Ronai and Ronai
AMERIKAI

Újabb milliókat csenget ki a katolikus egyház 2011. november 16. szerda 20:32 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Újabb milliókat csenget ki a katolikus egyház

Chicago – 3,2 millió dollár jár annak az áldozatnak, akit még gyermekkorában bántalmazott szexuálisan egy pedofil pap, jelentették be az illető ügyvédei.

A tettet elkövető pap, Daniel McCormack 2007-ben vallotta bűnösnek magát öt fiú szexuális bántalmazásában, s vádalku keretében öt évi börtönt kapott. Áldozatai az elkövetés időpontjában 10-12 évesek voltak; közülük az egyik, aki jelenleg 18 éves, egyezett ki az érsekséggel.

Az utóbbi évtized pedofilbotrányai alapjaiban rengették meg a római katolikus egyház helyzetét az Egyesült Államokban, ahol több érsekség és rend jutott csődbe a horribilis, eddigre összesen már a kétmilliárd dollárt is meghaladó kártérítések miatt.

A McCormack-ügyben az ügyvédek állítása szerint a katolikus egyház a korábbi gyakorlatához híven járt el, azaz úgy tett, mintha semmi nem történt volna; Francis George érsek, amikor a gyermekek megerőszakolásáról tudomást szerzett, nem távolította el a perverz papot azon nyomban a gyerekek környékéről.

Az érsekség közleményt adott ki, amely néhány semmitmondó és üres sorban tragikusnak nevezi ugyan a történteket, arra azonban nem tér ki, hogyan lehetett McCormickot a történtek után gyerekek közelében hagyni.

McCormick két és fél letöltött börtönév után kérte feltételes szabadlábra helyezését, az ügyben eljáró bizottság azonban úgy döntött, továbbra is börtönben kell maradnia, mert változatlanul veszélyt jelent a társadalomra.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 1.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 5 szavazatból)
Újabb milliókat csenget ki a katolikus egyház, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

9 Reader’s Comments

  1. McCormick meggyónja. Leimádkozza, oszt jónapot.
    Az egyház fizet, de mi van a megrontott fiatalokkal?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  2. Zoltánné Fekets

    Erre költik a hívők és a Vatikán, meg az adófizetők pénzét a katolikus papok!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  3. Az hogy a Romai Katolikus Egyhaz colibatusa termeszetellenes es torz , az jozan esszel sot csak a megismert esetek alapjan belathato.
    Ami engem “zavar” hogy hol vannak a magyar esetek ? Hol vannak azok az esetek amit a RKE Magyaroroszagon kovetett el gyerekek fiatalok ellen ? Mert hogy a magyar “szentatyak” nem kulonbek amerikai vagy mas europai tarsaiknal abban biztos vagyok.

    Miert nincsnek ilyen ugyek ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  4. Ez tömjén zsolt és nagy példaképe Szent Ágost szellemisége. Az a pap aki megbocsájtja bűneinket, a saját bűneit ios megbocsájtja magának. Vagy feloldozást nyer a gyóntatójától. Aki az egyház nagyobb dicsőségére, meg a gyónási titokra hivatkozva pártolja a bűnt. Mózes szellemében az ilyeneket megkövezték.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  5. És a börtönlakók? Az semmi? Azokkal mi lesz a zuhanyozóban, amikor lehajolnak a szappanért? És mi lesz velük gyóntatás közben? Jaj, jaj….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  6. Egyébként mi a helyzet a százszor, ezerszer meggyónt bűnökkel?
    Azok annyiszor feloldozást nyernek…? Így könnyű szentnek maradni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  7. A mindennapi evangélium:
    “A római pedofilikus-kaotikus egyház a legszennyesebb „keresztény” egyház mind közül. Már a népi folklór része Magyarországon (is) a mohó, perverz, pedofil, gennyedék pap figurája. Lehet ezt maszatolni, de a történelem legnagyobb intézményesített internacionalista politikai prostituáltja Rómában székel.”
    Ámen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  8. Azert vannak masok is a katolikusokon kivul, bar teny hogy ok vezetik a listat. Renget Mormon es mas ismeretlen nevu kis egyhazban megvalosul a pedofilia a tobbnejuseg, es a homosexualizmus. Az egy dolog hogy ki miben hisz de a torvenynek le kell sulytania a bunozokre akarmilyen kontost is oltenek magukra

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  9. Nálunk érthetetlenül nagy csend övezi ezeket az elfajzott tetteket.Viszont egyre több iskolát működtetnek kis hazánkban.
    Ez elgondolkodtatott…,merre tart ez az ország,egyházi áldással?
    De már hallottam itt ott sutyorogni a belső viselt dolgaikról.
    Igen,tényleg.
    Hol vannak a magyar esetek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Orbán nyíltan felvetette az EU-ból való kilépést 2013. október 13. vasárnap | AN-álláspont/Bartus László

Sandusky 98 évesen szabadulhat 2012. október 10. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos