Ronai and Ronai
AMERIKAI

Mégsem áldozat az amerikaiak 47%-a 2012. október 7. vasárnap 0:26 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Mégsem áldozat az amerikaiak 47%-a
Washington – A Barack Obama elnökkel szembeni hátrányát elsősorban a jól sikerült tévévitának köszönhetően az utóbbi időben behozó republikánus elnökjelölt visszavonta a Fox News televíziónak adott nyilatkozatában azt a korábbi kijelentését, miszerint az amerikaiak 47 százaléka áldozatnak gondolja magát és az állami támogatástól függ. Obama politikájának igazolását látja a pénteken nyilvánosságra hozott munkanélküliségi adatokban, míg Romney nem tartja valódi előrelépésnek a ráta 0,3 százalékpontos csökkenését.
.
Mitt Romney, arra a kérdésre, mi lett volna a válasza, ha Barack Obama amerikai elnök kettejük első televíziós vitáján felhozta volna ezt az éles vitát kiváltó témát, kijelentette: „olyat mondtam, ami teljes mértékben téves volt”. A republikánus politikus csütörtök esti televíziós nyilatkozatát pénteken ismertette az amerikai sajtó.
.
.
Romney lendületben. „Abszolút meggyőződésem, hogy az életem azt bizonyította, hogy (mind) a 100 százalékkal törődöm és ez az egész életem során bizonyítást nyert…Amikor elnök leszek, 100 százaléknak fogok segíteni”
.
Amerikai politikai elemzők meglepetésüknek adtak hangot, amiért az elnök a szerdai denveri szópárbaj során elmulasztotta felhozni kihívójának ezt az erősen vitatott témát. Romney mostani visszakozása nyomán a „47 százalékos kijelentés” már korántsem olyan éles kampányfegyver, mint amilyen az első televíziós vitán lehetett volna.
.
A Romney-kampányt szeptemberben kellemetlen meglepetésként érte, hogy nyilvánosságra került a volt massachusettsi kormányzó egy májusi, titokban felvett kampánybeszéde. Ebben azt állította, hogy az amerikaiak 47 százaléka Obamára fog szavazni, „bármi történjen is”, mert ezek az emberek a kormány segítségétől függenek.
.
„Áldozatnak hiszik magukat, és azt gondolják, hogy a kormánynak kell gondoskodnia róluk (…), azt hiszik, hogy jogosultak az egészségügyi ellátásra, az élelemre és a lakhatásra” – mondta Romney a május 17-én, Boca Ratonban elmondott beszédében. Az elnökjelölt kijelentette: az ő feladata az, hogy „ne aggódjon ezekért az emberekért”.
.
Romney később elismerte, hogy nem fogalmazott elegánsan, de kijelentette, hogy megnyilatkozásában az állam növekvő szerepét és a szociális jogosultsági rendszert kívánta bírálni. A Fox News csütörtök esti adásában kijelentette, hogy megválasztása esetén az összes amerikait képviselni kívánja, nemcsak a lakosság felét.
,
„Abszolút meggyőződésem, hogy az életem azt bizonyította, hogy (mind) a 100 százalékkal törődöm és ez az egész életem során bizonyítást nyert. És az egész kampány is a 100 százalékról szól. Amikor elnök leszek, 100 százaléknak fogok segíteni” – mondta Mitt Romney.
.
A Tax Policy Center független kutatóintézet becslése szerint egyébként 2011-ben az amerikai háztartások 46 százaléka nem fizetett szövetségi jövedelemadót. A közterheket egyáltalán nem fizetők száma ennél jóval kevesebbre, 18 százalékra tehető, mert a nagy többség bére után a munkáltató fizetett járulékot.
,
Romney republikánus elnökjelölt behozta hátrányát, sőt, előzni is tudott egyes, úgynevezett ingaállamokban – amelyekben a többség nem szavaz következetesen az egyik vagy a másik pártra, ezért mindkét tábor fokozott erőfeszítéseket tesz a meghódításukra – az amerikai elnökjelöltek első tévévitája nyomán, derült ki a Rasmussen Reports által pénteken nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatásból.
.
A szerdai, első televíziós vita előtt, amelyet a többség szerint egyértelműen Romney nyert meg, ezekben az államokban még Barack Obama elnök oldalán mértek kisebb-nagyobb előnyt.
.
A Rasmussen Reports mérései szerint három kulcsállamban gyakorlatilag holtverseny alakult ki: Virginiában 49:48 és Floridában 49:47 százalék arányban Romney, Ohióban pedig 50:49 százalék arányban Obama vezet. Mindhárom eredmény belül van a 4,5 százalékpontos statisztikai hibahatáron.
.
Az amerikai munkaügyi minisztérium szerint a munkanélküliség rátája szeptemberben 7,8 százalékra csökkent az augusztusban mért 8,1 százalékról. „Hiszem, hogy az ország ma ismét előre halad. Az ország túl messzire jutott ahhoz, hogy visszafordulhasson” – jelentette ki az elnök egy virginiai kampánygyűlésen.
.
.
Obama. ez a munkanélkülsiség még mindig túl magas
..
Az amerikai gazdaságban szeptemberben a vártnál több, 114 ezer új állás jött létre, s a legnagyobb növekedés – 44 ezer ember munkába állásával – az egészségügyben volt. A pénteken publikált statisztika a legjobb adat 2009 januárja, vagyis Obama elnökségének kezdete óta. A jelenlegi kormányzati ciklusban a mélypont 2009 októbere volt, amikor az állástalanok aránya elérte a munkaképes lakosság 10 százalékát.
.
Franklin Delano Roosevelt és Ronald Reagan kivételével ugyanakkor a második világháború óta egyszer sem fordult elő, hogy hivatalban lévő elnököt 7,4 százalékos munkanélküliség felett újraválasztottak volna.
.
Mitt Romney republikánus elnökjelölt pénteken kijelentette, hogy a „7,8 százalékos munkanélküliség nem úgy fest, mint az igazi gazdaságélénkülés”. Republikánus politikusok és hozzájuk közel álló üzletemberek kételyeiknek adtak hangot a statisztika hitelességével kapcsolatban is, de Hilda Solis munkaügyi miniszter nevetségesnek minősítette ezeket a felvetéseket.
.
Az újraválasztásért induló Obama elnök számára lélektani szempontból fontos, hogy az állás nélküliek aránya visszasüllyedt ugyanarra a szintre, mint amikor megkezdte a kormányzását. Munkanélküliségi adatokat legközelebb november 2-án, vagyis négy nappal a választások előtt hoznak nyilvánosságra. Szakértők szerint vélhetően ez lesz az utolsó konkrét számadat, amely befolyással lehet a még bizonytalan szavazók döntésére. A korai szavazás intézményének köszönhetően addigra azonban várhatóan az amerikaiak 40 százaléka leadja már a voksát.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
Mégsem áldozat az amerikaiak 47%-a, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

6 Reader’s Comments

  1. Mint demokrata, csalódtam abban amit Obama produkált az első vitában, de ahogy itt mondják, ” it ain’t over till the fat lady sings”.
    Romney ügyesen lavírozik a féligazságok tengerében, az biztos hogy jó politikus, mindig mindenhol azt mondja amit hallani akarnak. Számomra ő a tipikus báránybőrbe bújt farkas, most adja a nagy szerényt hogy ő mindenki elnöke szeretne lenni, de ha megválasztják akkor érdekes módon csak a gazdagok és befolyásos körök elnöke lesz, arra mérget lehet venni.
    Na meglátjuk mi lesz.
    Én személy szerint inkább amiatt aggódom hogy az amerikai gazdaság összeomlik 2013-ban, erre mutatnak egyes jelek, és akkor már az sem igazán fog számítani hogy ki lesz az elnök.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  2. Gabor, egy politikus aki mindig az igazat mondja, meg egy kisvaros helyi valasztasan sem vinne sokra. Igen, a feligazsagok tengeren lavirozva lehet csak az adott sziszteman belul elerni a kikotot. Nem ertem, miert adnal Obamanak meg negy evet, mikor szemlatomast Amerikan belul es Amerikan kivul tobb kart okozott, mint Louisianaban a Cathrina. Es a beidegzodesek megkerulesevel lehet olykor Republikanus jeloltre is szavazni, foleg ha a jelolt remenykeltobb, mint a moszlem elkotelezettsegu, narcisztikus es Izrael ellenes Obama. Amikor a Demokrata Part korrigalo hangszavazasaval a delegaciok lehurrogtak Jeruzsalem mint Izrael fovarosanak elismereset, nem gondoltad, hogy ez mar egy masfajta Demokrata Part?
    Udvozlettel Ivan

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (14 szavazatból)
  3. Korábbi hülyeségeinket foltozhatjuk, de a foltot foltozni … !!!???
    :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  4. Gabor,szeretnem megkerdezni,hogy Te lattad azt a 2007-es videot,amiben a megcsak szenator Huszein Obama habzo szajjal szidja a fehereket?Mar nem is beszelve hodolo imadatat fejezte ki a fajgyulolo pasztora J.W.elott?
    Szoval ez a figura reprezentalhatja az USA-t meg 4 evig ?
    Ez is csak azert lett elnok mert szenator Read tudta,hogy kell nekik egy vilagosabb boru nem egeszen fekete egyen aki enyhe nigro dialektben beszel,talan egy ilyen figuraval tudnak nyerni,van eselyuk egy elnokre,,ez a mocskos jatek tenyleg bejott es van egy muszlim elnokotok….gratula….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  5. Elnézést, sokakkal szemben itt engem nem érdekel hogy mi az Elnök vallása. Mellesleg a mormon vallás számomra nem szimpatikusabb mint mondjuk a muszlim, de megintcsak mondom, engem nem érdekel ez. Ráadásul Obama nem is muszlim, szóval ennyit erről.
    Hogy miket mondott hol a fehérekről, az sem érdekel egyáltalán. Ha én fekete lennék Amerikában, én sem feltétlenül lelkendeznék a fehérekért, de négy év elnökség alatt egyszer sem mutatta ki hogy rasszista lenne, tehát ez sem fontos számomra.
    Ami fontos az az hogy ő legalább nem teljes egészében szolgálja ki a Big Business-t, mint ahogy Romney az ő lelkes szolgálójuk lenne ha ő lenne az Elnök. Az átlag embernek esélye sem lesz alatta. De mindegy, majd meglátjuk ki győz. Mellesleg én New York államban élek ahol biztos hogy Obama győz, tehát nem is számít ha esetleg a Romnyira szavaznék.
    Ja, még ezt akartam kérdezni: ti mit szólnátok ha mondjuk egy jobboldali ismerősötök kérlelne benneteket hogy szavazzatok mondjuk az Orbánra, amikor egész életetekben baloldali és liberálisak voltatok? Kb. így élem meg most azt hogy arra kérnek itt hogy szavazzak a Romnyira.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  6. Gabor,itt senki nem ker meg,hogy szavazzal Romny-ra.Senki.
    Ez peldaul olyan lenne,ha valaki megkerne Engem szavazz Harper-re.Valahogy ez ugy van,hogy a MINDENKORI NAGYTOKE donti el ki legyen az elnok.Az utca emberenek meg megengedik,hogy szavazzon,mehetnek kulonbozo vitakra meg stb uvolthetnek,ordithatnak,megmondhatjak a velemenyuket.De ennyi az egesz.
    Ugy tudom Obama Illionis-i szenator volt.Chicago es Detroit a legnagyobb fekete gengszter csocselek fellegvarosai.A bunozes elkepeszto ott.Ez ellen mint szenator semmit nem tett.
    Kulpolitikai hajmereszto.
    Belpolitikajaban pedig megprobalja latszolag a kisembereket segiteni,de ez egy kapitalizmusban nem megy.
    Az,hogy Romeny mormon kit erdekel,vallasa nem szolit fel gyilkolni a mas hitueket.
    Obama lehazudja az eget szuletese es vallasa korul.Ertheto,az sem tudja hova rakja magat .Egyik helyen fehernek vallja magat masik helyen feketenek,hol mit kivan az aznapi erdek.
    Ugyan olyan gazember mint Carter,meg Clinton.
    Inkabb Romney mar csak a kulpolitika miatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Ötszáz embert rúg ki a Magyar Telekom 2012. október 1. hétfő | AN

Obama gőzerővel kalapozik 2012. július 3. kedd | AN

Százezrek távozása sem elég a Fidesznek 2012. június 28. csütörtök | AN

Rekordalacsony munkanélküliség Amerikában 2012. március 29. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos