Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nyíltan meleg elnöke lehet Írországnak 2011. szeptember 28. szerda 17:54 | AN

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nyíltan meleg elnöke lehet Írországnak

Dublin – David Norris, Írország legismertebb melegjogi aktivistája majdnem kiszállt a jelöltségért folytatott küzdelemből, ám egyre dagadó népszerűsége mégsem engedte ezt.

David Norris szenátor – aki az első, nyíltan meleg személy, akit Írországban választott pozícióba juttattak – megnyerte a fővárosi tanácsi jelölést is, így minden akadály elhárult az elől, hogy indulhasson az októberi elnökválasztáson.

Hat ellenfele közül akad majd egykori IRA-vezér, de Dana Rosemary, az Eurovíziós dalfesztivál egykori győztese is indul az államfői posztért.

Pedig Norris indulásáról a múlt hónapban még úgy tűnt, hogy végképp le kell tenni. A politikus azután döntött kilépése mellett, miután kiderült, hogy levelet írt az izraeli hatóságoknak, melyben arra kéri őket, hogy kegyelmezzenek meg egykori szeretőjének, aki a gyanú szerint megerőszakolt egy 15 éves palesztin fiút.

Az ügy megrémítette az addig mögötte álló politikusokat, akiknek támogatása elengedhetetlen a jelöltség megszerzéséhez az ír választási törvények szerint. Azonban hamar világossá vált, hogy a botrány ellenére töretlen Norris népszerűsége a választók köreiben olyannyira, hogy jelenleg ő a legnépszerűbb jelölt Mary McAleese jelenlegi államfő helyére.

Azt gondolnánk, hogy nem lesz  így sem túl sok esélye a nyíltan homoszexuális szenátornak a mélyen katolikus országban, ahol azonban az egyház egyes tagjainak szexuális visszaélései megtörték az addig főként általuk gerjesztett bigott előítéleteket. Legkomolyabb kihívóját, az egykori IRA-vezér Martin McGuinnesst pedig folyton komoly kritika éri múltja miatt.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 5 szavazatból)
Nyíltan meleg elnöke lehet Írországnak, 4.6 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

11 Reader’s Comments

  1. Mindig voltak fenntartásaim az írekkel szemben, de mostantól még inkább lesz., ha David Norris lesz az elnökük.
    Mifelénk az ép testben ép lélek a mondás.
    Márpedig a másság – megítélésem szerint – betegség, vagy legalább is géntorzulás, ami ugye nem épségre utal.
    Innentől gondolom nem kell magyaráznom.
    Egy elnökre fel kell tudni nézni, egy elnök példaként kell, kellene hogy álljon népe előtt (Schmitt nem küzd mássággal ugyan, csak nem épelméjű).
    *
    Na, jöhet a zamek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  2. Irorszagnak??
    oda kell is!!ott neha rohadtul HIDEG tud lenni!!!
    majd az folmelegiti az orszagot kisse!!
    kerdes hogy az IRA mit szol mindehhez!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  3. Jaj, ne, mosolygó! Micsoda hülyeségeket írsz! A homoszexualitás valóban a génekben kódolt, de nem betegség, éppen úgy, mint a szőke haj, vagy a kék szem sem az.
    Az valóban ciki, hogy egy nemi erőszakot elkövető kivételes elbírálásáért levelet írt, de az nem, hogy meleg.
    “Remek” heteroszexuális politikusaink között sokkal több “beteget” találhatsz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  4. Azért van különbség a szőke haj, kék szem és melegség között.
    Nem is kicsi!
    Valahogy az előbbi kettő nem zavar, de az utóbbi…………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  5. Amichay, a homo-sexualitás igen is betegség. Köszönöm Mosolygó hogy VÉGRE egy ilyen témájú cikknél nem éljenzést olvastam, felüdített!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (12 szavazatból)
  6. Én nem fognék ezzel a pasival kezet.
    Ki tudja, előtte kinek a kukiját markolászta.
    Márpedig az elnökség rengeteg kézfogással járó szakma.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (11 szavazatból)
  7. Na, mi meg ezzel a dilettánssal ki vagyunk segitve.

    topi mackó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  8. Az ipse szeretoje nem csak homosexualis volt hanem pedofil is aki nemi eroszakot kovetett el. (A gyanu szerint)
    A homosexualitasnak a genetikai eredete nem bizonyitott, hanem egy rossz teoria.
    Miert nem tunt el ez a gen a mai napig. Hogyan oroklodhet, amikor a homokosoknak altalaban nincs sajat gyermekuk ? A homosexualitas nem veleszuletett dolog, hanem legtobbszor a neveltetes es /vagy gyermekkori trauma hatasara hozott dontes. A termeszet kikapcsolna azokat az oroklodesi folyamatbol akik homosexualisok, de a homokos szervezetek annyira erosen nyomulnak hogy a heterosexualisokat is megfertozik. Megfertozik a gondolkodast, a kulturat, ott vannak mar az ovodakban, iskolakban es egyre jobban elfogadtatjak magukat. Hanyan vannak a nepesseg 1-3% ? Miert ilyen befolyasosak ? Mert az emberek elfordultak a tisztesseges latasmodtol.

    Rom 1:20 Mert a mi Istenben láthatatlan, tudniilik az õ örökké való hatalma és istensége, a világ teremtésétõl fogva az õ alkotásaiból megértetvén megláttatik; úgy, hogy õk menthetetlenek.
    Mert bár az Istent megismerték, mindazáltal nem mint Istent dicsõítették õt, sem néki hálákat nem adtak; hanem az õ okoskodásaikban hiábavalókká lettek, és az õ balgatag szívök megsötétedett.
    Magaokat bölcseknek vallván, balgatagokká lettek;
    És az örökkévaló Istennek dicsõségét felcserélték a mulandó embereknek és madaraknak és négylábú állatoknak és csúszó-mászó állatoknak képmásával.
    Annakokáért adta is õket az Isten szívök kivánságaiban tisztátalanságra, hogy egymás testét megszeplõsítsék;
    Mint a kik az Isten igazságát hazugsággá változtatták, és a teremtett dolgokat tisztelték és szolgálták a teremtõ helyett, a ki mind örökké áldott. Ámen.
    Annakokáért adta õket az Isten tisztátalan indulatokra; mert az õ asszonynépeik is elváltoztatták a természet folyását természetellenesre:
    Hasonlóképen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az õ tévelygésöknek méltó jutalmát elvevén önmagokban.
    És a miképen nem méltatták az Istent arra, hogy ismeretökben megtartsák, azonképen oda adták õket az Isten méltatlan gondolkozásra, hogy illetlen dolgokat cselekedjenek;

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  9. Úgy látom, a mássággal élők szavaznak mínuszokat rendesen.
    Sebaj emberek, akkor sem szeretlek benneteket (hogy finom legyek(!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  10. Én is minuszolok, bár semmi közöm a homoszekszualitáshoz. Csak: nem találok semmi kivetni valót abban, hogy azért, mert valaki más, mint mi, ne lehessen akár miniszterelnök is. A másságnak semmi köze a szellemi, tárgyi tudáshoz! Nagyobb a baj, ha valaki elmebetegként gyakorol olyan beosztásokat, ahol milliók sorsát keseríti meg, rombol és kárt okoz.
    Na, most lehet minuszolni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  11. CommonSence!

    Teljesen egyetértek veled. Ha nem szabnak gátat a homoszekszuálisoknak, onnan egy kis lépés csupán a pedofilia. A római papoknál megfigyelhető.
    Amikor a fiaim uszodába jártak, már nagyon jól úsztak, mégis el kellett kísérnem őket a folytonosan molesztáló pedofil buzik miatt. Egészen ellepik az uszodákat, a wcket. Őket Isten saját tévelygésükben hagyja sajnos, és saját népszerűségüket azért ápolják, hogy a köztudatban mint tényt elfogadják őket, hogy aztán megfertőztethesség az ifjúságot. Förtelmes mindegyik.
    “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Obama marad az Egyesült Államok elnöke 2012. november 7. szerda | AN

Amerika és a világ jövője is a tét 2012. november 4. vasárnap | AN

Obama-előny a korai szavazóknál 2012. október 28. vasárnap | AN

Hajszállal, de Romney nyerte Iowát 2012. január 4. szerda | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos