Ronai and Ronai
AMERIKAI

Peking mentegetőzik 2011. szeptember 8. csütörtök 2:36 | AN

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Peking mentegetőzik

Peking – Kína a külföldi fegyvereladási ügyleteinek szigorúbb ellenőrzését ígéri, miután kibukott a hír, hogy három fegyvergyár is Kadhafival egyezkedett, holott az ENSZ ezt határozatban tiltotta meg.

A pekingi külügyminiszter szóvivője, Jiang Ju büszkén jelentette be, hogy országa innentől kezdve betartatja és állami vállalataival is betartatja az általuk is ratifikált nemzetközi megállapodásokat. Bár eddig is tagadták a nemrégiben kiszivárgott információkat három fegyvereket gyártó cégükről, és határozottan állította a külügy, hogy a kormány az ENSZ-határozat megszegésével fenyegető tárgyalásokról mit sem tudott.

Ez utóbbi mentegetőzését Pekingnek persze nem sokan hiszik, és hát nem is túl hihető, hogy három hatalmas állami tulajdonú, nemzetközileg is ismert fegyvergyár „fű alatt”, a kormány tudta nélkül cselekedjen. Különösen gyanús, hogy nem letagadták a tárgyalások megtörténtét, azt rosszindulatú támadásnak minősítve, offenzívan léptek fel, hanem visszahúzódva mentegetőzni kezdtek.

Egy kanadai lap találta meg azokat a dokumentumokat, melyek szerint júliusban is jártak Kínában Kadhafi hadseregének emberei, hogy fegyvervásárlásról tárgyaljanak kínai vállalatokkal. Ezt viszont februártól fogva egy ENSZ által hozott embargó határozottan tiltotta.

Kína meglepetésre szavazta meg a Biztonsági Tanácsban a líbiai légtérzár ötletét, amit később rendszeresen kritizált. Kadhafi rezsimjével ugyanis jól megvolt a pekingi kormány, mely rengeteg olajt vásárolt az észak-afrikai országtól. A Nemzeti Átmeneti Tanács azonban kijelentette, hogy vége a „jó világnak” azokkal az országokkal, akik nem támogatták a lázadást.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
Peking mentegetőzik, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. Az üzlet az üzlet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Naná! Magyarország talán beismerte ( sőt letagadta ) hogy a 90-es évek elején 400000 Kalasnyikov géppisztolyt eladott a délszláv háború fokozásának érdekében? Erről azóta is hallgat a világsajtó. Jeszenszky Géza ex külügyminiszter és Franjo Tudjman elnök,utóbbi ha élne erről többet tudna mesélni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  3. Persifal.
    Tökéletes. Ez így volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Amerikai magyarok határolódjanak el Orbántól 2012. december 4. kedd | Lázár György

Kínai ellenzéki író kapta a Békedíjat 2012. október 15. hétfő | AN

Asszad adta ki a franciáknak Kadhafi számát 2012. október 1. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos