana hogy egy REFORMATUS PUSPOK mit cselekszik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Új főszerkesztő a hvg.hu élén 2014. január 7. kedd

Bebetonozza alkotmánybíróit a Fidesz 2013. november 2. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos