Ronai and Ronai
AMERIKAI

Csak egy báb a thai kormányfő? 2011. szeptember 23. péntek 17:50 | AN Forrás: Bangkok Post, The Guardian

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Csak egy báb a thai kormányfő?

Bangkok – A thai kormányfőt zsinóron rángatott bábunak tartják egyesek, miután felmerült a gyanú, hogy száműzetésben lévő bátyja diktál a háttérben.

Yingluck Shinawatra, a hatalomból elkergetett, azóta száműzetésben élő Thaksin Shinawatra húga nehéz időszak elé néz, mivel tekintélyét alaposan megtépázhatja egy közelmúltbéli eset, amikor is bátyja webkamerán keresztül egyszer csak bejelentkezett egy kormányülésen.

A Bangkok Post thaiföldi lap szerint a miniszterek kényelmetlenül mozgolódtak székeikben, miközben az ex-kormányfő kioktató stílusban bánt velük. Más sem kellett az ellenzéknek, akik közül egyesek egyenesen bábnak nevezték a kormányfőt, nyilvánvalónak nevezve azt, hogy még mindig a 2006-ban megbuktatott Thaksin Shinawatra a valódi úr.

Szekértők sem látják megalapozatlannak az ellenzék vádjait. Szerintük a jelenleg két hónapja kormányon lévő pártban még mindig Thaksin dirigál, húgát is ő emelte vezető tisztségbe. Eddig ezt kínosan rejtegették, ám most úgy döntött az ex-miniszterelnök, hogy a nyilvánosság elé lép- vélik elemzők.

A populistának tartott Thaksin a szegény rétegekben örvendő népszerűsége miatt nyerhetett kétszer is választásokat 2006 előtt, amikor a hadsereg puccsot hajtott végre ellene, amiben közrejátszhatott a királyi családdal és a gazdag elittel való terhes viszonya is. 2008-ban korrupció vádjában találták bűnösnek, ám ő még az ítélet meghozatala előtt külföldre szökött.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. Nincs Orbánnak húga?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. “..báb a thai kormányfő? ”

    melyik nem az!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Rádióba szerelték az iráni pokolgépeket 2012. február 22. szerda | AN

Az iráni bejelentés tovább mélyíti a válságot 2012. február 16. csütörtök | Rákócza Richárd

Szoros az eredmény Thaiföldön 2011. július 3. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos