Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Fed szerint Európa kockázatos 2011. december 14. szerda 14:17 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Fed szerint Európa kockázatos

Washington – A Federal Reserve kedden arra figyelmeztetett, hogy az európai gazdasági felfordulás hatalmas kockázatot rejt magában az amerikai gazdaságra nézve is, amelynek munkaerőpiaca valamivel jobban van, de még messze nem gyógyult meg.

A szövetségi központi jegybank megállapítása szerint az Egyesült Államok gazdasága a világgazdaság nyilvánvaló lassulása ellenére „szerény mértékben növekszik”. De míg „némi” javulás tapasztalható a munkaerőpiacon (0,4 %), az állástalanok száma továbbra is igen magas (8,6 %), az ingatlanárak pedig nyomottak.

A Fed vezetősége az eurozóna válságának megtárgyalása végett ült össze, hogy megállapítsa: a globális pénzpiacokon tapasztalható feszültség miatt a gazdasági kilátások továbbra is borúsak. Az amerikai tőzsdék estek, míg az amerikai államadósság ára nőtt, a dollár, amelyet befolyásolt a Fed hatalmas kötvényfelvásárló programja, erősödött az euróval szemben.

Az amerikai központi jegybank gyakorlatilag ugyanazon a véleményen van most, mint novemberben volt, amikor szintén az európai nyugtalanságban látta az amerikai gazdaság további bizonytalankodásának fő okát. A Federal Reserve legközelebb január 24-25-én ülésezik, amikor növekedést elősegítő intézkedések bejelentése várható.

Amerika központi jegybankja a válság 2008-as kirobbanása óta a nulla közelében tartotta a jegybanki alapkamatot, továbbá 2,3 billió dollár értékben vásárolt fel amerikai állampapírokat, hogy ezzel is stimulálja a gazdaság élénkülését.

Az amerikai gazdaságnak a harmadik negyedévben kettő százalékos gyarapodást sikerült felmutatnia, ami mindenképp örvendetes a korábbi, nulla és egy százalék között mozgó adatokkal. A negyedik negyedévre három százalékot prognosztizálnak a gazdasági elemzők.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
A Fed szerint Európa kockázatos, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

7 Reader’s Comments

  1. Vicces, hogy Európát hibáztatja a FED elnök, amikor az USA válság továbbgyűrűzése folyik még most is 2008 óta. Talán mégsem volt hülyeség az S&P leminősítő lépése az USA gazdasága irányában – ami persze Obamát is morgásra késztette.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  2. Ez a kinyilatkozás nem az amerikaiaknak szól, hanem az euroszkeptikusoknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. God Bless America

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. Még mindig igaz, hogy az unorthodox magyar húzások rosszabbak, mint az orthodoxak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. USA meg …..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. A dollár akkorát esik mint az ólajtó.Nem lehet billiárdokat nyomtatni következmények nélkül néhány hét és ….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. Szerintem igenis a világ jelenlegi problémáira az INFLÁCIÓ megugrása a megoldás. Vegyük az Ószövetség jubileumi rendszerét. Minden 7×7 év után leírták az adóságokat, magyarul RESETÁLTÁK a rendszert, is minden indult előlről. Ez egy ideálisan kigondolt rendszer volt. Ma ugyanezt meg lehetne csinálni, egy kis kerülővel, háború nélkül, egy nagy inflációval. A hatás ugyanis hasonló lenne: kiegyenlítődés. Akinek sok pénze van, annak kevesebb lenne, aki meg el van adósodva az kevésbé lenne eladósodva.Ha holnaptól 100 dollár csak egy dollárt érne, akkor minden mehetne tovább, csak éppen kiegyenlítődnének a dolgok, úgy mint Izraelben a 7×7 év után.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Fel akarta robbantani a FED-et egy bangladesi 2012. október 18. csütörtök | AN

Mégsem áldozat az amerikaiak 47%-a 2012. október 7. vasárnap | AN

Ötszáz embert rúg ki a Magyar Telekom 2012. október 1. hétfő | AN

Bernanke: a Fed „szükség szerint” cselekedni fog 2012. szeptember 2. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos