Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kitűzték az egyiptomi választások időpontját 2011. szeptember 29. csütörtök 5:13 | AN

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kitűzték az egyiptomi választások időpontját

Kairó – Az ideiglenes katonai vezetés november végére tűzte ki az első, Mubarak-éra utáni választások időpontját Egyiptomban, ám sokan kétkedve figyelik az eseményeket.

Eddig az ideiglenes katonai rezsim csak ígérgette, hogy parlamenti választások révén visszaadja egy civil vezetésnek a hatalmat, de pontos dátum nem hangzott el. Ennek vetettek most véget és tűzték ki november 28-ra a Mubarak-éra utáni első választások időpontját.

A frissen megválasztott törvényhozás két háza azonban egy hosszasabb procedúra után, a tervek szerint jövő év márciusa környékén állhat neki az érdemi munkának.

Az ideiglenes kormány már eddig is sok kritika érte és ez a választások időpontjának kitűzésével sem enyhül. Sokan azzal vádolják a rezsimet, hogy húzza az időt, megpróbálva „kivéreztetni” a forradalmat, sokan pedig még mindig elégedetlenek a Mubarak-kormány egykori képviselőinek elszámoltatásával.

Ifjúsági szervezetek szerint ebben a formában nem fogja tükrözni az új parlament a lakosság preferenciáit. Ezért tüntetést szerveznek a hétvégére, ahol főként annak a szabálynak a megváltoztatását követelik majd, mely szerint egyéni jelöltek is indulhatnak a parlamenti helyekért. Szerintük ugyanis a tisztán pártlistás szavazás kiszűrhetné az egykori, mára már kvázi törvényen kívüli kormánypárt tagjainak visszajutását a törvényhozásba.

Emellett az ifjúsági szervezetek a jó infrastruktúrákkal rendelkező iszlamista pártoktól is tartanak. Ugyanakkor muszlim szervezetek, mint a nagy múltú Muszlim Testvériség, amik marginalizáltan vészelték át a Mubarak-érát, szintén bírálják a katonai vezetést és az általa hozott választási törvényeket.

Szakértők szerint a szekuláris hadsereg inkább a gyakorta szélsőséges muszlim szervezetektől tart, ezért hozhattak olyan antidemokratikusnak, de legalábbis furcsának nevezhető törvényeket, melyek szerint például a választások tisztaságát nem felügyelhetik nemzetközi megfigyelők. Tény, hogy vagy tiszta választásokat tartanak Egyiptomban, vagy esetleg esélyt adnak az iszlamista alapú szervezetek előretörésének az ország irányításában.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Kitűzték az egyiptomi választások időpontját, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

6 Reader’s Comments

  1. “a választások tisztaságát nem felügyelhetik nemzetközi megfigyelők”
    Innentől semmi nem lesz meglepő. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Ki latta,hallotta az “uj” Egyptom-i vezeto beszedet az ENSZ-ben?
    aki latta az tudhatja hogy valojaban a MOSLIM BROTHER’S fog kormanyozni az Islam Sharya szerint!!
    erre kellett az un,; “arab tavasz” fedonevu puccs!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  3. Lehet,hogy itt is az Algériai forgatókönyv lesz megvalósítva.
    Ha győznek a szélsőséges terror szervezetek,akkor a hadsereg megsemmísíti az eredményt és nyílt katonai diktatúra lesz.
    Kérdés,lesz -e ehhez egy erőskezű katonai vezető,mint Mubarak volt?
    Mert a mostani katonai vezető beteg, és fél a szélsőségesektől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. A globalizáció elleni hidegháború nagyon sokba kerül és a semmibe vezet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. Kimennek a tankok,
    bejönnek a bankok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. Ha már eleve nem engedik be az ország belügyeibe amúgy semmiféle veszélyt nem jelentő külföldi megfigyelőket, akkor ott már nem demokráciáról van szó. Talán ők is Törökországot akarnak, ahol a tábornokok tartják fent annak világias álcáját? Valószínűleg igen, és ehhez még a szélsőségesek se kellennek, csak a hatalmukat féltik mindenkitől, pedig ha először bebetonoznák a betartandó játékszabályokat és a lakosság is még éberebb lenne, a Muszlim Testvériség is kénytelen lenne valódi kormányzást erőltetni magára, ha nem akarja, hogy a választók elzavarják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

Felmondott az MTI fotórovatának vezetője 2014. április 11. péntek

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos