Ronai and Ronai
AMERIKAI

Lezuhant a jaroszlavli hokicsapat gépe 2011. szeptember 7. szerda 21:47 | AN Forrás: AN, BBC, MTI

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Lezuhant a jaroszlavli hokicsapat gépe

Moszkva – Szerdán felszállás közben lezuhant az orosz nyílt jégkorongligában (KHL) szereplő Lokomotiv Jaroszlavl repülőgépe. A baleset legkevesebb 43 halálos áldozatot követelt, a teljes csapat odaveszett.

Orosz sajtóhírek szerint a Jak–42-es típusú utasszállító repülőgép a felszállást követően kigyulladt, majd két kilométerre a repülőtér épületétől az egyik fele a Volga folyóba, a másik a szárazföldbe csapódott.

“Láttam, hogy ingadozik a gép a levegőben, egyértelmű volt, hogy valami nincs rendben”, számolt be az egyik szemtanú, Irina Prakhova. “Aztán eltűnt a fák mögött, majd jött a robaj és a füstfelhő.”

A tragédiát az okozhatta, hogy az 1993-ban épített három hajtóműves gép felszállás közben nekiütközött egy antennának.

Az Interfax hírügynökség azt jelentette, hogy a gépen 37 utas és 8 főnyi személyzet tartózkodott, és két túlélőről, egy játékosról és egy fedélzeti mérnökről tudnak. Más források viszont arról számoltak be, hogy a Lokomotiv csatára, Alekszandr Galimov (testének 80 százaléka állítólag megégett) a kórházban elhunyt. Ezt később az ITAR-TASSZ hírügynökség cáfolta.

A Jaroszlavl szerdán a fehéroroszországi Minszkbe indult, ahol csütörtökön a Dinamo ellen kezdte volna meg az idei bajnokságot. Az orosz klub a liga egyik legjobb csapatának számított, a hazai játékosok mellett több külföldi világsztár alkotta keretét, olimpiai és világbajnokok, Stanley Kupa-győztesek. Ilyenek voltak például a svéd Stefan Liv, a cseh Karel Rachunek, Jan Marek és Josef Vasicek, vagy a szlovákok emblematikus játékosa, Pavol Demitra. Az edző szintén legendás alakja a sportágnak: a kanadai Brad McCrimmon a Detroit Red Wings és a Philadelphia Flyers hátvédje volt.

“Ez a sportág történelmének legsötétebb napja”, emelte ki René Fasel, a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) elnöke. “Ez nem csak Oroszország tragédiája, a Lokomotiv keretében és a szakmai stábban összesen tíz ország képviseltette magát.”

Nem ez volt az első repülőgép-katasztrófa, amelyben sportolók váltak a szerencsétlenség áldozataivá. 1950-ben a szovjet légierő hokicsapatának 13 sportolója vesztette életét. 1949-ben az olasz Torino labdarúgócsapatának 18 játékosa, kilenc évvel később az angol Manchester United nyolc futballistája, 1979-ben pedig az üzbég Pahtakor Taskent 17 labdarúgója halt meg. Az Old Christians nevű uruguayi rögbicsapat 30 főt szállító gépe 1972-ben zuhant le. Az Egyesült Államok két ízben élt át hasonló tragédiát: 1961-ben a teljes, 18 tagú műkorcsolyacsapat veszett oda, míg 1970-ben a Marshall University amerikaifutball-csapat 26 tagja halt meg.

[youtube X3yLAX1TXIk]

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

5 Reader’s Comments

  1. R.I.P. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  2. http://youtu.be/aO1sWBNqU90

    RIP Локомотив.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  3. A sporttortenelem egyik legsotetebb napja volt a Muncheni meszarlas.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  4. Да будет земля им пухом!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. R.I.P :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Tolongás a hamis illúziók útján 2012. november 25. vasárnap | AN-álláspont/Bartus László

Világvége hangulat a Sandy után 2012. november 7. szerda | AN

Ingyen ételt és vizet osztanak New Yorkban 2012. október 30. kedd | AN

New York Sandy után gyógyítja sebeit 2012. október 30. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos