Ronai and Ronai
AMERIKAI

Amerika hidegháborút indít Orbán ellen? 2011. december 23. péntek 8:53 | AN

  • Hozzászólások(101)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Amerika hidegháborút indít Orbán ellen?

Washington – A demokrácia és a sajtószabadság iránt elkötelezett amerikaiak egy csoportja azt javasolja, hogy a Szabad Európa Rádió magyar adását 2012-ben indítsák újra. Mark Palmer, az Egyesült Államok volt magyarországi nagykövete (Ronald Reagan elnök beszédírója) és a magyar származású Charles Gati professzor, a Johns Hopkins Egyetem tanára a javaslat megfogalmazói. Charles Gati a Klubrádiónak és az Amerikai Népszavának is megerősítette a hírt. Nem kizárt, hogy az amerikai külügy támogatja, vagy legalábbis nem akadályozza a kezdeményezést.

Lapunk információi szerint ez egyelőre csak egy ötlet, de a javaslat megfogalmazói okkal feltételezik, hogy komoly támogatóik lesznek és már vannak is. Mark Palmer volt budapesti nagykövet nagyon erős kapcsolatokkal rendelkezik ehhez. Akár lesz új magyar nyelvű Szabad Európa Rádió, akár nem, Amerika és a Nyugat jelzi Orbánnak, hogy elért az utolsó határig, nem tűrik tovább szótlanul a demokrácia lábbal tiprását, egy diktatúra kialakítását.

Az ügy pikantériája, hogy az Orbán-barát sajtó durva amerikaellenessége és Orbán nyugatellenes kirohanásai ellenére Magyarország még a Nyugat és Amerika szövetségese. A Szabad Európa Rádió a hideháború eszköze volt, így ha Amerika beveti az új Szabad Európát, akkor az hidegháborút jelent az Orbán-rendszer ellen. Ennél is meglepőbb a szervezők várakozása, hogy az amerikai külügy nem zárkózik el az ötlettől, budapesti hírek szerint az amerikai nagykövet asszony sem határolódik el az ötlettől. Ez viszont azt jelenti, hogy Orbán hamarosan frontális nyugati és amerikai támadásra számíthat, függetlenül attól, hogy lesz-e új Szabad Európa Rádió vagy nem.

A kezdeményezők az ünnepek után indítványukat eljuttatják a Department of State (az Egyesült Államok külügyminisztériuma) és a Kongresszus megfelelő tisztviselőnek. A terv a Klubrádió működésének ellehetetlenítése után fogalmazódott meg, ennek kapcsán már felreppentek olyan találgatások, hogy esetleg az új Szabad Európa Rádió maga a Klubrádió lenne. Ezt egyelőre nem erősítette meg senki, de az biztosra vehető, hogy az amerikaiaknak a Klubrádió eddigi szolíd ellenzéki hangneme nem lenne megfelelő, ők olyan hangnemet várnának el, amely a nyugat-európai és az amerikai sajtót jellemzi, amely a Klubrádiónál sokkal egyenesebb és keményebb stílust jelent.

A hírek szerint az amerikai közélet több prominense – demokraták és republikánusok egyaránt – támogatásukról biztosították a kezdeményezést.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (79 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +104 ( 112 szavazatból)
Amerika hidegháborút indít Orbán ellen?, 4.7 out of 5 based on 79 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(101)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

101 Reader’s Comments

  1. sajnos a média szereplőinek a képzése nagyon alacsony szinvonalu évek óta kicsiny hazánkban Ezért is fordulhat elő hogy az alapvető kötelezettséget, hogy a hirnek mindig igaznak kell lenni és a véleménynek szabadnak összekverik Ez pedig röviden félretájékoztatás Nekünk olvasóknak ezzel gondot okoznak Vártam volna, hogy az Andrássy úti ujságiró palótában lesz egy iskola igazi jó oktatás Hát sajnos nem
    Más téma
    A Klub rádió frekvencia ügyéhez megosztom a Klub rádió honlapjáról utánanézhető adatnak a Klub Rádió mintegy 6 városhoz kapcsolódó drekvenciával rendelkezik pl kecskemét vagy Esztergom A 6-ból 1 frekvencia volt a mostani váltás Bpesti ( ez eredetileg a Klub rádió előtt az Autoklub- é volt) Vajon ha az élet élni akar mi akadályozhatja meg Hát ez egy kicsi ország

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Arató kioktatja a hallgatókat 2013. október 29. kedd | AN

Gyurcsány Ferenc telefonja Arató Andrásnak 2013. október 27. vasárnap

A Klubrádió magas etikai normái 2013. október 26. szombat | Bartus László

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos