Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Fidesz áll a Csurka-Dörner páros mögött 2011. november 7. hétfő 16:29 | AN Forrás: OS, 7ora7.hu

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Fidesz áll a Csurka-Dörner páros mögött

Budapest – Határozatképtelen volt az Országgyűlés kulturális bizottsága ellenőrző albizottságának ülése, amely a kormánypárti képviselők távolmaradása miatt nem tudta érdemben megtárgyalni az Új Színház igazgatói kinevezésének ügyét. Az eset jól mutatja a fideszes “demokrácia” működését: elegendő “bohóckodásnak” minősíteni egy ellenzéki kezdeményezést, és ez elég indok ahhoz, hogy megakadályozzák egy ügy megtárgyalását. Ugyanakkor ez a fideszes reakció bizonyítéka annak is, hogy a Csurka-Dörner páros kinevezése, a nyilas szellemiségű színház elindítása nem Tarlós magánötlete volt, Orbán pártja áll mögötte.

A meghívottak közül mások mellett Tarlós István főpolgármester és Szőcs Géza, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkára sem ment el az ülésre egyéb elfoglaltsága miatt. A kormánypárti képviselők mellett hiányoztak az Új Színház leendő vezetői is; Dörner György kinevezett igazgató és Pozsgai Zsolt majdani főrendező levélben jelezte, hogy nem tud ott lenni. Jelen voltak viszont a szakmából Kováts Adél a Radnóti Színház színésznője, a szakmai bizottság tagja, Csizmadia Tibor a Magyar Színházi Társaság elnöke, Márta István az Új Színház igazgatója, Bérczes László a kaposvári Csiky Gergely Színház művészeti vezetője, a szakmai bizottság tagja és Ascher Tamás a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora, a szakmai bizottság tagja.

Karácsony Gergely (LMP), az albizottság elnöke javaslatára a megjelent képviselők és számos érdeklődő,  meghívott részvételével beszélgetés kezdődött. Szerinte az albizottság feladata a kulturális bizottság témakörébe tartozó jogszabályok végrehajtása lenne, ám az előadó-művészeti törvény végrehajtásának vizsgálatát a kormánypárti képviselők hiányzása miatt nem tudják lefolytatni. “Egy olyan színdarabot játszunk, ahol van közönség, csak éppen a főszereplők nincsenek itt” – fogalmazott. Hiller István nem gondolta, „hogy véletlen lenne, hogy nincsenek jelen a kormánypártiak, de fontos, hogy beszéljünk az ügyről.” Az tévedés szerinte, hogy a minisztériumnak nem lehet dolga az önkormányzati hatáskörben zajló kulturális tevékenységgel. A kulturális államtitkárság megszólalhat, és meg is kell szólalnia az ügyben, és nem csak morális vagy erkölcsi aspektusból. Ennek a történetnek nincsen vége, és nem kell, hogy vége legyen.

Márta István elmondta, hogy nem maradt más nekik, mint a médianyilvánosság és az ügy messze túlmutat az Új Színház problémáján. Örült volna, ha az ülésen tisztázni lehet kérdéseket, mert máig nem kapott hivatalos választ a miértre. Kováts Adél, Bérczes László a pályázat minősíthetetlenségéről szóltak. Elmondták, aki ilyen pályázatot ad be, hogyan fog bánni azokkal az emberekkel, akiket rábíz a fenntartó és az adófizető állampolgár? Egy ilyen pályázattal lehet nyerni 300 millió forintot!  Csizmadia Tibor szerint olyankor tör ki a botrány, amikor a szakmai bizottság véleménye nem egyezik meg a fenntartó véleményével. A szakmai bizottság már csak formális, gyakorlatilag ezzel megszűnt. Ascher Tamás szerint, amikor a bíráló bizottság még vitatkozott a döntésről, már minden el volt döntve. Aki nemzeti szocialista ideológiai fogalmakat használ, azt ő kénytelen nácinak tartani.

L. Simon László, a kulturális bizottság fideszes elnöke előzőleg levélben jelezte: nem asszisztálnak ahhoz, hogy ellenzéki képviselők albizottsági ülést saját politikai céljaik szolgálatába állítsák. Ezt a véleményét még megtoldotta az alábbi, Novák Előd bohóckodása után Karácsony Gergelyé sem érdekel című sajtóközleményével.

L.Simon, mint írja, fontosnak tartja, hogy az Országgyűlés illetékes bizottsága foglalkozzon az előadó-művészeti terület problémáival. Szerinte azonban az Új Színház körül kialakult politikai polémia bizottsági témává tétele Karácsony Gergely kampányízű kísérlete, mert a II. kerületben hamarosan időközi parlamenti választások lesznek, ahol az LMP-s képviselő megméretteti magát. Leszögezi –  mint ahogyan Novák Előd Nemzeti Színházzal kapcsolatos kezdeményezése esetében is megtette – az ellenőrző albizottság nem arra való, hogy színházigazgatókat citáljanak elé, különösen, ha azok kinevezése nem az Országgyűlés kompetenciája. Amennyiben Karácsony valóban az előadó-művészeti törvény végrehajtásának ellenőrzésében érdekelt, akkor szíveskedjék megvárni a törvény módosítását, és a tapasztalatok tükrében a Fidesz a későbbiekben kész tárgyalni róla – írja L.Simon László, az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának fideszes elnöke.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +6 ( 8 szavazatból)
A Fidesz áll a Csurka-Dörner páros mögött, 4.2 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

21 Reader’s Comments

  1. A terelés sokkal jobban megy a fideszes politikusoknak, mint a többinek.
    Hazug aljas banda – mit banda, MAFFIA.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  2. Ez újdonság valakinek??

    topi mackó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  3. Persze, hogy a Fidesz áll mögötte, most be is bizonyosodott. Minden piszlicsári ügyben, koncepciós ügyben bizottságot hívnak össze, bezzeg ebben nem, ezen nem vesznek részt.Mert megint , saját hatalmuk érdekében, tettek egy gesztust a Jobbiknak.Így volt ez a Horty korszakban is…mindig egy lépéssel beljebb a nyilas uralomig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  4. Hiszen ezt senki sem tagadta. A Jobbik a Fidesz titkosított szervezete amelyen keszetül vivtákm a harcukat 2006.-ban,Gyöngyöspatán.A fidesz kostólgatja meddig mehet és örömmel látja szabadkezet kapott azt csinál amit akar a demokrácia őrei nem is néznek Magyarország felé

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  5. Ez volt a jobbiknak a hab a tortán.Innen nincs visszaút. A fidesz adta, a fidesz betartja a szavát a szövetségessel szemben.Higgyük már el. Nem mondják ugyan ki, de azt már tudjuk, hogy a tetteit kell figyelni Orbánnak, nem azt amit mond.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  6. Lökött ( L ) Szabó László nem hazudtolja meg a “hírét”. Pofátlan a megmondó emberek között is. Eddig, ha volt valakinek kételye, hogy a Fidesz és Jobbik nem sziámi ikrek az most bizonyságot kaphatott. Két szájuk, két fejük van, de testük egy tőről fakad, a diktatúra és fasizmus ötvözete tövéről. Meg kéne próbálni a gordiuszi csomó “megoldásának” a formáját a szétválasztásukra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  7. De nagyon szivesen látnék egy olyan darabot az új vezérkarral,aminek címe:
    LAKÁJOK HARCA!Ez a dolog a legutolsó Hipolit a lakáj-ról jutott eszembe.
    Vajon miért is?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  8. Mögéje állnak, jobbik megnyeréséűl.
    Mögéje állnak legyen, kit kirúgni, ha muszáj!
    Lehet ettől a bandától más összhangzattant várni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  9. Erről is írhatna egy “gyönyörű” verset lökötsimon a média törvény egyik kiagyalója !
    Hogy a vacogós cápa játszana azzal amit a verseiben olyan büszkén körül ír !!!
    Ez is megy a lecsóba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  10. Alugy L Simon vazze Simon!!!

    Ne keverd a főnökömmel!!!

    topi mackó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  11. Eddig sem voltak kétségeim, hogy a fidesz áll a kinevezések mögött.
    Most a fidesz egyértelművé tette, hogy ez az aljas döntés saját, jobban mondva ov. saját műve. Az albizottsági ülésre nem mentek el sem a fideszesek, sem a neonácik – természetesen -, nehogy valaki kényes kérdést tegyen fel nekik.
    A kultúrába – állítólag – ov. nem szól bele (ld. Magyar Állami Operaház).
    Itt az újabb bizonyíték, hogy hazudik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  12. Ezt most szopni kell,aztán hajrá magyarország/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  13. Mér?
    Esetleg valaki azt képzelte hogy netán a MAZSIHISZ áll mögötte ??!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  14. A legalapvetőbb tényből kellene kiindulni: Hazudniképtelen Viktormihály nem véletlenül toplistás a megélhetési politikusok között. Kiváló érzéke van a szálak kézben tartásához, már évek óta minden annak alárendelve történik, amely céllal (persze nem volt nehéz neki, hiszen a bolsevik példája adott volt) a kettős hatalmat építette ki.
    Ha belegondolunk abba, hogy ezt a tehetségét a nemzet felemelkedése érdekében is kamatoztathatná a nemzetet szolgasorsba süllyesztése helyett, hatványozódik a gazembersége.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  15. Újdonság? Ez várható volt, hisz “demokrácia” van – bár már ósdi elképzelés a semjénista fideszesek és szerint…
    -
    Geyza, egyébként a MAZSIHISZ a maga békés “tűröm” hozzáállásával (mint Kertész Ákos és a cipők esetében) ugyanúgy áldását adja. Hol van a folyamatos 10000 fős tüntetés a náci színház ellen? Én ezt várnám a zsidó hitközségek szövetségétől. Van egy bölcs mondás: “Segíts magadon, és az Isten is megsegít”. Az első felére is szükség van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  16. Tisztelt Admin! vicsi csak egy van.Ez nem én volnék!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. T.Admin. sírva kérlek! A nevemben ne engedj senkit nyilatkozn, Hiszen Ti látjátok az E.mail címemet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Kedves Magyarul tudó, értő Barátom, nagyon szépen megkérlek,ne használd a bece nevemet, illetve használhatjuk,deeee !Egyezzünk meg a Vicsi 1 avagy Vicsi2 között!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. Tisztelt Bartus úr! Reagálj valamit,A November 7-i 21 39-kor történt kommenthez,semmi közöm! Vagy én is kezdjek más nick alatt kommentelni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Ócska trükk az a hatalom részéről amely más felelőssége mögé bújva tudatosan ad teret a jobboldalnak, majd látva az ellenállást kezd kihátrálni a felelőssé tett ember mögül.
    Mindezek mellett, hogy aljas politika még életveszélyes is. Eljátszani egy olyan szerepet mintha kezelni tudna egy jobboldali előre nyomulást . Nem tudja csak magára fogja rántani és az pedig elsöpri őt. Kiprovokálja a jobboldalt, hogy aztán a rendcsináló szerepében tetszelegve a hatalom erőszakával léphessen fel minden ellenzékével szemben. Belső háborút provokál.
    A főpróba Gyöngyöspatán megvolt. Mi lett az eredménye? Egy ember már elment. Hány kell még?
    Az Új Szinház tehát a front most. Ez rég nem kultúrpolitikai harc. A humanizmus és a fasisztává váló hatalmi ideológia harca. Ezt a harcot nem lehet elveszteni.
    Nincs térnyerés. A rakpart széléről nem lehet tovább lépni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  21. Drága kedveseim.Mit várhatunk a Fidesztől.A nagy főnök is azt mondte “ne a szavaimra figyeljenek,hanem a tetteim,re”A Fidesznél alapelv a sző és a tett elkülönülése.Ez mindenkinek illene már tudomásul venni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos