Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyurcsány Ferenc vádolja az ügyészeket 2011. október 4. kedd 16:42 | AN Forrás: facebook

  • Hozzászólások(82)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyurcsány Ferenc vádolja az ügyészeket

Budapest – Gyurcsány Ferenc tegnap szót váltott az ügyészekkel. Nem érvelt ártatlansága mellett, mert úgy véli, nem neki kell bizonyítani ártatlanságát, hanem az ügyészeknek a bűnösséget. Ha együttműködik velük, az a látszat keletkezik, hogy elfogadja az ügyészség morális alkalmasságát a koncepciós eljárásban. Miniszerelnökként törvényesen és tisztességesen járt el az ellene felhozott ügyben, és vádolni fogja azokat akik emiatt meggyanúsítják.  Az ügyészekkel nem volt személyeskedő, csupán a szemükbe mondta, amit már számtalanszor, hogy alávaló az eljárás és alávalók az abban résztvevők is – írja a facebookon.

Azt írja Gyurcsány Ferenc, hogy információi szerint „a belügyminiszter minden héten tart egy megbeszélést, amelynek egyetlen témája van: kit sikerülhet perbe fogni a 2010 előtti két ciklus kormányaiból”. Azt írja, „nem lehet igaz, hogy emberekre vadásznak” és ha kiderül, hogy ez történik ma Magyarországon, „akkor minden ebben résztvevő törvényt sért. És ha ez kiderül, akkor eszerint fogunk eljárni velük szemben.”

Ehhez képest és ettől függően (vagy függetlenül?) Gyurcsány Ferencet tegnap beidézte a Központi Nyomozó Főügyészség, olyan ügyben, amely nyilvánvalóan koholmány, azaz az elítélés szándékához keresték az ügyet.

Azt írja Gyurcsány, hogy azért nem érvelt ártatlansága mellett az ügyészségen, mert nem neki kell megvédenie magát, az ügyészségnek kell bizonyítania a bűnösséget. Szerinte – az ügyészség véleménye ellenére – nem volt személyeskedő, mert semmi, mást nem tett, mint elmondta az  alábbiak szerint az urak szemébe, amit az elmúlt hónapokban már számtalanszor, hogy alávalónak gondolja az eljárást és a részvetőket is:

„Tisztelt ügyész urak, főügyész úr!  Elől járóban hadd mondjam el, hogy erős meggyőződésem, hogy önök ügyészi esküjüket megsértik. Önök, amikor esküt tettek a köztársaság alkotmányára, akkor azt mondták, hogy elfogulatlanul, részrehajlás nélkül teszik a dolgukat. Amit most tesznek, az nem ez.  Nem az alkotmányhoz, hanem a velem szemben álló politikai erőkhöz, a miniszterelnökhöz, annak pártjához hűségesek. Önök szégyellhetik magukat! Ha azt gondolják, hogy ennek a hatalomnak a hátterében önök bármit megtehetnek és ez a háttér önöket örökre meg fogja óvni attól, hogy törvényes körülmények között egyszer majd számot adjanak arról, hogy miért sértették meg az esküjüket, akkor azt hiszem, hogy önök tévednek.

Ami a konkrét ügyet illeti. Gyanújuk megalapozatlan, hamis, konstruált, abból a politikai igényből építkezik, amelyet a mai kormánypárt évek óta hangoztat és, amelynek teljesítését önökre bízta, amely teljesítés elősegítése érdekében önöket kitüntette. Mindenkinek megvan a maga harminc ezüstje. Úgy látom önöknek ez a harminc ezüst pénz kellett ahhoz, hogy ebben a becstelen eljárásban részt vegyenek.

Magyarországot, a hazámat szolgáltam esküm szerint, a jogszabályok szerint. Azt tettem, amit a miniszterelnöknek tennie kell. Akkor szegtem volna meg az eskümet, akkor szegtem volna meg a törvényt, ha az ellenkezőjét teszem. Ha a miniszterelnöknek a kormánya azt mondja, hogy a befektetés jogszerű és célszerű, akkor a miniszterelnöknek az a dolga, hogy hazáját szolgálva kifejezze a befektetés iránti támogatását. Ezt tettem, erre büszke vagyok, önök meg szégyelljék magukat! Kérdéseikre ezen túlmenően, tekintettel az eljárás jellegére, nem kívánok válaszolni. Ha vádat emelnek ellenem, a bíróságon be fogom bizonyítani, hogy önök becstelen eljárásnak aktív résztvevői. Köszönöm szépen” – fejezte be az ügyészeknek szánt mondandóját Gyurcsány.

Azt kérdezi a facebookon, hogy egy koncepciós eljárásban miért kellene bármilyen módon együttműködnie az ügyészséggel, ha együttműködik, elfogadja „az ügyészség morális alkalmasságát az eljárás lefolytatására” – márpedig ez nincs így. A Fidesz által 2006 óta az ügyészség és a bíróság számára gyártott megrendelésekre: a költségvetés meghamisításáért, 2006 őszéért, Sukoróért, az államadósság növekedéséért, a devizahitelesek gondjaiért és ki tudja még miért kellene védekeznie. Ezekre újra azt mondja Gyurcsány  Ferenc , hogy „egy frászt!”

„A hazámat szolgáltam tisztességgel, törvényesen. És nem fogok emiatt védekezni. Vádolni fogom azokat, akik emiatt engem gyanúsítanak. Erről fog szólni ez az eljárás”- írja Gyurcsány Ferenc.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (29 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +36 ( 42 szavazatból)
Gyurcsány Ferenc vádolja az ügyészeket, 4.9 out of 5 based on 29 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(82)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

82 Reader’s Comments

  1. csatt
    Magyarországon senki és semmiféle törvényt nem tisztel. Még a törvény/törvényesség őrei, valamint a törvényhozók sem.
    Mindez persze jól látszik az országon.
    Elviekben persze, vitán felül igazad van. Na de mit mutat a gyakorlat?
    Ezer példát hozhatnánk fel mindennapos stiklikeinkre, a blicceléstől a közlekedési szabályok megsértéséig. Mindez eltürt, sőt kívánatos viselkedési forma a hunok országában. Akkor meg Nemzetünk Nagyjai miért lennének kivételek? Nagyobb stiklikkel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  2. Azt amit ez a szegény” benyalifőügyész”kinlódva előadott az OLGÁNÁL azon sirni és nevetni lehetett volna, ha nem lenne enyire tragikus.Ha Gyurcsány mind azt megtette volna amivel vádolják akkor is hasznot hozott volna az országnak.Ezek a vádak alapján orbánnak börtönben lenne helye hiszen most mindenben saját maga dönt. A közbeszerzési törvényeket nem tartják be /pintér/ szerintük a legdrágább a legolcsobb.Vajon ki volt a másik pályázó aki Sukorora fente a fogát csak nem az aki szlovákiában akar casinot nyitni,nagy lett volna a konkurencia?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  3. Elúszott 2500 munkahely,egy nagyon komoly befektetés,hatalmas adóbevétel és még lehetne sorolni.lmp most is lehetne feljelenteni nem egy ügyben de 100-ban!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  4. nyugger
    A fityesznek ez kapóra jött. A minél rosszabb, annál jobb elv jegyében. Hogy közben az országnak milyen károkat okoztak, nem számított.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  5. gm. 04: 19,12 !
    A J O G Á S Z TÁRSADALOMMAL KAPCSOLATBAN TÖKÉLETESEN IGAZAD VAN.
    .
    ÉS KÜLÖNBEN IS: . A . K I V É T E L . E R Ő S Í T I . A SZABÁLYT
    .
    k.t.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  6. Még egy, két kérdés a sok közül.
    .
    Ugyanakkor – a tárgybeli időszakban – miről és mit is t á r g y a l t . O r b á n
    V i k t o r ellenzéki vezér Lauder úrral, az egyik fő . b e f e k t e t ő v e l ? Miben nem sikerült megállapodniuk, hogy azt ekkora bosszú követi ???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  7. ődőn!
    mármeg bocsás, de te eg ódon hűje vag.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  8. A magam részéről teljes mértékben egyetértek Gyurcsánnyal.
    Aki vádol, annak kell bizonyítani.
    Az ügyészség – lehet- azt hitte, hogy Gyurcsány elkezd védekezni?
    Buta gondolat!
    .
    Remélem, a továbbiakban is nyomon tudjuk követni a fejleményeket és
    nem fogják titkosítani!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  9. Nekem ez is tetszik:
    .
    http://sukoroper.wordpress.com/
    Obama bejelölte GyF-et ismerősnek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  10. http://www.youtube.com/user/gyurcsanyponthu#p/u/0/_zMnkxaaZ40
    bocs, ezen közvetlenül látható

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  11. Azt gondolom,hogy mindenki,aki 60 feletti IQ-val rendelkezik latja mi folyik! Az mas kerdes,hogy politikai hozzaallastol fuggoen tapsol vagy felni kezd (felhaborodik hangosan-meg).
    Azert,mert igaza van GyF-nek nem biztos-szerintem-,hogy ilyen hangosan kene a szereplok (esetleges) szamonkereserol beszelnie.Egyreszt nem biztos,hogy valaha is lesz olyan pozicioban,hogy megtehetne,masreszt ha veletlenul igen,akkor sem kene folytatni a jelenlegi bosziuldozest.Ez nem csak gusztustalan,de karos is-az orszanak.
    Politikai felelossege pedig igen is van,de az nem buntetendo! Vagy valaki hallott mar olyat,hogy a szarul dolgozot kirugjak mad a fonok-aki felvette(itt az allam)- utanaszalad es seggbe rugja?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  12. Szépirodalmilag ez a VÁDBESZÉD olyan, mint amikor valaki a sötét erdőben fütyörészni kezd…
    Tudományosan meg olyan, mint akinek tele lett a gatyája…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  13. Kíváncsi lennék, hogy a görög nevű nagykövetasszony hogyan viszonyul ahhoz, hogy GyF és Obama ismerősök, pedig nem is biztos, hogy találkoztak. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  14. GETS!Lehet,hogy ezt nevezik szolidaritásnak?Többek között!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  15. Megnéztem a Gyurcsány Sukoró ügy részleteit, és sajnos itt sem tudok igazat adni a FIDESZ elképzelésnek.
    Gyurcsány nem jogász.!
    Megkérdezte az Állami Vagyonügynökség vezetőjét, hogy megy e a csere. Ő azt válaszolta hogy igen. De volt bizottsági döntés is az ügyben, szavazással.
    A vád az alábbi paragrafusra hivatkozik, ahol csak az 1.pontot veszik figyelembe. A 2 pont viszont elmegy egészen az “n” pontig.

    35. § (1) Az értékesítést végzőnek a vagyon tulajdonjogának átruházását – ha törvény vagy annak felhatalmazása alapján kiadott kormányrendelet kivételt nem tesz – versenyeztetéssel kell megkísérelnie.

    (2) Mellőzni lehet a versenyeztetést:

    a) a magyar állam tulajdonában lévő társasági részesedés vagy ingatlan cseréje esetén,

    Az én személyes véleményem az hogy a vád 35.paragrafusa igen tág lehetőséget ad a versenyeztetés elhagyására. Tehát nem történt Gyurcsány Ferenc részéről semmi törvényszegés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  16. Kiegészítés:
    http://sukoroper.files.wordpress.com/2011/10/sukoro-gyanusitas-tenyallas.pdf
    honlapon van a gyanusítási tényállás, illetve itt olvasható kb.2/3-ad részen az alábbi paragrafus a versenyeztetésről.
    Ezt a paragrafust akárki beüti a keresőbe(google), és ott a törvény
    2007.évi CVI.tv.35.§ paragrafus

    http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0700106.TV
    Mely szerint igenis el lehet hagyni a versenyeztetést.
    Ezt a koncepciós pert Gyurcsány ellen nagyon elszúrta, elrontotta a vád.
    Ezért van diktatúra az országban.

    35. § (1) Az értékesítést végzőnek a vagyon tulajdonjogának átruházását – ha törvény vagy annak felhatalmazása alapján kiadott kormányrendelet kivételt nem tesz – versenyeztetéssel kell megkísérelnie.

    (2) Mellőzni lehet a versenyeztetést:

    a) a magyar állam tulajdonában lévő társasági részesedés vagy ingatlan cseréje esetén,

    Továbbá…….ez a felsorolás még tart az n pontig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. http://sukoroper.files.wordpress.com/2011/10/sukoro-gyanusitas-tenyallas.pdf
    honlapon van a gyanusítási tényállás, illetve itt olvasható kb.2/3-ad részen az alábbi paragrafus a versenyeztetésről.
    Ezt a paragrafust akárki beüti a keresőbe(google), és ott a törvény
    2007.évi CVI.tv.35.§ paragrafus

    http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0700106.TV
    Mely szerint igenis el lehet hagyni a versenyeztetést.
    Ezt a koncepciós pert Gyurcsány ellen nagyon elszúrta, elrontotta a vád.
    Ezért van diktatúra az országban.

    35. § (1) Az értékesítést végzőnek a vagyon tulajdonjogának átruházását – ha törvény vagy annak felhatalmazása alapján kiadott kormányrendelet kivételt nem tesz – versenyeztetéssel kell megkísérelnie.

    (2) Mellőzni lehet a versenyeztetést:

    a) a magyar állam tulajdonában lévő társasági részesedés vagy ingatlan cseréje esetén,

    Továbbá…….ez a felsorolás még tart az n pontig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. Győző, kétségtelen, hogy pontosan tükrözöd vissza a valóságot törvénynemtisztelet ügyben.
    Ám én arra a konkrét estre szűkítettem, hogy az mégse járja, ha politikai ellenfelet el nem követett törvénysértésért hurcolnak meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  19. Az alábbiak szerint Gyurcsán nem követett el törvénysértést, mert a törvény szerint is el lehetett hagyni a versenyeztetést.

    http://sukoroper.files.wordpress.com/2011/10/sukoro-gyanusitas-tenyallas.pdf
    honlapon található a gyanusítás, ahol az oldal 2/3-ánál található hivatkozás :
    2007. évi CVI. törvény 35.§

    az állami vagyonról:
    http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0700106.TV
    35. § (1) Az értékesítést végzőnek a vagyon tulajdonjogának átruházását – ha törvény vagy annak felhatalmazása alapján kiadott kormányrendelet kivételt nem tesz – versenyeztetéssel kell megkísérelnie.

    (2) Mellőzni lehet a versenyeztetést:

    a) a magyar állam tulajdonában lévő társasági részesedés vagy ingatlan cseréje esetén,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Az alábbiak szerint Gyurcsán nem követett el törvénysértést, mert a törvény szerint is el lehetett hagyni a versenyeztetést.

    2007. évi CVI. törvény 35.§

    az állami vagyonról:
    http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0700106.TV
    35. § (1) Az értékesítést végzőnek a vagyon tulajdonjogának átruházását – ha törvény vagy annak felhatalmazása alapján kiadott kormányrendelet kivételt nem tesz – versenyeztetéssel kell megkísérelnie.

    (2) Mellőzni lehet a versenyeztetést:

    a) a magyar állam tulajdonában lévő társasági részesedés vagy ingatlan cseréje esetén,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  21. Azt mondta tegnap a televízióban a hülye gyerek frizurás, sztk szemüveges ügyészségi megmondó ember, hogy nekik igenis több, méghozzá írásos bizonyítékuk van Gy.F.ellen. Könyörgöm egyet mutassanak már, amivel bizonyítják azt, amiről eddig csak habratyoltak.
    Meg aztán személyiségi jogokat sért, ha GY.F. vágatlanul felteszi az internetre az ügyészségen elhangzottakat. Kinek sérti a személyiségi jogait? Az ügyész urakét? Ugyan már, a vakon vádolt embereknek nincs személyiségi joguk? Ki-be hurcolják az embereket az előzetesből, de egy épkézláb vádat nem tudnak felállítani, még egy nyavalyás elsőfokút sem tudnak összehozni. Na akkor kinek van sértve az ügyész urak által annyira féltett személyiségi jog?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  22. Győző:
    a mi Ődőn.-ünk egy analfa balta hehehe

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  23. Ha még mindig a jogállamiság “uralná” kis hazánkat, akkor semmiképpen nem lehetne ilyen nevetséges GYANÚSÍTÁST megfogalmazni, amelyet Polt főügyészsége tett! Hogy a “futószalagon gyártott” törvények labirintusában sikerülhet-e találni olyan BÍRÓT, amely “bizonyítottnak” fogadja el az “ügyészség kreálmányát az most kétséges! De igyekeznek a “fiúk”,hogy legyen olyan “bíró”! Csakhogy! Valamiféle módon vannak még a magyar bíróságot felülbíráló , a jogállamiság szilárd talaján álló bíróságok is! És van EU is! Persze lehet, hogy mindez nem érdekli Orbánt, hiszen az csak évek múlva hozhat döntéseket, és addig is GYF leamortizálása folytatódhat egy következő választásokig! Hiszen attól retteg, hogy Gurcsány majd újra az ellenfele lesz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  24. Balogh de nem balga

    Tisztelt Uraim!
    A történtekről és a résztvevő személyekről nincs mit mondani. Ez az ország a majmok bolygólya. De nem csak az ügyészek, sajnos nagyon sok megvezetett szegény balga magyar is. és még azt mondják nincs genetikai hiba, ugyan már!!
    Európa rajtunk röhög. Most hallom Áder lesz a főbíró?? Röhej !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  25. Jól tette Gyurcsány, hogy kijelentette, nem kíván koncepciós eljárásban részt venni és nem válaszol az ügyész kérdéseire. Mert szerintem a kérdésekkel, egy hibás szóra várva, vagy még arra sem várva, hanem meghamisítva,végeláthatatlan, kígyózó, évekig tartó nyomozási folyamatba, őrizetbe vételbe akarják belekergetni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  26. Hiszek GY F nek hogy a kaszino dologban nem bunos, de az hogy becsuletesen szolgalta az orszagot ? Ugyanugy viragzott a korrupcio amit akkor lett volna hatalma es ereje leallitani, de meg kezdemenyezes sem tortent a kormanyzat megtisztitasara. Persze ezert nem lehet (nem is kell) elitelni, de azert a mellet sem kellene verni olyan nagyon.
    Orban Vikit es a fideszes taknyokat viszont szivesen latnam mar a birsagon. Meg varni kell, de kivarjuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  27. Sajnos ieáig kellett eljutni,hogy az ügyészség munkájáról alkotott vélemény hangot kaphasson.
    Az ügyészség,és az igazságszolgáltatás törvénytelen eljárásairól 2005 óta(mint érintett)levelezek a médiával és a hatóságokkal(bíróságok,ügyészségek,rendőrség)de semmi foganatja nincs azoknak a dokumentált cselekményeknek,amit a bíróságok és ügyészségek évente kb.3-4000 esetben folyamatosan elkövetnek.
    Az ebből származó költségvetési kár 1999 május 5-e óta évente 1200-2000 milliárd Ft(ekkor jelent meg egy kötelező érvényű,alkotmányos rendelkezés),aminek betartása helyett a bíróság és az ügyészség a rendőrséggel és a nyomozóhivatalokkal karöltve megakadályozza a végrehajtását. Ennek nem csak költségvetési kihatása van,hanem ezek a pénzek a fekete gazdaságba vándorolnak.
    Még felsorolni is hosszú lenen,hogy ki mindenkinek írtam erről bejelentést,feljelentést,keresetet,és valamennyi hatóság ellenállásába ütközött a törvény végrehajtásának még a vizsgálata is.
    Kötetnyi dokumentációm van arról,hogy a legmagasabb állami irányítás,és az igazságszolgáltatás irányítói hogyan kerülik ki az esküjükben megfogadott kötelezettségüket.
    Ezért vettem keserűen tudomásul, hogy ezt a tényt a média egy kicsit felkapta.
    Önöknek,akik az amerikai szabadság és demokrácia több,mint 200 éves történetében bukdácsolva csak elérték,hogy emberi méltóságukat,és állampolgári jogaik elismerését kiharcolták,igen nehéz lehet elképzelni a fentiekben leírtak valódiságát.Mi azonban ebben élünk reménykedve 1989-óta,hogy nem kell 200 évet várnunk,amíg emberi,és állampolgári jogainkat érvényesíteni tudjuk.
    A jelenleg zajló események sajnos nem ezt igazolják.
    Szívesen állok rendelkezésükre a bizonyítékokkal.
    Köszönöm,ha elolvasták.
    Tisztelettel
    Kálmán Tamás 65 éves,Magyarországon élő,magyar állampolgár.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  28. A VIKI MOSTANÁBAN TÁRGYALGATOTT A KINAIAKKAL, ARABOKKAL…MÉG OLYANOKKAL IS AKIK MOST BÍRÓSÁG ELŐTT ÁLLNAK….
    AKKOR EZEKÉRT ŐT AMIKOR LEVÁLTJÁK MEG LEHET MAJD HURCOLNI..AZON A CÍMEN, HOGY JELEN VOLT, ÉS BEFOLYÁSOLTA A TÁRGYALÁS KIMENETELÉT?
    VEGYÜK A MERCÉDESZT..
    FOGADOM HOGY AZ OTTANI ÁTADÁSON KIHÚZZA MAJD MAGÁT, PEDIG MINDENKI TUDJA, HOGY NEKI A GRIPPENEKHEZ VAN KÖZE..NEM EHHEZ A BERUHÁZÁSHOZ..
    KIVÁNCSIAN VÁROM, HOGY ELÉG VASTAG BŐRE VAN E, ILLETVE OTTLÉTE ALATT MIT FOG MONDANI…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  29. Minden ami jól sikerült, természetesen az az ő érdeme. Ahol meg probléma akad, azt rákeni egy másik kormányra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  30. Andrassew Iván:
    HÉTFŐ, OKTÓBER 03, 2011

    Rossz hír Orbánnak
    http://andrassew.blogspot.com/2011/10/rossz-hir-orbannak.html

    Nem szeretnék Gyurcsány Ferenc ellensége lenni.
    Még el sem kezdődött, Orbán már el is vesztette az ügyészségi játszmát. Ezt már akkor láttam, amikor beértem a Zichy Jenő utcába, ahol Polt nyomozó főügyészsége székelkedik. A körülményekhez, az időponthoz képest hatalmas tömeg várta Gyurcsányt. Több mint kétezer ember.
    Az sok. Ha egy cseperedő diktatúrában fényes nappal ennyi ember nem fél Orbántól, akkor számot kell vetnie azzal, hogy tévedésben van. Föltűnő volt az is, hogy a rendőrség kifejezetten jelezte: nem akar résztvenni ebben a koncepciós játszmában. Éppen csak az utca végén meg néhol a szélén ácsorogtak, még arra se voltak hajlandók, hogy a nyomozó főügyészség épülete elé álljanak, vagy morcosan kordonozzanak. Ja persze, tudták, hogy ez itt nem a gyújtogatós, macskaköves horda.
    Gyucsány megjött, bement Orbán ügyészeihez. A tömeg tapsolt, kiabált, skandált, aztán volt muzsikaszó – az utca egyik végén már kifejezetten lakodalmas hangulattal.
    Azt hitte mindenki, hogy jó sokáig faggatják. Egy kicsit reménykedtem, hogy bent is tartják, legalább késő estig – ezt Gyurcsány nem érti félre, hiszen kiváló dramaturg -, mert így nagyobbat nőtt volna az undor. De Orbán ügyészei nyilván megijedtek, úgy másfél óra után kiengedték. Nem volt kérdésük. Se egyenes, se kereszt. Ha egy ekkora kalandba belekeveredtek, és nem tartóztatták le a “bűnözőt”, akkor az világra szólóan nevetséges.
    Gyurcsány Ferenc kijött, és akkora beszédet mondott, hogy sokáig idézik majd. Elmesélte, miket mondott a kihallgatóknak, aztán fölhívta hívei figyelmét, hogy ne vele törődjenek, hanem a diktatúra névtelen áldozataival. Aztán még arra kérte a népet, hogy ne a bosszú vezesse Orbán elzavarásában, mert egyszer be kell már fejezni a háborút. Aztán elment. Tapsviharban.
    Ennyi. Rossz hír Orbánnak: Gyurcsány elemében van. Szemmel láthatóan ez az az élethelyzet és életközeg, ami a legjobbat hozza ki belőle. Sportember és nem a fociöltözőkben tanult politizálni, hanem a nyílt terepen. Mostantól fogva szabadságharcos. Hülye, aki ebbe a szerepbe belevitte.
    Az, hogy az ügyészség – nyilván Orbán akaratával ellentétben – nem merte letartóztatni, azt mutatja, hogy tovább hasadt az orbáni hatalom álomkabátja. Ez itt a való világ.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  31. ődőn
    Hülye vagy ülj le!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. Talán nem idevaló de igaz és mindenképpen elgondolkodtató!
    Az alábbi anyagot a neten körözik most kaptam és én a magam részéről mélyen egyet értek vele időnkén itt egy egy téma kapcsán magam is pedzegettem.

    25 éve…

    • 25 éve senki sem lehetett milliárdos, de a túlnyomó többségnek elfogadható élete, biztos jelene és kiszámítható jövője volt. Ma bizonytalan a jelened, kiszámíthatatlan a jövőd.
    • 25 éve az ország pénzét úgy osztották el a parlamentben, hogy jusson oktatásra, egészségügyre, a Te és a mi jólétünkre. Ma a gazdagok, a milliárdosok kapják az ország kenyerének javát.
    • 25 éve megbecsülték a tisztességes munkát, ma az ügyeskedőknek, a csalóknak áll a világ.
    • 25 éve a munkásembernek becsülete volt, ma másodosztályú polgár saját hazájában.
    • 25 éve mindenki dolgozhatott, aki akart. Ma hivatalosan 400 ezer embernek nincs munkája, nem hivatalosan egy milliónak.
    • 25 év alatt másfél millió munkahelyet tettek tönkre, de egyet se pótoltak.
    • 25 éve a mezőgazdaság egymillió embernek adott munkát. Ma alig százezren dolgoznak itt.
    • Húsz éve a pályakezdőket tárt karokkal várták a munkáltatók. Ma körülbelül 80 ezer pályakezdő fiatal indítja életét munkanélküliként.
    • 25éve napi 8 óra munkából elfogadhatóan meg lehetett élni. Ma sokszor 13-15 óra is kevés.
    • 25 éve miénk volt Magyarország, ma külföldiek szolgái vagyunk saját hazánkban. (Vásárhelyiek figyelmébe: Hódgép, Metripond, Hódiköt, Alföldi Porcelángyár, Majolikagyár… A termékekre az volt ráírva, hogy: Made in Hungary -pedig el voltunk nyomva…!)
    • 25 éve a gyárak, az üzemek, a bankok, minden-minden magyar volt. A magyar gyárakat bezárták vagy privatizálták, jellemzően a külföldi tőke számára. A legtöbb gyárat azért vették meg, hogy a konkurenciát felszámolják, így a hazai gyárak többségét szétzúzták, bezárták, dolgozóit az utcára tették. Ma az ipar, a kereskedelem, a szolgáltatások nagy része külföldiek kezében van.
    • 25 évvel ezelőtt volt nemzeti ipar, ma multik vannak. Húsz éve volt önálló nemzeti termelés, önálló tudományos háttérrel. Ma a külföldi cégek összeszerelő üzemei jelentik az ipart.
    • 25 éve volt magyar műszeripar, olyan nagyüzemekkel, mint a MOM. Volt önálló hadiparunk, olyan üzemekkel, mint a Diósgyőri Gépgyár, a Rába.
    • 25 éve volt magyar ruházati ipar olyan óriásokkal, mint a Május 1, a Vörös Október, a Zalaegerszeg. Mára a ruházati ipar gyakorlatilag megszűnt. Húsz éve volt magyar cipőipar, ma gyakorlatilag nem gyártunk magyar cipőt.
    • 25 éve a magyar Ikarus évente 13 ezer autóbuszt gyártott, és a világ élvonalában volt. Mára felszámol¬ták, hogy helyébe a német, svéd és más buszok jöjjenek. Húsz éve a Ganz-MÁVAG vonatokat gyártott a világ számos országának, ma kínai piac van a helyén. A Csepel Művek 60 ezer embernek adott munkát, ma kis kft-k vannak a helyén.
    • 25 éve az ország vezetése a magyar gazdaságot támogatta. Ma a multikat, a külföldi tőkét szolgálja ki. Magyarországon – bármivel foglalkozik is – a multi támogatást és adókedvezményt kap. Mára ez utóbbi összege eléri a százmilliárd forintot. A kis- és középvállalkozó, az őstermelő nem kap semmit, sőt: olyan adókkal sújtják, hogy ne érje meg Magyarországon termelnie, dolgoznia.
    • 25 éve az energiaszektor az állam kezében volt, nem kellett félni attól, hogy lekapcsolják a villanyt vagy nem tudunk fűteni, mert nem tudjuk kifizetni. Mára a privatizált energiaszektor egekig emelt árai miatt az emberek nem tudják kifizetni a rezsit: csak idén 700 000 embertől vonnak 30%-ot a fizetésükből köztartozás miatt.
    • A multik környezetében a magyar kis- és középvállalkozások teljesen ellehetetlenednek, hiszen őket adók sújtják, a multit pedig adókedvezménnyel támogatják. 2007-ben 100 ezer magyar vállalkozás ment tönkre.
    • 25 éve olyan világhírű üzemek jelentették a magyar mezőgazdaságot, mint Bábolna, Mezőhegyes, Nádud¬var. Mára ez a múlté.
    • 25 éve hazánkban 8,7 millió sertést tenyésztettek. Ma ebből csak 4,1 millió maradt.
    • A 25 évvel ezelőtti mezőgazdasági termelésnek ma csak egyharmadát termeljük.
    • 25 éve szövetkezetek, állami gazdaságok művelték meg a földet az ott élők érdekében. Ma magánvállalatok dolgoztatnak idegen bérmunkásokkal.
    • 25 évvel ezelőtt nem tudtuk, hogy mi az a parlagfű. Ma annyi a parlagon heverő, megműveletlen föld, hogy parlagfűből és allergiás betegekből nagyhatalom vagyunk.
    • 25 éve mi láttuk el gabonával, almával, borral, csirkével a szocialista országokat. Mostani szövetségeseinknek, a németeknek, a franciáknak, olaszoknak nem kell a magyar mezőgazdaság terméke.
    • 25 évvel ezelőtt majdnem kétszer annyi húst ettünk, mint ma. És nem csak azért, mert háromszor annyi tehén és disznó volt, mint ma. Ettünk, mert volt, mert jó volt, s főleg, mert tellett rá. Ma drága a hús, egyre kevesebb és egyre rosszabb minőségű húst eszünk.
    • 25 éve 20 milliárd dollárral tartoztunk a világnak. Ma mintegy 130 milliárddal tartozunk.
    • 25 éve tudtad, hogy hol a pénz! Fedezetül ott állt a magyar gazdaság. A Ganz MÁVAG, a Csepel Művek, a MOM, az Ikarusz, Bábolna, Nádudvar, Mezőhegyes. Százezer számra épültek lakótelepi lakások. Itt volt a pénz, tudtuk, hogy hol van. Mi kaptuk, mi használtuk, és kérdezzük: hova lett ez a pénz? Hol vannak a magyar üzemek? Hol építenek szociális bérlakást? Hol adják olcsón a kenyeret?
    • 25 éve, a Kádár-rendszerben gazdálkodtak a hitelekből, a mostani rendszerben ellopják.
    • 25 éve még kórházakat, iskolákat építettek, hogy az egészségügy és az oktatás mindenki számára elérhető legyen. Mára bezártak több mint 300 iskolát, bezártak több száz rendelőt és kórházat. Sokaknak negyven kilométert kell utazni a „központi” kórházig. Nem csoda, hogy a halálozási arányban és várható élettartamban is az EU-20-ak közül a legrosszabb ötben vagyunk.
    • 25 éve a kórházban az számított, hogy mi a bajod, mid fáj? Ma egyre inkább az számít, hogy mennyi pénzed van.
    • Régen a beteg minden körülmények között kapott ellátást. Mára ingatlanspekuláció miatt bezárták a „Lipótmezőt”, azt az országos pszichiátriai intézményt, ahol olyan betegek is éltek, akik nem tudtak gondoskodni magukról, s esetleg ön- vagy közveszélyessé válhattak volna gyógyszeres kezelés nélkül. Ma több százan bukkannak fel hajléktalan szállókon, s legalább ennyien nem igénylik gyógyszereiket – védelem és kezelés nélkül mi lesz velük?
    • 25 éve sem voltunk gazdagok, de sok mindent megengedhettünk magunknak: üdülést, éttermet, szórakozást. Ma vagy az egyik, vagy a másik, de gyakrabban egyik se.
    • 25 éve nem kellett adót fizetnünk. Ma – ha csak egy kicsit is jobban keresünk az átlagnál – a fizetés felét elviszi az állam. Mit kapunk cserébe? Bezárt kórházakat, lezüllesztett oktatási rendszert, bezárt vasútvonalakat, megfizethetetlen közlekedési díjakat.
    • 25 éve senki nem éhezett Magyarországon. Ma az ENSZ óvatos becslései szerint is legalább 200 ezer ember, ebből mintegy 20 ezer gyerek éhezik hazánkban. További 100 ezer gyerek pedig jó esetben krumplihoz és zsíros kenyérhez jut.
    • 25 éve az emberek többsége nyaralni ment. Ma a családok 59 százaléka nem megy nyaralni.
    • 25 éve a nyugalomba vonulás tisztes nyugdíjat és megbecsülést jelentett. Ma éhezést, társadalmi kitaszítottságot. Mit lehet megvenni az öregségi nyugdíj minimális összegéből, 28500 Ft-ból? Ételt keveset, rezsit fizetni lehetetlen, gyógyszert meg szedjenek a gazdagok.
    • 25 éve gyakorlatilag minden magyar állampolgár részesült a társadalombiztosításban. Ma ezrek esnek ki a társadalombiztosításból, így megfosztják őket az egészségügyi ellátástól.
    • 25 éve nem voltak hajléktalanok, s a biztos megélhetés miatt senkit nem fenyegetett az a veszély, hogy az utcára kerül. Ma Magyarországon 85-90 ezer hajléktalan él, s évente több, mint 2000 lakást árvereznek el. A felmérések szerint magánemberek esetében gyakorta árvereznek a kifizetetlen villany-, gáz- és más rezsiszámlák következtében, de magas az illetéktartozások miatt elindított végrehajtások száma is.
    • 25 éve a cigánynak nem kellett szociális segélyért sorba állnia, nem kellett megaláznia magát. Húsz éve a cigány is dolgozhatott, sőt dolgoznia kellett! Cserébe nem „lenézett idegen” volt, hanem egyenjogú polgár.

    • 25 éve a bölcsődei és óvodai elhelyezés mindenkinek járt. Mára annyi helyet megszüntettek, hogy a gyerek születése előtt kérelmezni kell a felvételt. Ha nem, marad a magánóvoda, gyermekenként 60 ezer Ft-tól havonta.
    • 25 éve a fiatalok mertek családot alapítani, mert tudták, hogy lesz munkájuk, lakásuk. Ma gyakran azt sem tudják, holnap miből vesznek kenyeret, s lesz-e tető a fejük felett. A tendenciát jól mutatja: az átlagos életkor az első házasságkor 1990-ben még 22 év volt, 2007-re már 27 évre emelkedett.
    • 25 éve a gyerekedre biztos jövő várt. Tanulhatott, munkát kapott, családot alapíthatott. Ma nagyon sokak számára egy lehetőség marad: külföldre menni.
    • 25 éve sem volt könnyű lakáshoz jutni, de a fiatalok többsége belátható időn belül az állam segítségével megoldotta. Az állam hosszú lejáratú, kedvezményes hitelekkel támogatta a lakáshoz jutást. Ezáltal nőtt a lakások száma és a lakáson belül a szobaszám, ugyanakkor csökkent a 100 lakásra jutó lakók száma. Az új lakások jelentős része panellakás volt, amit „kiutaltak”. Ma nem épülnek állami lakások, a fiatalok fizetésük felét albérletre költik, s saját lakás vásárlásakor évtizedekre eladósodnak.
    • 25 éve mindenki tanulhatott, aki tanulni akart. Tandíj nem volt, az oktatás költségei megfizethetőek voltak, és az állam is támogatta. Ma sok helyütt tandíj van, egyre drágább a tankönyv, a diákok albérlete és utazása.
    • 25 éve a gyerekek nagy része sportolt. Ma minden tíz gyerekből hat nem sportol. Húsz éve volt iskolai sport, olcsó tömegsport, és ennek következtében jó eredményeket értünk el a világversenyeken. Ma nincs iskolai sport, alig van megfizethető tömegsport. 1988-ban, a szöuli olimpián hazánk 11 aranyérmet szerzett, 2008-ban Pekingben már csak hármat.
    • 25 éve a szocialista országok integrációjának voltunk tagjai. A cél nem egymás kizsákmányolása volt, hanem a gondok közös megoldása. A KGST-ben egyenlők voltunk. Az EU-ban Németország, Fran¬ci¬aország és a többi nagy diktál.
    • 25 éve minden ország azt adta a közösbe, amiben a legjobb volt. Ma az EU-tagjai vagyunk, amelyben Magyarország a szegény rokon.
    • 25 éve a KGST azt segítette, hogy az emberek jobban éljenek. Az EU a gazdag európai nagytőke szövetsége az emberek, a tömegek kizsákmányolására.
    • 25 éve csak vízummal utazhattunk a legtöbb EU-országba. Ma nem kell vízum, de csak azt látják szívesen, akinek pénze van. Neked van pénzed utazni?
    • 25 évvel ezelőtt rend volt. Tudtad, hogy mi a jó és mi a rossz. A rendőr melletted állt, a rendőr mögött meg ott állt az állam. Ma rosszak a törvények, lopnak a politikusok, a korrupció felfalja az országot. A rendőr nem áll melletted, és a rendőrt se védi meg saját állama!!!
    • 25 éve voltak korrupt politikusok, a hatalmukkal visszaélő állami emberek, de maga a rendszer nem volt korrupt. Ma az állami vagyon privatizációja, a pályáztatás és sok minden más maga szüli a korrupció lehetőségét. Ma Magyarország Európa legkorruptabb országai közé tartozik.
    • 25 éve a munkatörvénykönyv a munkást, a dolgozót védte. Ma a tőkést védi.
    • 25 éve a szakszervezeteknek tényleges jogaik és lehetőségeik voltak az érdekvédelemben, szociális kérdések eldöntésében. Ma a szakszervezetek jogai korlátozottak.
    • 25 éve senki se beszélt arról, hogy ki a zsidó és ki nem zsidó. Mára a kapitalizmus annyira kiélezte a társadalmi különbségeket, annyira elmélyítette egyes rétegekben a nyomort, hogy az antiszemitizmus tömegjelenséggé vált.
    • 25 éve nem voltak szélsőjobboldali, újfasiszta tendenciák és szervezetek, mert nem volt rájuk igény, nem volt társadalmi bázisuk. Mára sok ember kerül olyan kilátástalan helyzetbe, hogy a szélsőséges jobboldaliságba menekül.
    • 25 éve demokráciát ígértek mindenkinek. Ma van parlament, de a nép nem ellenőrizheti azt, és nem hívhatja vissza a képviselőket. Megszüntették a társadalmi vita intézményét, minden eszközzel akadályozzák, és le akarják járatni a népszavazásokat. Szólásszabadság van, de a televízió, a sajtó nyilvánosságához csak azok juthatnak hozzá, akiknek hatalmuk vagy pénzük van.
    • 25 éve több mint százezres hadseregünk volt tüzérséggel, páncélosokkal, műszaki csapatokkal, honi légvédelemmel. Ma kevesebb, mint húszezer katonánk van, az önálló működés feltételei nélkül. A magyar hadsereg ma kisebb, mint a trianoni rablóbéke után.
    • 25 éve nem tudtuk, hogy mi a háború. Ma Jugoszlávia és Irak után Afganisztánban már a harmadik háború részesei vagyunk.
    • 25 éve a magyar katonának nem kellett külföldre mennie. Sőt, az azt megelőző negyven év alatt is csak egyszer, 1968-ban Csehszlovákiába. Ma magyar katonák mindenütt ott vannak, ahol a NATO-nak emberanyag kell, Koszovótól Afganisztánig.
    Hmmm! Na ezt küldd tovább, ha mered!!!! (Merthogy 25 éve politikai elnyomás alatt állt, aki másként gondolkodott. Nem lehetett értelmisége, de kötelező volt kenyerét megkeresnie! Ma a szólásszabadság jegyében, ha nem úgy gondolkodsz, ahogy elvárják tőled, holnaptól nem lesz kenyered!!!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány a gyülekezési jogot sértette volna 2014. december 30. kedd | Bartus László

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos