Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kaphatnak ösztöndíjat a kaliforniai illegálisok 2011. október 10. hétfő 9:12 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kaphatnak ösztöndíjat a kaliforniai illegálisok

Sacramento – Jerry Brown kaliforniai kormányzó vasárnap törvényt írt alá, amelynek értelmében az illegális bevándorló főiskolai hallgatók is hozzáférhetnek az állami tanulmányi segélyalapokhoz. Ez a Dream Act, Álomtörvény néven ismeretes jogszabály második része.

A sokak által vitatott lépés komoly győzelmet jelent a demokraták számára a 2012-es elnökválasztás előtt. Kaliforna Amerika legnépesebb állama. Ezen kívül csak két további állam, Texas és Új-Mexikó teszi lehetővé illegális főiskolások számára az ösztöndíj igénylését.

Brown, aki korábbi kampányígéretét teljesítette az aláírással, a Dream Actről szólva kijelentette, hogy az intézkedés végső soron mindenki érdekét szolgálja. A jogszabály értelmében az illegálisokat ezentúl a magániskolai ösztöndíjakból sem lehet kirekeszteni.

Az intézkedés ellenzői szerint tűrhetetlen, hogy az adófizetők pénzét, különösen a mai ínséges időkben, olyan emberek megsegítésére fordítsák, akik törvényt szegnek, miközben Kalifornia a válság következtében épp az oktatásra fordítható összegeket kényszerült megnyirbálni, illetőleg a felsőoktatásban tandíjat emelni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. Csak nem Mexikó USA-hoz csatlakozását akarják előkészíteni?
    Már eddig is onnan származott a legtöbb bevándorló. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  2. Gets, lehet, hogy ez van. :) De végtére is csak tartozunk valamivel a mexikóiaknak is, ha már ilyen olcsó az eper. Legalább a gyerekeik hadd tanuljanak. A Dream Act-nak az volt az alapelve (tekintsünk most el a hispanic szavazatoktól), hogy azok a gyerekek, akik idekerültek az USA-ba, mert az illegálisan bevándorló szüleik idehozták őket, ezt az országot tekintik hazájuknak, mert itt nőttek fel. Miért lennének kizárva ezekből a lehetőségekből? Én ezt helyeslem. Ha elfogadjuk, hogy az illegális olcsón dolgozik nekünk, akkor ezt is el kell fogadni. A gyerekek nem követtek el illegális bűncselekményt. Most meg hova menjenek haza, mikor itt vannak otthon?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  3. cicamicc, miből gondolod hogy az illegálisok keveset keresnek? Azért mert magadhoz méred őket miszerint babysitter vagy?
    Igen is jól keresnek az illegális mexikóiak, mivel legtöbb magának dolgozik és nem fizet adót. Amíg én szükölködök ők addíg dőzsölnek, és nézd meg milyen kocsikkal járnak az illegális emberek. Fényes felni, hifi cucc, DVD lejátszó a kocsiban, ráadásul ingyen szűlnek, amíg az amerikaiak keményen fizetik a health insurance-ot. Továbbá ha melléd költöznek akkor tönkre teszik az életed, hangosak koszosak, igénytelenek, és nincs is igényük, csak a magamutogatásra.A zenéjüket ránk erőltetik a strandon is, de az egész utca tőlük viszhangizk, és a melóhelyeken is mindegyiknél van egy bummbox, és hallgatnod kell a mexikói zenéjüket ha akarod hanem. nálunk is van 5-6 illegális mexikói. Több pénzt visznek haza mint én, mert nem adózik, és hülye lenne mert megteheti, bármit megtehetnek, mostmár ingyen járhatnak iskolába is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Arizona nyert a Legfelsőbb Bíróságon 2012. június 25. hétfő | AN

Rubio: „Én is beszöknék az Államokba” 2012. június 19. kedd | AN

Obama feladta Romneynak a bevándorlási leckét 2012. június 18. hétfő | Rákócza Richárd

Obama kockáztat a bevándorlási kártyával 2012. június 17. vasárnap | Rákócza Richárd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos