Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kövér úgy döntött, hogy nem ő dönt 2011. november 4. péntek 3:10 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kövér úgy döntött, hogy nem ő dönt

Budapest – A házelnök, bár van véleménye, nem döntött, hanem állásfoglalásra kérte az Országgyűlés alkotmányügyi bizottságát az MSZP-ből távozott tíz képviselő frakcióalakítási kezdeményezéséről. Mint az okos lány: pontosan tudja, hogy a fideszes többség hogyan dönt majd egy olyan kérdésben, amelyről nem kell dönteni, és mindezt úgy adják elő, mint a parlamenti demokrácia csúcsát.

Kövér László a házbizottság csütörtöki ülésén jelezte, “határozott véleménye van” Molnár Csaba és kilenc képviselőtársa frakcióalakítási kezdeményezéséről, de alkalmazkodva az eddigi parlamenti gyakorlathoz, illetve annak érdekében, hogy ez ne az ő személyes döntése legyen, az ügyet kiadta megvizsgálásra az alkotmányügyi bizottságnak, amely várhatóan hétfőn ülésezik és dönt a kérdésben – tájékoztatta az MTI-t Altorjai Anita, az Országgyűlés sajtófőnöke.

Hozzátette, hogy a házelnök a helyzet rendezésének meggyorsítása érdekében addig is azt kérte: az MSZP-frakció, konzultálva a kilépett képviselőkkel, jelölje meg, hogy mely bizottsági helyeit engedi át. A szocialista képviselőcsoport javasolta, hogy a kilépett képviselők az ülésterem egyes páholya előtti utolsó sorokban foglaljanak helyet – ismertette a „kilépett” kifejezést többször is használva, a házbizottság ülésén történteket Altorjai Anita.

Gyurcsány Ferenc a közelmúltban jelentette be, hogy az MSZP-ből kilépve Demokratikus Koalíció (DK) néven új, nyugatos, polgári balközép pártot alapítanak a már létező Demokrata Párt bázisán, annak nevét, alapszabályát és vezetőségét is megváltoztatva. Közölte továbbá, hogy az MSZP-ből vele együtt távozó politikusok létrehozták a párt parlamenti frakcióját, amelynek vezetője Molnár Csaba volt kancelláriaminiszter.

Mesterházy Attila, a szocialisták frakcióvezetője arról tájékoztatta a házvezetést, hogy tíz képviselő – Baracskai József, Ficsor Ádám, Gyurcsány Ferenc, Kolber István, Molnár Csaba, Oláh Lajos, Szűcs Erika, Vadai Ágnes, Varju László és Vitányi Iván – kilépett az MSZP képviselőcsoportjából. Molnár Csaba viszont azt hangsúlyozta, hogy nem léptek ki, és ki sem zárták őket, frakciótagságuk az új képviselőcsoport létrejöttével szűnt meg, azaz nem kell fél évre a függetlenek közé ülniük, hanem azonnal önálló frakcióként működhetnek.

Az Országgyűlés házszabálya a frakciók megalakításával kapcsolatban azt rögzíti, hogy az ugyanazon párthoz tartozó képviselők – legalább tízen – képviselőcsoportot hozhatnak létre. Rendelkezik arról is, hogy a valamely frakcióból kilépett vagy kizárt képviselőt függetlennek kell tekinteni, s aki függetlenné vált, csak hat hónap elteltével csatlakozhat képviselőcsoporthoz.

1996-ban volt már példa arra, hogy új frakció alakításakor a képviselőknek nem kellett fél évet a függetlenek között tölteniük: az MDF-ből kiváló honatyák azonnal létrehozhatták a Magyar Demokrata Néppárt frakcióját. Akkor a 27 tagú alkotmányügyi bizottság 23 igen, köztük a Fidesz szavazataival, úgy foglalt állást, hogy az MDNP országgyűlési képviselőcsoportja a házszabálynak megfelelően alakult meg.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -1 ( 7 szavazatból)
Kövér úgy döntött, hogy nem ő dönt, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

26 Reader’s Comments

  1. Nevetséges. Majd a bizottság dönt! Ami fideszes többségű… Érdekes módon mindig az országgyűlésre, meg a bizottságokra hivatkoznak.
    Aki nem ismeri a magyar viszonyokat, az még azt találja mondani hagy ez így demokratikus.
    Idehaza meg nem győzik hangsúlyozni, hogy a soha nem látott többségi felhatalmazás… Ami mindenhol, úgy az országgyűlésben,mint a bizottságokban a kisebbség elnyomására használtatott.
    Nem emlékszem egy döntésükre sem, ami nem a fidesz akaratának megfelelően történt volna.Kíváncsian várom a bizottság döntését…Csak vicceltem persze…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  2. Ha Kövérnek van egy csepp esze, akkor legalizálja a DK frakciót.
    Ha nincs – az a DK épülését fogja szolgálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  3. Jogilag érdekes ez az “egyeztessenek, hogy az Mszp mely bizottsági helyeket engedi át” a DK-nak: mivel a házszabály szerint valamennyi képviselőnek biztosítani kell, hogy legalább egy bizottság munkájában részt vegyen, tehát a bizottsági hely a képviselői státuszhoz, és nem párthoz kötődik. Átengedésről csak a bizottsági tisztségviselők (pl Vadai) esetében van szükség: hogy NEKI a Nemzetbiztonsági bizottság elnöksége HELYETT melyik bizottságban biztosítanak helyet (mondjuk annak a helyét, aki Vadai helyett az elnök lesz)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  4. Lehet, hogy időt akar nyerni. A hétvégén készül egy önálló képviselői indítvány, ami megváltoztatja a házszabályt úgy, hogy 15 fő alatt nem alakítható frakció. Passz. Gyurcsányék ücsöröghetnek némaságban -megszólalási lehetőség korlátozva- valami oszlop mögött.a hátralévő 2,5 évben.
    Az elfogadással -sürgősséggel- nincs gond. Ezeknek mindent elbír az arca.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  5. “Kövér úgy döntött, hogy nem ő dönt”

    Szorul a hurok, a p@tkány már nem mer be vállalni semmit !
    Eddig mindig verte a nyálát, és kioktatott, saját hatáskörben engedélyezett, és tiltott, most már nem mer semmit bevállalni. ez lehet hogy jelent valamit, érzi a későbbiekben a felelősségre vonás szagát?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  6. athos – nem, ez azt jelenti, hogy ORBÁN még mindig nem tudta eldönteni, hogy MELYIK ujját harapja? Az Mszp a veszélyesebb rá, mint a még mindig legnagyobb ellenzéki párt – vagy Gyurcsány? Az esze az elsőt támogatná – a fóbiája viszont a másodikat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  7. Trükköznek, bizottságozdiznak , parlamentosdiznak.Hogy személyes felelősség soha ne legyen.A személyes felelősség elkerülésére különösen ügyelnek, két módszerrel, az egyik Polt Péter, a másik a bizottságosdi. Mindig minden valódi döntés háttérben történik, a többi cirkusz.Orbán Viktorból kikényszeríteni valamit, választ ami elöl nem tudott kibújni, az csak az Európai Parlamentben volt.A Fidesz és cégei és körei és vezetői mindig mindent úgy tesznek, hogy megelőzzenek bármilyen lebukási lehetőséget.Kaya Ibrahimtól ,a kormányülések jegyzőkönyvének hiányán, titkosításokig ….stb.stb. Oszt jó napot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  8. Még számolgatják mi a legjobb ebből nekik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  9. Nyissátok ki az első borítékot :)).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  10. Hogy, hogy nem döntött. Belenézve tükrébe.
    Tükröm, tükröm mondd meg nékem…..
    Megnyugodva látta a húszezres hátán képmását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  11. Nem vállalta Lezsák pedig megtehette volna. Nem vállalta Kövér pedig megtehette volna. Vállalja a Bizottság mert a felelősség egy bizottságban szétmállik? Tényleg szétmállik? Vagy utóbb ők is egyenként, személyesen felelősségre vonhatók lesznek? Ha az önkényuralomnak parlamenti jóváhagyással engednek teret? Nincs elbújás a felelősség felvállalása alól senkinek. Ez fordulópont.
    Mit is nem vállaltak? Hogy kimondják a jogot. A DK frakció megalakulása jogszerű. Működhet a megalakulástól. Mint 1996-ban. Ha most ellentörvénnyel vagy házszabály módosítással vagy más értelmezéssel lehetetlenítik el az egy és ugyanaz. A diktatúra bevezetése.Parlamenti legalizálása. A Bizottság és a nem döntő urak jóvoltából. Fordulópont ezen az őszön. Innen már akkor nincs mit várni-remélni ettől a hatalomtól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  12. A bizottságokban előre osztott szerepek vannak. Úgy fognak szavazni, ahogy O.V. akarja.Csak arról van szó, hogy Orbánnak, Kövérnek ne legyen személyes felelőssége.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  13. Nagyon is döntött a nagybajszu.Biasztosan nem lesz D.K.frakcióóóóóó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  14. taps32: továbbra is tartom, hogy LESZ DK frakció (mert az megfelel a házszabálynak) és nem lesznek tagjai, mert a függetlenek közé ülteti őket
    (ami megint csak megfelel a házszabálynak)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  15. carpenter 2011. november 4. péntek 09:37
    Ne adj tippeket, mert jól láthatóan az ellehetetlenítésre és a jogi trükközésre hajtanak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  16. proaktív: akkor méh egyszer: a házszabály szerint a bejelentéssel a DK frakció MEGALAKULT – csak “tájékoztatási” kötelezettségük van – arra már nem hat vissza a későbbi házszabály módosítás. Vagy akkor tényleg kiverik a neMzetközi botrányt – ami a jelen gazdasági helyzeTben úgy kell Orbánéknak, mint üveges tótnak a hanyatt esés. Nem véletlen, hogy O R B Á N nem tudott még dönteni!
    Mert azt ne hidd, hogy ebbe Kövérnek lenne beleszólása!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  17. Kövér Pilátusnak vigyenek be a parlamentbe egy lavór vizet, kéztörlőt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. gusztavnagy – az olyan macerás lenne. Feltalálták már a higi kendőket, sőt a kéztisztító zselét is. Haladni kell a korral.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. Majd dönteni fog, lehet visszamenőleg is!

    “Kövér László házelnök megtiltaná a képviselőknek a frakcióból való kiválást, az LMP-t és a Jobbikot pedig komolytalannak tartja. Kövér a HírTV műsorában azt mondta, hogy nem kellene sokat foglalkozni azzal, hogy mi van Európában és Strasbourgban.
    .
    “Nem kellene sokat foglalkoznunk azzal, hogy mi van Európában és Strasbourgban” – mondta Kövér a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságnak a vörös csillag viselésével kapcsolatban hozott engedélyező ítéletével kapcsolatban. “Strasbourgban néhány idióta, fogalma sem lévén arról, hogy az országban mi zajlott 50 éven keresztül (…) úgy gondolja, hogy a szabadságjoghoz tartozik, hogy valaki a vörös csillaggal demonstráljon” – tette hozzá a politikus.”

    http://www.origo.hu/itthon/20111104-megtiltana-a-kepviselok-frakciobol-valo-kivalasat-kover.html

    Igaz, korán van, de megint cigi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. Már csak azt várom,mikor mentegetőzik sírva-mint nem is oly rég Pokorni-
    hogy Ő bizony nem tudott róla,hogy a felmenői igen csak kiszolgálták az
    álltala annyira mocskolt Kádári rendszert.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. Lenne egy pár kérdésem?
    A KDNP önálló frakcióként működik a kupolába?
    Ők nem váltak ki a Fideszből?
    Akkor?
    Ja, ha róluk van szó az nem számít?
    Talán erre is kapok választ!
    További szép napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. Figyelemmel kiséritek az interneten a választási eredményeket??
    Az Mszp veri a fideszt.
    Mszp: 34,95 %
    fidesz: 34.17 %
    Demokratikus Koalíció: 12,62 %-on áll.

    A Demokratikus Koalíció megelőzi a Jobbikot. Szívből gratulálok Gyurcsány úrnak. Húzzunk bele!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  23. Köteles laca kíváncsian várom a diktátortól milyen ukászt kaptál. Ne erőlködjetek, mert nagyon vesztésre álltok. Másfél év alatt eljátszottátok a bizalmat, amit a szavazóktól kaptatok. Tudhatnátok ha egy kis eszetek lenne, hogy nem lehet a végtelenségig visszaélni vele.
    Fehérgalléros maffiózó az egész kollégista banda.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  24. Optimista
    2011. november 6. vasárnap
    15:36
    A fityisz a jobbikkal együtt is kevesebb 50%-nál, sőt az LMP-vel sem lenne több.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. Nem kell misztifikálni az arányokat, mert a felmérés nem reprezentatív, sőt a “nem tudja, nem válaszol” nagyon alacsony 1000 valamennyi – valós körülmények között pedig többséget képviselnek. De az nem is szavazna egy ilyen NET-es kutatásban. De azért pszichikailag mégiscsak használ!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. kekec
    Nem akarok kekeckedni, de szerinted az a reprezentatív mikor a SONDAIPSOS-tól felhívnak telefonon kb. 1000 embert, aztán mazsolázgatnak, ja köszönjük 30 éven alattit keresünk. stb. Ez a netes felmérés szerintem sokkal hitelesebb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány a gyülekezési jogot sértette volna 2014. december 30. kedd | Bartus László

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos