Ronai and Ronai
AMERIKAI

Volt szkinhed tüntette ki Képíró Sándort 2011. október 24. hétfő 20:51 | AN

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Volt szkinhed tüntette ki Képíró Sándort

Balatonfüred – Pintér Kornél, a “Magyar Vidék Országos 56-os Szövetsége” elnöke kitüntetéseket adományozott 1956-os érdemeiért egyebek mellett Király B. Izabellának, Boross Péter volt belügyminiszternek és a gyilkossággal vádolt Képíró Sándornak. Pintér Kornél a kilencvenes években kisgazda szkinhedvezetőként volt ismert, részt vett Göncz Árpád kifütyülésének megszervezésében, közös szkinhedszervezetet hoztak létre az FKGP égisze alatt Sneider Roy Tamással, hírhedt egri szkinhedvezetővel, jelenleg a Jobbik parlamenti képviselőjével, aki felfüggesztett börtönbüntetést is kapott annak idején cigányverésért. Akkori követeléseik teljesülnek az Orbán-kormány alatt.

Képíró Sándor csendőr százados, Király B. Izabella, az egykori Magyar Érdek Pártjának alapítója és Dénes János volt MDF-es és MIÉP-es képviselő is kitüntetést kapott “vitéz” Pintér Kornéltól, a Magyar Vidék Országos 56-os Szövetsége elnökétől. A közel száz kitüntetett között volt Zétényi Zsolt, Képíró Sándor védőügyvédje és Boross Péter korábbi miniszterelnök is.

Az indoklás szerint a kitüntetett a személyek a forradalomban és “a magyarságért végzett munkájuk” elismerésért kapták a kitüntetést.

Képíró Sándor az argentínai emigrációja idején kifejtett tevékenységért kapott posztumusz elismerést, nyilatkozta Pintér Kornél. Az ügyészség háborús bűntettel vádolta a szeptemberben 98 évesen meghalt csendőr századost, aki 1942. január 21. és 23. között tartott újvidéki razzia alkalmával az egyik járőrcsoport parancsnokaként közreműködött civilek törvénytelen kivégzésében, de bizonyítékok hiányában első fokon felmentették. Képíró önéletrajzában nincs említés az 1956-os eseményekkel kapcsolatos tevékenységekről, csak annyi, hogy egy textilgyárban dolgozott.

Pintér visszautasította, hogy a kitüntetéseknek politikai, illetve szélsőjobboldali tartalma lenne.

“Vitéz” Pintér Kornél azonban maga is szélsőjobboldali figura. A Független Kisgazdapárt őt bízta meg azzal, hogy a kisgazdapártba integrálja és egyesítse az országos méretű szkinhed szervezeteket. 1992. október 23-án a Pofosz Kolumbusz utcai székházában Pintér Kornél, az FKGP akkori Veszprém megyei pártigazgatója olvasta fel az általa vezetett Független Magyar Ifjúsági Front nevű szkinhed szervezet “nemzetmentő programját”, amikor Független Magyar Ifjúsági Front néven egyesültek a Sneider Tamás vezette Nemzeti Ifjak Egyesületével. Sneider jelenleg a Jobbik parlamenti képviselője, az Országgyűlés Ifjúsági, Szociális, Családügyi és Lakhatási bizottság elnöke, a Nyugdíj- és Idősügyi Albizottság tagja. Az egyesülési kongresszus után vonultak a szkinhedek a Kossuth térre Göncz Árpád kifütyülésére.

A Pintér Kornél által felolvasott “nemzetmentő” program egyebek mellett azt követelte, hogy vizsgálják felül “az idegen erkölcsű és idegen szellemű bolsevik kormányzatok garázdálkodásának eredményeként létrejött 22 milliárd dolláros magyar államadósság eltörlését”. Ha nem is az eltörlését, de az adósság létrejöttét hasonló szellemiségű kezdeményezésre már parlamenti vizsgálóbizottság kutatja. Követelték “a nemzetellenes kultúrpolitikát terjesztő sajtótermékek korlátozását, nemzeti kultúránk és nemzeti jelképeink fokozott védelmét, a sajtó, a televízió és a rádió megtisztítását a nemzetrontók fertőjétől”.

Mindezen követelések teljesítése az Orbán-kormány alatt folyamatban van. A színházak megtisztítását nem is említették, de már ez is elkezdődött. Az egykori szkinhedszervezetek követelései jelenleg az állami politika rangjára emelkedtek, a volt szkinhedek parlamenti bizottságot vezetnek és kitüntetéseket adományoznak.

Félreértés ne essék: a szkinhedmozgalom náci mozgalom.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (11 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +21 ( 25 szavazatból)
Volt szkinhed tüntette ki Képíró Sándort, 4.3 out of 5 based on 11 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

29 Reader’s Comments

  1. Mivé vált ez az ország? A parlamentben a min. elnök nem tudja mit beszél! A jobbikos Pörzse üvölt elvörösödött fejjel, Vona meg sunyít!
    Soraikban a legszélsőségesebb tagokkal A magyar parlamentben!!!
    Szégyellje magát Orbán Viktor, hogy ilyen eszmerendszert hagy kibontakozni!
    Nem hogy hagyja, még segíti is őket. Kifelé ellentmond nekik, a háttérben meg a programjukat valósítja meg. A napnál világosabb, hogy mire megy ki a játék.Szép lassan ellepnek mindent, hogy mozgásterünk se legyen!
    El kell kergetni mind a hatalomból!
    Nekünk már csak a szégyenkezés marad???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  2. no es hogyan lett egy taknyos kolokbol-(ex-skinheadbol!!!)- vitez???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  3. Azt hiszi a diktátor,ha a nyilasok programját valósítja meg,akkor hatalmon maradhat az ő támogatásukkal!
    De téved!
    Az összes párt párszáz fős közönségével szemben a civilek 50 000 Fős megemlékezést voltak képesek megtartani.
    A nyilasok is csak 1000-en voltak!
    Vagyis összeomlott a párt rendszer!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  4. Mi van akkor ha rájönnek a csuti eredeti származására , nekik is van annyira “korpás a hajuk” hogy meg éri félretenni a fajgyűlöletet?
    Csak a hatalom számít meg a pénz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  5. Most mondá a Vezér, mi a saját útunkat járjuk. Oszt Európa meg azt csinál, amit akar. Qrvára büszkék lehetünk magunkra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  6. Boros Pétert a “helyére” tették. Abban a kitüntetett környezetbe való. Orbán Viktor is kaphatott volna posztumusz kitüntetést. “Visszamenőlegesen”, nem baj, hogy akkor még nem élt, legyünk nagy vonalúak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  7. Gyula Bognar, Jr.

    Fasiszta, náci bagázs került a Parlamentbe, de a tragikum, hogy a Jobbik állítása, miszerint a nép 60%-a szimpatizál velük, talán lassan megközelíti a valóságot, alig néhány százalék ponton belül. A Fidesz most kiegészíti azt nagyon könnyen 2/3-ra. A kis il duce 0. viktor pedig már készülhet a várba költözni. 2012-ben, köztársaság nélkül nincs szükség egy köztársasági epée elnökre, aki valami álamfőnek álcázza magát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  8. Ezt a Pintér Kornélt ismerem. Évekkel ezelőtt vitatkozgattam vele egy másik fórumon.

    Jól szórakoztam, azon hogy 45-50 évesen mindenféle vitézi összejöveteleket szervezett, ahol igy kérlek alássan dunántúli főkapitány uram, meg úgy kérlek alássan dunántúli főkapitány uram, bokázgattak egymásnak, egy olyan éráról merengve, amit soha nem is láttak.

    A bőgatyás tria-non lista aktiv tagja volt akkoriban. (lehet, hogy most is).
    Gondolom ez sok mindent elárul róla.

    Gerinctelennek nem lehet mondani, mert gerinc problémái vannak.

    topi mackó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  9. Tiszta szerencse, hogy annak idején Trianonban leválasztották rólunk a részeket. Különben nem délszláv-, hanem kárpát-medencei háború folyt volna, és minket szórtak volna meg lopakodó bombákkal.
    Az utóbbi még előfordulhat, ha határainkon belül tör ki a magyar-cigány háború.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  10. Boross Péter nyilván azért vált érdemessé erre a magas ( néha a parlagfű is magasra nő) kitüntetésre, mert belügyminiszterként visszatartotta a készülő (ti. a kifütyülős) akció információit, másrészt kirugatta Bánó Andrást az MTV Híradó vezetőjét, aki viszont ugyanakkor bátran, a közvélemény szeme láttára leplezte le ezt a náci összeesküvést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  11. Tibi65 ! {02,19}
    .
    Mit csodálkozol? Annak idején Imrédy Béla miniszterlnökről is kiderült, hogy valamelyik üknagyanyja zsidónak született. A kompenzáló renegát mintapéldánya. Ma is akad nem egy hasonló a jobboldal sorai között. Ez talán a legrosszabb…
    Az egyik legnagyobb antiszemita fajvédő, az első Zsidó Törvény kezdeményezője volt, és ő is meghírdette a – na nem fülke, hanem – a “csodás forradalmat”… Végül háborús bűnösként végezte a “Markó” udvarán…
    .
    Nincs új a nap alatt…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  12. komplementer!
    Akkor ezek a nagyonmagyarok csontig benyalnak a csutipatásnak mert kéz kezet mos?
    Ezek szerint az ideológia pénz és hatalom arányában tesz különbséget kisebbségiek között ????
    Akkor ezek DÍSZnácik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  13. Kedves Barátaim!
    Az, hogy bunkó nácik egymást tüntetgetik ki a csak a zavaros IQ-mínusz agyukban létező “emlékérmekkel”, az hagyján. Ilyesmit az elmegyógyintézetekben is csinálnak egyes ápoltak.
    Hogy a volt miniszterelnök, Boross Péter is kapott ilyet? Meglehet, bár a hír nem szól arról, hogy azt el is fogadta-e, át is vette-e. Ha igen, akkor menjen ő is a jó büdös q… a…-ba!
    Ennél sokkal aggasztóbb az, hogy a minap Gumicsízmás Kandúr javaslatára Gojostol állami kitüntetést, közelebbről ‘56-os emlékplakettet adományozott Ekrem Kemál Györgynének!
    Nem tudom, közületek ki emlékszik még Ekrem Kemál Györgyre. A pasas a magyarországi náci szubkultúra egyik legobskurusabb, legbüdösebb képviselője volt mindaddig, amíg az Ördög (hála Istennek! – ha szabad ezzel a képzavarral élnem) el nem vitte közülünk. No ennek az IZÉkének az özvegye kapta azt a bizonyos emlékplakettet.
    Hogy miért? Hogy mi a faszt csinált Danka asszony ‘56-ban, amivel ezt kiérdemelte? Azt csak a hozzá hasonló kitömött lóbránerek tudják, meg az a két Főbarom, aki javasolta és aki átadta a kitüntetést neki.
    Az azonban tény, hogy a megmurdelt seggfej férje nevével alapított egy díjat, s azt a Barna Büdös Fos egyik “vitéz” képviselőjének adja át majd a “Becsület Nap”-ján. A “Becsület Napja” pedig mint tudjuk az a nap, amikor a szétlövetett és kirabolt Budapestről a nyilas és náci patkányok a csatornákon át próbáltak kimenekülni. Nem sikerült nekik. A Vörösök egytől-egyig – megérdemelten – lemészárolták őket!
    A Barna Szar tehát Magyarországon állami kitüntetést és államilag finanszírozott színházat kaphat. A Kossuth-díjas Kertész Ákos pedig megfosztatik budapesti díszpolgárságától!
    “…látjátok feleim szümütükkel, mik vogymuk mik?!”
    Orbán és Bandája! Takarodj!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  14. http://hu.wikipedia.org/wiki/Ekrem_Kemál_György
    Nagy-nagy Hazafi vala. A jó isten nyugosztalja.
    A kitüntetést azt minősítí, aki odaítélte……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  15. http://index.hu/belfold/2009/06/14/meghalt_ekrem-kemal_gyorgy/
    Még egy kis adalék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. szendam!
    Ó de nagyon sajnálom hogy nem folyik már a sz@r ki a száján !
    Akiket meg itt hagyott azokat meg azért mert még mindég jön belőlük .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. És Boross elfogadta a “kitüntetést”?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. asher alexander

    fenteb b a cikkben ezt latom,; “vitez pinter kornel”-(kisbetu direkt mint nemecsek erno-nel)-
    kerdem en hogy egy ex’skinheadbol,egy mai nyilas-bol Ki es Milyen alapon utotte “vitezze”!!??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  19. szendam:
    Való igaz…ezek a tények kérem !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  20. Nem is tudom,hogy előny, vagy hátrány a természet adta szél energia ilyen alacsony szintű alkalmazása hazánkban? Elég,ha csak a szélkakasok szaporodnak? Nálunk a széljárás irányát is a politikai szélkakasok kivánsága határozza meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  21. 2011. október 22. szombat
    15:55

    “56 szellemében….” cimű közleményhez szólva kérdezvén

    Tisztelt ‘56-osok ti ezt akartátok ????…..

    A tények szinte válaszként szolgálnak!

    CAVE CANEM.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. Magamat idézem:
    .
    Hiába várom pl. a magyar Professzorok Baráti Köre akár egyetlen tagjának is a nyilvános elhatárolódását – bezzeg a Csurka szinháza révén a Menzel tudja, hogy aki nem határolódik el a nyilasoktól az ergo, maga is nyilas, mint pl. TARLÓS és ORBÁN is.
    .
    Ezért is szomorú, hogy a Braham elfogadta a Csurkától nem elhatárolódó és ezért is nyilas kormány illetve Ál(l)amfő “kitüntetését” – vissza kellett volna utasítania, nehogy ezzel az ócska trükkel bizonygassák, hogy ők lám zsidót tüntetnek ki – mint ahogy a nyilas magyar Római Katolikus egyház Salka mártíromságával takaródzik – a Zsidók már 1972. ápr. 2.-án Jad Vasem elismerésben rétesítették Sára Testvért, míg a Római Katolikus egyháznak az ezt követő 34 évig nem jutott eszébe és az elismerésre csak 2006. szeptember 17.-én került sor. Bezzeg a Prohászkától, vagy pl. a Bangha Bélától nem hogy’ nem határolódtak el, hanem Boldoggá avatásukról beszélnek. TEHÁT NYILASOK.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  23. A náci banda feltűnése már Bánó eltüntése előtt láthatóvá vált.
    Ugyanis fiammal az első szabad március 15.-re metrón utazva
    az a “szerencse” ért, hogy az emlitettek bandájával egy kocsin
    utazva élvezhettük “Ja voll, ja voll , ich liebe alcohol” szövegű
    bakancs-csattogtatással kisért magyarszerűnek(?) gondolt
    dalművüket. (Vajon még most is annyira szeretik?) Fiam a
    Halál 50 óráját előzően látva megkérdezte: apu az SS-fiúk
    már a metróban vannak? Nem fiam mondtam ez szomorú szinjáték.
    Kálvintérre érve “sajnos” nem tudtuk tovább élvezni népi dallamukat.
    Gondoltuk belerekedtek a nagy lelkesedésbe. Kit erre, kit arra
    kergettek a szelek.
    Szabad György beszéde kezdetén fellépő fütyölőket akkor nem
    láthattuk. Esti tv hiradónál bemutatott füttykórust látván fiam felorditott
    “nézd apu, ezekkel utaztunk”.
    Azért emlitem ezt,mert már Árpibátyánk korára kialakult az összhang.
    Talán ez nem része történelmünknek? ELSŐ DEMOKRATIKUS MÁRCIUS 15

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  24. Nem értem a csodálkozást! Orbán mindig is kacérkodott a neonácik szavazóbázisával. Most szorosabb lett a barátság. Csak ennyi történt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  25. Még egy díszpinty, egy senkiházo fidesznyik neonáci aki az ‘56-os Forradalom 55. évfordulója alkalmából állami kitüntetést kapott:
    Stefka István, a Magyar Hírlap főszerkesztőjének a Mi Boldogságunk javaslatára Gojostol átnyújtotta a Magyar Köztársaság Lovagkeresztjét (polgári tagozat) az ‘56-os Forradalom emlékének és szellemiségének ápolásában nyújtott kimagasló tevékenységéért.
    Az elmúlt esztendőkben olvasta valaki ezt a Stefka főszerkesztette, “Magyar Hírlap” címen naponta megjelenő nyomdaipari selejtet (kibélelve Bayer Zsótikával)? Ugyan mi a büdös farkinca köze van ennek az újnyilas propaganda-kiadványnak az ‘56-os Forradalom “eszmeiségéhez”? He?!
    Ennek alapján Kádár János is kaphatott volna hasonló kitüntetést! … poszt tőzeg!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. asher alexander

    Nem érdem alpján hanem felmenők érdeme alapján

    * akinek egyenesági (apai vagy anyai) felmenői között avatott vitéz van
    * egyedi elbírálás alapján, akinek egyenesági (apai vagy anyai) felmenői között van olyan, aki I. és/vagy II, világháborús kitüntetései, érdemei alapján a vitézi címet kiérdemelte ugyan, de nem avatták vitézzé
    * egyedi elbírálás alapján akinek egyenesági felmenői között nincs, de felmenői testvérei között található avatott vitéz

    Persze ha lehet ezt a társaságot bármilyen érdemmel felruházni :(
    Jány Gusztáv
    6
    2 Link dálnokfalvi Bartha Károly
    5
    3 Link Bánfalvy István
    4
    4 Link Bánky Róbert
    4
    5 Link gróf Cseszneky Gyula
    5
    6 Link zetényi Csukás Kálmán
    6
    7 Link Duska László
    4
    8 Link kisbarnaki Farkas Ferenc
    4
    9 Link Fehér Ernő
    4
    10 Link Ginzery Dénes
    4
    11 Link jákfai Gömbös Gyula
    4
    12 Link Halassy Olivér
    4
    13 Link belényesi Heppes Aladár
    4
    14 Link kishindi Hindy Iván
    4
    15 Link Hertzka Pál
    4
    16 Link gertenyesi Hollósy-Kuthy László
    4
    17 Link nagybányai Horthy István
    4
    18 Link ómoraviczai Imrédy Béla
    4
    19 Link Irsay László
    5
    20 Link Magyarosy Sándor

    És stb én nem szeretnék közéjűk tartozni

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  27. Csatlakozva brrr-höz.

    Ez egy “rendi” ország ahol az a trendi, hogy kell ellenfelünket
    padló alá tenni.
    Úgy tudom a vitézi rendet “VITÉZ” Nagybányai Horthy Miklós alapitotta.
    Úgy hallottam gömbölini keze is benne volt.
    (csináljunk egy rendet a mi képünkre és hasonlatosságunkra).
    Akkor az volt a rend. Előtte voltak Főrendek, volt Ferenci rend stb. stb.
    Ezzel mutatták meg kit hogy értékelnek. ki kellett tanulni egy újnemesi
    előnevet. Nyilván gyertyájuk kialvása után mint “VÁROMÁNYOS” ezen
    előnevet is örököhették, hasonlóan a “hétszilvafához”.
    .
    Láthatod mennyire követték fővezérüket e vitézek 1944-ben, kiugrási
    szándékában. Az előnév mellet e “hagyomány” tisztelete is dukál a
    nemzetesuram, vagy a nemzetes asszonyom megszólitás mellé !
    Nyilván ezt is “kiharcolják” maguknak a vitézi telek mellé!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. Tegnap este lattam egy dokumentum filmet!
    cime,; “Apocalypse / Hitler”!!
    ennek a masodik reszeben van egy Goebbels beszed reszlet!
    ez szinte szorol-szora ugyanaz amit ma a Vona es a Jobbik hangoztat!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  29. Alexander, ebből látszik, hogy nincs új a nap alatt!

    topi mackó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A Gojostol visszavonatná a kittüntetéseket 2011. szeptember 14. szerda | AN

Képíró Sándor és a magyar igazságszolgáltatás kérdése 2011. augusztus 4. csütörtök | Efráim Zuroff

Felmentették Képíró Sándort 2011. július 18. hétfő | AN

Nyilas atrocitások a Képíró-perben 2011. május 26. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos