Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyurcsány kezdi felfogni, hol van 2011. november 26. szombat 18:08 | AN

  • Hozzászólások(135)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyurcsány kezdi felfogni, hol van

Budapest – “Bojkottáljuk a választást?” címmel Gyurcsány Ferenc másfél éve az első igazán figyelemre méltó bejegyzést tette a Facebookon, leszámítva a receptjeit. Még csak kérdezi, hogy “miért kollaborálunk?”, de legalább eljutott a kérdésfeltevésig.

Valóban, miért kollaborálnak? Miért legitimálják a parlamentben a diktatúra kiépítését? A képviselői fizetésért? Más racionális indoka nem lehet. Ha a Fidesz alaptörvényének vitáját és megszavazását bojkottálták, akkor az alaptörvényből levezetett jogtípró sarkalatos törvények meghozatlához miért nyújtanak demokratikus díszletet, látszatot? Az Amerikai Népszava több mint egy éve folyamatosan azt hangoztatja, hogy magára kell hagyni a Fideszt egypárti parlamentben, ahol semmiféle ellenzéki felvetésnek és szerepnek nincs helye. Egy antidemokratikus rendszer törvényi alapjait rakják le. A kivonulással és a bojkottal nyilvánvalóvá kellene tenni ország és világ előtt, hogy mi zajlik Magyarországon. Többször leírtuk, hogy a Fidesz rendszerébe való mindenféle betagozódás a kiépülő fasiszta állammal, a diktatúrával való kollaborációnak minősül.

Ezúton is megerősítjük: demokratikus pártoknak nincs helyük a jelenlegi magyar parlamentben, a Fidesz törvénygyárában. Nem egyenlő feltételek mellett nem szabad elindulni a választásnak nevezett cirkuszon. Bojkottálni kell minden területen az önkényuralommal való együttműködést, magukra kell hagyni őket, világossá kell tenni a világ előtt, hogy Magyarorszáégon igenis fasiszta rendszer épül, erős náci elemekkel. Fel kell hagyni a liberális értelmiség kollaborációjával is. Ez az egyetlen lehetőség, hogy Orbán rendszere ne évtizedekre tegye tönkre Magyarországot, és ne véres forradalomban kelljen kivívni újra a szabadságot.

Az Amerikai Népszava felháborítónak tartja a liberális demokratikus értelmiség túlélésre játszó, megalkuvó, megélhetési, opportunista és kollaboráns magatartását, amellyel szüntelen arra tesz kísérletet, hogy bagatellizálja azt, ami Magyarországon történik, és támadja azokat, akik bátran és egyenesen nevén nevezik az orbáni diktatúrát, és kezdettől fogva felhívják a figyelmet arra, ami készül. A baloldali liberális értelmiség egy része nemcsak túl akarja élni a”rendszert”, és azt gondolja, hogy majd magától elmúlik, összeomlik az önkényuralom, hanem lehetőség szerint jól is akar élni az Orbán-rendsszerben. Tudomásul vette azt a ki nem mondott egyezséget, hogy aki nem bántja az orbáni diktatúrát, azt a diktatúra sem bántja. Egyelőre. Szabadságot szerető, a diktatúrát elvető, egyenes és őszinte demokrata nem köthet ilyen elvtelen kompromisszumokat, mert hosszútávon úgyis csak a kárát látja. Magatartásával pedig súlyos bűnök bekövetkezéséhez járul hozzá. Az Amerikai Népszava elveti és szégyenletesnek találja kezdettől fogva ezt a magatartást. Ezért tekinti mérföldkőnek, hogy Gyurcsány Ferenc először felveti végre a felelősséget a kollaborációban való részvétel tekintetében.

Gyurcsány Ferenc az Orbán-rendszer leghatározottabb ellenzéke, de még ő is kérdésekben fogalmaz meg olyan evidenciákat, amelyeket már egy évvel ezelőtt tényekként kellett volna közölni. Azt mondja, például, hogy “tönkre akarják tenni a fiatal magyar demokráciát”. Kedves Feri, ez már régen megtörtént.

A mostani bejegyzésben felvetett kérdésre adott válasz dönti majd el, hogy Gyurcsány Ferenc kedvenc sportját, a szájkaratét, kedvenc hobbiját, a politikát űzi a nyugdíjasok pénzén, vagy valóban az ellenállás vezetője lesz, felnő a feladathoz, és tiszteletre méltó államférfi, szabadsághős módjára áll szemben a leendő fasiszta diktatúrával?

Az alábbiakban szó szerint idézzük Gyurcsány Ferenc bejegyzését:

“Bóvlivá lettünk. Bóvli lett a magyar gazdaság teljesítménye Orbán alatt. Ma erről szól szinte minden. De ha nem vigyázunk, bóvli lesz a magyar demokrácia is. Silány, ócska. Ez is Orbán bűne lesz, de ha nem leszünk észnél, akkor a miénk is. Miénk is, ha szó nélkül engedjük.

Orbánék új választójogi törvényt nyújtottak be a Parlamentnek. Senkivel nem tárgyaltak. Ahogy egypárti lett az Alkotmány, úgy egypárti lehet a választási jog is. Mint a pártállam idején. Azt hiszik (üzenik, gondolják?), hogy a Fidesz pártérdeke azonos a Köztársaság érdekével. Alávalók.

A Parlamentnek benyújtott tervezet minden elemében a Fidesznek kedvez és hátrányba hozza az ellenzéket. Célja nem a tagolt magyar társadalom demokratikus politikai képviseletének megteremtése, hanem a Fidesz hatalmának időbeli kiterjesztése.

Bajban vagyunk. A Fidesz le akar gázolni bennünket. Szerintem ne nézzünk csendben.

Meg kellene fontolnunk, hogy bojkottáljuk a törvény parlamenti vitáját. Ettől csak akkor szabadna eltekinteni, ha a Fidesz előzetes garanciát ad arra, hogy a demokratikus ellenzék támogatása nélkül nem fogad el új választási törvényt. Azt gondolom ugyanis, hogy teljesen értelmetlen módosító indítványok sokaságának benyújtásával azt a látszatot kelteni, hogy normális, demokratikus eljárásról van szó. Mert amit látunk, az kérem az önkény diktátuma, a „forradalom” diktátuma.

Persze látom, szinte semmi nem számít a Fidesznek. Még mindig csalhatatlannak, örökkévalónak, halhatatlannak hiszik magukat. De tévednek. Nincs demokratikus hatalomgyakorlás demokratikus felhatalmazás nélkül. Ezzel a választójogi törvénnyel nem lehet demokratikus felhatalmazást szerezni. Mert ez az önkény törvénye.

Ha minden így marad, akkor jön a következő kérdés. Szabad-e részt venni a Fidesz most javasolt szabályai szerint a következő választásokon? Hajlok arra, hogy nem. Mert csak így láthatják a magyarok, csak így értheti meg a világ, hogy nincs kompromisszum az önkénnyel. Ha megfojtják a szabadságot, a demokráciát, akkor ne segítsünk nekik ezt elrejteni, eltakarni.

Azt mondják Fideszes forrásaink, hogy március 18-án előre hozott választás lesz. Ki tudja, hogy informálnak, vagy dezinformálnak bennünket. De játszani akarnak velünk. És nem mellesleg, hülyének néznek bennünket. Jaj de semmitérők!

Tönkre akarják tenni a fiatal magyar demokráciát. Miért kollaborálnánk velük?”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (81 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +124 ( 136 szavazatból)
Gyurcsány kezdi felfogni, hol van, 4.7 out of 5 based on 81 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(135)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

135 Reader’s Comments

  1. Késő bánat, ebgondolat. Azt hiszem így mondták a régiek, ha valamiről lemaradtak. Gyurcsány mondhat mindent ami neki tetszik, semmit nem ér vele. A jelenlegi ellenzéki képviselők egy dologtól félnek igazán, attól, hogy nem kapják meg a havi apanázst. Hitvány politijkusbanda, nem sokban különböznek a fideSS-es bandától. nem lesz itt ellenállá, nem lessz bojkott. A csuti pedig folytatja tatárdúlását. Majd ha a mussolini terv valóra válik, és betiltanak minden a kövér által dicsőített korporatív állammal nem együttműködő szervezetet, akkor esetleg felháborodnak. Gyurcsány meg jobb ha menedéket kér valamelyik demokratikus államban, és ott várja meg az ország végpusztulását. Van egy fantasztikus ötletem, Hívjuk segítségül a testvéri Román és Szlovák nemzetállamokat. Majd ők kitakarítják ezt a fasiszta és náci bandát. A bocskor már úgyis volt kétszer budapesten. Annak idején horthy is a románok segítségével jutott hatalomra, és cserébe odaadta Trianonban az ország nagyrészét. Hálábol mi is átadhatjuk mondjuk a Tiszántúlt, A szlovákok pedig megkaphatják a Dunántúlt, Mi meg visszamegyünk Sumérföldre…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -10 (34 szavazatból)
  2. http://www.boon.hu/miskolc/%E2%80%9Emi-alltunk-a-jo-oldalon-2006-ban-mi-vedtuk-a-koztarsasagot%E2%80%9D/1848855
    “Van új a nap alatt”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  3. Dzsuu
    “nem olyan régen már rengeteg pénzt költöttek a közt.elnöki rezidenciára, amit sejthetünk, hogy nem a Pali kényeztetésére történt.”
    .
    Lehet, hogy a Sándor-palotát Orbán az egyik rezidenciájának akarja megtenni, de az biztos, hogy a budai várat is magának, saját lakhelyének nézte ki. (Kicsi bohóc kóvályog, kevereg a hatalmas várpalotában?)
    Már pakoltatja is kifelé a műkincsek egy részét, mert kell a hely a pulyáknak. (Előtte még a milliárdos felújításhoz felvonuló cégeknek.)
    Ezt már tényleg nem kellene hagyni. A budai vár mindenkié, de csak addig, amíg egy múzeumi belépőjeggyel bárki megtekintheti. Nem szabad hagyni, a nép újabb közkincsét egy tollvonással, kormányrendelettel stb. magáncélra kisajátítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (36 szavazatból)
  4. #
    gets
    2011. november 26. szombat
    21:06

    Kedves hozzászólók!
    GyF nem szerencsésen választott címet, mert az nincs összhangban a befoglalt szöveggel. Nem a választás, hanem a választójogi törtvény vitájának a bojkottjáról elmélkedett.

    Nem, nem.

    Először a törvény megszavazásáról, a parlamenti vita bojkottjáról ír Gyurcsány, aztán padig az előrehozott választás bojkottját is felveti.

    Én egyetértek vele, sajnos itt sokan azt hiszik, hogy van esély legyőzni őket.
    Nincs, s ezt mindenkinek meg kell tudni, a külföldnek is. Különben röhögnek a markukba. Szóval: bojkott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  5. Kekec!
    Éppen fordítva: MSZP tagság idején volt Demokratikus Koalíció Platform, akkor indult a honlap is, onnan a dkp.hu
    Most csak DK.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  6. Gyurcsány Ferenc eddig is tudta, hogy hol van és mit akar csinálni! A fenti cikk szerzője viszont politikai analfabéta, mert nincs fogalma arról, hogy hogyan működnek a társadalmi folyamatok. Erősen figyelmébe a jánlok szervezés- és vezetéselméleti tananyagokat. Nem a lufikat kell fujdogálni, hanem egy valóban megalkotott filozófiáűhoz kell társadalmi bázist teremteni. Ennek hogyanjához és miértjéhez a fenti cikk írójának halvány fogalma sincs!
    Ha egyszer Magyarországon nincs olyan pártfilozófia, amelynek szellemében valakiknek lépnie kellene, akkor előszőr létre kell hozni azt. Ennek létrehozása pedig nem “egyemberes” feladat, ahogyan azt a cikk írója képzeli. Gyurcsány helyesen tette amit tett, hogy előszőr létrehozták azt az alakulatot, amelynek vezetői, meg tudták alkotni – és nem egyszemélyben – azt a pártfilozófiát, amely mögé valamilyen tömegbázist létre kell majd hozni. A vezető hiába megy elől, ha nincs aki kövesse, a társadalomnak “fel kell nőni” bizonyos szintre ahhoz, hogy felismerje saját érdekét, majd hosszú időnek kell eltelni ahhoz, hogy tegyen is annak érdekében. Ez nem úgy megy, ahogyan a cikk írója gondolja, hogy csettintünk egyet és hopp mindenki azt csinálja. Nem szeretem a túl okoskodó embereket, mert azok ugyanúgy a falnak vezetik a társadalmat, amint azt orbán teszi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (34 szavazatból)
  7. Ez jó:

    A diktatúrát demokratikus úton hatalomba lehet juttatni, de aki azt hiszi, hogy a diktatúrát demokratikus úton le lehet váltani az abszolút naiv!
    Ezért jogos Gyurcsány felvetése.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (43 szavazatból)
  8. marhára nem valószínű, hogy egy munkanap áthelyezéses 4 napra duzzasztott nemzeti ünnepet megnyomjanak a választásokkal.
    Ráadásul hát azért ez nagyon gyengus szöveg, hogy: “Azt mondják Fideszes forrásaink,…” Tessék mondani, a fideszes források hogyan is látnak ennyire napra pontosan egy ilyen gyorsan változó világban ennyire előre? Azt nem árulták el a források, hogy ki és hogyan kalkulálta ki a március 18-at?
    Több komolyságot, ha kérhetném….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -12 (18 szavazatból)
  9. Berry – talán nem azzal kellene kezdeni, hogy sértegeted a szerzőt, és felmagasztalod a saját értelmi képességeidet. Ez olyan … fideszes!
    Lehet az a véleményed, hogy előbb kell a szervezet, aztán Isten majd észt is ad hozzá – de sokan azért tartanak a DK-val, mert ismerik Gyurcsány eddigi munkásságát (ajánlott irodalom: Merjünk baloldaliak lenni és Röpirat) és bíznak benne, hogy a jövőre nézve is képes ideológiai alapvetések kidolgozására. Segítséggel – vagy anélkül.
    elsoistvan:
    2006-ban az államfői bejelentés és a választás első fordulója között 81 nap. 1990-ben 90, 1994-ben 92, 1998-ban 98, 2002-ben 114 nap telt el.
    Tehát ha az Elnök január 2-án kiírja a rendkívüli választást – reális a március 18-i választás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  10. Azzal, hogy a mostani cirkuszhoz, mármint sarkallatos törvények meghozatalához ne adjon legitimitást az ellenzék egyetértek. Azzal viszont nem, hogy a következő bármely választást bojkottálni lehessen. Akkor beláthatatlan időre átadjuk az országunkat ezeknek a hozzá nem értő, csak a maguk bandáját helyzetbe hozó, rabló, nemzetrontó söpredéknek.
    Az ellenzéknek nem lenne szabad egymás ellen erőt pocsékolni, nem szabad kibeszélni, egymás ellen akár egyetlen szót is szólni. Ha erre nem jönnek rá időben, akkor nem érdemlik meg a politikusi jelzőt. A most következő időszak nyilatkozataiban egységgel a fidesz ellen kell fellépni és még a szélső jobbal sem kell konfrontálódni, maximum a két pofonnal való hazazavarást kell a fidesztől számon kérni.
    Én bízom abban, hogy a Haza fényre derül!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  11. kekec 2011. november 26. szombat 19:36

    Olvastam a Gyurcsány úr teljes bejegyzését (facebook) és a cikket is.
    Nekem más a véleményem, mivel a szociális népszavazással kapcsolatos, maradjanak odahaza a választók, kampányolt az MSZP, elképzeléssel sem értettem egyet. Tudomásul kéne venni, hogy a Fidesz-KDNP 2 millió szavazót mozgósítani tud szavazáskor, ha a baloldal nem megy el, akkor kijön a végeredmény, hogy 98%-ba győz a Fidesz-KDNP.

    A DK parlamenti képviselők nem tudják bojkottálni a parlamenti munkát, hisz fél évig semmilyen jogaik nincsenek frakcióként nyilatkozni. Az ottani tiltakozással semmire se mennek, nem tudnak az emberekhez szólni.
    Lehetőség lenne a facebookon az elképzelésüket terjeszteni, de nem teszik. A DK oldalukon, meg elmondják, de nincs olyan lehetőség, ahol beszélgetni lehetne róla. Ebből nekem az jön le, hogy fogalmuk sincs, hogy merre van a kiút a mai helyzetből. Gyurcsány mint magányos farkas küzdd, mert rá a média odafigyel, de Őt meg a Fidesz-KDNP hazugnak, állította be a közvélemény előtt, megspékelve azzal, hogy kiárusította az országot. Ebből a csapdából egyedül nem tud kitörni, támogatók százezreit maga mellé állítani.
    A médiatörvényre hivatkozva, bármikor eltüntethetik, elvehetik a mostani megszólalási lehetőségét is. Nem lehet ám többször eljátszani, hogy az ATV-be Molnár Csaba helyett, Ő megy el az Egyenes Beszéd műsorba.

    Szóval át kellene gondolni a DKP-nak, hogy hogyan tovább, merre van a kivezető út, mert egyébként az improvizálás napról, napra nem járható.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  12. A cikk tartalma tetszik.
    De a címlapon a következő kiegészítő szöveg van mellette:
    “Kezd derengeni, hogy kollaboráció együttműködni az Orbán-rendszerrel”
    Ez kissé lelohaszt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. Amit most a szerkesztő leírt, pont ez vezetett oda, hogy az utóbbi időben, már nem volt kedvem, kommentelni sem, mert nagyon elkeseritett konkrétan Gyurcsányék egyáltalán nem megfelelő hozzáállása a Fidesz vircsafthoz. Én legalább tőlük elvártam volna, hogy ordítsanak, minden nekik adandó alkalommal és protestáljanak a szemét törekvéseik ellen. Az ellenzéknek is fel kéne mosni Orbánékkal a padlót, csakúgy, mint ahogy az EU-s parlamenti megnyitón hallottuk. A leg szenvedélyesebben szembesíteni kéne őket a parlamenti üléseken az örökös hazugságaikkal, s bár nyilván trágár beszédet nem kell használni, de kő keményen be kéne nekik szólni. Mesterházy is olyan mint az imamalom, ha olykor-olykor meg is szólal, az ember majd elalszik rajta. Végül is én már arra a megállapításra jutottam, hogy be vannak szarva, nehogy rájuk maradjon véletlenül a kormányzás. Sajnos most legutóbb Gyurcsány is úgy nyilatkozott az ATV-ben, hogy az ellenzék, még nincs felkészülve a kormány leváltására. Na puff. És akkor csodálkozunk, hogy Orbán gyakorlatilag mindent megtesz, amit csak megtehet, folyamatosan hazudik, az intézkedései csapni valóak és legfeljebb csak arra jók, hogy ellenünk hangolja az egész nemzetközi politikát. Már a nemlétező pénzt is eltapsolták és most belém hasított egy szörnyű gyanu, hogy tudniillik, nem azért nem beszélnek az IMF-fel, mert nem akarnak, hanem inkább azért mert tök hülyék egy megfelelő tárgyaláshoz. Aminthogy kiderült az egész gazdaságpolitikához is azok. Ezt ma már nem vitathatja senki. Ebben az egész ügyben az a legkatasztrofálisabb, hogy a Jobbik meg egyre jobban tör előre. Nekem az utóbbi időben konkrétan már az élettől is elment a kedvem, valahogy nem vagyok képes bízni senkiben és semmiben, és ha ez nincs meg bennem, akkor az irka-firka csak puszta szócséplés. Egy darabig én tényleg hittem abban, hogy majd megszületik az összefogás a Fidesszel szemben és üvöltve, ordítva több millió ember a Parlamentet körülfogva követeli majd Orbán és kormánya azonnali lemondását, feláll egy ügyvezető, csak is szakértőkből álló grémium, ami azonnal megpróbálja -a dolgokat kezükbe véve- kirángatni a szakadékból az országot, mert jelen pillanatban Magyarország völgyben a gödör és két idióta, valamint több tucat dilettáns baromságainak az áldozata. Látni, pedig csak azt lehet, hogy mindenki úgy fél egy esetleges kormányzástól, mint ördög a tömjénfüsttől. A társadalom is hallgat, mint szar a gazban, ezért aztán Kertész Ákos vélemény nyilvánítása, százszorosan is igaz. Ha egyáltalán lesz valamiféle elmozdulás, azt szégyenszemre a nemzetközi politika és pénzpiac fogja kikényszeriteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  14. Köhög a bolha ?! Ezen az oldalon is olvashatók kétkedőket ? Nem biztos sőt nem is lehet ezt a bandát legyőzni: Tetszettek volna a rendeszerváltásért harcolni, tetszettek volna az tkosban egzisztenciájukat kockáztatni na azt nem. Harcolni tudni kell és ott kezdődik, hogy még kétségét sem vethetjük fel a demokratikus ellenzéknek. 9ooooo fidesz törzsszavazó van. Közel 8 millió választó a határon túliakat nem számolva.. Nem a politikusokon rajtunk múlik környezetünk megggyőzése hát rajta nem sopánkodni ha csak hetente 1 embert győztök meg az sem kevés minden egyes szavazat számit. Nem kell a politikusokra várni az ellenzéki egység vérrel veritékkel meg lesz. Hát addig is munkára fel. Gyertek tüntetni és mindehol beszélgessetek az emberekkel ez a feladat Az emberhez méltó élet a tét “Rabok legyünk vagy szabadok, ez a kérdés válasszatok” /Petőfi Sándor/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  15. győzelmének

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. oszlej
    “A DK parlamenti képviselők nem tudják bojkottálni a parlamenti munkát, hisz fél évig semmilyen jogaik nincsenek frakcióként nyilatkozni”
    .
    Hála az ágat maga alatt vágó MSZP-nek. Magukkal szúrtak ki, de alaposan, mert annyival is kevesebben mondhatnak ellenvéleményt a kormány öndicsért munkájáról és a törvénykezés menetének tarthatatlanságáról.
    .
    “A DK oldalukon, meg elmondják, de nincs olyan lehetőség, ahol beszélgetni lehetne róla.”
    A dkp.hu oldal fóruma nem beszélgetésre való?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  17. Jade
    “Sajnos most legutóbb Gyurcsány is úgy nyilatkozott az ATV-ben, hogy az ellenzék, még nincs felkészülve a kormány leváltására. Na puff.”
    .
    Azt kellene mondania, hogy az ellenzék fel van készülve a kormányzásra? Ugye, milyen elrettentően hangzana, annak ismeretében, hogy Orbán évekig azt fújta, hogy felkészült a kormányzásra? És mi lett belőle?
    .
    A politikusi racionalitás még mindig ennyire nem elfogadható? Segíteni kell az ellenzéki szerveződéseket, és nem egy-két embertől várni a csodát. Több segítség úgy várható, ha megtoldjuk azzal, amit mi magunk is hozzáteszünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  18. Kedves Amerikai Nepszava!

    Bizony mi, mareknyi meg Magyarorszagon tartozkodo ertelmisegi sem igazan tudjuk masnak ertekelni, mint arulasnak azt, hogy a szanalmas jelenlegi ellenzek egyetlen forintot sem kolt, egyetlen lathato mozdulatot sem tesz az orban rezsim ellen. Ehhez kepest a fidesz minden penzet beletette, minden primitiv hordajat megfizette, hogy tudatositsa jelenletet. tehat meg csak nem is pelda nelkul valo a lathato ellenallas a XXI. szazad magyarorszagan. Szoval ezert vagyunk genetikailag alattvalok, es ezert szegyeljuk az orszagunkat mi mareknyi itt marado hosok. Csak, hogy tisztan lassatok, belulrol megelni egy vegtelen undor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  19. miaszösz.
    Az A N ilyen számokat nem írhatott, esetleg véleményező. Kérem nézzen utána. Írás előtt a kontroll szükséges, főleg számok idézésekor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  20. drseva
    Minden szavaddal egyetértek!
    Aki nem harcolt a rendszerváltásért, nem kockáztatta egzisztenciáját, az csak ne köhécseljen! Nekünk, ősharcosoknak össze kell fognunk!
    Lebegjen előttetek az én példám: nagyon komoly veszélyt vállaltam fel, mikor a bölcsiben a piros színű cumit azonnal kiköptem , és Kádárt “kádáj”-nak csúfoltam.
    Bennem tehát megbízhatsz, kérlek, áruld el, milyen módszerrel lehet heti egy orbánvakhitűt megtéríteni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  21. Ebbe a hatalmas reakciós késésbe, az ütős, dinamikus és spontán reakciók hiányába pusztult bele a demokrácia Magyarországon!
    Minden populista hülyeséget azonnal le kellett volna csapni és bebizonyítani, hogy aki ezt kitalálta hazudik, eteti a népet!
    A tutyimutyi a bal oldalnak tisztelettel megköszönöm orbánt, a fasizálódást, a jogvesztést, a nemzeti bolsevizmus megjelenését amibe mindjárt bele is zuhant a lecsúszott középosztály és a kiábrándult bal oldali szavazók tömege!
    Szokjuk a kilátástalanságot mert ez vár ránk, már aki marad, mert a “kitántorgás” már zajlik!
    -Ez az egyetlen ami “dübörög”!
    Néhány hete egy 57 éves kitűnő szakipari munkás ismerősöm indult családostól Németországba könnyes szemekkel. Nyár elejére adta fel mivel itthon nem talál munkát. Az ő már nem tétel a kora miatt, mára kiderült, hogy kint a családját is el tudja tartani a tudásával és a szorgalmával!
    57 éves!
    Ki marad?
    A nyugdíjasok, a képzetlenek és a munkaképtelenek tömegét irányító “elit” és a bűnözők akiket talán említettem is az “elit”-tel.
    Szép kilátások!
    Az ország sorsa egy olyan vezetőn múlik aki egy nem ortodox felállással, EVEZŐS NÉLKÜLI KORMÁNYOSNÉGYESSEL indul a világversenyen!
    Azt hiszem az is csökkenti az esélyeinket, hogy
    SZEMBEN A TÖBBIEKKEL!
    Épp csak az ország sorsa és az életünk múlik az eredményen és örüljünk a helyzetet kiértékelésével lassan elkészülő ellenzéknek?
    Nekünk csak ez jutott, örüljünk!
    -Úgy sincs más aminek örülhetünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  22. Író vagyok, nevetséges lenne álnevet választanom. Az A.N. szerkesztőségi cikkével (írta, föltételezem, a főszerkesztő), annyira egyetértek, hogy ezt magam is leírtam ŐFELSÉGE ELLENZÉKE című cikkemben 2010 októberében.
    “A mai helyzetben az MSZP számára is csak ez lehetne az egye-düli ellenzéki magatartás: a kivonulás, de nem hazug taktikából, mint 2006 óta a Fidesznek, hanem mert diktatúra és ellenzék kizárják egy-mást. Se a diktátorra, se a hungaronácikra nem vagyunk kíváncsiak! Ők nem demokraták, vagyis nekünk, demokratáknak, illegitimek. Igenis: passzív rezidencia! Polgári engedetlenség! Diktatúrában nincs ellenzék, csak demokráciában. Diktatúrában ellenzéket játszani: bohóckodás. De az „ötvenhetek” tudják, hogy nekik nincs jövőjük, így a jelent akarják maximálisan kiaknázni.”
    “Az MSZP ma már csak azért járja a kamarillapolitika koreográ-fiája szerint a táncot, hogy egyedül maradjon az ellenzékben, és ez, a Fidesz hathatós támogatásával, még sikerülhet is.
    Így lesz belőle Őfelsége ellenzéke. A Fidesznek cukorfalat.”
    Ne feledjük, ezt 2010 októberében írtam. Az MSZP még, látszólag egységes.
    “Ha az MSZP ellenzék akar maradni, pontosabban, ha föl akar nőni egy a diktatúrát megdönteni képes demokratikus csapat szerepéhez, ha föl akar támadni, nem vesz részt semmiben, nem tagozódik be az establishmentbe, kivonul.”
    Ha a szétszórt ellenzékiek közül egyedül Gyurcsány kapiskálja azt a nagy alapigazságot, amit az USA régóta vall, hogy terroristákkal nem tárgyalunk, mert azzal elismernénk őket, egyenrangú partnernek tekintenénk őket, annak is örülni kell. Az is jobb, mint semmi.Csak remélni merem, hogy Gyurcsány nem csak beszél, de cselekedni is képes lesz. És a példáját, talán, követik a mai “demokraták” közül azok, aki fölismerik, a kollaboránsok csak ideig-óráig ússzák meg. Hamarosan sorra kerülnek ők is.
    Amikor Gyurcsány fölbukkant, bíztam benne. Aztán nagyot csalódtam. Most, mintha újra gondolkodna. Megpróbálok reménykedni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (45 szavazatból)
  23. Egyetértek a szerzővel. Semmiféle együttműködés nem engedhető meg ezzel a maffiával. Tisztességes ellenzéki politikus most vállalja be, hogy akár apanázs nélkül marad egy időre. Nagy eséllyel megkapja a kárpótlást, ha győzvén a baloldal, újra képviselői megbízatást kap. Ellenkező esetben még látogatóként sem lesz sok esélye, hogy akár csak koronanézőbe is a Parlamentbe lépjen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  24. Sok ilyen típusú cikket fogok még tapasztalni a DKP és Gyurcsánnyal kapcsolatban. Vállalkoztak arra, amit Magyarországon még senki nem csinált jól. Konkrétan azt, hogyan lehet megvédeni a demokráciát? Hogyan lehet összefogni a demokratákat? Hogyan lehet elmondani a véleményemet, tiszteletben tarva a más nemzeti érzelmű konzervatív de demokrata vagy lierális véleményét? Hogyan lehet visszaadni a liberális jelző becsületét, megváltoztatva a jelentését a dogmatikus hülyeségről a szabdság, a humanizmus és a józan értelem jelzőre? Hogyan lehet tisztelni a valódi hívőket és elzavarni a szakállas bácsizó, buzizó álkeresztény harsogókat? Meg kellene mutatniuk, hogyan lehet demokratikus, jogállami keretek között, a politikai maffiózókat legyőzve és kizárva, virágzó piacgazdaságot működtetni. Mintha a világegyenlet megoldására törekednének. Bár sikerülne nekik. Mindenesetre a jószándékú kritika jól jön nekik. Sikerükben sok múlik a partvonalról bekiabálókon is, mint a régi rendőrviccben. Amikor a rendőrök leérettségiztek, nyelveket tanultak, némelyek még diplomát is szereztek, a tömegnek ez is kevés volt , hülyézték továbbra is őket. Erre megtanultak vizen járni, mire a polgárok kórusban üvöltötték:”nézd a hülyét, még úszni sem tud!” Ha ilyenek vagyunk/leszünk, nem is érdemlünk jobbat orbán rendszerénél!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  25. http://atv.hu/belfold/20111125_haza_es_haladas_ez_egyoldaluan_manipulalt_valasztasi_rendszer
    Ehhez nem szabad asszisztálni, mert egyértelmű kollaboráció lesz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. Gyurcsány 2006-ban egyszer már behülyítette a népet, csodálkoznék, ha még egyszer sikerülne neki.
    Ez a pápai csóró gyerekből lett nagy privatizátor, aki törvényes, ám morálisnak egyáltalán nem nevezhető módon lett milliárdos, és nem mellesleg hazudott éjjel nappal, teljesen hiteltelen. Akárcsak Orbán.
    Tudom, Gyurcsány legalább bevallotta, viszont a rablógyilkosok se kapnak felmentést mert bevallották. Csak a félnótások.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (8 szavazatból)
  27. Hmmm!!!
    Jó reggelt Magyarország !!! Jó reggelt Feribá !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. Mindent bele Gyurcsány Úr.! Zsóka mama.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  29. Valamivel több mint 30 perc hasznos eltöltéséhez:
    http://dkp.hu/news/details/662

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  30. Bőszen szidjuk a kormány intézkedéseit. És mint a birkák, bégetünk hozzá. Mert ezt érdemeljük, mert valóban olyanok vagyunk, ahogy Kertész – sokak felháborodása ellenére, de igazat írva- leírt. Röfögve zabáljuk a moslékot, amit Orbán és kormánya elénk lök. Mert ezt érdemeljük. Mert ezt is eltűrjük. Minden nép olyan kormányt érdemel, amilyet eltűr. Mindenkinek fáj, mindenki rázza az öklét 10 % érzi jól magát ebben az országban. És teszünk valamit ellene? Nem. Mert szolgalelkűen hallgatunk, mert féltjük a munkánkat, az otthonunkat. De vajon abba nem gondolunk bele, itt nem csak rólunk van szó? Mi lesz veled ifjúság? Milyen jövőt adunk az unokáinknak? Úgy érzem, teljesen kihúzzuk a lábuk alól a talajt. Ez lesz ám az igazi röghöz kötés, a teljes kiszolgáltatottság és ellehetetlenítés. Valóban ennyit érünk? És a másként gondolkodó politikusaink, akik még nem hódoltak be Orbánnak, miért nem tudnak a közös gondolkodásban tervezni? Félre kellene tenni a múlt sérelmeit,a rossz döntések következményeit és együtt kellene dolgozniuk. Nem kell szeretni egymást, csak dolgozni kell együtt. Az ország jövője a tét. Azt hiszik önök, én megválogathatom, kivel dolgozom? Nem. De hiszem, a közös munka a lényeg a megoldandó feladat és nem az, hogy én egyetértek vele valamilyen témában vagy sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  31. alugy,
    1. hsz-ban NEM mondtam, hogy az AN cikk közölte ezeket a szamokat , csak azt, hogy az AN-en olvastam.( az idézet stilusabol és szôvegszerkesztéséböl nyilvanvaloan kiderül, hogy ez csak egy hsz lehetett)
    ««…mert először is a magyar “2/3-os többség” úgy keletkezett, hogy a választóképes lakosságnak csak mintegy 20 százaléka(ez kb 1,6millió fő) ment el szavazni, és . e n n e k . a . kb 53%-a (!!!!) (azaz kb 850ezer ember) a magyar nép
m i n d ö s s z e 8,5 %- a . választott»» (fogalmam sincs, hogy hol…)
    2. a tanacs ugyanugy vonatkozik itt mindenkire, és önre is, hiszen ön is szamokat ir itt le:
    Ezt a mondatot ön irta:
    «A kétmillió hétszázezer szavazójából megmaradt és a Jobbikkal és az LMP egy részével még mindég nagy a jobboldali szavazótábor.»
    És ezt a mondatot is:
    «Írás előtt a kontroll szükséges»
    Nem értem a problémajat, miért baj az, ha egy hsz -t idézek? A forumon ezt meg lehet beszélni, vagy nelm?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. Gyurcsány szerint az “ellenzék” nincs felkészülve a kormányzásra. Nem azt állította, hogy ő maga nincs – de azt tudja, hogy annyira sikeresen amortizálták az “elmúltnyócévben” hogy neki esélye sincs összefogni az ellenzéket.
    Akkor vegyük sorra:
    van az Mszp – ahol még nem dőlt el, hogy MA és a “fiatalok” (tényleg tudtok akár egyet is említeni?) vagy Puch vezette öreg bölények viszik majd a lantot.
    van továbbá az LMP, amely Schiffer saját szájú állításával igazoltan az “Mszp-vel szemben” jött létre, és akikhez a baloldal megosztása érdekében továbbra is “befújja a fideszes szél” a kopogtató cédulákat.
    van a Dkp, egyelőre szervezés és tagtoborzás alatt, 4 %-os mérhető támogatottsággal (azaz parlamenti küszöb alatt)
    van két lehetséges pártkezdemény: a 4K és a Szolidaritás, amelyeknek még idő kellene az alakuláshoz és fejlődéshez
    van továbbá néhány balos pártocska (Munkáspárt, Mszdp, Zöld baloldal) nem mérhető támogatottsággal.
    Gyurcsány áprilisban a Mozgó Világban egyértelműen kijelentette, hogy az ellenzéknek – hacsak nem tud alkotmányozó többséget szerezni – BELE SEM SZABAD FOGNI a kormányzásba, olyan hihetetlenül kemény lépésekre kényszerülnének, hogy valamennyire is rendbe tegyék, amit Orbánék elcsesztek. Ilyenre meg csak akkor lesz esély, ha a közhangulat TELJESEN fidesz-ellenessé válik.
    Már többször figyelmeztettem magunkat: az ide írók NEM képviselik az ország átlagát (jóval felette állnak) A többség még mindig elhiszi a MINDEN FORRÁSBÓL rájuk zúdul kormánypropagandát, arról, hogy
    gazdasági szabadságharc zajlott – és nem tehetségtelen ötletelés, hogy a külföld szándékosan hekkelte meg a szabadságharcunkat – és nem a közgazdasági törvényszerűségek érvényesültek az eszement 2/3-os erőszakkal szemben, a demokrácia lebontását meg olyannyira nem érzékelik a köznapi életben, hogy értelmezni sem tudják. (lásd: úri huncutság)
    Kell néhány év, hogy a gyerekek továbbtanulásának ellehetetlenítését, az egészségügy lerohasztását, a nyugdíjak értékvesztését,a gazdaság TARTÓS
    lefékezését a minden napjaikban is érzékeljék. Hogy letagadhatatlanná váljék, miszerint MINDEN volt szocialista országhoz képest is egyre hátrébb csúszunk. Mert ez a TÖMEGEKHEZ egyszerűen nem jut el!
    Amíg a tömegek nem vállnak “ellenzékivé” addig az ellenzéki pártoknak sincs esélyük változtatni. Akkor milyen “felkészült” ellenzékről is beszélünk?
    Ilyen körülmények között, egy előre hozott választáson tényleg az egyetlen tisztességes lépés a bojkott. Egye meg a fidesz, amit főzött! Ha még néhány évig hatalmon maradnak, még a legelszántabb hívük is ki fog ábrándulni belőlük. Olyan lesz, mint a kemoterápia: fájdalmas és állandó hányingerrel jár: de ez az ára a gyógyulásnak.
    A másik lehetőség, hogy a külföld tud valami értelmes lépést a fideszre kényszeríteni. Nem a gyenge és megosztott ellenzék. Amögé pedig (az ország érdekében) bizony oda kell majd állni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  33. Elmondhatjuk mi itt napról napra kritikánkat, de az tény, hogy az ellenzék szava nem hallatszik meg a parlamentben a 2/3-dal szemben. Nekünk kellene lépni, méghozzá sürgősen és határozottan. Mondjuk úgy mint a napokban Esztergomban végre a civilek megtettek.
    Azért ott van bennem a DE. Miért kellett ezzel másfél évet várni? Miért nem álltak ki az általuk választott Tétényi Éva mellett az első perctől kezdve?! Ha ezt megtették volna sokkal előbb, akkor nem jutottak volna odáig, hogy a gyerekek már nem kaptak meleg ételt, kikapcsotlák a főtést és közvilágítást. És hasonló gondok egyre több településen vannak. Mi közönyösen nézzük a médiában a tudósítást, majd talán akkor lépünk, ha a mi gyerekeinket is érinti, hogy fűtetlen iskolába kell járniuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  34. Miaszösz: hát csak azért baj, mert NYILVÁNVALÓAN téves számok. A 8 millió választópolgárból közel 5 millió ment el szavazni, ebből 2,7 millió (kb 53 %)
    a fideszre. Ebből vesztették el kb 1-1,5 millió szazójukat, akik a szédelgő és alaptalan ígéreteiknek dőltek be, és maradt az 1-1,5 millió törzsszavazójuk, akiknek nagyjából mindegy,. hogy mit művelnek, mert legalább “nem a komcsik” csinálják. A számok eltérései a Közvéleménykutatók számaiból adódnak.
    1 és 1,5 vagy 1,5 és 1: kormányközeliséghez mérten.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. Zsigmond
    Igen ide vezet a közöny. Orbán is mindent megtehet, packázhat velünk kedvére, de csak azért, mert hagyjuk, sőt asszisztálunk a baromnságaikhoz a hallgatásunkkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  36. Egyébként az alacsony részvételi arany a valasztasokon a szélsöséges partoknak kedvez, és én itt most a Fideszt szélsöséges partnak tekintem egyértelmüen. GyF olyan valasztokhoz szol, probal megérinteni, akiket a passzivitas jellemez. Nem hiszem, hogy ez a kommunikacio a legsikeresebb a valasztok felé.
    És az a kommunikacio sem egyértelmü, hogy a DK bojkottalja a parlamenti vitat, nemrégen még Kövérrel egyezkedtek volna, épp azért, hogy résztvehessenek. Azt megelözën a platformban is szintén felmerült a bojkott ötlete (ami természetesen Gyurcsany Ferencé volt) az alkotmanyozas idején.
    De remélhetöleg mar kapiskalja, hogy mi itt a probléma.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  37. Zsigmond – talán, ha többen is elmentünk volna legalább a budapesti rövidke szakaszon az esztergomi zarándokokkal, akkor az adhatott volna nekik egy tömegtámogatást. Akkor nem merte volna megcsinálni Orbán, hogy a petícióért csak egy sameszát szalajtotta le a Parlament kapujába.
    Egyébként, ha Gyurcsányék mégis a bojkott mellett döntenek (mint negatív lépés) amellé azonnal kell egy pozitívat is tenni: össze kell hívni az “Ellenzéki kerekasztalt” vagy inkább “Nemzetmentő értekeuztelet” – nyíltan, ahova akár később is csatlakozhat minden “jóakaratú ember” – akkor is, ha eleinte kongana az ürességtől a terem. A lavina is egyetlen hógolyótól indul meg!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  38. Néha elmélázok, mi lett volna, ha fiúnak születek…
    Egészen biztosan nem úsznák meg parlamenti képviselőink, hogy lekeverjek nekik párat. Dehát nem tudom, milyen fiúnak lenni.
    Persze, ne higgyétek, hogy a fideszesekkel kezdeném a maflások kiosztását. Nekik a kivonulgatásaik meg a kordonbontásuk idején ért volna valamit, mára már elkéstünk vele.
    Viszont a mostani möszöpösöket csépelném, mint a répát, mert ezek nem ellenzékek, hanem haszonlesők.
    Orbánt a felbátorított alvilág hőzöngése segítette hatalomra, semmi kétségem hozzá, most az lenne a legdemokratikusabb megoldás, ha a képviselők édesanyukái jól szájoncsapnák gyermekeiket.
    Mert a megfelelően időzített pofonok a leghatásosabb irányjelzők.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  39. Ok kekec, ha igy van… a részvételi aranyt nem ismertem, elolvastam az AFP-n.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. Nem pontosan ide tartozik, mégis témába vág. Amikor az LMP politikusai hamisan azt firtatják, hogy “Matolcsit váltsák le” és kényesen kerüli, vigyáz rá, hogy ilyenkor Orbán nevét még véletlenül se ejtse ki – pedig tudjuk, hogy mindenben ő a hunyó – elárulja, ők tulajdonképpen a vezér emberei, őfelsége ellenzéke amely véletlenül sem akarja a körösztapja távozását… Ezzel aktív résztvevője a diktatúra megszilárdításának.
    Mondhatná valaki; és amikor Mesterházy megy bele ebbe a “Matolcsy mondjon le!” játékba…? Sajnos pontosan ez az amit a fenti cikk is hangsúlyoz. Ez az MSZP rémesen gyenge pontja. Nem tud disztingválni. Nem tudják, amikor részletkérdésekbe mennek bele, olyankor az ellőre megírt táncrend szerint veszik föl az alakzatot. Ahelyett, hogy a lényegre céloznának, ahelyett, hogy a kialakult helyzetért mindennek a rákfenéjét, Orbán Viktort kárhoztatnák a nyilvánosság előtt, bele mennek egy nála sokkal kisebb féreg piszkálásába. Ezzel pedig magának a fejnek az érdekét szolgálják, amikor matolcsizmust emlegetnek Orbán-diktatúra helyett.
    Nagyon igaza van a cikkenek és Gyurcsánynak, kollaboráció a legkisebb mellé értelmezés is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  41. Kedves kekec (13:30)! Félig egyetértek azzal, hogy egye meg a Fidesz, amit fözött, de a többieknek sem jut mas, söt a többiek, azaltal, hogy benne vannak a nem fideszes adatbazisban(Kubatov lista, népszamlalas, ilyen-olyan adatbazisok, amelyeket éppen most törvényesitenek), még kevesebbet is esznek majd, mint azok akik rajuk szavaztak… Gy F is valami ilyesmire utal, hogy majd meglatja a vilag… De lesz-e megvilagosodas, ha csak arra varunk, hogy lasson mar az, aki csak néz? Lehet, hogy egy kicsit durva a példa, de Észak-Koreaban ugye megvilagosodasrol inkabb ne beszéljünk. Az olyanoknak kellene vilagitaniuk, mint példaul Gyurcsany és nem «stand by» allapotba helyezkedniük. Szerény véleményem szerint.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  42. Feri! Korábbra kell beállítani az ébresztő órát! Ne várdd, hogy az Attila ébresszen, mert akkor mindig lekésed az első járatot.
    Ha a Viktor ébresztésére vársz,akkor dugd el a párnádat, mert megfojt vele!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  43. Tisztelt Zsigmond

    Én és mások , már hónapok óta azt hangoztatjuk, hogy OV és kis csapatát már réges-régen el kellett volna zavarni!
    Kertész Ákos úrnak is igaza van, hogy a Magyar Nép egy birka nép!
    Miért kell megvárnunk nekünk is, hogy az EU leváltsa OV, mint ahogy Berlusconi–t is leváltották!

    Olyan érdekes, hogy az a 3 millió ember, akiktől evették a magán-nyugdíjban megtakarított pénzüket, semmit sem tesz!
    Mert az a pénz már NINCS!!!!!

    Ha nyugdíjba mennek, kin fogják követelni e pénzt?
    Az akkori kormányon?
    Hát nem hiszem, hogy “ők” bármit is tenni tudnának , hisz az nem az ő hibájuk!

    A jövőhéten jön vissza a jó idő, úgyhogy ismét lehetne menni az utcára tüntetni, de most már erőteljesebben egy kicsit!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  44. kekec

    Hívjuk össze, azonnal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  45. Azt kell mondjam, hogy nem értem Gyurcsányt, és Mesterházyt!
    Hogy merik azt csinálni, amit csinálnak?
    Hogy mernek asszisztálni a hallgatásukkal az Orbán diktatúrájának?
    Azt hiszik, ha itt ott elmondják a véleményüket, azzal mindent megtettek a maguk részéről?
    Véleményem szerint, NEM!!!
    Az ország minden szegletébe szét kellett volna már teríteni ezt az aljasságot, mert az emberek érzik, de meg sem merik fogalmazni még magukban sem, hogy amit Orbán a nyakunkra erőszakol, az elveszi jan. 1-től még a lehetőséget is attól, hogy szólni merjen valaki!
    Üzengetnek egymásnak, tapogatóznak a másik párt irányába (LMP,JOBBIK),és közben elmulasszák azt a történelmi felelősséget, ami rájuk hárul!!!
    Még most sem érzik, és értik ezt az aljasságot, ami ránk lesz kényszerítve???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  46. A demokrácia nem csak egy államforma de egy gondolkodásmód is egyben. Véleményem szerint Magyaroszágon ebben a pillanatban a demokrácia csak mint államforma van jelen es amig ez így van addig teljesen mindegy hogy ki van épp kormányon, Gyurcsány vagy Orbán.
    Amíg az átlag ember nem érti igazán hogy mi a demokrácia, hogy kéne egy demokratikus állam kinézzen es hogy neki személy szerint milyen szerepe és milyen jogai vannak egy demokratikusan mukodo államban, addig Magyaroszágon semmi nem fog változni.

    Ez olyan mint mikor emberek egy csoportja osszegyulik hogy elkezdje megvitatni Rousseau: A társadalmi szerzodés cimu muvét, óriási nézeteltérések/ viták keletkeznek amelyek késobb egymás sértegetésébe csapnak át, ami végul a csoport kettészakadásához vezet es ahol a végeredmény az lesz hogy a 2 ellenálló csoport tagjai indulatoktól és érzelmektol elvakítva már csak egymás sértegetésére fordítanak idot és mindekozben szemelol vesztik azt hogy mi is volt az eredeti ok amiért osszegyultek.
    Mindekozben az oket kivulrol szemlélo számára teljesen világos hogy mikozben elvileg Rousseau muvét kéne megvitassák, a gyakorlatban a csoport nagy tobbsége még csak most tanul olvasni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  47. Egyetértek Gyurcsánnyal is és a szerzővel is.Bojkottálni kellene minden józanul gondolkodó állampolgárnak az együttműködést egy ilyen kormánnyal.
    Nincs más lehetőség.”bűnösök közt cinkos aki néma”
    Ha együttműködünk akkor megerősítjük őket abbéli hitükben,hogy ez itt nekünk tetszik.Pedig elég volt jogállamot demokráciát és szabadságot akarunk!
    Menjünk és ordítsunk ma még mindig megtehetjük.Dec.3-án hajrá újra találkozunk remélem sokakkal!
    Ha figyelnek ránk bárhol a világban nehéz ezeket a tüntetéseket nem észrevenni hiszen kint voltam ahol kellett és minden alakalommal.Bíztam abban,hogy valakik határainkon kívül talán beszállnak majd mellénk és sikerülhet békésen megoldani a diktatúra kialakulásának problémáját.Eddig nem jött össze de soha nem adom fel a reményt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  48. Irén – én is csak annyit tehetek, amennyi egy magánembertől kitelik. Elmegyek a legtöbb tüntetésre, és bízom abban, hogy egyre többen leszünk.
    Mert azért ne feledjük, hogy minden ordenáré pocskondiázás, minden “jól időzített” letartóztatás, minden kétségbe ejtően lanyha Mszp kampány ellenére mégis csak majd 1 millióan szavaztak az Mszp-re, azaz minden 10 választásra elfáradó közül 2 (kettő) fő. És az otthonmaradók is már bánják, mint a szukakutya, amely tucatnyit kölykedzett. VAN tehát bázisa az ellenzéknek “csak” csupán mozgósítani kellene őket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  49. Sokféleképpen értékelhetjük kis országunk helyzetét egy közveszélyes szélhámos orsós-Orbán ámokfutását követően.
    Ha minden ország érzékeli ezt a náci irányzatú fidess-t, akkor MIÉRT NEM SZÓLALNAK MEG MÉG HANGOSABBAN, MÉG ELUTASÍTÓBBAN és MÉG HATÁSOSABBAN a nemzetközi szervezetek országai is és az Európai Unió országai is! -
    miért hagyják a demokrácia teljes lebontását szó és intézkedések nélkül?
    miért nem lépnek fel Orbánékkal szemben hathatósan?
    miért nem tiltakoznak a nemzetközi szervezetek országai a magyarországi hitlerista-náci birodalom kiépítésének alapjainak bőséges lerakása révén, amelyet már orbán megtett,
    na, nem is folytatom, folytassátok, s IGEN, ITT AZ IDŐ KÜLHONBAN és ITTHON is HATHATÓSAN MEGSZÓLALNI ELLENÜK, ELUTASÍTANI, TENNI ELLENÜK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (20 szavazatból)
  50. Kertész Ákos
    2011. november 27. vasárnap

    Tisztelt Kertész Ákos úr, egyetérve a helyzetünk értékelésével, a magam részéről úgy értékelem Gyurcsány Ferencet, amióta kiváltak az MSZP-ből és nincs rajta mindenféle nyomás, azóta más kommunikációval él, más a beszéd módja, higgadt, kiegyensúlyozott. A választóktól hallottam azt a véleményt, hogy a Kálmán Olgánál folytatott beszélgetések során elmélkedve nyögdécselve mondja a választ, én is tapasztaltam ezt és nem tetszett sokunknak nem.
    Az utolsó két alkalommal egy olyan beszélgetőpartnere volt Gyurcsány Kálmán Olgának, amilyent elvártunk tőle! – s amilyen elvárna és cselekedeteiben is mind hatékonyabb, rámenősebb szervezkedéseket várna el Fejtő Ferenc is, aki a jövő nagy államférfiának vizionálta Gyurcsány Ferencet.
    Segíteni kell neki, hogy ezt a célt elérje és pusztuljon az, ami ma hazánkat megbénítja, az emberek szabadságát, mindennapjait ellehetetleníti.
    Az orsos-Orbán pedig tízmilliós jutalmakat osztogattatott a minisztériumi vezetőknek a NINCS-MIBŐL! –
    hány éhező gyerek lakhatna jól abból. De a képviselők 750 000 Ft-os havi fizetése a nyomorultul élő szegényekéhez képest dúsgazdag jótékonykodás Orbán részéről feléjük.
    Na, tényleg elég volt abból, hogy több mint 20-an megfagytak hazánkban pedig még csak nincs is tél, 57 éves embert mutatott a TV, aki kilakoltatás közben ugrott ki a lakása ablakán és meghalt és hány van, akit nem is mutatnak a nyilvánosság felé. Nem beszélve a Tarlós felé hajléktalanok üldözéséről és a nincs-miből a 150 000-es büntetési lehetőségről.
    Iszonyat ahogy levadásszák a szegényeket és a magyar nép többsége még mindig hallgat.
    Még csak az ellen sem szóltak, hogy a bölcsödébe beirató kisgyerekek után HAVI 20 000 Ft-ot kell majd fizetni, na ez aztán családpolitika, olyan orbáni, akkoriban sem emelték a családi pótlékot sem!

    Segítsenek ezt a közveszélyes szélhámost a közéletből kitíltatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (29 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos