Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kertész Ákos nyílt levele az Amerikai Népszavához 2011. szeptember 21. szerda 16:10

  • Hozzászólások(778)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kertész Ákos nyílt levele az Amerikai Népszavához

Kedves Olvasóink!

Az alábbiakban újra közöljük Kertész Ákos nyílt levelét abból az alkalomból, hogy a jobboldali többségű Fővárosi Közgyűlés az írótól megvonta díszpolgári címét. Tesszük ezt azért is, mert az Amerikai Népszava szolidáris Kertész Ákossal, továbbra is kiáll az írói szabadság és a szólásszabadság mellett. Az Amerikai Népszava fontosnak ítéli Kertész Ákos levelét, álláspontunk szerint pontosan fogalmazza meg a magyarság mai problémáinak okát. Az Amerikai Népszava egyetért Kertész Ákos minden sorával, minden mondatával és minden szavával. Természetes intelligencia és az általános iskola 6. osztálya elég ahhoz, hogy azokat ne lehessen félreérteni. Kertész Ákos nyílt levele mély hazaszeretetről tanúskodik, a magyarság iránti aggodalom, a magyarság sorsával való forró azonosulás járja át.

Budapest szégyene ez a döntés, a butaság diadala, és látványosan igazolja Kertész Ákos keserű és igaz szavait.

Íme a tükör, lehet belenézni!

.

Kedves Bartus Laci!

Ez látszólag magánlevél, de én író vagyok, a magánleveleim (nagyon kevés kivétellel) is mind nyílt levelek, az én életformám az, hogy hangosan gondolkodom.

Nem léptem be a Kohányi Társaságba, és a tagdíjaimmal nem járultam hozzá – anyagilag is – az Amerikai Népszava online fennmaradásához; azt hittem elég, ha cikkeimet ingyen küldöm el a lapnak. Tévedtem. Ma már tudom, belátom, és igyekszem jóvátenni.

Aki egy kicsit is odafigyelt a publicisztikámra, tudja, hogy nem-igen foglalkozom a Fidesszel, egyszerűen nem érdekel. Unom, mert tudom. Két-három éve tudom, és hiába ordítoztam, hogy vigyázat, közeledik, figyelmeztetésem hatásfoka minimális volt.

Már az se nagyon érdekel, milyen a magyar. Egy ideig kerestem a mentségeket, de föladtam: nincs mentség. „Ezért a népért úgyis mindegy. Ebsorsot akar, hát akarja!”

Ami engem még érdekel, az a baloldal. Mert bár az én testre-szabott, morális alapú szocializmusom – aminek a lényege, hogy mindig az eltaposottak, a kifosztottak, a cserbenhagyottak, a nehézsorsúak mellett állok –, nem azonos soha az éppen aktuális „pártszocializmussal”, mégis ez az a közösség, amelyik hozzám legközelebb áll. És engem ennek a közösségnek a folyamatos árulása érdekel, mert ha nincs ez az árulás, Fidesz sincs.

Ezen a jobboldal röhög, a baloldal elereszti a füle mellett, mert pillanatnyi érdeke, hogy ne hallja meg. Amúgy persze létérdeke volna, hogy odafigyeljen, de addig ez a banda nem bír fölemelkedni, ezek is magyarok. Percemberkék. A jelenben élnek, akár az állatok. A valóságos állatokra gondolok, vagyis ez nem erkölcsi ítélet, egyszerű ténymegállapítás.

Ezért vagyok rémült, hogy ha még Te is berekeszted a szolgáltatást, végleg megszűnik számomra minden felület, és te tudod, hogy ez nem egzisztenciális kérdés. Nem ebből élek. Lassan semmiből se élek.

Én nem vagyok a kapitalizmus híve, de azt tudom, hogy olyan üzenetet kár föltenni a társdalom kommunikációs csatorna hálózatára, ami senki érdeklődését nem bírja fölkelteni. Amire semmilyen kereslet nincs. (Ettől még nem abszolutizálom a piacot.) De kétségbeesve látom, hogy be vagyok zárva az anyanyelv börtönébe, és amit én tudok, az nem kell senkinek, arra nincs vevő. Itt, ebben az országban, semmi nem történik, ha megjelenek, és akkor sem történik semmi, ha nem jelenek meg.

Szabad országokban a szabad embereket pedig meg sem érinti az a problémakör, amin én nem bírok keresztüllépni, amibe én beledöglök.

A magyar genetikusan alattvaló. József Attila talált mentséget: „ezer éve magával kötve, mint a kéve sunyít, vagy parancsot követ.” De ez nem mentség arra, hogy a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire.

Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős, mert a magyar nép az (a német néppel ellentétben), amelyik se be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított, se meg nem fogadta, hogy soha többé, se bűnbocsánatért nem esdekelt.

Így aztán nem is kapott soha föloldozást!

Mivel mindez a magyar jobboldal hitvallása, ideológiája, éthosza, csak a baloldal szelleme lenne képes változtatni rajta, csak a progresszív, haladó, demokrata baloldal volna képes megváltoztatni, és ezzel megváltani a magyart, méltóvá tenni arra, hogy az európai közösségnek (kis áttétellel: a szabad világ közösségének) egyenrangú tagja lehessen. A nyolcvanas évek közepétől, Gorbacsov föllépésétől kezdve nem lehet a szovjet-bolsevista elnyomásra hivatkozni. Azóta a baloldal már önmaga felelős önmagáért, a magyarságért, az országért. Önmaga felelős azért, mert elherdálta minden pozitív szellemi vagyonát, teljes történelmi örökségét Dózsa Györgytől Petőfin és Adyn át Károlyi Mihályig, Bibó Istvánig, Nyers Rezsőig, a kelet-német turisták előtt a határt megnyitó Horn Gyuláig, az örökölt médiahálózatával és infrastruktúrájával együtt, hogy teljes tudatzavarban, szervezetileg lerobbanva, kifosztva, védtelenül áll a diktatúra támadásával szemben. De közben az egész baloldali elit és tisztikar, beállt a harácsolók, a korruptak, a tolvajok közé, elárulva nemcsak az eszmét, de konkréten a baloldal közkatonáit is, mert sebesülten és haldokolva hátrahagyta őket a vesztett ütközetek után a harcmezőn, és sorsára hagyta a védelmére szoruló civil lakosságot is. És ahelyett, hogy az utolsó töltényig harcolna a diktatúra ellen, a kiskapukon át menti a rablott vagyonát és az irháját.

Mert belőlük is hiányzik az a négy alaptulajdonság, ami emberré tesz minket: az empátia, a szolidaritás, a tolerancia és a lelkiismeret.

Magyarországot vajon nem határozza-e meg a Simicska & Puch Co. működése? Természetesen bizonyítékom nincs, de lidérces álmaim, véresen logikus következtetéseim vannak, mint sok társamnak, barátomnak, elvbarátomnak is.

Mindezekről hol beszéljek, ha már nincs Amerikai Népszava sem?!

Én várom az AN online visszatérését, énrám számíthatsz te is minden olvasóddal – olvasóinkkal – együtt, és hiszem, hogy találtok megoldást, és ha csak egy kicsi is múlik rajtam, és képes vagyok rá, segítek, ameddig bírok.

Őszinte híved

Kertész Ákos

.

Kedves Ákos,

megtiszteltetés a leveled, ahogyan a cikkeid is azok, a barátságod is. Amint azt korábban is jeleztem, kizárólag a hírszolgáltatás áll le, vagyis az, ami pénzbe kerül. A híroldalak nem frissülnek a továbbiakban, amíg nem lesz rá fedezet, illetve csak olyan mértékben, amilyen mértékben én vagy néhány önkéntes munkatársunk ezt meg tudjuk tenni. A website online hírújság funkcióját kell felfüggesztenünk, minden más marad. Így maradnak a publicisztikák is, ezért ha bármikor írást küldesz nekünk, az meg tud jelenni, és megtiszteltetés lesz számunkra.

Egyébként pedig tudod, hogy mennyire egyetértünk a leveledben írtakkal.

Baráti üdvözlettel, Bartus László

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.6/5 (552 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +19 ( 1139 szavazatból)
Kertész Ákos nyílt levele az Amerikai Népszavához, 3.6 out of 5 based on 552 ratings

  • Hozzászólások(778)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

778 Reader’s Comments

  1. Jujujj:
    A holokauszt-tagadás büntetendő cselekmény az érvényben lévő magyar törvények szerint.
    Tehát ebben a jogi helyzetben TE közösség elleni izgatást követtél el mocskolódásodban.
    Ezért aztán ne nagyon várj érdemi választ. Inkább húzzál a kurucinfora a többi mocskolódó közé .
    Légy erős : nem fogunk követni oda Téged , nemfogunk ott balhézni a többi mocskolódóval se . Nemmintha nem tudnánk megtenni , sőt örömmel megtennénk , de mi értelme lenne ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -11 (61 szavazatból)
  2. puber – na még egy okostojás, aki nem olvasta magát a levelet, csak azt, amit arról főleg jobbról írkáltak.
    Ez nem egyes szám első személy?
    “Már az se nagyon érdekel, milyen a magyar. Egy ideig kerestem a mentségeket, de föladtam: nincs mentség.”
    meg ez sem?
    “Szabad országokban a szabad embereket pedig meg sem érinti az a problémakör, amin én nem bírok keresztüllépni, amibe én beledöglök.”
    Ja, hogy a genetikus alattvalóságot nem magára korlátozta az író? Nos: aki ilyet le tud írni: az bizony ezzel ki is vonja magát a minősítés alól. Az ilyen gerinces ember – a takonygerincűek rendjébe besorolható másokkal szemben. Pedig nagyon egyszerű: Akinek nem inge, ne vegye magára! ÉN például nem vettem – én NEM EZEKRE szavaztam! és megteszek ellenük minden tőlem telhetőt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (42 szavazatból)
  3. Kertész Ákos az igazságot írta meg.
    Sajnos, ez olyan, mint megmondani egy sunyi, ostoba és rosszindulatú embernek, hogy sunyi, ostoba és rosszindulatú. Ő (a mai generáció) már nem fog megváltozni.
    Ahhoz, hogy az ország, egy jövendő generáció mássá váljon, politikusok GENERÁCIÓINAK kéne bölcsen, előrelátóan, okosan kormányozniuk ezt az országot, mindig a közös célt szem előtt tartva.
    És ez az, amire nem látok semmi esélyt.
    Bele fogunk dögleni a butaságunkba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (78 szavazatból)
  4. Zsazsa – lesír a kommentedből, hogy nem olvastad a Makrát , sőt – kétlem, hogy egyáltalán olvasnál Kiskegyednél komolyabb irodalmat. Tudod a Makrában nincsenek sminkelési tanácsok ám!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (21 szavazatból)
  5. zsazsa- egyébként egy konkurens laptól teszik lenni? Mert akkor tessék nyugodtan használni Kertész és Bartus módszerét az olvasottság fellendítésére.
    Elég hozzá egy őszinte, a fasiszták pofájába csapó cikk közzététele.
    Nincs az eljárás szabadalmaztatva!
    Talán, ha sok ilyen cikk megjelenik, az eléri a “kritikus tömeget” – és képes némi értelmet csempészni a magyarok többségének a fejébe. Vagy sem. De érdemes megpróbálni. Elöl jön a lepényhal! (a remény hal meg utoljára)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (23 szavazatból)
  6. Jujjuj,
    te egy igazi antiszemita rasszista vagy.Mit gondolsz, a németek miért kértek bocsánatot, ha nem voltak haláltáborok? Mert voltak, sajnos. Nem hallottál még az “Endlosung”-ról.? És mit gondolsz egyáltalán miért kerültek oda a zsidók?Miért fáj neked, ha a zsidók elvárják a bocsánatot azoktól akik tették ezt velük? A tatár pusztításról, meg török pusztításról nyugodtan megemlékezhetnél, szervezd meg.Ezt ne a zsidóktól várd, hanem a nagy magyaroktól.Csak nincs már tatár birodalom, de antiszemitizmus még van. Te vagy az egyik díszpéldánya, hiába tagadod.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (30 szavazatból)
  7. zsazsa írta (2011. szeptember 18. vasárnap 21:36):
    “Kertész is előrelép egyet a homályból (lehet, hogy még én is elolvasok néhány művét, ami eddig eszembe se jutott)”
    Kedves zsazsa”
    Ne olvassa, kárba veszett fáradság lenne.. Amit írt, az ékesen alátámasztja Kertész véleményét. Esetleg ismeri Önt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  8. kekec írta:
    “Elöl jön a lepényhal! (a remény hal meg utoljára)”
    Ez súlyos volt :) :) :)
    Büntetésül:
    Feriat lapis (üsse kő)
    Homini pisces (az emberek halnak)
    Sic transit gloria mundi = Erre járt átutazóban Mundi Glória

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  9. Jujjuj írta:
    “Nos, most pedig sokan gondolják, hogy antiszemita vagyok, pedig ez nem igaz.”
    Egyetértek.
    Ahhoz, hogy igaz legyen, Önnek képesnek kéne lennie tényszerű ismeretek alapján felfogni egy eszmerendszert.
    Nem tudom, az utóbbira képes-e, de tényszerű ismeretei láthatólag nincsenek.
    Annyi baromságot írt a haláltáborokról, hogy még ízekre szedni sem érdemes.
    “Tszta ruha”? Hát maga teljesen hülye?! A kevés hazatért nagy része évtizedekig beszélni sem tudott az átélt szörnyűségekről, és maga tiszta ruháról beszél? Kertész Ákos láthatólag magát is jól ismeri, és ehhez képest nagyon elnézően nyilatkozott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (18 szavazatból)
  10. Ego ilyen súlyos kérdéseknél ne röhögtess! Méghogy “Mundi Glória”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  11. De szerintem Vonáék lejáratásához mégiscsak a humor a legjobb módszer!
    Vona Gábor kijelentette: “A Jobbik nem támogatja a végtörlesztési javaslat házszabálytól eltérve tárgyalását. Nem értenek egyet a javaslattal, ami szerinte diszkriminál, azokat hozza helyzetbe, akik tehetősebbek és törlesztőképesek.” Aztán közvetlenül ezután lement kutyába, a héroszi kiállás után mintegy másfél perccel eljátszatta a Fidesz pincsijének szerepét a Jobbikkal: szó nélkül megszavazták a házszabálytól való eltérést, és a végtörlesztés napirendre vételét. Ilyen gyönyörű, hátára vetődős, lábaival ég felé kalimpálós, csikizd a cicim kisgazdám pillanatot régen nem láthattunk.
    http://varanus.blog.hu/2011/09/20/jobbik_a_fidesz_pincsije#comments
    a szövegben érdemes megnyitni a Szily rajzokat is – fergeteges. Tökéletesen egyetértek Fabiussal: /azzal kapcsolatban, hogy Kövér kitiltotta az Index fotósait, mert a multkor kilesték Orbán kissé kusza jegyzeteit)
    “amiken egyrészt én jókat röhögtem, másrészt megállapítottam, hogy Kövér nekifutásból herén rúgta önmagát. ‘

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (15 szavazatból)
  12. és visszatérve az eredeti témához: Kertész korábban is írt nagyon jó, kritikus szövegeket, de azok valahogy nem vitték át a közöny falát. De ha már a “Nyílt levéllel” nyílt egy rés – talán ezek a szövegek is visszhangot kelthetnek!
    Kedvcsinálónak az utóirat ami ma is aktuális:
    ‘P. S. Az igazságra csak annak van szüksége, aki kezdeni is tud vele valamit. S ha csak egy ember is akad, aki úgy érzi, gazdagodott ezektől a soroktól, már megérte a fejemre gyűjteni a viharfelhőket és átkokat. A jobboldalon meg ne vigyorogjanak. Az én gondolataim, ha megérnek, és a helyükre süllyednek, mindig csak a baloldalt fogják erősíteni.’
    http://hu-hu.facebook.com/notes/ellenszekhu/kert%C3%A9sz-%C3%A1kos-ir%C3%A1nyt%C5%B1-de-kinek-1r%C3%A9sz/207207299335936
    http://ellenszek.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=624:iranyt-de-kinek-2resz&catid=29&Itemid=23

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (15 szavazatból)
  13. Kedves “Jujujj” és kedves M. Magda. Ha ma, Magyarországon egyes emberekkel elkezdesz beszélgetni, öt percen belül elkezdi szidni a zsidókat. Ez egyértelműen “egyes” pártok székháza közeli utcákban fordul elő inkább. Ezt sokan jogosan is “látens” antiszemitizmusnak” nevezik. Erről bárki bármikor meggyőződhet, ez az igazság. Ilyenkor van akinek megcsúszik a nyelve, és azt mondja hogy a “magyar tipikusan alattvaló”. Na bum, kimondta.
    Ez természetes, mert igaza van. Akció,reakció,stb.
    600 E fő zsidó áldozatról beszélnek a II. Világháborúval kapcsolatban, de szerintem még ettől is jóval több volt, és ezért igenis bocsánatot kell kérni.
    El kell olvasni a kritizált levél többi részét is, és el kellene gondolkozni rajta.
    Az igazságot érezni és tudni kell.
    Az igazságért keresztre feszíteni egy embert gonoszság.
    Üdv: KFJ

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (23 szavazatból)
  14. Egyébként Kertész utóirata méltó lesz arra, hogy valamikor érettségi tétel legyen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (25 szavazatból)
  15. gyökerek,törzsek-ágak nélkül

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  16. KFJ “magyar” ha kérhetném. 600.000 magyar állampolgárságú zsidó áldozat (és nem összesen!) nehogy már ezt IS félreértsék!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  17. “Legutóbb Kötcsén, a szokásos, zárt Fidesz-körben Orbán Viktor zsidó viccén derült a konzervatív jobboldali szellem.”
    Ha ezek akarják megfosztani a kiküntetéseitől Kertész urat, nem csodálom.
    Egy demokratikus ország jogállamának miniszterelnöke pajkos kis zsidóvicekkel szórakoztatja nemzettestvéreit. Hol tartunk? És hol tart ma Európa? Erre vagyunk olyan eszementen büszkék?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (21 szavazatból)
  18. Teljesen igazad van Kekec. 600 E fő magyar származású magyar állampolgárságú zsidó embert gyilkoltak meg.
    “mert a magyar nép az (a német néppel ellentétben), amelyik se be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított, se meg nem fogadta, hogy soha többé, se bűnbocsánatért nem esdekelt.”
    Igaza van Kertész Ákosnak.
    Erről tisztelettel meg kell emlékezni, ezt meg kell gyászolni, be kell vallani,meg kell gyónni, töredelmesen meg kell bánni, meg kell fogadni hogy soha többé, bűnbocsánatot kell kérni. Ahogy Kertész Ákos írja.
    Vagyis meg kell tisztulni.
    KFJ

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (28 szavazatból)
  19. Azért itt keményebb a cenzúra mint a fidesznél

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  20. abszolut igaza van a palinak mindenben. ezeket a dolgokat igazan ugy latja tisztan az ember ha elhagyja magyaorszagot es kulso-partatlan szemmel/fullel nezi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  21. Kekec te nagyon ott vagy ,és dolgozni mikor fogsz????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  22. Kedves Geyza!
    Kár a kurucinfora küldeni azt, aki nem ért Önnel egyet. Nem kell ahhoz sem szélső balosnak sem kommunistának lenni, hogy látható legyen a magyar emberek gondolkodását átitaó önsajnálat és a mások iránti írigység. Elképesztően sok esetben az ország legkisebb településén is úgy ülnek a polgármesterek a számukra trónként szolgáló széken, mint élet-halál urai. Folyik a kollektív múlba révedés, a régi dicsőségek és a nagyszerű felmenők emlegetése, már az is a sumérok leszármazottjának képzeli magát, aki csak a felesre való pénzt képes megszámolni. A tehetséges emberek egyre-másra kerülnek szorult helyzetbe, esetleg utcára, de mindenki rosszallását fejezi ki, ha el akarják hagyni az országot. Számomra elképesztő, hogy még mindig kétharmadnyi ember követi vakon azt az ámokfutást, amit dicső kormányunk bemutat. A hozzászólásából úgy tetszik nekem, hogy Ön is. Talán ideje lenne felriadni, szétnézni magunk körül és észrevenni, hogy már több, mint 10 éve a XXI. században járunk. Új szemléletre, vezetői képességekkel (nem vélt, hanem valós) rendelkező emberekre, a kollektív tudás felhasználására lenne szükség. (Csak zárójelben: kulturált ember nem tegezi le az ismeretleneket akkor sem, ha egyetlen szavukkal sem ért egyet.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  23. Igazat írt Kertész! A Magyar ember a suttyóságába,a böszmeségébe,a butaságába,és a végtalan irígységébe fog bele dögleni,és még azt sem zárom ki hogy genetikailag alattvaló,sőt! Akik szeretnének valamit kezdeni ebben a mocsok országban,azt inkább el lehetetlenítik,mert nem kell,semmi ami új nem kell,semminek nem engedünk utat ami valamelyest változtathatna a dolgok menetén…. Pl.:Tipus magyar vonás,hogy amikor már rá ment a gatyánk is egy “beruházásba” utána kezdünk el gondolkozni,hogy meg érte-e,és ha meg nem akkor ugyanannyit beleverve,le bontjuk,vagy spórolásból úgy hagyjuk. És még egy ilyen nép mocskolja a cigányokat akik gyakorlatilag ugyan úgy viselkednek egymással mint ők másokkal. Ebben is gaza van Kertésznek. Se empátia, se lelkiismeret,se ész….Amikor mások bántják a magyart akkor mindenki kurva nagy hazafi,de ha egymást kell cseszegetni akkor nem érdekli a kutyát sem…. Hát ebben is igaza van Kertésznek. Én nem olvasgatok ilyen blogokat erre is véletlenül találtam rá,de ezt jó hogy nem hagytam ki. A holokauszt nem érdekel,a komcsikat utálom a fidesz egy nulla, a jobboldal aki állítólag radikális,azon meg röhögnöm kell,mert a radikalizmus az máshol kezdődik nem azon a szinten ahol ők próbálják “bemutatni”,az lmp meg egyszerűen nincs….. Magyarul veszett az egész ahogy van,az ország marad agyhalott a vezetőikkel eggyütt…. Még egymást is meglopják,hát még a népet…. Na ez az igazi magyar nép! Szánalmas. Csak az a baj hogy ennek is mások isszák meg a levét,és álltalában azok akik minderről nem tehetnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  24. Kedves Ákos! Ne bánkódj, egy olyan országban ahol Gömbös Gyula is Szeged díszpolgára lehet ott nem nagy gond, hogy Te nem vagy. Üdvözlettel: L

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (25 szavazatból)
  25. Kedves Kekec!

    Köszönöm a linkeket.

    “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. Tisztelt Akos…

    mint egy regi Ikaruszos es konyvtaros… ertetlenul hallottam mi tortent Onnel a kozelmultban – a Makra szerzoje talan az oregkori szenilitas miatt lett ezze?
    Mindenesetre egy kisebb szenzaciot okozott kisebb korokben; talan ez volt a celja?

    Regebbi olvasoja: Zsuzsa

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  27. Nekünk mindig Mohács kell és kellett!A megosztottság,az önmagunkért-kiállás képtelensége!Mert bizonyos korok döntéshozói középszerű másodperc-emberek voltak.De ugyanez a helyzet ma,akármelyik oldalt nézzük.Fidesz vagy ballib.Ugyanúgy gondolkodnak,csak az egyik nemzeti alapon közelít a zsiványság felé,míg a másik szinte nemzetellenesen.Uraim,alkotó tudású főket kibocsájtó egyetemek és értéket teremtő korszerű nemzeti nagyipar+üzemszerű mezőgazdaság nélkül csak handabandázó senki-politikusok uralják ezt a nemzetet és viszik -sajnos- kárhozatba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  28. Tisztelt Kertész Úr Szarja le azt a Kossuth díjat mert ebben az országban már minden viszájára fordult. Egyébként, én már 1989-ben szembesültem vendégmunkásként a˝ Sógoroknál¨ ezekkel a godolatokkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  29. “Természetes intelligencia és az általános iskola 6. osztálya elég ahhoz, hogy azokat ne lehessen félreérteni”
    Pedig több iskolájuk van – papíron.
    A FIDESZ első képviselői feltétele: ne gondolkodj, azt nyomd(gomb) amit mi mondunk.
    Ehhez elég két osztálynyi ész is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  30. Elnézést, de nekem erről a Kertész-ügyről a Dreyfus-ügy jut eszembe.* Hatalmas jobboldali csinnadrattával beharangozott antiszemita hisztériakeltés, illetve nyilvános lefokozás és kiközösítés.
    (Hál’Istennek Tiszaeszlárnál egyelőre még nem tartunk.)
    .
    Ld. Vikipédia: Dreyfus ügy

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  31. Csak kibújt a szög a zsákból. A budapesti közgyűlés fideSSes tagjai azt hiszik, hogy a hecckampány árnyékában nem tűnik fel, hogy mennyire nácik már ők is. A nácizmus csak a fasizmus válfaja, brutálisabb, cinikusabb. Nem kell sok, hogy a szimpla fasiszta nácivá váljon.
    Tarlósról meg legyen elég annyi, hogy a Bp. III. kerületi SzDSz-ben kezdett, hacsak nem volt korábban jól fedett más elfoglaltsága.
    “Kaltenbach Jenő, az LMP frakcióvezetője nemmel szavazott, míg a másik két LMP-s képviselő tartózkodott.” Na, ez is fontos jelzés. Ennyit az LMP-ről.
    De az MSzP-ről is! Itt nem nemmel szavazni, hanem kivonulni, tojást dobálni, trombitálni kellett volna!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  32. Gratulálok a szerkesztőnek, hogy újra közölte az eredeti levelet. Erre van szükség, meg arra, hogy röpcédulaként mindenhova eljuttassuk, mint ahogy az elemző írásokat is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  33. A Kertész Ákos elleni akciójával a Tarlós féle budapesti Jobbik-fidSS klerikálfasiszta, nyilas-tengely végleg lerántotta a leplet saját romlott lelkületéről, aljas mivoltjáról! Trágyadombra való szemét banda!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  34. A Diszpolgár cím megvonása még nem a vége az ámokfutásnak. Van a Duna Partján egy szép nagy palota: abban ülésezik a magyar országgyűlésnek nevezett hitványak gyülekezete. Most ez a mocskos banda következik az aljasok sorában. Készülnek meghozni a Lex Kertészt. Az országot romba döntik, közeledik az országcsőd, mert a világon mindenkit magunk ellen hangolnak. Megszüntetik a kepitalizmust, mert a csuti harcot hirdetet a bankárok ellen, és kapitalizmus bankok meg bankárok nélkül ugye nem képzelhető el. Lehet hogy előveszik a Nagy Kormányos Vörös Könyvét és hozzákezdenek a fülkeforradalom után a kulturálishoz is. ( Az általuk elképzelt oktatási törvények erre mutatnak) Akkor azzán még a Kertész Ákos által említett moslék sem lessz. De nekik ebben a vészhelyzetben az a legfőbb dolguk, hogy a Legigazabb Magyar Embert megbüntessék. Nem hiába tartják külföldön Budapestet az antiszemitizmus fővárosának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  35. Egy fasiszta magyaroknak nagy üzlet volt a holokauszt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  36. Kedves szerkesztőség! Iskolaigazgató vagyok Magyarországon, egy olyan településen, ahol az országos problémák helyi szinten is jól kitapinthatóak.
    Öthetes voltam,mikor elvitték apámat a semmiért, és anyám huszonöt, mikor a testvéreimmel együtt magára maradt. Apám fiatalon párttag volt, úgy hogy Eörsivel együtt ő is úgy vélte, megérdemelte a börtönt, ahonnan nagy szerencsénkre élve került haza, csak nem azért ,amiért kapta. így ép lélekkel tért haza.
    Gyerekkoromban számos családi barát vett körül minket, a többségük zsidó származású, nagyon szerettük őket. Miért, miért nem, nekem is rengeteg zsidó származású barátom van, habitusban, lélekben, magam sem tudtam, miért, de mindig is hozzájuk álltam közel. Így nagy örömömre szolgált, mikor két éve kiderült, egyik ükapám, ellentétben a korábbi vélekedésünkkel, nem lengyel gróf, hanem kikeresztelkedett lengyel zsidó volt.
    Még van egy különös sorsszerű tény az életemben, gyerekkoromban éveken keresztül ismétlődő rémálmaim voltak, amikben gyerekként nyilasok üldöznek Budapesten, illetve egy koncentrációs táborban vagyok. A szüleim sosem meséltek ezekről a dolgokról, így mikor kiskamaszként először találkoztam egy könyvvel, amiben leírták a történteket, leírhatatlan élmény volt.
    Nem tudom, pontosan milyen bocsánatkérésre gondolnak a fórum hozzászólói, illetve Kertész Ákos.
    A magam részéről azt gondolom, RETTENETES DOLOG ÁRTATLAN EMBEREKET KÍNOZNI ÖLNI TÁBOROKBA GYŰJTENI ÉS ELGÁZOSÍTANI.
    Olyan mementónak érzem ezt a történelemben, amit igenis imaként újra, meg újra el kell ismételni, hogy sohasem történhessen meg többé.
    De ugyanakkor tudni kell, nincs az a gyűlölet és megvetés, ami szeretetet növelne. És hogy ez a rettenet éppen a gyűlöletnek két, sőt több népre való fókuszálásával jött lére, a veszteségnek és a tehetetlenségnek a kihasználásával.
    És igen, egy kirabolt országban élünk. Drága Bokros Lajosunknak francia becsületrendje van, és a külföldi pénzmogulokkal az elit baloldalunknak szívélyesebb kapcsolata van, mint a saját népével. Így lehet az, hogy rengeteg hitelt vettek fel, amivel egyedül a mogulok és ők jártak jól, mi viszont már hetvenhetedszerre fizetjük vissza ezeket. Így kereshetünk a nagy közös Unióban éppen tizedannyit kétszerannyi munkával, mint egy határral arrébb.
    És így lehetett nálunk a 90-es évek elején hivatalos adat szerint a privatizációs költség 95(!)%, ugyanakkor az befolyt adók 90%-a a bérből és fizetésből élőktől folyt be. Mindannyiszor, mikor számonkérés ígérkezett a sok disznóságért, a baloldal ügyesen használta a mosaztán, ha nem minket választanak mindjár Dunába lőnek titeket!
    Hát, a végtelenül szelíd nagybátyám német tisztet ütött le, hogy kihozza Balfról zsidó barátait. Ők támogatták az árva családot 57-ben Camus özvegyével együtt, hogy ne haljunk éhen. Azt javasolnám, hordjunk látható jelet, akiknek a felmenői segíteni próbáltak.
    És azok, akiknek fáj, ami a cigányokkal, lengyelekkel, zsidó (magyarokkal) történt, és a Gulágon lévőkkel az ÁVÓ börtöneiben szenvedőkkel, akik sajnálják Nagy Imrét, Szilágyi Istvánt, és a többi.
    Mi is magyarok vagyunk. Maguk is, csak gyűlölet közössége vonzóbb volt önöknek. Kár.
    Olyan szeretetreméltó, okos, dolgos kollégáim vannak,annyi kedves, okos gyerek. ez vonzóbb társaságnak tűnik önöknél. Magyarok. Nem genetikailag elfajzottak, nem fasiszták, nem lusták, nem sunyik, nem kell mentségeket keresni nekik, mert nagyon nehéz gondok között, nagyon kis pénzért szeretgetik és nevelik Magyarország jövendőjének jobb sorsra vágyó tagjait. Milyen alapon szidják és bántják őket, vagy engem? Talán önök a jól bevált módszert eltanulták, és saját frusztációjukat rajtunk kívánják levezetni? Látom drága , munkatábort megjárt zsidó származású főnököm rosszalló tekintetét önökön megpihenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  37. Nagyon szomorú vagyok azér, hogy Ady Endre, József Atilla, Kodály és Bartók Béla Magyarországa megalázza Kertész Àkost!
    Kádár Péter’
    Göteborg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  38. Kapitány: mi így szeretjük a Népszava.com-ot – büdös és barna hordalék nélkül.
    Egyébként tegnap szabin voltam.
    Österreich: 99,9 %-ban igazad van, de Bartus sikitófrászt fog kapni, ha meglátja, hogy lazán “leblogoztad” az ÚJSÁG internetes kiadását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  39. Sanyibácsi – akkor már nem raktam fel hiába! Kertész joggal írta, hogy nehéz volt áttörni a közöny falát. Mit ne mondjak: a nyílt levéllel sikerült! Kb. egy vállról indítható rakéta hatásával ért fel! a magyar zemberek ingerküszöbét csak így lehet áttörni. A “D DAY” cikkhez felrakott 09.29-i toborzó linknél idézőjelben használják az “alattvaló” szót. (miszerint aki nem az, ott a helye a tüntetésen)
    Ezzel Kertész bevonul az irodalom mellett a politika történelembe is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  40. mosolygó – ahogy itt a lefelé mutató nyíl nyomkodására – úgy a parlamentben is az igen gomb nyomkodására még egy alig retardált, nem tűl értelmes csimpánzt is be lehetne tanítani!Állatkísérletekben ennél bonyolultabb problémákat is megoldottak már!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  41. Felháborító, ami történt a Városház utcában!
    És Kertész kos reakciója példaszerű! (Vagyis: abszolút nem izgatja, mit tettek vele olyan emberek, akik gyűlölik őt, egy Kertészgyűlölő ország fővárosának fura urai!)
    Megjegyzem, ebben is példát vehetnénk Kertész Ákosról, ha másért nem, hát tiszteletből: nem kellene törődnünk a történtekkel, hiszen az égvilágon semmi komoly nem történt. Néhány antiszemita bolha elköhhentette magát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  42. Természetesen Ákos, bocs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. Ezt a szégyenletes írást itt meg végképp nem értem :(
    http://mazsihisz.hu/index.php?nid=4465

    Főoldal » Hírek
    Kertész Ákos hétszer
    2011-09-04 19:37:17

    Balla. D. Károly, Ungvár / Forrás: ungparty.net

    A magyar zsidóság osztja Balla D. Károly véleményét, amelyet alábbiakban közlünk.

    ——————————————————————————–

    Elsősorban persze azért kínos az ügy, mert a jelentős magyar író olyan megfogalmazásra ragadtatta magát, amelyet nem lehet mentegetni. Erre a mondatra: A magyar genetikusan alattvaló – nincs mentség, bárhogy is csűrjük vagy csavarjuk, hiába szépítjük a helyzetet a kontextusra való hivatkozással, az írói munkásságba helyezéssel, szólásszabadsággal, történelmi tapasztalattal és személyes keserűséggel, értelmezési kísérletekkel. Elvi szempontból a Kertészé bizony nem különbözik, A cigányok genetikusan tolvajok, A zsidók genetikusan büdösek típusú mondatoktól. Ezek rasszista kijelentések. Aki mást mond, mellébeszél.

    A kínosság második oka, hogy a mondatot és a hozzá tartozó gondolatsort olyan személy vetette papírra és tétette nyilvánossá, aki egyrészt jelentős magyar író, másrészt baloldali gondolkodású értelmiségi, harmadrészt zsidó származású. Mindhárom körülmény külön dimenziókat nyit a mondat és mondója megítélésében – és sajnos egyiket sem tekinthetjük mentő körülménynek. Inkább terhelő mindegyik, mert az első az írótársadalomra, a másik a magyar baloldalra vet árnyékot, a harmadik pedig alapot adhat olyanfajta okoskodásra, hogy lám, a magyar zsidók mégsem magyarok, valójában lenézik a magyarokat – ráadásul faji alapon.

    Kínos az eset azért is, mert a magyar radikális jobboldal azonnal lecsapta a magas labdát. Természetesen az ítélkezésre – saját magatartásukat ismerve – szemernyi erkölcsi alapjuk sincsen, köreikben sokkal élesebb, gyűlöletkeltőbb kijelentések hangzanak el nap mint nap (gyakorlatilag következmények nélkül). Mégis: mostani acsarkodásuk arra a gondolatra is rámutathat, hogy a rasszista megnyilvánulások nem kizárólag az ő eszmei közegükből erednek. Felháborodásuk voltaképp arra tett kísérlet, hogy Kertész Ákost (és rajta keresztül a „nemzetáruló” magyar írókat, továbbá a baloldali gondolkodókat és a magyar zsidóság egészét) maguk mellé rántsák abba a sárba, amelyben oly szívesen dagonyáznak. Ez sokkal veszélyesebb manőver, mint a „sima” cigányozás és zsidózás, mert utóbbi éppen a „magyarozás” ellenében nyerhet szélesebb körökben látszólagos jogosultságot. Nagy kár, hogy ehhez az alapot egy antirasszizmusáról ismert író szolgáltatta.

    Kertészt megvédte a nyílt levelét közlő Amerikai Népszava (nyilatkozatban és a főszerkesztő hosszú – egyébként a igen sok igazságot tartalmazó – írásában). A gesztus érthető, de nem szerencsés. A levél mellé is (ha már nem túl bölcsen publikálása mellett döntöttek) inkább egy distinkciót jelző szerkesztőségi jegyzet illett volna. Így azonban az író melletti harcos kiállással az egyéni vélemény kollektív ráerősítést kap. Lándzsát tört Kertész mellett a magyar politikai baloldal pártja is. A mundér becsületének ilyenfajta védelmezése egyfelől szintén érthető, kelthet akár elismerést is, másfelől azonban ezúttal a menthetetlen mentegetik, ami többek között azért is baj, mert ha legközelebb a jobboldalon elhangzó uszító kijelentések ellen lépnek fel ebben a partban, akkor az már sokkal hiteltelenebb lesz, s rájuk süthető a vád, hogy a rasszista kijelentéseket kétféle mércével mérik.

    Kertész Ákos nem kért bocsánatot, és azt sem jelentette ki, hogy esetleg mégsem úgy értette azt, amit leírt. Eszerint álláspontját fenntartja. Emiatt nehéz – vagy lehetetlen – lesz megszabadulnia a magyargyűlölő címkétől. Rontja helyzetét az is, amivel érvelt, tudniillik, hogy levelét az Amerikai Népszavának írta, így itthon ezt nem kérhetik rajta számon. Ez igencsak kétes értékű kibúvó.

    És természetesen roppant kínos az ügy azért is, mert a liberális gondolkodású magyar értelmiség láthatóan vonakodik elhatárolódni. Vonakodik, mert pontosan látja azokat a társadalmi-politikai jelenségeket, amelyek Kertészt levele megírására késztették. Értik a keserűségét, s mélyen elítélik azt a magatartást, amely ellen az író kemény szavakkal fellépett. Ez a vonakodás e szempontból szintén érthető, s bár kínosnak látszik, valószínűleg az sem lenne sokkal elfogadhatóbb, ha tömegesen és látványosan mindenki hátat fordítana Kertésznek, mert akkor a rasszista mondattól elhatárolódók látszólag egy táborba kerülnének a ténylegesen rasszista nézeteket valló és most Kertészre acsarkodó szélsőjobbal. Egyfajta csapdahelyzet alakul ki tehát, amely nem kínál jó megoldást.

    Végül: kínos a helyzet azért is, mert Kertész Ákos Makrája az egyik legjobb magyar regény, és egy-két generációnak a társadalmi eszmélésében jelentős szerepet játszott – így mindazok, akik szemében ez kultikus műnek számít, most veszélyben éreznek egy féltett szimbolikus értéket. Az elhatárolódás helyett ezért talán a harag az érvényesebb: hogy jött ahhoz Kertész Ákos, hogy ilyen lehetetlen helyzetbe hozzon minket!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  44. matskamedve: vagy macska, vagy medve.
    El kell dönteni. Vagy “végtelenül szelíden” tűrni kell a fasisztoid rendszer kiépítését, a szabadságjogok elvonását, a munkavállalók rabszolgaságba döntését: vagy sem. Biztosan voltak a Rákosi korszak legmélyebb részén is olyanok, mint Ön, akik hasonló szövegeket engedtek meg maguknak. Csak éppen ez végtelenül álságos és az elnyomás malmára hajtja a vizet. Ön is “egy szem a láncban” talán érdemes lenne elolvasni és ÉRTELMEZNI az Egy mondat a zsarnokságról-t:
    http://www.freeweb.hu/mkdsz1/n54/tor-157illyes.htm

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  45. Ugyan Fabius a Varánusz blogon Vonáék szerepléséről írta, de a Mazsihisz levelére is “nagyon ott van”!
    “Ilyen gyönyörű, hátára vetődős, lábaival ég felé kalimpálós, csikizd a cicim kisgazdám pillanatot régen nem láthattunk.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. Niemöller halhatatlan szavait ajánlanám a lappangó gyávák figyelmébe… Mert ami itt alakul, ahhoz képest Szálasi Ferenc Francia Kiss Mihály volt :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. Így van, kekec. A Mazsihisz háza táján bűzlik valami… :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  48. A Mazsihisz történelmi egyhaz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  49. Tisztelt Gergényi és Kertész Urak!
    Nálam MOST nyerték meg. Szerintem az egy igen magas foka a megbecsülésnek, hogy ez az aljanép így viszonyul Önökhöz.

    Akiben a (még) díjazottak közül van gerinc, az most mind visszaadja a címet, szolidaritása jeléül!

    KEKEC-NEK!
    Talán egyszerűen az új netes örületről van szó, melynek neve:scanneld a macskád!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos