Ronai and Ronai
AMERIKAI

Irán nem adja vissza a drónt 2011. december 12. hétfő 12:45 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(49)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Irán nem adja vissza a drónt

Washington/Teherán – Nem hajlandó az Egyesült Államoknak visszaszolgáltatni az RQ-70 Sentinel kémrepülőgépet az iszlamista rezsim, közölte az elit Forradalmi Gárda kettes számú embere.

Hosszein Szálámi tábornok, a Forradalmi Gárda helyettes parancsnoka az állami televízióban nyilatkozott úgy, hogy az Egyesült Államok ellenséges cselekményt követett el, amikor drónjával megsértette az iráni légteret, és azzal fenyegetőzött, hogy Irán „nagyobb” választ fog adni az incidensre, részletekbe azonban nem bocsátkozott.

A főtiszt az agresszió szimbólumának nevezte a minden valószínűség szerint meghibásodott, pilóta és fegyverzet nélküli felderítő repülőgépet, amit szerinte senki sem adna visssza, aki komolyan veszi országa nemzetbiztonságát.

Hosszein Szálámi tábornok nem árulja el, hogyan sikerült lehozni a drónt

Az iráni állami média továbbra is azt állítja, hogy az afganisztáni határtól körülbelül 225 kilométerre lévő Kásmár városa felett észlelték a drónt, amelyet elektronikus hadviselés keretében térítettek el és kényszerítettek földre. Szálámi tábornok azt állította, Irán fontos győzelmet aratott ezzel az Egyesült Államok felett a bonyolult hírszerzési és technológiai csatában egyaránt.

„Irán azon kevés ország közé tartozik, amelyeknek birtokában van a pilóta nélküli drónok legmodernebb technológiája”, hangoztatta a főtiszt. „Az Irán és az Egyesült Államok közti technológiai szakadék nem valami nagy”.

Az Egyesült Államok nem tartja valószínűnek, hogy Irán elektronikai vagy cyberhadviseléssel kényszerítette volna földre a Sentinelt. Szálámi tábornok ennek dacára azt állította, ez történt, a részletekre pedig azért nem tér ki, mert az a fél, amely megnyeri a hírszerzési csatát, nem fedheti fel a módszereit.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 4 szavazatból)
Irán nem adja vissza a drónt, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(49)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

49 Reader’s Comments

  1. Mér ?
    Megakarják röptetni ?
    Különben gondosan le van takarva az alsó fertálya.
    Biztosan alul kissé romos lett amikor besett valami sivatagba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  2. Geyza
    2011. december 12. hétfő
    12:48
    Őseik találták fel a sakkot és most kihívták az USA-t egy partira.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  3. Ez nem meglepetés. nyilvánvaló, hogy nem adják vissza. Különben nem tudnák mutogatni, hogy milyen sokra képesek az Atarival, vagy Amigával.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  4. “…Nem hajlandó az Egyesült Államoknak visszaszolgáltatni az RQ-70 Sentinel kémrepülőgépet…”

    - De most ezt úgy kukorékolják szét, mintha bárki is kérte volna őket erre… amire ŐK természetesen azonnal, és tökösen nemet mondtak, mert hát na ne már.

    “…hangoztatta a főtiszt…Az Irán és az Egyesült Államok közti technológiai szakadék nem valami nagy…”

    - “Nem valami nagy”!!!

    Aranyapáim, óvodás gyerekek szoktak így emberkedni… persze, mit várunk tőlük, mikor elrettentőnek szánt nyilatkozataik megrekednek azon a szinten, hogy “…ha mégegyszer megsértenek minket, elképzelhetetlen választ fogunk adni…”

    Ez már inkább szánalmas, nem félelmetes…

    “Nem valami nagy”… és ez egy hivatalos, állami szintű közlemény.

    “Nem valami nagy”.

    Ezek a kétlábúak teljesen készen vannak… na jó, hát többek között ez a magatartás a záloga, hogy ezek a büdös életbe nem fognak tudni egyről a kettőre jutni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (14 szavazatból)
  5. Az iráni kétlábú banda porig alázása kb. olyan lesz, mint amikor a pont ugyanígy keménykedő szaddamot lepofozták 1991- ben.

    Ott is, mi volt… mi vagyunk a legerősebbek, a legfejlettebbek, szuperfegyvereink vannak, esélytelen mindenki, ezrével fognak hullani ellenségeink, elképzelhetetlenül kemények vagyunk, stb.

    Aztán olyan könnyen verte őket a koalíció rommá, hogy azon még Swartzkopf tábornok is meglepődött… (lehet, rosszul írtam a nevét).

    És itt még annál is nagyobb a technikai szakadék irán, és a zusákok, meg a zizrael között.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (13 szavazatból)
  6. Amit látunk a fenti fotón, az egy RQ-170 Sentinel!
    Az RQ-70 sokkal nagyobb!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. Ez viszont már tényleg szánalom a köbön:

    “”Our next action will be to reverse-engineer the aircraft,” Parviz Sorouri said, according to the website of Iranian state television. “In the near future, we will be able to mass produce it … Iranian engineers will soon build an aircraft superior to the American (drone) using reverse engineering,” he was quoted as saying.”

    forrás: Ynetnews

    No comment kategória.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  8. Nem veszitek észre, hogy ez egy RQ-170 felderítő, ami fegyverhasználatra alkalmatlan csak felderítésre.
    Ha lelőtték, ha lezuhant, ahhoz képes egész jó állapotú a dukozása. Szerintem ez a masina a saját lábán jött le.
    Egy, előző cikkben, aminek a címe az volt „Amerika szerint nem lőttek le drónt az irániak”
    és a képen látható gép alá RQ-70. írtak.
    Az a drón, egy Heron TP.volt, amit „Israel Aerospace Industries” gyárt.
    A Tp 14000 m magasságban is tud repülni, hatótávolság a légköri viszonyoktól függően, 7400km. Repülni tud 36 órát és 2 tonna „hasznos” terhet tud szállítani.
    A mostani kép aláírás megint RQ-70.
    Ezt külön Eldradnak küldöm, mert múltkor volt egy kis ellen véleményünk az Iráni légelhárítással kapcsolatba. Én az írtam, hogy Irán már rendelkezik egy éve, az sz-300. légvédelmi rendszerrel, de az “újabb hírek” szerint csak pár hónapja áll rendelkezésére. A technika megvan. A hírforrások lassúak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. stefán:

    - A fotókat nem kommentálom, mert egyszerűen nem érek rá, hogy alaposabban ellenőrizzem a neten.

    Az S 300- al viszont irán továbbra sem rendelkezik, ha másképpen tudod, rendben, de kérem a forrásokat. Az, hogy az iráni kétlábúak “bejelentették”, az nem jelent semmit, csak nagy pofát, tipikus iszlamista szájkaratét.

    Üdv,

    E.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  10. Eldrad!!
    az fel se tunt mi,hogy az a “dron”-(ocska makett csupan!!)-feltunoen Ep allapotban van,ahhoz kepest hogy nagy magassagbol lelottek es lezuhant!!??!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Nekem van olyan dekoratőr haverom, aki három nap alatt hungarocellből tökéletes és méretarányos RQ-170-est farag dukkózva!
    Lehet, hogy van ilyen melós Iránban is?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  12. Biztos van, de ebben az esetben tényleg ott lehet egy felderítő távirányítású gép, hiszen ezt az USA illetékesek is megmondták.

    Nem is ez a fontos, hanem a tipikus nagypofájú iszlamista hőzöngés. Nézd már meg, micsoda éktelen baromságokat ordítottak ma is széjjel, ott van a kettővel ezelőtti beírásomban az idézet.

    És hasonlóakat már vagy 8 éve “bejelentenek” rendszeresen, persze egyik nagyobb hülyeség, mint a másik. De jól rámutat az iráni népvezérek lelkivilágára. Mármint, hogy ilyen horderejű ügyekben sem futja nekik többnél szó szerint gyerekes idétlenségeknél.

    Hát komolyan, ez a rendszeres duma, hogy “olyan erős vagyok, hogy az elképzelhetetlen”, meg nem lehet nekik olyan mondani, amire ne az lenne a válasz, hogy “annál mi már sokkal jobbat gyártunk”… ez egy kevésbé okos óvodás gyerek színvonala.

    Félelmetes, hogy ilyenek állnak egy ország élén, mely éppen nuke- t épít…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  13. Eldrád.
    .
    Hírforrásaimat nem adom ki. Vagy elhiszed amit írtam, vagy nem, az a Te dolgod.
    Kétszer sem mondom, hogy „meglepetés” éri őket, ha letöltik számítógépre a drón adatait, ami már valószínűleg meg is történt.
    Az S- 300 rendszer hadrendbe állításáról meg utána nézhetsz a neten is már.
    Az oroszok leszállitották.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. Amíg az S300-at légtérvédelemre használják, talán nincs nagy baj, de ezt az oroszok sem garantálják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  15. stefán:

    - Barátom, ez nem “hit” kérdése, hanem ténykérdés.

    A forrásaid pedig nyugodtan kiadhatod, mert nem tudom, miért nem lehet “kiadni” pl. a Jane’s Defence, a GlobalSecurity, vagy az Aranysas, esetleg a Regiment sajtóanyagait…

    (ezek úgynevezett mérvadó források, csak azért említettem őket)

    “…utána nézhetsz a neten is már. Az oroszok leszállitották…”

    - Utánanéztem.

    Nem szállították le, bár ezen nem lepődtem meg.

    Erre mondottam, hogy ha másképp tudja valaki, kérném erre akár a netes forrást. Mert én csak olyanokat találtam, amik azt mondják, hogy nem.

    Izrael, vagy a szunni Öböl- diktatúrák amúgy is azonnal teleordították volna a világot, ahogy ezek a felszerelések leszállításra kerülnek az iráni terrorállamba.

    “…ha letöltik számítógépre a drón adatait, ami már valószínűleg meg is történt…”

    - Naná.

    Feltételezem, nincs abban a hipermodern gépben mindenen a legkeményebb kód, és semmiféle adatvédelem sem, vagy ha van, azon a köztudottan kitűnő iráni kiberkommandó (WTF???) úgy hatol át egy nap alatt, mint kés a vajon!

    És nyilván nincs benne semmiféle adatmegsemmisítő szoftver sem, mert hát ez már csak ilyen, ezek az amik hogy nem gondolnak még erre sem.

    Jaj, ne vicceljünk már… az iráni majmok ma belebőgték a világba, hogy már fel is törtek mindent, nemsokára már tömegesen gyártják majd ezeket a gépeket, és amúgy is, az USA és irán között “nem valami nagy a technológiai szakadék” (igen, így mondották!!!)… te meg ezt kész ténynek veszed?

    Főleg annak tudatában, miféle elmebeteg hülyeségeket szoktak ordítozni, mikor a szokásosnál is jobban elgurul náluk a gyógyszer?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  16. gets:

    “…Amíg az S300-at légtérvédelemre használják, talán nincs nagy baj, de ezt az oroszok sem garantálják…”

    -Az S 300 kizárólag légvédelemre használható, semmi másra nem. Ez egy “nagy hatótávolságú, szárazföld- levegő” rakéta.

    És ezek nem olyanok, hogy át lehet építeni őket többfunkciósra, nem lehet. Sem a szerkezete, sem az irányítórendszere nem alkalmas erre, ahogy ilyenfajta átépítésre semmiféle más, saját meghajtású (reaktív) lövedék sem alkalmas.

    Kb. mintha egy Ikarus buszt akarnánk átépíteni bálnavadász hajónak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. Eldrad
    2011. december 12. hétfő
    21:14
    Hosszú ideje először nem értünk egyet.
    Megfeledkezel a taktikai töltet lehetőségéről – Izraelt mással nem is lehetne támadni a környező országok sértése nélkül. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. Az oroszok régebbi légvédelmi rendszerei is fel voltak készítve ilyesmire, ha nem is sebészi pontosságú célokra vezetve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. Eldrad .
    Nem értettél, azt a gépet lehet, hogy nem véletlenül hagyták magára. Most csak találgatok, lehet, hogy ez olyan lesz, mint a trójai fa ló? Keményebb vírusokat visznek be az iráni számítógépes rendszerbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. gets:

    - Ez nem “egyetértés” kérdése, hanem alapvető hadi, ezen belül rakétatechnikai ismeretek, valamint műszaki lehetőségek kérdése.

    Szárazfüldi célpntok ellen bevethető reaktív lövedékek, vagy a robbanófejeket hordozni, és célba juttatni képes eszközök:

    1, az úgynevezett “Surface- Surface” jellegű, rövid- közép- ás nagy hatótávolságú ballisztikusrakéták,

    2, robbanófejet hordozni és célba juttatni képes robotrepülők,

    3, repülőgépfedélzetről, vagy hajóról indítható, szárazföldi célpontok elleni rakéták.

    Több nincs.

    Légvédelmi rakétát nem lehet átépíteni ilyen célra, de értelmetlen is lenne, mert arra ott vannak az imént felsorolt reaktív lövedékek, vagy a robbanófejet hordozni képes ballisztikusrakéták.

    Te valószínűleg a “surface- surface” ballisztikusrakétákra gondoltál, bármiféle taktikai vagy hadászati töltet csak erre helyezhető fel (ilyen pl. az izraeli Jericho I, II, és III. tipus is).

    A hatvanas években az USA- ban, az UK- ban, és a CCCP- ben voltak hadrendbe állítva úgynevezett “ellenrakéták” is (pl. a “Nike Ajax”), melyek speciális, atomtöltetű légvédelmi rakéták voltak, de kizárólag beérkező atomrobbanófejek ellen voltak bevethetőek, és kizárólag sztratoszféra- magasságban.

    Megjegyzem, ez a fegyverrendszer teljesen hatástalan volt, több okból is, ezért a hetvenes évek közepére már le is lettek szerelve mindenhol.

    De ezeknek sem felépítésben, sem feladatkörben, sem irányítórendszerben nem volt semmi köze a légvédelmi rakétákhoz.

    Nnna, remélem, ezzel befejeztük az S 300 “taktikai töltettel való felszerelésének” kérdését… tudom, egy kicsit szakmaira sikeredett ez a leírás, de egyszerűen nem tudom másképpen elmagyarázni, mert ha ezt leegyszerűsíteném, az ebben a terjedelemben a pontosság rovására menne.

    Üdv,

    E.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. stefán:

    - De, értettelek, és amit legutóbb felvetettél, az a “trójai ló”, az nagyon is elképzelhető.

    Fikció, de az a fajta, ami elképzelhető.

    Nem is ebben volt a vita, hanem az iráni felkészültséget illetően, és az S 300- al kapcsolatban.

    Nézd:

    - Keresd meg az ENSZ hivatalos portálján (NE A WIKIPÉDIÁBAN!!!) az 1929- es számú határozatot, és nézz utána, milyen törvényt írt alá erre referálva Medvegyev orosz elnök 2010 végén.

    És ez nem olyan dolog, amit csak úgy el lehetne maszatolni. Itt nem könnyen csempészhető kézifegyverekről van szó, és egy ilyen határozat, valamint törvény megszegését az összes fenyegetett állam azonnal világgá ordítaná.

    Abban meg azért értsünk már egyet, hogy ha az Öböl- diktatúrák nem is, de Izrael azonnal tudomást szerezne egy ilyen fegyverrendszer mozgásáról, pláne hadrendbe állításáról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  22. Eldrad
    2011. december 12. hétfő
    21:44
    Amiket írtál azok igazak egy ortodox fejlődés (USA, Izrael, …) katonai potenciáljára, de Irán – “szegény ember vízzel főz” – technikája nem biztosan ezt követi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. gets:

    - Nem érted:

    Légvédelmi rakéta egyszerűen nem építhető át szárazföldi célpontok elleni rakétának.

    Arra a célra ott vannak a ballisztikus robbanófejhordozó rakéták.

    Ha ezt nem fogadod el tőlem, akkor olvass szakirodalmat, bármelyik könyvtárban beszerezhető. Ajánlom figyelmedbe Sárhidai Gyula, vagy Szentesi György könyveit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. Eldrad
    2011. december 12. hétfő
    22:03
    A szakmai érvek megfelelőek és vitathatatlanok egy nagy katonai múlttal és potenciállal rendelkező ország fejlesztésére, de elemeztél már Észak-Koreai, vagy hasonló zárt rendszer fejlesztését – Irán sem lehet sokkal előrébb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. Eldrad.
    Adok egy linket, bár én nem innét szerzem az információkat.
    http://szentkoronaradio.com/kulfold/2011_12_08_orosz-technikaval-parancsoltak-a-foldre-az-rq-170-est

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. gets:

    - Utoljára, többet nem írok erre semmit:

    Az SA “surface- air” rakéták nem építhetőek át ballisztikus rakétákká.

    Tök mindegy, milyen fejlett, vagy elmaradott technológiával épülnek.

    Teljesen más a felépítésük, aerodinamikájuk, indítórendszerük, irányítórendszerük, rendeltetésük, ezért nem. A két rakéta között kb. ott ér véget a hasonlóság, hogy mindkettő jó nagy, cső alakú, hegyes az orra, és mindenféle érdekes, kicsi szárny jön ki belőlük.

    A ballisztikusrakéta- technológia É-Koreában, iránban is ugyanazon az alapokon van, mint bárhol máshol, ahol ilyen eszközök előállításra kerültek valaha is. Kezdve a II. VH német őstipusoktól egészen a legkorszerűbb, pl. MX, Ariane, Bulava, vagy Jericho rakéták legújabb változataiig.

    Légvédelmi rakéták ugyanilyen feladatspecifikus módon vannak gyártva, mióta megjelentek ezek a fegyverrendszerek, vagyis, az ötvenes évek elejétől kezdve.

    Átjárás a kettő között nincs, nem is lehet, sehol.

    Nem tudom jobban elmagyarázni, miért képtelenség, amire gondoltál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. stefán:

    1,
    Ez KÉT NAPON BELÜL a harmadik, egymásnak is teljesen ellentmondó iráni “bejelentés”. Hitelessége kb. annyi, mint bárminek, amit az irániak “be szoktak jelenteni”.

    Ellenőrizhetetlen, és/ vagy bizonyíthatóan ostoba, hőbörgő “bejelentésekre” meg ne alappozzunk már stratégiai kérdésekkel kapcsolatos állításokat…

    2,
    A “szentkorona rádió” egy hitlerista média.

    Ahogy a kurucfingató is az.

    Ezek többek között közös jellemzője, hogy
    A, bármilyen őrültséget kész tényként tálalnak, amit az eszeveszett iszlámnáci/ náci propaganda “bejelent”,
    B, ugyanígy tényként tálalnak bármilyen, szintén eszeveszett baromságot, amit a “zsidókról”, Izraelről, vagy az Usákokról böfög valami állat (emberevő zsidóktól kezdve a titkos zsidó – usákok világösszeesküvésig, arabölő genetikai fegyverekig, stb)

    Namost, egy ilyenre ne hivatkozzunk már, rendben?

    Nem véletlen írtam le, miféle forrásokat várok, pl. a Jane’s, a Globalsecurity, az Aranysas, vagy ehhez hasonlóak.

    És az S 300- ról még mindig semmi, pedig világosan leírtam az imént, hol nézz utána, ha tudni akarod, miben tévedtél ebben az ügyben.

    Az 1929- es UNO- resolution, OK?

    Továbbmegyek:

    - Jól elvoltunk eddig, és remélem, ezután is így lesz.

    De ha még egyszer hitlerista szemetet, vagy valamilyen egyéb, teljesen inkompetens hülyeséget jelölsz meg nekem, mint “forrást”…

    És teszed ezt egy nagyon is konkrét, ellenőrizhető tényekre alapozható szakmai, vagy egyéb, ilyen jellegű témában, ahelyett, hogy elérhető, létező, szakmailag mérvadó anyagokat linkelnél/ küldenél…

    Főleg úgy, hogy meg is jelöltem, miféle források az elfogadhatóak, és miért…

    Akkor beszüntetem a veled való kommunikációt.

    Amit sajnálnék, de ez esetben látnám tovább az üzenetváltások értelmét.

    Üdv,

    E.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  28. Eldrad.
    Mint írtam nem ezekről a forrásokból szerzem be az információt.
    Viszont a légelhárító rakéta rendszer iráni telepítéséről tartom a véleményemet.
    Bármely támadó országot meglepetés éri Irán légterében.
    Sajnálom, hogy nem vagy nyitott más gondolkozásra és csak a magad érveidet hajtod.
    Legközelebb nekem is azt íród, hogy ide rottyintót, vagy szavad járása szerin böfögőt, egy kommentet?
    Akkor tényleg befejeztük!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  29. stefán:

    - Nem mondtam, hogy ezekből a mocskokból szerzed az infót.

    De te adtál meg egy ilyet, és kész, ilyen egyszerű a dolog. Függetlenül attól, hogy ezekből tájékozódsz, vagy nem (meggyőződésem szerint NEM, de akkor is megadtad, mint hivatkozást).

    “,,,légelhárító rakéta rendszer iráni telepítéséről tartom a véleményemet…”

    - Mindegy, mit tartasz erről, mert közvetlenül, és közvetetten egyaránt bizonyítható, hogy nincs így.

    E pedig nem “vélemény”, hanem ellenőrizhető, kimagyarázhatatlan tények kérdése.

    De újra megkérlek:

    - Ha másképpen tudod, kérem a mérvadó forrásokat.

    Azt meg ugye, te sem mondod komolyan, hogy neked olyan, kiadhatatlan, titkos forrásaid vannak, melyek többek, mint mondjuk a mindenkori izraeli, amerikai katonai hírszerzés, és amit ezek nyilvánosságra hoznak… ugye, nem ezt akartad mondani?

    Nézd, többszörösen cáfoltam a tévhited, te erre folyamatosan azt írod válasznak, hogy de akkor is van, de akkor is van. Forrásokat kérek, amit vagy elengedsz a füled mellett, vagy marhaságot adsz meg, mint pl. a hitlerista szennyoldal, vagy az iráni hőbörgésre hivatkozol, hogy hát ott bizony azt mondták. Igaz, hogy bizonyíték nem hogy nincs, de az ellenkezőjére van bizonyíték rogyásig, de akkor is úgy van.

    Most mit gondoljak erről?

    De hidd el, ha egyetlen mérvadó forrást is tudsz nekem mutatni, amivel kétséget kizáróan tudod bizonyítani, hogy neked van igazad, azt én el fogom fogadni.

    “…azt íród, hogy ide rottyintót, vagy szavad járása szerin böfögőt…”

    1,
    Jól tudod, kiknek szoktam ilyeneket írni, és mikor.

    2,
    Mondj egy esetet, csak egyet, amikor nem volt jogos ez a fajta alázás. Csak egyet.

    Mindig egyet értettél ezzel, ahogy a többség is, mert akiknek ilyeneket írok (és mondok élőben is), azok már tényleg nagyon elvetemült hülyék kellenek, hogy legyenek.

    Amit szintén jól tudsz, mert el szoktad te is olvasni, miket írok.

    Szóval, ebbe ne köss bele, ha kérhetem.

    Viszont a forrásokat várom, amiket kértem!

    Ha nincsenek, akkor meg az eddigi, téves álláspontod felülvizsgálására kérlek. nem miattam, hanem magad miatt.

    Én is baromi nagyot tévedtem a kínai rep.géphordozó ügyében, mert nem voltam naprakész az ügyben. Nem a saját hibámból, de nem voltam napra kész. Jött egy arc ide, és kétséget kizáróan bemutatta, hogy tévedek.

    Utánanéztem, és tényleg tévedtem. Beismertem, azóta AZT mondom, amit megtudtam arról a dologról.

    És nem dacoskodok az illetővel szemben, hanem hálás vagyok neki, amiért egy hülye téveszmémet helyre tette.

    Azóta annyival is többet tudok.

    Tegyél te is így, ez nem szégyen.

    Az a szégyen, ha valaki többszörösen falhoz van állítva, meg van forgatva, de azért is ragaszkodik a téveszméihez.

    Te szerintem nem vagy ilyen, így újra üzenném, hogy tévedést belátni nem szégyen.

    Na, jó éjt.

    E.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  30. És nézd már meg azt a qrva 1929- est, meg a törvényről is olvass, amit Medvegyev elnök ezután aláírt!!!

    Aztán mondd, hogy “de az akkor sincs úgy”!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  31. Légvédelmi rakétával szárazföldi célpontra robbanótöltetet kilőni kb. olyan mint méregdrága orvosi szikével kibontani egy májkonzervet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  32. Nagyjából.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  33. Makettkészítők?
    .
    http://youtu.be/pX_ouyp8jC4

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. Eldrad!

    “…Nem hajlandó az Egyesült Államoknak visszaszolgáltatni az RQ-70 Sentinel kémrepülőgépet…”

    - De most ezt úgy kukorékolják szét, mintha bárki is kérte volna őket erre…”

    http://nol.hu/kulfold/az_usa_visszakeri_dronjat_az_iraniaktol_

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  35. Lemásolják. 500 kilóval nehezebb lesz, és rádiókapcsolat helyett egy több ezer km hosszú kábelen keresztül fogják irányítani

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  36. Jimbo
    2011. december 13. kedd
    12:08

    És a betáplált adatoknak megfelelően kizárólag Irán fölött fog keringeni.:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. Lehar: igen. És azt az üzenetet fogja sugározni: “beee,ti most nem láttok minket” :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. asher alexander

    Mai friss hir,;
    HAMODIA new’s,; Berlin sale a New submarine for Israel!
    with this one,The Marine of Israel have a 6th submarine typ Dolphine!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  39. Visszakéri…

    Aha.

    OK, ezt nem tudtam, de a lényegen semmit nem változtat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  40. Hmmm…biztos régen frissítettek tűzfalat.
    Nos, ha így történt, az USA hamar kitalálja, hogyan küszöbölje ki ezt a hibát.
    Viszont Iránnak egyhamar nem lesz ennél újabb cucca.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  41. gets.
    Ezt a hírforrást még nem ismertem, úgy, hogy köszönöm.
    Amit Eldrad figyelmébe ajánlok az a „HTKÁ. hu” Bár egy kicsit lemarad az eseményekről.
    Az Iránnak szállított 1L222 Avtobaza radar rendszer meg része a sz-300 rakétarendszernek.
    Bemásolok egy linket, és aki ért hozzá, és tud a dolgok mögé nézni, az megérti.
    http://www.ausairpower.net/APA-Warpac-Rus-PLA-ESM.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  42. stefán

    - Jó, akkor ezt most itt fejezzük be, ez már kezd paródia lenni.

    Nem csak azért, mert a HTK- ban egy büdös szó nincs az S 300 átadásáról, hanem mert eredetileg te nem engedtél a 21- ből, hogy márpedig iránnak van S 300- a, és kész.

    Nem érdekes, hogy bizonyíthatóan nincs nekik, de te ezt mondod, és kész.

    Most meg azzal “érvelsz”, hogy az a radarrendszer viszont már üzembe állt, és az már része az S 300 rendszernek.

    Még ha tényleg üzembe is állt (bár erről sincs egy mérvadó forrásod sem), még ha valóban része az S 300 rendszernek (erről sem küldtél semmit)…

    HA EGY RENDSZER EGY RÉSZÉT MEGKAPJA VALAKI, AZ QRVÁRA NEM JELENTI, HOGY AKKOR AZ MÁR MAGA AZ EGÉSZ RENDSZER!

    Kb. mintha azzal jönne Lakatos Ali, hogy neki van egy Audi A 6 karburátora, na, és akkor ő már egy Audi A 6 tulajdonosa…

    Jó, hagyjuk már, ez nevetséges.

    ui:

    Nem érdekel a “dolgok mögé nézés”, szakmai anyagok érdekelnek, mérvadó forrásokból.

    Annyira nehéz ezt felfogni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  43. És akkor bemásolom az előző előtti kommentem első harmadút, mert semmire nem válaszoltál, és a kérdések ugyanúgy maradnak:

    - Ha másképpen tudod -ezt az egészet – , kérem a mérvadó forrásokat.

    Azt meg ugye, te sem mondod komolyan, hogy neked olyan, kiadhatatlan, titkos forrásaid vannak, melyek többek, mint mondjuk a mindenkori izraeli, amerikai katonai hírszerzés, és amit ezek nyilvánosságra hoznak… ugye, nem ezt akartad mondani?

    Nézd, többszörösen cáfoltam a tévhited, te erre folyamatosan azt írod válasznak, hogy de akkor is van, de akkor is van. Forrásokat kérek, amit vagy elengedsz a füled mellett, vagy marhaságot adsz meg, mint pl. a hitlerista szennyoldal, vagy az iráni hőbörgésre hivatkozol, hogy hát ott bizony azt mondták. Igaz, hogy bizonyíték nem hogy nincs, de az ellenkezőjére van bizonyíték rogyásig, de akkor is úgy van.

    Most mit gondoljak erről?

    De hidd el, ha egyetlen mérvadó forrást is tudsz nekem mutatni, amivel kétséget kizáróan tudod bizonyítani, hogy neked van igazad, azt én el fogom fogadni.

    :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  44. Eldrad!
    szerintem dupla-nullás infó-forrás a kommentelők 99,9%-ának nem áll rendelkezésére, ha meg mégis akkor nem teszi a netre jól felfogott egészség-védelem érdekében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  45. Micsoda?

    - Amit én kértem, azok nyilvános, mérvadó források…

    Ha meg valaki – nem most, hanem bármikor, bárhol – nem rendelkezik egy adott dologról semmiféle ismerettel, és lövése nincs, hol lehetne mérvadóan utánanézni, az ne állítson már semmit azzal kapcsolatban…

    Főleg, ha már többszörösen bizonyítást nyert, hogy téves, amit gondol.

    Olvasd már vissza, miket kértem, és miket kaptam helyettük… legutóbb én belefutottam egy hasonló helyzetbe itt az AN- en. Ott én voltam, aki tévedett.

    A kommentelő kolléga bebizonyította, hogy ÉN tévedek, én meg ezt gond nélkül beismertem, és hálás voltam neki, amiért ilyen módon gyarapította ismereteim.

    Így is lehet ezt, igazából nem is értem, hogy az általam egyébként kedvelt “stefán” kommentelőnk most miért nem teszi ugyanezt.

    Marhaságokhoz ragaszkodni, mikor már többszörösen bizonyítva van, hogy azok marhaságok – ez ostobaság, ez hiábavaló, ez zsákutca.

    Tévedést nyíltan beismerni, és az ilyen módon szerzett ismereteket megtartani, fejleszteni, továbbadni – ez viszont erény, és hasznos is.

    Elsősorban annak, aki ezt képes beismerni.

    Aki nem így tesz, az elsősorban magának árt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  46. Ki a fekete fene minuszol itt már megint? És főleg, miért?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  47. eldrad!!
    -(halkan megsugom!! az akinek a fedoneve “M”-el kezdodik,es “L”-el vegzodik,es a kozepen van benne egy “X” is!! na?? ki az??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Meddig tudná Irán zárva tartani a szorost? 2012. január 6. péntek | Rákócza Richárd

Irán úgy véli, elijesztette az amerikai anyahajót 2012. január 4. szerda | Rákócza Richárd

Obama aláírta az Irán elleni szankciókat 2012. január 2. hétfő | Rákócza Richárd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos