Ronai and Ronai
AMERIKAI

Új főszerkesztő a hvg.hu élén 2014. január 7. kedd 12:56 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Új főszerkesztő a hvg.hu élén

Budapest – Belebukott az úgynevezett bajai videó-ügybe a hvg.hu előző főszerkesztője. Gavra Gábor az után mondott le tavaly október 23-án, hogy a portál valódiként kezelte és tette közzé a bajai választással összefüggő videofelvételt.

Gavrát és a hvg.hu-t valakik megvezették. Hogy kik állnak e rejtélyes ügy hátterében, sosem fog kiderülni. Márpedig, amikor Magyarországon valami disznóság nem derül ki, akkor többnyire sejthető, hogy kiknek állt érdekében e műbalhé kirobbantása.

A portál új főszerkesztője Neizer Anita. A lapot eddig megbízott főszerkesztőként irányító újságíró 32 éves és közgazdász. A közlemény szerint a szerkesztőség egyetértésével született a január 1-jei kinevezésről szóló döntés. Neizer Anita 2011 júniusa óta dolgozik főszerkesztő-helyettesként a lapnál, október közepétől pedig megbízott főszerkesztő volt.

Az új főszerkesztő a folytonosságot képviseli a portál irányvonala tekintetében, de egyben új lendületet is szeretne vinni az immár több mint 350 ezres napi látogatottságú hírportál életébe.
A HVG Kiadó Zrt. vezetése október végén azzal indokolta a főszerkesztő lemondásának elfogadását, hogy “a bajai videofelvétel kezelésével, megjelentetésének körülményeivel súlyosan megsértette az 1979 óta megjelenő HVG alapértékeit, különös tekintettel a függetlenségre és a pártatlan tájékoztatásra, veszélyeztetve ezzel a HVG három és fél évtized alatt kivívott jó hírét”.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 4 szavazatból)
Új főszerkesztő a hvg.hu élén , 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

5 Reader’s Comments

  1. Kíváncsi vagyok, hogy marad e a mostani hangvétel a HVG-n, vagy belesimulnak ők is az Orbán rendszerébe a megmaradásuk érdekében.
    Elég különös módon alakulnak mostanában a hangsúlyváltások.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  2. azt hiszem, vagy remélem, hogy talán ez nem a belesimulás előjele. Bár az érdem az RTL-é, hogy volt vér a pucájukban ezt beszerkeszteni a híradóba. Még mindig röhögök, annyira szánalmas, bár inkább sírni való :)
    http://hvg.hu/itthon/20140106_Video_Kosa_Lajos_csak_arra_valaszol_amire

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  3. http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20131230_404_a_magyar_igazsag
    -
    A Fidesz honlapjáról eltörölték a múltat, a 2007 előtti eseményeket.
    Ezt lehozta a HVG – marad-e ez a vonal, majd meglátjuk, a vak is azt mondta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  4. Ha jól tudom, Gavra – akit a szakmában többen is tehetséges újságírónak tartottak – nos neki az egyik érdeme volt, hogy egy dr.Schmitt Pál nevű csaló, szélhámos, akit a miniszterelnök levelezőlapon jelölt köztársasági elnöknek – lelepleződött.
    .
    Aztán jött egy Baja nevezetű kisváros képviselő testületébe történő választás. Itt – enyhén szólva – ismert és ismeretlen személyek – mocskos dolgokat műveltek, s az egyik ilyen dolgot Gavrával megetettek. Gavra ezután azzal tetézte a dolgot, hogy kritikusan szólt a rezsimutyiról is.
    .
    Nem tudom miért, de nekem olyan érzésem van mintha a két dolog között összefüggés lenne.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  5. Vajon mi lehet az oka, hogy nem újságírót neveztek ki főszerkesztőnek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Megfélemlíti a Fidesz az újságírókat 2013. október 31. csütörtök

Németh Sándor próbálta eltüntetni a nyomokat 2013. október 30. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos