Ronai and Ronai
AMERIKAI

Harold Camping nincs elragadtatva 2011. május 24. kedd 10:30 | Rákócza Richárd Forrás: AP

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Harold Camping nincs elragadtatva

Oakland, Kalifornia – Egyelőre folytathatja az adománygyűjtést a világvége kezdetét május 21-re jövendölő Family Radio: hosszabbítás október 21-ig. Harold Camping igehirdető felülvizsgálta apokaliptikus próféciáit.

A jövendölés, amelynek alapját Camping szerint a Biblia képezte, azt tartalmazta, hogy szombaton kétszázmillió ember ragadtatik el – ők az igazak –, és ezzel kezdetét veszi a Nagy Visszaszámlálás, ami októberben ér véget. Ezt az elméletet a Family Radión kívül országszerte ötezer óriásplakát és sok száz önkéntes hirdette azokból az adományokból, amiket a hívek ajánlottak fel.

Miután a jelzett időpontban nem csökkent a világ népessége 200 millió kereszténnyel – sőt, valamelyest még gyarapodott is az emberiség –, Harold Campingnek be kellett látnia, hogy tévedett. Önnön bevallása szerint „rettenetesen” érezte magát motelszobájában, amikor a végítélet napja minden különösebb gond nélkül jött és ment.

A 89 éves nyugdíjas mérnök, igehirdető 1994-re egyszer már megjósolta a világvégét, ami akkoriban is elmaradt; később Camping úgy vélte, matematikai hibát vétett, és az új időpont 2011. május 21. lesz. Igaz, hozzátette: sokak számára ez a nap eseménytelennek tűnik majd, de október 21-re beteljesedik a Végítélet.

Most ismét kénytelen volt nyilvánosan bocsánatot kérni amiatt, hogy tévedett, és nem dolgozott „elvárható pontossággal”. Médiabirodalma, amely a múlt héten a világvége reményében be is szüntette működését, most újraindul. Mert május 21. csak „szellemi értelemben” volt az Ítélet Napja, amely Krisztus uralma alá helyezte az egész világot.

A világnak öt hónap múlva teljesen vége, akkor jön az Apokalipszis. De miután az ítéletet már május 21-én meghozták – legfeljebb nem mindenki tud róla –, nincs értelme a továbbiakban az embereket figyelmeztetni a megtérésre, így a Family Radio csak keresztény zenét és programokat ad a legvégső végig, október 21-ig.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

5 Reader’s Comments

  1. Na Kedves Camping úr, irány campingelni, az jobb, mint a motelszoba.
    Utána vizsgáltassa meg magát pszichiáterrel is, mert úgy gondolom, ráférne Önre.
    Tisztelem az idős kort, de tudjuk már a helyén kezelni a dolgokat.
    89 = 89!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Nem az a baj, hogy nagy az isten állatkertje, hanem hogy túl alacsony a kerítés :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. Na, öreg vén szar, ez sem jött be!
    :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  4. Nem az a döbbenet, hogy valaki idióta nézeteket vall, hanem hogy behülyít másokat, nyilván a pénz is benne van (érdekes kifejezés a ‘Médiabirodalom’).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. Csak semmi csüggedés, ha októberben is elmaradna a VV, akkor ismét várható egy év múlva, 2012-ben. Ső! Kettő is! Bár az egyik esetben van esély a túlélésre, aki fél éven át 40-60 fokos hideget és sötétséget kibír, az folytathatja bűnös életét ( https://evitae.wordpress.com/2011/05/29/vilagvegek/ )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A többség nem hisz a világvégében 2012. május 2. szerda | AN

A maják földjén is várják a világvégét 2011. december 21. szerda | RR

Mára ígért világvégét Harold Camping 2011. október 21. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos