Ronai and Ronai
AMERIKAI

Megtört a svéd átok: 2-1-es siker a Puskásban 2011. szeptember 2. péntek 22:47 | AN

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Megtört a svéd átok: 2-1-es siker a Puskásban

Budapest – A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte Svédországot a Puskás Ferenc Stadionban rendezett pénteki Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, életben tartva ezzel továbbjutási reményeit. A mérkőzés legjobbja a gólt és gólpasszt szerző Rudolf Gergely volt.

Jól kezdett a négy alapemberét – Dzsudzsák Balázst, Juhász Rolandot, Gera Zoltánt és Szalai Ádámot – nélkülöző magyar válogatott, s ha a szlovén játékvezető nem ítél nagyvonalúan, már a 4. percben hazai tizenegyesnek kellett volna következnie. A második büntető viszont már nem maradt el, más kérdés, hogy Hajnal Tamás a felsőlécre bombázott. A túloldalon Ibrahimovic, Kallström és Elmander szervezte a vendégek támadásait, szerencsére pontatlanul. A lendületes futball a félidő végéig kitartott, ekkor került előnybe a házigazda: Rudolf hajszálpontos passzát Szabics szép mozdulattal gólra váltotta.

A vendégek válasza a 60. percben érkezett, miután egy tökéletesen kijátszott akció végén Wilhelmson egalizált. A folytatásra kissé leült a meccs, majd a hajrában úgy tűnt, a sokkal aktívabb vendégcsapat kerül ki – ismét – győztesen. Ám ezúttal nem Ibrahimovicsé, hanem Rudolf Gergelyé volt az utolsó szó, aki ziccerét értékesítve eldöntötte a találkozót, 2-1.

“Nagyszerű volt látni ezt a csapatot a végén már nagyon fáradtan is győzelemre játszani”, nyilatkozta a válogatott szövetségi kapitánya, Egervári Sándor. “Voltak nehéz időszakaink, a második félidő második felében nagyon ránk jöttek a svédek, de az utolsó tíz percben nekünk is voltak helyzeteink, örömteli, hogy a végén sikerült diadalmaskodni. Fizikailag erőn felül teljesített az együttes.”

Összességében elmondható, a magyar válogatott bátran, fegyelmezetten játszott, s megérdemelten nyert a vártnál talán gyengébb napot kifogó Svédország ellen. A 16 éves rossz sorozat megszakítása egyúttal azt is jelenti, hogy a magyarok pontszámban beérték a skandinávokat, akik ezzel együtt még mindig lépéselőnyben vannak a pótselejtezőt érő második helyért zajló küzdelemben.

Európa-bajnoki selejtező, E csoport:

Magyarország-Svédország 2-1 (1-0)
Puskás Ferenc Stadion, 25 ezer néző, v.: Damir Skomina (szlovén)
gólszerzők: Szabics (44.), Rudolf (90.), illetve Wilhelmsson (60.)
sárga lap: Lipták (48.), Szabics (50.), illetve Majstorovic (18.), Ibrahimovic (35.),Wilhelmsson (48.)

Magyarország:
Király Gábor – Varga József, Lipták Zoltán (Sándor György, 74.), Korcsmár Zsolt, Laczkó Zsolt – Pintér Ádám, Elek Ákos – Koman Vladimir, Hajnal Tamás (Stieber Zoltán, 66.), Rudolf Gergely – Szabics Imre (Priskin Tamás, 80.)

Svédország:
Andreas Isaksson – Mikael Lustig, Andreas Granqvist, Daniel Majstorovic, Oscar Wendt – Anders Svensson (Rasmus Elm, 53.), Kim Kallström (Pontus Wernblom, 88.) – Sebastian Larsson (Ola Toivonen, 68.), Johan Elmander, Christian Wilhelmsson – Zlatan Ibrahimovic

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.3/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 3 szavazatból)
Megtört a svéd átok: 2-1-es siker a Puskásban, 3.3 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

4 Reader’s Comments

  1. Hajrá Magyarok ,hajrá Magyarország!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  2. Le a kalappal,győztünk a Népstadionban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  3. Az akarat padlóra küldte a gőgöt.
    A svédek számára a mérkőzés előtt csak az volt a kérdés, mennyivel győznek.
    Mire felébredtek, a magyarok fejben legyőzték őket.
    Amúgy izgi mérkőzés volt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  4. A nagy mellény nagyobb játékerő-különbségeket is megtorolt. Lebecsültek minket, és szerencsére megbűnhődtek miatta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Elhunyt Albert Flórián 2011. október 31. hétfő

Belga kézbe került az Újpest FC 2011. október 19. szerda

Mini Eb-t fontolgat az UEFA 2011. október 19. szerda | AN

Bajnokot vert a KTE, menetel a DVSC 2011. október 17. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos