Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Tiporjátok el a gyalázatost! 2011. november 2. szerda 3:10

  • Hozzászólások(179)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Tiporjátok el a gyalázatost!

Meghallgattam Gyurcsány Ferenc megfázós interjúját. Arról beszélt, hogy egy nyugatos demokráciát akarnak építeni, ha megnyerik a választásokat. Választást akarnak nyerni, és azt gondolják, azzal oldódik meg a demokrácia problémája. De hiába nyernek választást. A demokrácia veresége kódolva van.

Ennek oka pedig az, hogy nem ismerik fel az ideológiai háború jelentőségét. A múltat végképp el akarják törölni azzal, hogy nem vesznek róla tudomást. De a múltat nem lehet így eltörölni. Azt gondolják, amit maguk mögött hagynak, örökre elmúlik. Az új felülírja a régit. De ez nem igaz.

Ha a sorstragédiákat okozó ideológiákat nem győzik le, évszázadok múltán is képesek feltámadni, új köntösben megjelenni, és Magyarországot a gyűlölködés poklává tenni. Magyarországon olyan elvekért kell egy életen át harcolni, amelyek evidenciák egy demokratikus országban. Ennek oka az, hogy a polgári demokrácia erői soha nem győzték le ideológiailag az ellenfelet. Amíg ezt nem teszik meg, addig nem lesz „nyugatos”, demokratikus Magyarország.

Orbán nem karizmatikus személyiség, az ő „mágikusnak” mondott ereje nem saját személyiségéből, hanem a soha le nem győzött ideológiából fakad. Ezért beszél mindig úgy, hogy az összhangban legyen az ideológiával, amiben az ő ereje nyugszik. Személyét felsőbb erők eszközének tekinti. Évszázados szellemi alapokról van szó, melyek azonnal működnek, ha valaki elkezdi használni őket.

A harc tétje nem az, hogy ki kormányoz. Itt nem a demokráciában, hanem a demokráciáért zajlik a küzdelem. A tét a szabadság. Aki nem ismeri fel az ellenfelet, az nem tudja használni a győzelemre képes ideológiai fegyvereket.

Magyarországon azt a küzdelmet kell megvívni, amelyet Európában a 17-18. században vívtak meg. Nálunk a polgárság hiányában ez elmaradt. Hiányzik a demokráciához vezető úton a felvilágosodás győzelme. Kimaradt egy lépcső a magyar történelemből, amit nem lehet megspórolni.

A felvilágosodás hozta létre az európai demokráciákat, az emberi szabadságot, a liberalizmust és a kapitalizmust. A felvilágosodás politikai programja soha nem győzött Magyarországon. A felvilágosodás elsősorban a nemzeti függetlenség követelésében és a nyelvújításban öltött testet. Az enciklopédisták által lefektetett demokratikus alapelvek nálunk nem arattak győzelmet. A Horthy-rendszer a felvilágosodás ellenforradalma volt. Ez a rendszer a katonai vereség miatt, és nem az ideológiai veresége miatt bukott meg. A rendszerváltás után készen alkalmaztuk azokat az elveket, amelyek Magyarországon még soha nem győztek. Ezért nincs gyökere a magyar lelkekben. Az ellenkezője viszont erős.

A magyar progresszió hívei lebecsülik az ideológiai harcot, a felvilágosítás erejét. Ezért nem ismerik fel, hogy mi történik. Elvesznek a napi részletekben, a jelentéktelen ügyekben, és nem veszik észre, hogy milyen harc közepén állnak. Az ellenfél ezt pontosan tudja, és tetteit az ideológiai mérőzsinórhoz igazítja. Amíg ezt nem ismeri fel az ellenoldal, és nem látja be, hogy ezt kell legyőzni, addig tartós demokrácia nem lesz Magyarországon. Voltaire szavait kellene a zászlókra tűzni: „Tiporjátok el a gyalázatost!”

Semjént, őt hallgassátok

Ezért nem jók a beszédek a gyűléseken, mert nem a lényegről szólnak. Nem látják a szónokok az igazi ellenséget. Ezért nincs mozgósító ereje annak, amit mondanak, nem szabadul fel a katarzis. Pedig tudhatnák, hol kell keresni. Elég lenne beleolvasni Semjén Zsolt „Megharcolunk minden magyarért!” című örökbecsű könyvébe, és tudhatnák, ki ellen kell harcolni.

Attól, hogy valami röhejes, még igaz. Hányszor elmondják a kereszténydemokraták, hogy ők adják a horgonyt a Fidesz hajójához, és ezt nem vesszük komolyan. Szó szerint idézem egy interjú részletét. Előre bocsátom, hogy ezt a könyvet nemrég kaptam kézhez. Amikor „A jó, a rossz és a csúf” címmel írtam arról, hogy az Orbán-rendszer Szent Ágoston államelmélete alapján a felvilágosodás ellen harcol, ezt a könyvet még nem láttam.

Íme, mit mond „Politica Christiana” címmel az ő rendszerükről Semjén Zsolt:

-         A baloldali értelmiség önmagát modernnek, haladónak, progresszívnek állítja be, Önöket pedig konzervatívnak, múltba nézőnek, tradícionalistának.

-         Az ő „modernségük” rég lejárt, a jakobinus-szabadkőműves-bolsevik ötletekben gyökeredző, már a múlt században megbukott ideológiák, poros lomok, még akkor is, ha időnként leporolják és átcímkézik. A mi felfogásunk definitíve azért modern, mert éppen az a lényege, hogy tudatosan és állandóan visszalendül az örök értékekhez. Ami pedig az örökkévalóságban gyökeredzik, az bármilyen ősi, mégis mindig fiatal. Olvasson bele mondjuk a felvilágosodás enciklopédistáinak könyveibe. Olvashatatlan, legfeljebb kortörténeti szempontból lehet érdekes, ma már semmit sem jelentő kacatok. És olvasson bele Szent Ágostonba: eleven, friss, itt és most nekünk szól. Ágoston élő, az enciklopédisták poros könyvtárak moly-abrakja. Azért, mert Ágoston az Örökkévalósághoz kötődik, az enciklopédisták pedig egy elmúlt kor időleges ideológiájához. Hát ezért vagyunk modernek mi és avíttak ők.”

Vegye már észre valaki, hogy egy világegyház filozófusai, évezredes történelmi tapasztalatai, szellemi öröksége, sajátos érdekei és sötét szellemi erői állnak a háttérben. “Isten országát” államhatalmi eszközökkel akarják megteremteni itt a Földön. Olyan hatalmas tárgyi-szellemi apparátus áll a másik oldal szolgálatában, amit nincs az a jó Gréczy blogbejegyzés, ami ellensúlyozna. Ezzel szemben a felvilágosodás ugyancsak hatalmas szellemi apparátusát lehetne szembeállítani a győzelem reményében. Szent Ágostont betonba döngölték a reformáció teológusai és a felvilágosodás filozófusai. Azok az örök értékek, amelyekről Semjén beszél, csak a katolikus egyház ideológiai dogmái, semmiféle örök érték nincs bennük.

A politikai katolicizmus titkos férge

Semjén bukott ideológiáknak és poros lomoknak nevezi a felvilágosodásnak azokat az alapműveit, amelyekre épül az Egyesült Államok alkotmánya. A szabadság alkotmánya. Amit ő avíttnak és molyok abrakjának nevez, arról Kant azt mondta, hogy „az ember kilábalása a maga okozta kiskorúságából. Kiskorúság az arra való képtelenség, hogy valaki mások vezetése nélkül gondolkodjék.” Semjénnek lom, mert ők kiskorúságban akarnak tartani. Elvitatják, hogy az embernek vele született jogai vannak, hogy minden ember egyenlő, a hatalom korlátozásra szorul, ezért a hatalmi ágakat külön kell választani.

Az emberek fogékonyak arra az ideológiára, amely nem lett legyőzve. Lehet, hogy ez az ideológia a szabadságukat veszélyezteti, de védtelenek vele szemben, mert nem tudják róla, hogy micsoda.

Nevezzük nevén az ellenfelet: ez a radikális politikai katolicizmus. Ahogy Semjén mondja: „Politica Christiana”.

A politikai katolicizmus a felvilágosodás és a szabadság ellensége. Célja a liberális demokrácia felszámolása, amely a szabadság alapja. Legádázabb ellenségei a szabadkőművesek, akik a felvilágosodás révén megdöntötték a katolikus klerikális-feudális uralmat, helyette lefektették a polgári jogállam alapelveit.

A politikai katolicizmus legkifejezőbb formája a vatikáni állam. Az egyház és állam összefonódásának legmagasabb szintje az, ha maga az egyház az állam. Ezt éppen Mussolini adományozta a katolikus egyháznak. Mussolini állama és a politikai katolicizmus ugyanannak az egésznek két oldala. Mussolini semmi mást nem tett, mint „koppanásig” végigvitte a szabadkőművesek elleni harc logikáját. Ha a demokrácia elveit következetesen felszámoljuk, akkor szükségszerűen jutunk el korporatív államhoz, amely magában egyesíti és felszámolja a társadalmi-gazdasági érdekellentéteket. A politikai katolicizmus is a liberalizmus semlegesítésére jött létre, ennek legvégső logikai pontja maga a fasizmus. Amikor a szabadkőműveseket és baloldaliakat a zsidókkal azonosítják, akkor változik a fasizmus nácizmussá.

A politikai katolicizmus a „nemzeti állam” fogalmát a katolikus egyházzal összekapcsolja, az állam és az egyház szövetségében testesíti meg. Ez az ideológia volt az alapja a Szent István-i állameszmének, a Szent Korona-tannak, és ez az alapja az új Fidesz-alaptörvénynek is. Változó formában ez adta a Horthy-rendszer ideológiai tartalmát. Ebből sarjad a magyar politikai antiszemitizmus, a populista és demagóg nacionalizmus,  a Trianon-hazugság, a kommunistázás. A radikális politikai katolicizmus Magyarország megosztottságának és a magyarok közötti gyűlölködésnek az oka, alapja és gerjesztője.

A politikai katolicizmus annak a militáns jobboldalnak a filozófiája, amely Magyarországot a XX. században sorozatosan pusztulásba vitte. A politikai katolicizmus az oka Trianonnak, az ország szétdarabolásának, a Don-kanyarban elpusztult csaknem 150 ezer magyar katonának, a numerus claususnak, a deportálásoknak, a holocaustba elküldött csaknem 600 ezer magyar zsidó elpusztításának. Ez mind a „keresztény-nemzeti” Magyarország nevében történt. Százezrek vére szárad a lelkükön.

A politikai katolicizmusnak semmi köze a kereszténységhez. A katolikus egyházon belül is vannak ugyanakkor papok és hívők, akik elvetik a politikai katolicizmust, és ami abból nő ki: a fasizmust, az antiszemitizmust és a nácizmust. De ez egy kisebbség. A vatikáni stratégia a politikai katolicizmusban ölt testet.

A radikális politikai katolicizmus áll a zsidózás és a kommunistázás mögött, mert a zsidókkal azonosítják a szabadkőművességet és a kommunizmust, amely véget vetett a klerikális uralomnak, a trón és az oltár szövetségének. Keresztény az, aki nem zsidó. Nem véletlen, hogy a katolikus egyházban ma is tiszteletnek örvendő Prohászka Ottokár püspök, a keresztényszocializmus megalapítója, volt a hungarizmus atyja, a nyilas ideológia megteremtője. Prohászka tanításán nevelkedtek azok a nyilasok, akik a Dunába lőttek gyerekeket.

Prohászka nemzeti önvédelemnek tartotta a keresztényeket előnybe helyező antiszemitizmust. A “liberalizmus mételyével” a „hungarizmust” állította szembe. Szerinte “a zsidóság idegen, kereszténységet leszorító, honfoglaló, minket kisajátító, idegen hatalom. A védekezés módja a politikai katolicizmus. Szerinte a demokrácia, a liberalizmus zsidó (szabadkőműves) találmány. Ezért Prohászka szembeállította a demokratikus „baloldali és zsidó Magyarországot” és a „keresztény Magyarországot”. Ez nyilas elmélet.

A radikális politikai katolicizmus az Orbán-diktatúra alapja, ami fasizálja az országot. A politikai katolicizmus megalázza az egész magyar népet, mert szabad polgárokból alattvalókat nevel. Kettéosztja a nemzetet és polgárháborús légkört teremt. Magyarország szabadsága, békéje, nyugalma és boldogsága attól függ, hogy legyőzze a politikai katolicizmust.

Ennek módja politikai szinten az egyház és az állam tényleges szétválasztása. A katolikus hívők szabadon gyakorolhatják a hitüket, a katolikus papok hirdethetik a vallási tanaikat, de nem hirdethetnek politikai nézeteket, mert az nem egyházi tevékenység. Ha el tudnak tartani iskolákat, akkor lehet egyházi iskolájuk. Ha fenn tudnak tartani műemlékeket, tegyék. De ha nincs pénzük a fenntartásra, akkor adják el. Ne az állam tartsa fenn az épületeiket. Az egyházak egyetlen fillér állami támogatást nem kaphatnak, tartsák el őket a hívők úgy, mint Amerikában. Véget kell vetni annak, hogy a katolikus egyház állam az államban, törvények felett áll, közpénzből gazdagodik, és nő az adófizetők feje fölé.

A katolikus egyházat ki kell söpörni a politikából és az államhatalom bástyái mögül. Szent István a korabeli „politikai katolicizmus” felvételével csatlakozott Európához. Most a politikai katolicizmus kirúgásával lehet bent maradni Európában. Aki ezt megteszi, a legnagyobb magyar államférfi lesz.

Tiporjátok el a gyalázatost!

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (99 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +156 ( 182 szavazatból)
Bartus László: Tiporjátok el a gyalázatost!, 4.6 out of 5 based on 99 ratings

  • Hozzászólások(179)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

179 Reader’s Comments

  1. E kiváló cikknek már az az egyetlen mondata is, mely szerint “a politikai katolicizmus a ‘nemzeti állam’ fogalmát összakapcsolja az egyházzal”, megmutatja, hogy mennyire hazug és álságos eszmerendszerrel van dolgunk. Ugyanis maga a “katolikus”, mint szó, eredeti jelentése a görög általános, mindenre kiterjedő kifejezésre vezethető vissza. A nemzeti fogalma viszont egy speciális, jóval szűkebb halmazt ölel föl, ergo ezek – ti. egyház és nemzet – merőben ellentétes fogalmak. A “legnemzetközibb nemzetközi”, mindenre kiterjedő egyházi hatalom semmiképp sem lehet egy, az egyházi államénál jóval szűkebb érdekszférát követő nemzet őszinte támogatója. Csakis hangzatos szavakban… Így a Római Katolikus Egyház, valójában a népek áldást osztogató összeuszítója és a fegyverek megáldója, ha érdeke úgy szolgálja, akár minden oldalról.
    Jellemző, hogy azokban a forradalmi időkben, a XVIII-XIX.században, amikor a nemzet fogalma a felszínre került, nálunk az egyház egyértelműen nem a magyar nemzet, hanem Bécs mellett állt

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  2. a HOZZÁSZÓLÓKKAL NEM FOGLALKOZNÉK.
    Az tény, hogy nálunk kimaradt a polgári átalakulás. ennek hiányát a mai napig nyögjük. A katolikus vallást SZÁMŰZNI kéne a politika színpadáról.

    Anno I. István vezette be hazánkat Európába a katolicizmus felvételével. Egyetértek Bartussal, hogy az lesz a legnagyobb államférfi, aki VISSZAVEZETI hazánkat Európába, a katolicizmus száműzésével a politikából..

    Hogy ez kinek sikerülhet? A “kínálat” közül egyetlen ilyen embert látok: GYURCSÁNY FERENCET.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  3. Nem véletlen, hogy láthatóan visszafogta a pribékjeit az ez évi keménykedéstől, sőt politika magyarázó körútra küldte őket az országban – kígyó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  4. Nem fojthatom magamban kiket kell eltipornunk.
    Háború végén Debrecenben csak egyházi iskolák
    léteztek elemi felett um: Piari, Szvetics, Refi, Dóczi.
    A Fazekast az új törvények miatt már bezárták,
    a megszállás előtt mert ott zsidó tanitott és
    1948-ig nem indult be.
    Ezt muszály leirmi, igy érthetőbb a fiataloknak.
    A kötelező egyházi rendezvényekhez “Opus Dei”-nevű
    imakönyv volt előirva, másból nem imádkozhattunk.
    Nyilván e nevelés kinek-kinek a családjára is hatott.
    .
    Ilyen megdolgozott előzmények miatt
    -csuházást feledve – szerezte támogatóit
    a fidesz. Igy lehetett 2/3.
    Igencsak fel kell kötnünk a fehérneműt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  5. Kedves Bartus úr!
    Azt hiszem,hogy irtam már,miszerint ön a szememben,de sokak szerint is egy ZSENI.Sokáig fejtse ki észrevételeit,ezzel is csökkentve eggyes emberek elkeseredését.Kár,hogy nem vezető tényező,nekem már csak óhazának hivott drága földön.Az Isten áldja meg önt és kedves családját.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  6. Kedves Bartus Úr!!! Valóban komoly eszmei küzdelmet is kell megvívnunk a jelenlegi “FELVILÁGOSULATLAN ABSZOLUTIZMUS” körülményei között!
    De azért ebben sem olyan reménytelen a helyzet, mert az ellenszenv egyre erősödik, és a társadalmi feszültségek is IZZANAK MÁR! Hogy mikor érik el a “kritikus szintet” azt nem lehet előre tudni!
    De mégis a legsürgetőbb feladat az Orbán rendszer ellen összefogni a lehető legszélesebb , demokratikus erőket! Persze vannak, sőt lesznek is “ideológiai” különbségek és viták is ezen erők között is, de ezt alá kell rendelni a legfőbb feladatnak!A hatalom akarásától megbomlottakat kell elzavarni!!! Még mielőtt egy igen radikális tömegmozgalom, akár anarchiába is sodorhatja kis hazánkat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  7. “Erdőss neve is felmerült a lehetséges aspiránsok között. És nagy kérdés, hogy az egyház hatalmának harcosaként – vagy pedig a fasisztákkal kollaborálóként fogják megítélni.”
    -
    Egyik szerint sem. A harmadik variáns szerint: pszichésen labilis.
    (A következményei a politikai életben jelenleg hatalmat gyakorló főmuftitól ismertek. A Vatikán kihagyja, mert a pápaválasztók nem estek a fejükre. )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  8. Kedves Bartus László,
    A demokratákról ÁLTALÁBAN nehéz írni, mert nagyon sokfélék lehetnek.
    Demokraták voltak pl. azok is, akik a nép nevében kifosztották a vállalkozásokat.
    Vannak-e “igazi” demokraták?
    Én a hatalommegosztáshoz és a szabadsághoz ragaszkodó parlamentáris polgári demokrácia híve vagyok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  9. hogy orbánnak ideológiája lenne? hét, ez elég meredek…orbánnak egy valamije van: hataloméhsége, és ennek kielégítése érdekében bármilyen ideológiának lefekszik.
    semjénnek azonban tényleg van. és orbán fél semjéntől, ez kétségtelen, különben hogyan adna részt a hatalomból egy tömegbázis, sőt, szavazók nélküli fantompártnak, akinek vezetője nem átall olyanokat mondani, hogy ők a horgony, meg ők az ész, a fidesz csak az izom?!
    kevesebbért is leszalámizta a kisgazdákat.
    ő tudja, mire vár…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  10. Kétségtelen, hogy a harcot a hívők lelkéért és tudatáért is meg kell vívni, és ennek a harcnak a kimenetele befolyásolhat minden egyebet is, de azért az igazi harc a gazdasági alapért és a jogi felépítményért lesz. Egy nagyon figyelemreméltó és SZÓKIMONDÓ cikk a mai magyar Népszavából:
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=487725
    csak EGY momentummal vitáznák: az alkotmányjogászokat nem a győzelem után, hanem MÁR MOST meg kell bízni az új ALKOTMÁNY jogi alapjainak kidolgozásával – a társadalmi vitát meg már a választás előtt le lehet folytatni, hogy a választók tudják, hogy MIRE szavaznak – és a győzelem után AZONNAL Alkotmányozó Nemzetgyűlést kell összehívni. Nincs idő 2016-ig játszadozni!
    Figyelemreméltó az első komment is: kellett ugyan hozzá egy világgazdasági válság és a koalíció felbomlása: de nem semmi teljesítmény 2008 januárjában! jelezni a Bajnai kormány történelmi szükségszerűségét.
    Remélem ez a cikkbeli jóslat és terv is így fog “beválni”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  11. Hát igen!
    Már itt vagyunk!
    Némelyek várják a megváltást!
    Én Barús úrral egyetértve továbbra is az ügy mellett maradok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. kekec,
    jó és szép, de mitől fog megbukni a mai hatalom, és ha megbukik, mitől fog éppen egy ilyen demokrata társaság a helyére kerülni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. Se egyházat, se politikai pártot, se labdarugdosó-klubot közpénzből ne támogassanak!
    Mindeme szervezeteket tartsák el a hívek és pártolók.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  14. Tisztelt Gyozo
    Igen a filmek fenn vannak és néhány helyen még található
    a gyalázatos és társiról szóló irás. Én a emlékszem a
    vikipédiában is magyar szöveggel szerepelt az Odessa
    ismertetője és volt ugyanott más magyar nyelvű tájékoztató
    is e cimszó lapján.
    De mi van azokkal akik nem spreheneznek dajcsúl?
    Ne kiváncsiskodjonak?
    Az Opus Dei cimszó helyérő szintén eltűntek a magyar
    irások. Talán ez véletlen?
    A véleményekből (értékelésekből) látható, némelyek nem
    látják, vagy nem is akarják látni mihez kezdünk.
    .
    Még egy ideillő, de másnak tűnő dolog. Nem tudom ‘56-óta
    miért nem, merte egyik oldal sem végigjátszani Mindszenti
    beszédét. Ugyanúgy szemezgetett belőle mindkét oldal
    médiája, mint a Gyurcsán szövegből. Vagy talán “helyszűke”
    van mindig mindenütt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  15. Tisztelt Túlavasúti
    “De mi van azokkal akik nem spreheneznek dajcsúl? Ne kiváncsiskodjonak?”

    Ezt nem állítottam. Szerintem aki akar, az tud tájékozódni. Másutt is, nem csak a neten. Aztán, aki nem tud németül, még beszélheti a ködös Albion nyelvét….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. A rossz orvos nem tud ugyan rájönni, hogy mi a baj eredete, de a TÜNETEIT (és csak azokat) igyekszik azért kezelni. Felírja pl. a kenőcsöket. A jó orvos diagnosztizálja a betegség gyökerét és azt gyógyítja. Bartus László ebben a cikkében pontosan ezt teszi. Inkább egy tátsadalomtudóstól lehetett volna elvárni egy ilyen feltáró elemzést, de Bartus ismét remekelt.

    Őszintén szólva azt hiszem, értem, hogy miért beszélnek az ellenzéki mozgalmak arról, hogy majd 2014-ben, bezzeg. Addigra Orbán tökéletesen bebetonozza magát és a bandáját. Azt is értem, hogy nem hirdethetik azt, hogy puccsal, erőszakkal kell megdönteni ezt a bandát, mert igyekeznek törvénytisztelőknek látszani, még ha az érvényes törvényeket az orbáni autokrácia hozta is.
    Mégis, azt hiszem, hogy az orbáni törvények és “alaptörvény” betartásával nem lesz megdönthető ez az autokrata rendszer. Persze lesz párt, amelyik vállalja az erőszakkal való megdöntését: a jobbik.
    Én, öreg és betegeskedő “nyuggerként” személyesen azt gondolom, hogy nevelni, felvilágosítani, József Attilai értelemben TANÍTANI kell az embereket és ez az, amit az általunk is elérhető környezetben tennünk kell. Részt kell vennünk a közhangulat alakításában. persze, jó lenne, ha nem lennénk e tekintetben teljesen magunkra utalva. Jó lenne iránymutatást kapni, hogy mi az, amit igyekezzünk az emberek fejébe – képletesen, persze – beleverni. Nem biztos, hogy nekünk, 70 év felett a demonstrációkon való részvétel a legfontosabb dolgunk. A fiatalok sokkal jobban mutatnak. A felvilágosításban, a tanításban és nevelésben, a meggyőzésben és egyáltalán nem utolsó sorban a példamutatásban azonban profik vagyunk. EZT a profizmusunkat kell bevetni a közhangulat alakítása érdekében és “bevetni” a megszerzett tekintélyünket is.
    Abban sem hiszek, hogy a mi korosztályunk megéri ennek a rémségnek a végét. Persze a szovjet rendszer végének a megérésében sem hittem s lám, mi történt mégis. Nem közömbös azonban a gyerekeink és az unokáink sorsa. Nem tudjuk helyettük megoldani a problémákat. Ezt nekik kell megoldaniuk és bízom benne, hogy képesek is lesznek rá. A megoldás ELŐKÉSZÍTÉSÉBEN azonban segíthetünk nekik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  17. Prezsbiter: teljesen igazad van: Orbánék MINDEN szóba jöhető fórumra narancs trollokat ragasztottak, akik unos-untalan hirdették a fideSS eljövetele esetén a megszorítás mentes könnyű utat és fikáztak mindent, amit a baloldal csinált – vagy akart csinálni. Nem utolsó sorban ez a mindent megfertőző agymosás okozta, hogy egyébként normális emberek is bedőltek a fidesznek – hiszen MINDEN esetben csakis jobbos véleményekkel találkoztak. Tehát adott a módszer: mindenki válasszon 1-2 jobbos fórumot, és próbálja őket szembesíteni a másféle véleményekkel. Eleinte nehéz lesz – de aztán mikor egyre szaporodnak az ilyen szövegek – és ráadásul egyre jobban beigazolódik az igazuk – annál jobban fog hatni. Ez egy önmagát erősítő folyamat lenne.
    Bartusnak (megint) igaza van: ezt a csatát elsősorban a fejekben kell megnyerni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  18. girbegurba: Gyurcsánynak viszont abban volt igaza, hogy “Egy a tábor, több a zászló” – a demokratikus erőknek még a választások ELŐTT kell minden fontos és lényeges kérdésben megállapodni. Fontos és lényeges kérdés márpedig az alkotmányos puccsot végrehajtók legyőzése, félre állítása, és megakadályozása annak, hogy pár év múlva visszatérhessenek: valamint az előre egyeztetett elvek alapján a 4. Köztársaság kikiáltása, alkotmányozó nemzetgyűlés – tisztességes választási törvény – aztán lehet a demokratikus erőknek egymással is megküzdeni. De addig szövetségre vannak ítélve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. Például el tudom képzelni, hogy a 4. Köztársaság valamennyi nemzetközi szerződést jogfolytonosnak minősít – kivéve a vatikánit – a katolikus egyház szerződésszegésére hivatkozással. Azt pl hatályon kívül kellene helyezni – és ők is csak a többi egyházzal azonos (demokratikus) feltételekkel működhetnek a továbbiakban.
    gets által felrakott szövegben “egyház által fenntartott intézményekről” van szó. Nosza rajta. Tartsák el, de ahhoz szektorsemlegesen ugyanannyi támogatást kell adni, mint bárki másnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. Harunalrasid,
    nem hiszem, hogy Orbán fél Semjéntől, ő nem rivális, hanem szövetséges. Egymásra vannak utalva. Semjén azért kell, mert az egyházi struktúra és pénz lehetővé teszi a hívők politikai beszervezését. Ez különösen fontos a határon túli magyarok esetében, Erdélyben, -Székelyföldön ahonnan a hívőtoborozás a básis az állampolgárság felvételére és a szavazatuk megszerzésére. Nem véletlenül Semjén a “nemzeti ügyek” minisztere.Tőkés Lászlót is ezért kellett támogatni, pozícióba segíteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. Tisztelt Gyozo
    Bocsi, ha félreérthető voltam.
    Egyszerűen arra akartam felhivni a figyelmet, hogy ott voltak
    a jól érthető magyar szövegek, kb az utolsó választásig és
    most hűlt helyük van . Valaki leimádkozta.
    Amig ott volt, nem kellett keresgélni, mert egyből szembetűnt.
    Nem kellett belebonyolódni a vallási terminológia rejtelmeibe.
    Ráadásúl azóta legalább tizszer annyi cimszóban teszi magát
    vonzóvá az Opus Dei különféleképpen. Hasonlóan az Odessa-
    hoz ahol látható, milyen szép város, valahol amerikában hány
    ilyen nevü étterem van stb stb.
    Megnehezitették a tisztábban látás lehetőségét a szervezetbe
    toborzással kiegészitve.
    Tulajdonképpen ami ott volt, magáért beszélt mellettünk!
    Ez egy olyan folyamat eredménye, ami ellen e fórum is zajlik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. A tegnapi szmogriadóról:
    Ez egyelőre sunnyogó diktatúra. A parlamentben minden átmegy, folyik az undorító propaganda, de az elnyomó és megtorló intézkedések főleg gazdaságiak. Még nem mernek karhatalommal, erővel fellépni nagyobb megmozdulások ellen. Persze próbálkoznak. Ez a szmogriadó valami olyan kísérlet, mint a traktorok kitiltása volt Budapest belső részeiből a traktoros felvonulások ellen. De nem teljes mellszélességgel csinálják.
    Eljön majd annak is az ideje, hogy könnygázzal, vízágyúval, gumibottal, lövedékkel szorítják ki a tiltakozni próbáló tömeget, de még nem tartunk ott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. kekec,
    Egyetértek. Csak azt nem látom, mitől fog ez működni.
    A hatalom magától nem fog eltakarodni. Választásokkal nem lehet elzavarni, erről gondoskodik.
    Ha erővel kell eltolni innen, akkor arra csak olyan szervezet lesz képes, ami nem demokratikus, és nem a szabad polgári demokrácia a célja. Persze akkor is örülni fogok, ha megérem ezt a nagyszerű eseményt. Csak nincsenek illúzióim, hogy abban és utána milyen szerepet játszhatnak a felvilágosodás és a köztársaság hívei.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  24. girbegurba
    “Eljön majd annak is az ideje, hogy könnygázzal, vízágyúval, gumibottal, lövedékkel szorítják ki a tiltakozni próbáló tömeget, de még nem tartunk ott.”
    Soha nem is tartunk majd ott. Nem kell aggódni. A Zorbán Barátok Bajtársi Közössége, némi Magyar Gárda Reloaded Társasággal közösen zavarja majd szét a zembereket. Azt a párat.
    Nem való nekünk a demokrácia. Soha nem is tanultuk meg, mi az. Így aztán lazán le is mondunk róla Édes Nemzetvédő Vezérünk kedvéért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  25. girbegurba – a Bartus által leírt szektaszerű működésnek a politikai hitbéli kérdéssé konvertálásán kívül igen lényeges eleme a szellemi függésen kívül az anyagi függőben tartás. Néha kételyeim támadnak, hogy tényleg “CSAK” hülyék a gazdasághoz, vagy éppen nagyon is tudják, hogy hova üssenek? A létükért rettegőket ugyanis sokkal könnyebb terelni. Vedd ehhez hozzá Demján elköpését a kínai életszínvonallal előállított versenyképességről – előbb-utóbb még a leghülyébbeknek is fel fog tünni, hogy nem ilyen dakotalovat akartak.
    Ha ezt tényleg katolikus boszorkánykonyhákon főzték ki, elmulasztották a magyar néplélekhez adaptálni: nálunk a nemzeti alapjellemvonás a “de zabot nem”. Általános közutálatot vált ki ugyanis, ha a nép létfeltételeit ilyen nyilvánvalóan rontják.
    A modern kori államszervezet fenntarthatóságát a tömegek önkéntes jogkövetése adja. Általános népi elégedetlenség esetén az állam egyszerűen működésképtelenné válik, és nincs az a pártízezer – vagy akár párszázezer ember, aki 10 millió embert vissza tud tartani. Hogy idézzek egy klasszikust: “és akkor futni kell a hatalmon levőknek – de gyorsan!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. “A World Economic Forum (WEF) 2011-es jelentése szerint 142 ország közül az innováció területén a 34. helyen, az intézmények működésében a 73. helyen, míg a politikusokba vetett bizalom tekintetében a sereghajtók között, a 130. helyen vagyunk. Már megint megelőztük az egész világot, hiszen Orbán Viktor mindig is erre vágyott. Úgy látszik, hogy mi, magyarok nagyon nehezen tanulunk, de a végén mindig megjön a rádöbbenés: már megint utat tévesztettünk.” Ágh Attila

    Rádöbbenésben is van még mit pótolnunk. Még addig sem jutottunk el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  27. Gyozo – pár embert vissza lehet tartani- de nem az egész népet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  28. Mate, Ivan Tibor

    A cikk zsenialis, oszinte es vilagos analizise neven nevezi a magyarorszagi kialakult allapot okat es abszurditasat. Leleplezi a kereszteny cimke alatt szebb jovot uvolto kepmutato magyarkodok patologias ragaszkodasat a pocsek multhoz.
    .
    Koszonet es tisztelet erte, Bartus Laszlo.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  29. kekec
    Igaz. De hol az egész nép? Megszünt. Vagy lapít.
    Manapság már a nép szó használata is ritka. Helyébe a nemzet lépett. Érdekes, nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  30. “de zabot nem”
    “huszárokat igen” meg is illyedt Napóleon.
    És milyen szép műemlékeink is vannak
    perselyezésből és támogatónk adományaiból, ahol
    bűneinket meggyónhatjuk feloldozást várva.
    (ez is, az is 120 percben)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. Márton László
    Élet és Irodalom

    “Barátom mutat egy névtelen levelet, melyet édesapja kapott (postán) 1951-ben, a kitelepítések évében. A levél felépítése: vádaskodás, rágalmazás, gyalázkodás, fenyegetőzés. Úgyis ki fogják telepíteni, politikai okokból.
    Középiskolai tanárnő mutat egy névtelen levelet, melyet ő maga kapott (e-mailben) a minap, 2011-ben. A levél felépítése: vádaskodás, rágalmazás, gyalázkodás, fenyegetőzés. Úgyis ki fogják rúgni, politikai okokból.
    További, szinte szó szerinti hasonlóságok bemutatásától és értékelésétől személyiségi jogi okokból kénytelen vagyok eltekinteni. Maradok az általános érvényű párhuzamoknál.
    Az emberi aljasság hatvan év alatt semmit sem változott. A megfélemlítés légköre egyre ugyanolyanabb. Egyetlen lényeges különbség van: hatvan évvel ezelőtt nem létezett elektronikus levelezés. 1951-ben a névtelen levél szerzőjének el kellett döntenie: kézzel vagy írógéppel írja e írásművét, vagy esetleg újságból kiollózott betűket ragaszt-e egymás mellé. A döntésből nem érdektelen következtetéseket lehetett levonni a névtelen levélíró ízlésére nézve. Ma már, a technika fejlődésének köszönhetően, csak a névtelen levélíró jelleméről vonhatunk le messzemenő következtetéseket.”

    No comment.
    Ria, Ria, Hun Gária!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  32. Kedves Bartus László, Ön a következőket írja:
    “A katolikus egyházon belül is vannak ugyanakkor papok és hívők, akik elvetik a politikai katolicizmust, és ami abból nő ki: a fasizmust, az antiszemitizmust és a nácizmust. De ez egy kisebbség.”
    Ha ez így van, akkor nem tudom, hogy mit gondoljak a nagyapámról, anyámról, szeretett nagynénémről, feleségemről és anyósomról csakúgy, mint közeli barátaimról és családjukról. Nem vagyok katolikus, így felekezetem és én is kimaradtunk… ezúttal. Ha figyelembe vesszük, hogy hazánk lakosságának majdnem fele katolikus, a fenti állítás talán sommásnak tűnik.
    Másrészt, a megkeresztelkedett embereknek is legfeljebb tizede jár templomba. Így fordulhat elő, hogy az Ön által leírtakat az Ön olvasóinak többsége nem tudja saját tapasztalat alapján ellenőrizni, mivel papot legfeljebb temetésen látnak dolgozni, templomba mint valami múzeumba mennek – ami persze jobb mint a semmi.
    Nincs ezzel semmi baj, ha nem követik kritika nélkül az Ön zegzugos gondolatmenetét és hiszik el amit Ön, nagy embertisztelő mivoltában, állít.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (6 szavazatból)
  33. AMZ49
    Bartus úr a katolikus egyházról beszél, a politikai katolizmusról beszél.Amit arról állít Bartus László, az úgy van,ahhoz nem kell templomba járni., kontrollálni hogy igaz-e.. Semmi zegzugos észjárás sem kell hozzá. Egy kis józan ész, történelem ismeret, nyitott szem..mondjuk érettségi kell hozzá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  34. kekec,
    Nem új megoldás ez. “Magyaroszágot koldussá, németté, végül katolikussá fogom tenni.” Lehet, hogy nem pontos az idézet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  35. „én Magyarországot előbb rabbá teszem, aztán koldussá, végre katolikussá”.
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Kollonich_Lip%C3%B3t.
    Tényleg nem új technika: a rekatolizációhoz szükséges tehát nagy tömegű koldus – aki már csak a túlvilágban reménykedhet. Ezért vannak néha kétségeim, hogy tényleg ennyire hülyék – vagy csak teszik magukat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  36. kekec,
    Kösz szépen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  37. gm.
    2011. november 4. péntek
    20:09
    hogy szövetséges lenne?
    mintha nem is olyan régen lázár helyére tette volna a kdnp-t, mi szerint nem szövetségesek, hanem a fidesz részérő erőfölényi, alkalmi társulásban vannak, és jó lenne, ha a kdnp a helyén kezelné magát.
    semjén személyes akciózása se a határon túl, se belföldön nem toboroz több hívet, a katolikus egyház híveinek meggyőzése is véges, mivel prédikálhatnak a szószékről bármit, a hívő álla, ha felkopik, ritkán fog egyházi szó szerint szavazni.
    lehet, hogy orbán nem fél semjéntől, minden esetre nem olyan sakkfigura, amire nagy értékben érdemes fogadni.
    mennyi hívőt vesztett is eddig a fidesz?
    és mennyit toborozhat odaátról?
    az erdélyi magyarok elég ravaszok ahhoz, hogy a magyar állampolgárságot nem szavazásra, hanem a lajtán túli ugródeszkának használják.
    a góbék meg pláne. mert ne tévedjünk, addig, ameddig azt tartja a székely, hogy ő szarta a magyart, úgy lép át ezen az állampolgárságon, mint a szél.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  38. Kedves gm.,
    a kiválasztott idézettel azt akartam érzékeltetni, hogy Bartus László hisztériát kelthet a gyanútlan olvasóban, és nagyon sok emberről sértő dolgot állít.
    Magyarország lakossága nem kötődik az egyházakhoz; egy kimutatás szerint csak a csehek és franciák kevésbé vallásosak mint mi. Az esztelen, ökölrázó, hisztérikus tömeg a templomokon kívül van, nem belül.
    Másrészt, a történelem.
    “A politikai katolicizmus az oka Trianonnak, az ország szétdarabolásának, a Don-kanyarban elpusztult csaknem 150 ezer magyar katonának, a numerus claususnak, a deportálásoknak, a holocaustba elküldött csaknem 600 ezer magyar zsidó elpusztításának.”
    Kedves gm., lehetséges, hogy Bartus László gondolatai mégis zabolátlanok? Esetleg összehord hetet-havat a felvilágosodásról, butaságot az egyházak támogatásáról, sületlenséget “Trianon-hazugság”-ról – tudja Őn, vagy bárki más, hogy mi az?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -9 (19 szavazatból)
  39. AMZ49
    Bagoly mondja verébnek. Ön hord össze hetet-havat. Ingyér, vagy bértollnokként?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (13 szavazatból)
  40. Gyozo:
    pedig máskor olyan értelmeseket tudsz kérdezni. Hát ki fizetne ezért egy fityungot is? Egyik szavával üti a másikat: egyrészt nem jelentős a templomjáró tömeg – másrészt viszont Bartus szavai “tömeghisztériát” tudnának kelteni.
    AMZ49
    Bartus gondolatai valóban zabolátlanok: nem tudják semmiféle zablával irányítani, csak a saját lelkiismeretének és egyéb ismereteinek veti alá magát.
    Csak tudod – mint Magyarországot – mi “így szeretjük”.
    Egyben igaza van: butaság az egyházak támogatása: tartsák el őket a hívek,
    azt meg magam is erősnek tartom, hogy a Valóvilágon és Kiskegyeden szocializált tömeget el lehetne érni a felvilágosodás irodalmával.
    Akit el lehet, az ugyanis nagyrészt már olvasta ezeket.
    A Trianon hazugságról meg kutakodj a google-n vagy a wikipedián. Ne légy lusta!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  41. Jó lenne elfedni a két világháborút. Sajnos megvolt annak minden
    hagyatékával. Jó lenne elfeledni azt, hogy a szembenálló felek
    katonáit ugyanazon vallás, ugyanazon Isten áldásával küldték a
    frontra. Tizmilliókat! Ugyanazon isten áldását kérték a győzelemért!
    Látni kellene, mennyire számit “kisdobos”-szerü szervezetnek a
    főegyház. Miért tud diktálni. Hiszen a háború vége után néhány
    évig volt egyházi adó IS, melyet az egyház közvetlenül szedett be.
    Például falun a pap, személyesen látogatott meg minden családot
    2-3 ministránssal együtt adószedés céljából.
    Volt Német -Római Császárság. Voltak európában vallásháborúk.
    Az egyház – nálunk szinte kizárólagosan – a római katolikus egyház
    volt. Pozicióját hatalmas birtokai, Püspöki Káptalanságok jövedelme
    biztositotta. Mellette mindig kapott klf indokokkal állami támogatást.
    A birtokot a király adományozta, mely a földosztásig egyházi tulajdon
    volt. Az iskolák jelentős részét is az egyház birtokolta. Az iskolákkal
    megkezdte az ifjúság szocializációját. Itt meg teremtődött a különféle
    katólikus (nem polgári) szervezetek alapjai. Különféle szerzetes-rendek
    léteztek, némelyek szintén birtokokkal. Természetesen kötelezően
    elvárt volt az ideológiai alap, melyet anyagi erejük biztositott.
    Főleg a falusi szocializáció a papság segitségével történt megfelelő
    misztifikáció mellett. Ez a finom “szivgárdától” egész bigott katolikus
    vallási szervezetekig terjed. Ilyen példáúl az Opusz Dei nevű szervezet
    melynek működése nem sokban különbözik más (pl mohamedán)
    vallási szervezetektől. A káptalan birtokokon megfelelő katonás rend
    működött valódi alázatosság elvárásával. Klf cseládek, béresek,
    kommenciósok és idényszerüen alkalmazott munkásállomány,
    különféle szintű vezetőkkel. Itt a demokráciának még a látszata is
    elképzelhetetlen volt.
    Nem ragozom tovább, aki jelenleg valamely vallás kötelékébe van
    úgyis tudja. Aki – jelenleg – nem igy szocializálódott, még most
    nem kiváncsi ilyen – szerinte – lényegtelen dologra. Ami volt, úgy tűnik
    a kometekből, hogy csak a közelmúlt.
    A szösszenetemben vázoltakkal csak a figyelmet akartam felkelteni
    arra, miféle dolgok voltak kissé régebben.
    Kiki önszorgalomból is utánanézhet mibe akar belefogni részben a
    vatikáni befolyáson keresztül TŐLEDIG tartó és jelenleg is folyó,
    jólszervezett aktiv tevékenységnek, mely előtt egyre tágabbra nyilik a
    kapu. Talán nem vetted észre,hogy új törvényeink szerint egy kukázásra
    lázitót már börtönbüntésre itélt egy biró, igaz sajnálkozva. Gondold meg
    amiről itt csevegsz mi az ahhoz képest.

    Az olyasféle demokrácia, minek álmában ringatod magad – minálunk – már csak emlék! Vedd észre, nem valóvilág hanem objektiv valóság miben élsz!

    Nincs szándékom senkit ilyesztgetni, mert nekem igazán nem tetszik, ami
    alakul mert már volt szerencsém élni benne. Igaz csak fiatalon, kibombázottként, akkor szétesett családban mely szinte felnőtté tett.
    Egyes szülők szerint egy huszonéves, még gyermek. Azaz felelőtlen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  42. Túlavasúti: no azért a lelkekért nem kizárólag az egyház nyomul.
    ronagyuri|2011. nov. 6. 5:18| (nolblug)
    Vakhit, mint nemzeti erőforrás
    „A népfőiskola elkötelezett hazafiakat nevel”

    Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter szombaton Sárospatakon beszélt abból az alkalomból, hogy a magyar népfőiskolai mozgalom bölcsőjeként számon tartott Sárospataki Népfőiskola hetvenöt évvel ezelőtt kezdte meg működését.
    A miniszter úgy fogalmazott: a népfőiskolai* mozgalom a hit, a haza, a haladás eszméire épül, elkötelezett hazafiakat akart és akar nevelni.

    Hogy kétségünk ne legyen, miről is van szó, Réthelyi Miklós Újszászy Kálmánt idézte: csak ahol az evangélium van, ott beszélhetünk ember és hivatás, ember és nemzet, valamint ember és anyaszentegyház olyan kapcsolatáról, amely a népfőiskoláknak egyedül biztosíthat teret”.
    * Néhány cím a folyó népfőiskolai témákból, hogy lássuk mitől is lesznek elkötelezett hazafiak:

    Hungarista Népfőiskola Lipusz Zsolt Magyarország 400 év után ismét a Nyugat utolsó védőbástyája

    Prohászka Ottokár Népfőiskola; Kereszténység előtti szent helyek a Kárpát medencében

    Atilla Király Népfőiskola, a közoktatás hiányosságait pótolandó kirándulás vitéz Jákfai Gömbös Gyula, Szabó Dezső, Sértő Kálmán, Karácsony Sándor sírjánál.
    A váci népfőiskolán a nemzeti média lehetőségeire világít rá Tirts Tamás, az Országos Rádió és Televízió Testület fideszes delegáltja.

    Atilla Király Népfőiskola nemzeti radikális intézmény az elmaradt iskolai tanórákat pótló rendezvényt tart, melynek során megemlékezik a bolsevizmus pusztításáról, de hőseink tetteiről is.
    Prohászka Ottokár Népfőiskola A tiszaeszlári gyilkosságról tart előadást Lipusz Zsolt

    Csaba Királyfi Népfőiskola; szervező a Székely Pajzs

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  43. Sértő Kálmán egy nem túl ismert költő, reményteljes kezdet után a költészete antiszemitizmusba fajzott. A linkben van egy ilyen “gyöngyszem” miheztartás vágett, Bár talán az “illusztris társaság” is, ahova az Attila Király népfőiskola besorolta – eligazítást nyújthat.
    http://estikornel.blog.hu/2009/12/03/serto_kalman_kolteszete_es_tragediaja

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  44. Röhögtünk a fülke-forradalmon, azonban a néhány tizek vagy százak által húsz éve előkészített, titkos és manipulatív puccs már egy kicsit sem vicces. Ezt éljük.
    Ennek pedig az ideológiája pontosan az, amit a cikk kifejt.
    Gazdasági-társadalmi alapja az új felsőközéposztály, valójában egy új nemesség – az arisztokráciával házasodás és a gazdasági kedvezményezettség útján – , akinek a formálódó többi társadalmi osztályt (alacsony iskolázottságú munkásosztály, központi irányítású alsóközép közszolgálatiak, kisvállalkozók és nincstelen munkanélküliek vagy közmunkások, stb.) ideológiailag is alárendelnek.

    Bartus Laci, ismét gratulálok a cikkhez!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  45. Ez egy jó elemzés:
    http://nol.hu/belfold/hatalmas_pofon_elott_all_az_orszag
    és egészen jó kommentek, amelyek némelyike nem “csupán” rekatolizációs törekvésekre vezeti vissza a gondjainkat (azaz némileg vitáznak Bartussal)
    buslangi | 2011. szeptember 26. | 00:01:23

    Világvándor téved!!!”A szocialisták nyolc éve sajnálatos módon tönkrevágta az országot.” Ez a szerencsétlen ország a Kádárék alatt a sajátos szocialista viszonyok között még úgy ahogy elevickélt. Ellenben az utolsó 20 évben nem nagyon találjuk meg a helyünket ebben a szépséges kapitalizmusban. Gyakorlatilag nincs ipar, mezőgazdaság, nincs eladható áru. Csoda egyáltalán, hogy igy is elevickélgetünk valahogy. A pártok meg megérik a pénzüket, az egyik kutya, a másik eb. A Fidesz viszont sajnálatunkra egy középszerű dilletáns társaságnak tűnik aki 8 év örökös ellenzéki “Nem” után nem találja a fogást a helyzeten.Ráadásul ők orbánc vezetésével nagyon mások akarnak lenni, mint az elöző társaság. Hát sikerült nekik: mindenkinek nekimennek, országnak, világnak…Szó sincs itt elmúlt 8 évről, mostmár ők vannak a húsosfazéknál, de sajnos először magukkal törödnek, az zemberek csak utána jönnek, ha jönnek és persze akkor is csak a haverok. Ez van. Szegényesek a lehetőségek, egy jobb párt többet tudna kihozni, a fidesz viszont demokráciából is leszerepelt!
    nonemárt | 2011. szeptember 26. | 09:07:53

    Persze, a rendcsinálás népszerűtlen intézkedésekkel is jár, de az azért nem igaz, hogy minden, ami népszerűtlen, közelebb visz a rendhez ! OV -nek nincs rendszere, mert aszociális és ideológiátlan. Neki küldetéstudata van és mélyen lenézni az embereket. Ezen az alapon nem lehetne egy kisdobos őrs tagja sem – és lám, miniszterelnök. Technikailag ugyanis képzett, jól forgatja a mérgezett tőrt. Ám egy nagyobb sereget nem tud legyőzni. Csakhogy a nagyobb sereg megteszi neki azt a szívességet, hogy egyenként küldi az embereit az ov banda elibe. Hát ez az, amit nem kellene folytatni, és a közgazdászok meg a szociológusok is mind jobb kedvre derülhetnének !
    kikerics | 2011. szeptember 26. | 13:28:43

    A helyzet tehát valójában úgy fest, hogy a pusztán nemzeti lózungok öblögetésére meg a hatalmi harácsra építő Fidesz-kurzus – sem ideológiája, sem elvei, sem társadalompolitikai koncepciója nem lévén – egyre kétségbeejtőbb, lefelé tartó spirálban improvizálta intézkedéseit, és szűk másfél év alatt megbukott. . Ezt mára már semmiféle kommunikációs „finomhangolással” nem lehet elfedni; az a kvázi jobboldali törzsközönség, amelyik az európai konzervativizmusról – és a valódi kereszténydemokráciáról – harangozni se hallott, ideig-óráig persze kielégíthető még a „komcsizás” zsigeri élményével. De miután csak a legfelső jövedelmi rétege élvez védelmet az egzisztenciális leépüléstől, többségében lassan kénytelen lesz kijózanodni. Vállalkozói csoportjait a mesterségesen előidézett hitelszűke és az egyre romló piaci viszonyok, értelmiségét a protekcionista források kényszerű elapadása ébreszti majd rá a rendszer támogathatatlanságára; egyre zártabb lesz az a kör, amelynek tagjai változatlanul profitálnak még belőle. És ne zárjuk ki azt sem, hogy némelyeket a demokrácia folyamatos deficitje is eltántorít az orbánizmustól – ehhez az úzushoz a szó teljes értelmében vett kultúrember nem adja az arcát.

    Egyet kell értenünk Ungváry Rudolffal, aki a múlt hét végén azt írta, hogy ilyen „kifejlethez igazi csődre lesz szükség”; ám vele ellentétben úgy véljük, ez „a bukáshoz vezető hosszú út” nem is lesz olyan hosszú. Már majdnem a végén járnak.
    De mi lesz azután?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  46. ÉS holvannak a baloldali és demokratikus értékeket terjesztő ” népfőiskolák ” ???!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  47. Bartus úr

    Igazi szellemi felüdülés számomra az ön írásait olvasni.A jelenlegivel is így vagyok.Köszönet érte!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  48. Kekec:
    Jó az írásod csak egy dogot felejtesz el , vagy nem tudsz róla :
    Sajnos a FIDESZ szavazó-vesztése nem erősíti a Demokratikus Erőket.
    Mostanra 50 % ról 70-80 % .-ra nőtt a nemszavazók száma ( Lásd püspökladányi statisztikát ) illetve a kiábrándultak másik jelentős réze radikalizálódik !!!
    Nekem személy szerint három régi barátom mondta hogy a FIDESZ re már nem fog szavazni , de Jobbikra igen.
    ( A cigány-téma aranyat ér a náciknak, Csak azt nem értem : ha kiirtanák a cigányságot meg más ” nemmagyarokat ” akkor hogyan maradhatnának tovább az élvonalban ? Mert a gazdasághoz pont annyira nemértenek mint a Mosthatalmonlévők )
    Sajnos így állunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  49. Bartus úr!

    Szeretném öntől megkédezni, godolt-e arra a lehetőségre ,hogy az AN-ban pubkikált írásait egyszer könyv alakban is megjelenteti?Szerintem,megérné a fáradságot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos