Ronai and Ronai
AMERIKAI

Újabb súlyos összecsapások Egyiptomban 2011. november 21. hétfő 5:50 | AN

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Újabb súlyos összecsapások Egyiptomban

Kairó – Újabb súlyos összecsapások színtere Egyiptom több városa. A szombat este kezdődött atrocitások nem csitulnak, egy nap leforgása alatt legalább három ember meghalt.

Tovább zajlik a „térfoglaló” a kairói Tahrir téren, mely a Mubarak- ellenes év eleji forradalom központi helyszíne volt. A rendőrök megkezdték a sátortábort verő demonstrálók kiszorítását szombaton, amely súlyos összecsapásokhoz vezetett, majd a tüntetők újból visszafoglalták a teret, mely ismét atrocitásokhoz vezetett.

A híradások a szombat éjszakai események után még két halálos áldozatról szóltak, akik gumilövedéktől szenvedtek halálos sebeket. Vasárnap estére azonban újabb három halottról számoltak be orvosi források, de a Twitterre is kikerült olyan kép, mely az egyiptomi főváros utcáin heverő embereket mutat. Egyelőre nem tudni, hogy eszméletlen sérültek vagy halottak láthatók-e a fotón.

Nem csak a fővárosban voltak összecsapások a tüntetők és s rendvédelmisek között. Egyiptom második legnépesebb városában, Alexandriában egy halálos áldozatot és több száz sérültet hagyott maga után az összetűzés, de az erőszak Port Szaid, Tanta és Szuez városaira is átterjedt.

Vasárnap este a Tahrir téren tüntetők tartózkodnak, a környező utcákban pedig a sötét beálltával ismét megélénkültek az összecsapások a kint állomásázó rendőri erőkkel.

A Mubarak-érából épphogy kilábalt Egyiptomban sokszori halasztás után novemberre írt ki választásokat a katonai ideiglenes rezsim, melyre egy hét múlva kerülhet sor, hacsak az erőszak felül nem írja a terveket. A tüntetők azt kifogásolják, hogy a katonai vezetés a vád szerint a választások után is hatalomban maradna. A demonstrálók elmondása szerint nem bíznak a választásokban, melyet szerintük csak a kirakatba szán a vezetés. Gyanújukat erősítheti az a tény, hogy a katonai junta megtiltotta, hogy a voksolásokat nemzetközi megfigyelők felügyeljék.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Újabb súlyos összecsapások Egyiptomban, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. Mint azt a “Forradalom zsákutcában” c. bejegyzésemben is írtam, ez a demonstráció még nem az utolsó Egyiptom történetében.
    Ami a jelenlegi tüntetést illeti, annak szervezői a Muzulmán Testvérek és a katonai juntával szembeni fellépésük a választásokkal van összefüggésben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. A polgárháború megelőzése a hadsereg előtt álló legfőbb követelmény – a világ aligha viselné el egy újabb menekültáradat által okozott viszontagságokat! :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Újra erőszak Kairó utcáin 2011. október 10. hétfő | AN

Kitűzték az egyiptomi választások időpontját 2011. szeptember 29. csütörtök | AN

Izrael elszigetelődött a Közel-Keleten 2011. szeptember 11. vasárnap | AN

Evakuálták az izraeli követséget Kairóban 2011. szeptember 10. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos