Ronai and Ronai
AMERIKAI

Tolongás a hamis illúziók útján 2012. november 25. vasárnap 22:37 | AN-álláspont/Bartus László

  • Hozzászólások(48)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Tolongás a hamis illúziók útján

Budapest – “Fordulat” címmel egy írás jelent meg a Népszabadságban Braun Róbert tollából. A cikk már az Orbán utáni időkről szól, egyfajta programadó írás, amelyre azért is oda kell figyelni, mert a szerzőt az MSZP egyik legbefolyásosabb tanácsadójaként tartják nyilván, ezért az írása valamivel több, mint egy magánvélemény, gondolatai kormányzati politika szintjére emelkedhetnek, vagy az MSZP választási kampányának fő irányait jelölik ki. Ebből a szempontból az írás nem a reményteli jövő ígéretét jelenti, hanem egy olyan borzalmas jövőt, amely mindentől elveszi egy épeszű ember kedvét. Aki végigszenvedi az írást, annyit tudhat meg belőle, hogy a szerző nincs köszönőviszonyban a valósággal, de valami nagyon fontos beosztásra vágyik. Olyan frázisokat és közhelyeket puffogtat valami élvezhetetlen bürokrata nyelven, hogy ehhez képest Orbán Viktor országlása maga a nyári üdülés a maga világos beszédével. A cikk a ködösítés és a porhintés magasiskolája, amelyet látva az ember arra gyanakszik, hogy a köd mögött valakik megint a saját pecsenyéjük sütögetésére készülnek. Braun cikkének üzenete: csak az MSZP-re ne szavazz!

A szerző azzal a kijelentő mondattal indít, hogy “2014-ben új kormánya lesz az országnak”. Itt le is tehetnénk az írást, és sok további szenvedéstől kímélhetnénk meg magunkat, mert ebből a bejelentésből látszik, hogy a szerző nem a valóságról beszél, hanem írása egy más műfaj. Köszönőviszonyban nincs a valósággal, viszont nagyon meg akar felelni bizonyos várakozásoknak. Ha igaz, hogy felelős beosztásban levő politikusok tanácsadója, akkor lyukat beszél azok hasába, illúziókban ringatja őket, és az a rémület lesz úrrá az olvasón, hogy az a politikus, akinek ez a szerző ad tanácsokat, és akinek meg akar felelni, ezt akarja hallani. Régi jobb időkben a hamis prófétákat megölték, ha hamisan prófétáltak. Braun Róbert a 2014-es választások eredményét tekintve prófétált. A realitásokat figyelembe véve nagy valószínűséggel hamisan prófétált. Az írás szellemisége még azt a mentő körülményt is elveti, hogy a szerző ezt komolyan gondolja. A cikkből üvölt az, hogy a kincstári optimizmus nem a valóságnak, nem az olvasónak, hanem annak az egyetlen embernek szól, akit ma ezzel akar megnyerni a szerző, és akinek a jóindulatára építené a személyes jövőjét, az Audi kulcsot és minden egyéb vele járó előnyt. Ha sikerül magát az elképzelt pozícióba hízelegni. Ez egy ilyen műfaj, ilyen cikkeket pozícióvadász tanácsadók írnak olyan embereknek, akiket teljesen hülyének néznek, és feltételezik, hogy azok a saját vágyaikat akarják egy tanácsadótól hallani, és nem az igazságot. Ha ez a törekvés jó emberismeretre vall, és Braun Róbert olyasvalakinek írta ez a cikket, aki ilyen, akinek ez tetszik, akkor az egy tragédia. Akkor már inkább egy Orbán Viktor, mert ő a maga módján diktátor, és a maga jogán hülye, gyenge utánzatokra nincs szükség.

Elintézhetné bárki azzal, hogy 2014 után nem lesz új kormánya az országnak, hacsak Orbán nem állít egy új kormányt. De ha valaki szeret álmodozni, és úgy gondolja, hogy az ilyen szövegekkel lehet a választásra a harci kedvet ébren tartani (vagyis: manipulálni), akkor is illenék azt írni, hogy “2014-ben reményeink (vágyaink) szerint új kormánya lesz az országnak”. Amikor a szerző ezt kijelentő mondatban közli, nagyobb hibát követ el a kötelező szerénység elmulasztásánál, a rossz helyzetértékelésnél, mert távolról harsog a mögöttes megfelelési szándék: itt valaki illúzióiban erősít meg egy pártvezetőt, hamis álmaiban ringatja, és ezt olcsó haszonlesés és helyezkedés szándékával teszi. Ma ez használ neki. Azt hiszi, hogy erre nem fog emlékezni senki. Javasoljuk, ha Braun Róbert próféciája nem válik be, és 2014-ben nem lesz másik kormánya az országnak (amelyet nem Orbán vezet), akkor a klasszikus követelményeknek megfelelően végezzék ki, legalább politikai értelemben, és örökre tűnjön el. Nem véletlenül találták ki annak idején, hogy a hamis prófétának meg kell halnia, mert ezzel tudták távol tartani a hízelkedő hamis prófétákat az uralkodóktól. Fontos volt távol tartani az olyanokat, akik azt mondják, amit az uralkodó hallani akar, és cserébe beköltöznek a palotába, mert a tanácsaik miatt emberek százezrei haltak meg, vagy országok mentek tönkre. Ha a hamis prófétát megölik, akkor ezerszer meggondolja, mit mond. Ha Braun tudja, hogy halál vár rá, ha a próféciája nem teljesül, akkor ezt a baromságot ebben a formában nem írja le.

A cikk egyébként nagyívű vállalkozás, amelynek nem titkolt célja az, hogy programot adjon az Orbán utáni időszakra. Ez a törekvés alátámasztja azt, hogy a próféta hosszú időre szeretne berendezkedni a királyi palotában, a párnákat már előkészítette. Az írás olyan területfoglalásnak is tekinthető, mint amikor egy hím elfoglal egy területet, és azt körbevizeli, hogy mindenki lássa: ez az ő felségterülete. Ez a cikk ezért íródott. Miután a szerző aláírásánál az a megjegyzés található szerényen, hogy “MSZP-s politikus”, arra kell következtetni, hogy a cikk írója az MSZP (elnöke) elsőszámú tanácsadójának pozícióját szemelte ki magának, és foglalta le ezzel a körbevizeléssel, amelyet ő programadás látszatába csomagol. Ha ez igaz, akkor ez rossz fényt vet Mesterházy Attilára, mert az a kép, amelyet a cikk közvetve róla sugall, az lesújtó. Intelligens embernek gondolkodó, értelmes fejtegetéseket írnak, jelezve a kétségek és a buktatók sorát, a választható alternatívákat, a csapdahelyzeteket, az ellentmondásokat. Jelszavakba gyömöszölt közhelyeket csak hülyéknek. Aki azt gondolja, hogy egy ilyen cikkel elfoglalta a pozíciót, annak nagyon rossz véleménye van a leendő kenyéradó gazdájáról, és csak abban lehet reménykedni, hogy Braun Róbert rossz emberismerő. Ha ugyanis a kiszemelt áldozat ezen a szellemi szinten áll, hogy jelszavakra és üres szólamokra izgul, ezeket megeszi, az tragédia. Annál tényleg jobb az Orbán Viktor, aki egy gazember, de inkább egy gyanakvó idióta, és nem buta. Ha ezt a cikket Mesterházy Attilának szánták, akkor ideje megmutatnia a szerzőnek, hogy nem egy orvosi esettel áll szemben, és ez nála az ellenkező hatást váltja ki. Ez az ember azért írt üresfejű cikket, mert üresfejűnek nézi őt.

Ellenkező esetben ez a próféta őt üres beszédekkel fogja etetni, és egyik bajból esik a másikba, mert az ő prófétáját semmi más nem érdekli, csak a pozíciója, és ennek érdekében hízelkedik, alakoskodik, és manipulálja őt, mint egy gyermeki szintre süllyedt potenciális diktátort. Ez az írás ugyanis egy ilyen közeg levegőjét árasztja. Hogy ezt Braun Róbert csak képzeli, vagy pedig a valóságot hozta nyilvánosságra, az nem érdektelen kérdés, de erre a választ Mesterházy Attilának kell megadnia. Ha ez az írás neki született, ez megalázza őt. Ha ezt nem érzi, akkor nagyon nagy baj van. Shakespeare melyik szereplője azonosítható be azonnal Braunnal? És melyik Mesterházyval? Gyakorlott szemű olvasó a második mondatnál nem jut tovább, mert azt egy hasbeszélő szélhámos írta, egy hízelkedő kókler manipulátor, nem egy felelősen gondolkodó ember, hanem egy link tévéprédikátor, aki etetni akarja a hallgatóságát, és utána tartja a markát. Olvassuk: “Ehhez nekünk, a jobb, élhetőbb, demokratikusabb Magyarország iránt elkötelezett és ezért cselekedni is hajlandó embereknek, sokat kell tennünk. Újra képviselni mindazokat, akik alkalmazottként munkával teremtenek maguknak és családjuknak megélhetést; kockázatot vállalva, saját vállalkozásukban, egyedül vagy társakkal fejlesztve, takarékoskodva dolgoznak saját sikerükért, adnak munkát másoknak; tanulnak, képezik magukat, hogy képességeiket majd munkájuk révén saját és közösségük javára kamatoztassák; egy tisztes és átdolgozott élet után megpihenve szeretnék élvezni életük gyümölcsét és segíteni gyermekeik, unokáik sikerét.”

Ezeknek az időknek vége, elvtársak, ezek a semmitmondó beszédek nem érdekelnek senkit. Braun Róbert az óhajait küldje be a kívánságműsorba. Ezek lózungok, üres szavak, hazugságok, szócséplés, nincs mögötte semmi, csak és kizárólag álnokság. Teljesen hülyének néznek mindenkit, hogy ezen nem lát át egy közepes értelmi képességű ember egy másodperc alatt. Nem szeretnénk játszani értelmes olvasók türelmével, de elrettentő példaként hadd idézzük a cikk néhány mondatát. Iskolákban ezekkel kellene illusztrálni, hogyan nem szabad kommunikálni. Például: “A hosszú, nagy átalakulásokat hozó huszonegyedik század nálunk is elkezdődött. Az ’89-cel kezdődött hosszú században a rendszerváltások az első lépések itthon és a világban. Az átalakulás során több egyenlőséget biztosító és nyitottabb, egyszóval jobb társadalmakat teremthetünk. Határozottan, egyértelműen, büszkén képviselhetjük a jobb társadalom ügyét, mert ez a jövő ügye. Baloldali fordulat következik, mert a jobb – szolidáris, igazságos, demokratikus – társadalom értékei baloldali értékek.”

Épeszű ember ütni tudna és káromkodni kél kedve. Miről beszél ez az ember? Milyen litániákat zengedez itt, amikor egy államcsíny után van az ország, lerombolták a köztársaságot, szétzúzták a jogállamot? Már bocsánat, de kit érdekel ez a süket duma? Ezt kérdezi egy mentálisan egészséges ember. Akarok én ilyen hülyékre szavazni? Isten őrizz! Hol van ebben az őszinteség, az elmélyültség, az igaz aggodalom, a felelősség, a szakértelem, a válasz a valóságos helyzetre? Akarnok hülyéket látunk itt, karrieristákat, nem államférfiakat. Ez a pali egy állásért kuncsorog itt ezzel a kincstári handabandával. Ezt maguk között egymás hülyítésére használhatják, elvtársak, veregethetik egymás vállát a többi helyezkedővel, de ezzel a stílussal már ne álljanak ki a nyilvánosság elé, ezt ne akarják nekünk eladni, mert a szerzőnek az első utcasarkon szétverik a fejét, és megérdemli. Nem a jobboldaliak, hanem a baloldaliak. Az olvasó lassan kezdi érteni a fülkeforradalom protestszavazatait és a kétharmadot. Ez a cikk nemcsak olvashatatlan, fizikai fájdalom végiggyötrődni, hanem még aljas számítás is, ahogy van. Hát még mindig itt tartanak? Ez még mindig így megy? Ez vár ránk az Orbán-rendszer után? Erre az új korszakra kacsintgatnak a balliberális sajtómunkások, akik összevissza hazudoznak, sunyítanak, mentegetik az Orbán-rendszert, mert abban reménykednek, hogy majd észrevétlenül múlik el, és minden jön vissza ugyanúgy, mint ahogyan eddig volt? Ezekkel a bornírt szövegekkel akarnak etetni bennünket, aztán ők majd a háttérben csinálják a maguk dolgát, mert az már rájuk tartozik? Majd felhívjuk a Mesterházyt vagy Braun Robit? Orbán Viktor, ne menj sehova! Nagy szükség van itt rád, tényleg ki kell takarítani a “disznóólat”. Jobban elviselünk egy fasiszta diktatúrát, mint a legszentebb emberi jogokat lealacsonyító, azokba takarózó korrupt és tehetségtelen nihilizmust, szélhámosok országlását, akik tetszelegnek maguknak az öncélú hatalomban, mert a fasiszták legalább fasiszták. De emezek demokratáknak mondják magukat, és csak megutáltatják mindenkivel a demokráciát. Aztán megint ezeket kelljen elvtelenül védeni, nehogy a fasiszták jöjjenek? Nem. Ebből elég volt. Takarodjanak ezek a Braunok. És amíg nem képesek maguk távozni, maradjon csak szépen Orbán Viktor. Amíg ez a mentalitás, a haszonlesés nem múlik el, úgysem lesz vége a diktatúrának, csak kiteljesedik szépen. Ez a természet törvénye, és így van rendjén.

Ezeket a mondatokat csak paródiaként lehet értelmezni: “Tudatosan szabályozó, az emberek érdekeit védő, az esélyekkel kevésbé rendelkezőket segítő erős állam; aktív, tudatos emberek; nyitott, befogadó társadalom; felelős, demokratikus üzleti világ; gondolatok cseréjét segítő városok; hagyományhű, megélhetést és nyugalmat biztosító vidék – ilyen világot szeretnénk. Emberek, Föld, profit – ez a jövő, ebben a sorrendben.” Vagy: “A jobb társadalom minden állampolgár szabad részvételével valósítható meg. Nem korlátozni, hanem bővíteni és védeni kell a demokratikus szabadságjogokat. Politikus bíróságok munkájába nem szól bele, a független intézményeket védi, tiszteli és nem eltiporja. Csak a politikai közösség egészének bevonásával képzelhető el sikeres nemzeti politika. A pluralizmus érték, mert a politikai és társadalmi intézmények sokszínűségéből, a gazdasági formák és tevékenységek számosságából, a sokféle ember együttműködéséből származhat elegendő kreatív energia nemzeti céljaink és egyéni vágyaink teljesítéséhez.” Lehet közhelyeket puffogtatni, de most nem ennek az ideje van, elvtársak. Erre már senki nem fog beizgulni, azt kell megmondani, hogy konkrétan, mit és hogyan. Aki ezt a cikket a Népszabadságban elkövette, kabarétréfákba való figura, a Fideszben egy falusi alapszervezet kommunikációját nem bíznák rá. Braunhoz képest Selmeczi Gabriella egy zseni, és aki ezt nem hiszi, az mérje meg nyugodtan Braun szövegének hatékonyságát, és Selmeczi két undorító hazug mondatának hatását. Akkor is mond valamit, ha nem tudja, mit beszél, mert okos emberek leírták neki azt a két mondatot, ami szól valamiről. Braun pedig semmiről nem szól, csak arról a rohadék állásról, amit meg akar szerezni magának. Adják már oda neki, és tűnjön el. Fogja a pénzt, és fusson.

Aki ezt a bekezdést leírja, azt el kell tiltani a kommunikációtól: “Lehetséges előítélet- és konfliktusmentes, közös érdekeken, egymás és a közösség értékei iránti tiszteleten alapuló társadalmi együttélés, ahogyan az emberek és Földünk érdekei is összeegyeztethetők a profittermeléssel. Az anyagilag és intézményileg szabadabban mozgó tudás- és gazdasági elitnek különös felelőssége van abban, hogy a magyar társadalom irracionalitásba menekülését, bezárkózását meg tudjuk akadályozni. Példamutatással, a közügyekben való elkötelezett részvétellel, civil cselekvéssel mutassuk, hogy az autonóm magatartás érték. Segítsük, hogy az emberek visszaszerezzék az ellenőrzést saját életük fölött. Az autonómia korlátos engedély: a másokkal való konfliktusmentes együttélés kötelezettségét és korlátait vonja maga után.” Ezt halandó ember nem érti meg. Beszélj magyarul. És ne csak beszélj, mondj valamit.

Aki a következő mondatokat leírta, az valakitől hallotta, fogalma nincs miről beszél. Messziről üvölt, hogy nem ért hozzá, az egész cikk az inkompetencia bizonyítéka, és annak az ígérete, hogy az a párt és az a pártelnök, aki ennek az embernek a tanácsait hallgatja, az nem lesz szakértője annak, amire vállalkozik, és azon kívül, hogy gyakorolják a hatalmat, mert a pozícióban ülnek, annak előnyeit élvezik és osztogatják, képtelenek szakértelemmel irányítani egy országot. Jelszavakat és frázisokat ismernek. Íme: “Kis, nyitott gazdaságok – mint amilyen a magyar – nem vonhatják ki magukat a globális gazdasági együttműködés rendszeréből. Ám a globális kapitalizmust erős szabályok közé szorítva, a nemzeti, helyi érdekekhez alkalmazkodva szabad csak működtetni. A gazdasági együttműködésben való részvétel feltétele a globális versenyképesség, melyet a magyar munkaerő és gazdaság fokozatosan elvesztett. A jobb társadalmat teremteni akaró politikának ezért a versenyképesség visszaszerzésének közép- és hosszú távú céljai (versenyképesebb [szak]képzettség, jobb egészségi állapot, növekvő mobilitás) mellett a helyi együttműködések támogatásával, a helyi gazdasági közösségek védelmével kell ellensúlyoznia a globális kapitalizmus hátrányos következményeit.” Nem idegesítünk tovább senkit, hogy ezeket az üres frázisokat, borzalmas szövegeket olvassa. Ha megkérnénk az olvasót, hogy most mondja vissza, mit olvasott csak ebben a bekezdésben, akkor mit mondana? Mi maradt meg ebből (de akár az egész cikkből) a fejében?

Megmondom, hogy nekem mi maradt meg. Van egy Braun Róbert nevű ember, akit nem ismerek, de az látszik, hogy egy gátlástalan karrierista és szélhámos, aki nem ért semmihez, de az emberek bizalmába férkőzve helyezkedik, és próbálja azt mondani, amit hallani akarnak. A cél a pénz és a hatalom, a befolyás. Megértettem, hogy ha ezt a palit nem kergetik el hétfőn reggel 7 és fél 8 között ennek a pártnak a környékéről is, akkor ez a párt a hülyék gyülekezete, Braun pedig egy zseni, aki nulla tudással és tehetséggel az orruknál fogva vezeti őket, és leveszi róluk a pénzt, az Audit és mindent, ami ezzel jár. Ha Mesterházy Attilának ilyen behízelgő cikkekkel lehet imponálni, ha ő ezeket a lózungokat akarja hallani, egyáltalán: ha olyan tanácsadókat keres, akik azt mondják neki, amit hallani szeretne, akkor ő alkalmatlan nemcsak miniszterelnöknek, de pártelnöknek is. Ha nem az, akkor ezt a szélhámost most kirúgja a környezetéből, és a pártjában mások előtt is világossá teszi, hogy ő egy intelligens és normális ember, ne nézzék madárnak. Ez a cikk közvetve arról szól, hogy Braun Mesterházyt egy idiótának tartja. Tudna ő mást is írni, de kiszolgálja a feltételezett elvárásokat, és ő ezt nézi ki Mesterházyból. Ez a típus ráhangolódik az áldozat hullámhosszára, és azt adja neki a szakmai tolvajnyelv zsargonjából, ami boldoggá teszi. Ez a cikk olyannak ábrázolja közvetve Mesterházyt, a címzettet, amilyennek Braun látja, mint egy féleszűt. És félő, hogy nem lesz, aki megmondja neki, hogy ne az Amerikai Népszavára sértődjön meg, mert nem az bántja őt, hanem Braun szövege teszi teljesen hiteltelenné. Az ilyen tanácsadók okozták a történelemben a legnagyobb bajokat, és tettek tönkre országokat. Ha Braun ennyire hülyének nézi Mesterházyt, akkor miért nem megy el politikusnak, és küzd meg vele szemtől szembe férfiasan? Miért akar megbújni a tanácsadó szerepében, és hátulról irányítani mindent? Arra vállalkozni, hogy majd “ő próbál hatni rá”, és elhiteti a környezetével, hogy ő pótolhatatlan, mert ő képes jó irányba terelni az általa tehetségtelennek tartott embert, nem korrekt jellemre vall. Magától akarja függővé tenni az általa hülyének nézett embert. Ismert felállás, jól modellált szerepjáték, amely egyrészt undorító, másrészt hosszú távon iszonyatos károkat okoz. Mesterházyból egy kis diktátort farag (ha már nem az), akit Braun irányít a háttérből.

Ez a cikk rendkívül hasznos volt. Ha Braun elnyeri véglegesen a pozíciót, amelyre hajt, akkor nagyon fontos lenne, hogy minél többet írjon. Nagyon fontos, hogy naponta lássuk, mire számíthatunk az MSZP hatalomra jutása esetén (amitől persze – e jelek szerint – nem kell tartani még egy húsz évig, és ez így is van rendjén, a természet tudja a dolgát). Braun minden mondata azt súgja, hogy csak erre a pártra ne szavazz. Ennek a pártnak a vezetője olyan, mint egy kiskorú, akit egy szélhámos manipulál a háttérből. Becsüld meg Orbán Viktor diktatúráját, mert az ehhez képest egy szellemi izgalom és egy minőség a maga módján.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (17 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +17 ( 23 szavazatból)
Tolongás a hamis illúziók útján, 4.8 out of 5 based on 17 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(48)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

48 Reader’s Comments

  1. MSZP-re nem is :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  2. Hát az tudvalevő hogy az MSZP egy valóságos orvosi látványosság.
    Ferinknek akkor kellett volna kilépni belőle mikor ezek elárulták a Beszéd kapcsán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (28 szavazatból)
  3. Mesterházy legutóbbi véleménye szerint amíg van titkos választás, azt meg lehet nyerni.
    Szerintem nem véletlen, hogy Braun Róbert cikke most jelent meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  4. Aquila non captat muscas.
    Az ilyen írásra, mint b. róberté nem kellene reagálni, a kutya se törődne vele, ha nem hívnák fel a figyelmét rá épp ehelyt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  5. Ejnye, már admin is trágárkodik. :)) Kibaszottul szar a helyzet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  6. Ebből így nem lesz EGYENES BESZÉD, kedves BR. :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  7. Már akkor lehetett látni, amikor az elnökválasztáson Mesterházyt választották Szanyi helyett (no nem mintha ő sokkal jobb választás lett volna) hogy az Mszp kivárásos álláspontra helyezkedett, mivel “aki nem dolgozik, az nem is hibázhat”
    Szanyi egy kissé aktívabban politizált volna, amiből a többség nem kért. Pedig ő legalább képes egyszerűen fogalmazni.
    Ez a Braun szöveg egyszerűen fogalmazva az Mszp baloldali-populista fordulatát jelenti be, és azt, hogy az Mszp az ellenzék legnagyobb erejeként nem igazán óhajt senki mögé beállni. Azt viszont nem ellenzik, hogy őmögéjük a többség beálljon.
    Még rövidebben: Eszik – nem eszik, nem kapnak mást. Ha majd elég éhesek lesznek, kénytelenek rájuk fanyalodni. Nélkülük amúgy sem lehet Orbánt váltani.
    Ez nem Braun javaslata – ezt már korábban eldöntötték a kongresszusukon.
    Puchék ehhez a döntéshez választották a megfelelőnek tartott embert, nem Mesterházy alakította a döntést – őt alakították a döntéshez.
    Tényleg nem érdemes ilyen legyek után kapkodni. Ahol szar van, légy is van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (18 szavazatból)
  8. Alighanem eljött az ideje, hogy a DK döntésre bírja az MSZP-ben maradt szimpatizánsait. Már apropó is van. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  9. Viszont! (a DK közleménye)
    Időközi polgármester-választást tartottak ma többek között a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Pácinban és a Győr-Moson-Sopron megyei Vámosszabadiban. A Demokratikus Koalíció mindkét választáson indított jelöltet.A jelöltek a kis településeken szokásos módon, független jelöltként indultak, de mindketten alapító tagjai a DK-nak és mindketten nyilvánosan vállalták pártjuk támogatását.

    Pácinban négy jelölt közül Majoros Lászlót, a DK jelöltjét 59 százalékos részvétel mellett választották polgármesterré.

    Vámosszabadiban is a Demokratikus Koalíció jelöltje nyert. Réti Csaba négy jelölt közül lett polgármester. A szavazásban a választásra jogosultak 49 százaléka vett részt.

    A vámosszabadi DK-s győzelem azért is különösen fontos, mert a Fidesz támogatással indult független jelöltet győzte le, aki a megyei közgyűlés Fidesz-frakciójának tagja. Ezzel az ellenzéki jelölt legyőzte a kormánypárt jelöltet.

    Jó lenne tudni, hogy az Mszp indított-e jelöltet, és azok milyen eredményt értek el. Mert csak egy valós versenyhelyzet tudná a tohonya Mszp-t némi aktivitásra serkenten. Hogy felemeljék végre a popsijukat, és ha másért nem is (olyan apróságért pl, hogy ország, nép, fasizálódási veszély) de legalább önvédelemből elkezdhetnének ellenzékként működni. Ha csak a tizedét produkálnák, amit Orbánék ellenzékben – már nem itt tartanánk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (34 szavazatból)
  10. Az MSZP addig keresgéli a széket, amíg a kettő között a pad alá esik.
    Meglátjuk, hogy Mesterházy az asztalt eltalálja-e?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  11. Amikor ilyen cikkeket olvasok–mint amilyen Braun Róbert irása–bizony akkor gondolkodok el igazán azon, hogy minek is szerkesztek kanadai hirlapot? Azért kinlódok szabadidőmben egy online hirújsággal, mert a koherens program és autentikus elvek nélküli szocikat szeretném ismét bársonyfotelben látni? Braun tézis- és konzekvens logika nélküli irása tényleg úgy fest, mintha az mszp körül mindenkinek megszeretne maximálisan felelni. Fikázza a blairi-schröderi harmadik útat, de azért figyel arra, nehogy túlságosan thürmeres legyen, mert azért az sem népszerű Mesterházyéknál. Előveszi a nemzeti szimbólumokat, a baloldali hazafiság fontosságát, szalonképesen globalizáció-kritikus, de aztán jön az “európai Magyarország”, és a föderativ Európa álma, az európai uniós világhatalom ötlete, ami innen Észak-Amerikából nézve eléggé szórakoztató.

    Azt üzenem Braun úrnak, hogy ne próbáljon annyira megfelelni a jelenlegi szoci vonalnak. Inkább irja le azt, amiben tényleg hisz, függetlenül attól, hogy mit gondol erről a pártvezetés, és hogy az őszinte kiállás segiti-e, vagy sem saját elhelyezkedését.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  12. Nem csak hamis profetakat de a hamis idojaras josokat is megoltek, akkor meg nagy volt a felelossege a szakiknak. Manapsag ossze vissza lehet hazudozni, a politikaban es az uzleti eletben is Magyarorszagon. A kezadas mar nem szamit semmit, mind a ket fel at akarja verni a masikat. Van egy magyar kifejezes amit akkor hasznalnak amikor a megallapodast kovetoen az egyik vagy a masik fel a megallapodas allol kitancol, vagy nem megfeleloen teljesiti. Ez a “ciganykodas”. Az raba e smas keleti nepeknel a leganyobb szeretebol egy pillanat alatt at tudnak fordulni a legnagyobb gyuloletbe es ehhez eleg egy picike esemeny is. Magyarorszag annyival rosszabb hogy itt picike esemeny nelkul is, mar eleve hatsogondolatokkal tortenik a megallapodas, es ugyanugy megsertodunk mint a keleti nepek ha valaki szamon ker ezert bennunket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  13. Ha megnezem az Amerikai Nepszava weboldalat es cikkeket eleg lapos a valasztek. Az ujsag 95%-ban a Fidesz szapulasarol szol es nagyon keves hirerteket tartalmaz. Szerintem a kulfoldon elo magyarok nem ezekre a partszinten nyomott uszitasra kivancsiak. Aki mar elment magyarorszagrol az azert ment el, hogy hatrahagyja a remenytelenseget es csalodottsagot. Magyarorszag helyzeteert minden politikai part felelos Gyorban Fektorral az elen! Ettol meg magyar marad az ember es erdekes lehet minden magyar vonatkozasu esemeny es hir csak az legyen valtozatos es esemenydus. Amerikaban rengeteg erdekes magyar ember el es sok helyen felbukkan valami magyar vonatkozasu esemeny vagy targy. Engem sokkal jobban erdekelne a kultura, mint ezek a politikai gumicsontok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -27 (49 szavazatból)
  14. Christopher
    Ebben azért van egy kis logikai baki Merthogy feltételezi, hogy van bármi, amiben Braun úr tényleg hisz. Ami a megelőző szövegrész alapján elég meglepő: az ugyanis jól kivesézi, hogy nincs egy önálló gondolata. Már persze azon kívül, hogy belső infók alapján úgy gondolja, hogy ezt és így kell írnia, hogy megfeleljen az elvárásoknak.
    Szemmel láthatóan a szocik bourbonoznak: nem tanultak és nem felejtettek. Utóbbit a legközvetlenebbül a kommunikációjukra lehet alkalmazni. Nem tanultak meg jól, közérthetően fogalmazni, viszont nem felejtették el azt a mozgalmár bikkfanyelvet, ami hozzájárult a kommunikációs vereségükhöz. Mert az okozta a valósat is.
    Az ember azt hinné, hogy ezek után okulnak a hibájukból, de nem! Rátesznek még egy lapáttal!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  15. sagdiyev
    Sajnáljuk, hogy nem felel meg az AN a magas elvárásaidnak, de talán keresd meg és olvasd el Bartus Búcsú az olvasóktól cikkét. Ez NEM újság, hanem egy online felület, amit Bartus nagyjából magánszorgalomból tart fent. Mi ezt elfogadtuk és hálásak vagyunk még ezért is. Nem érdekel ugyanis száz hír, ha azt Orbánék adagolják, nagyon tudom viszont értékelni, hogy VAN ez a felület, ahol VALÓS hírekhez és értelmes véleményekhez juthatok. És ez máris több, mint itthon várható. Bartust ugyanis nem tudják megélhetési zsarolással parírozásra rávenni, mint szalonnamariska keze ügyében ténykedő kollégáit.
    Tisztelet a szánalmasan kevés kivételnek (pl Nagy-Navarrónak)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (38 szavazatból)
  16. kekec
    2012. november 26. hétfő
    01:15
    +++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  17. Megírom ezredszer is, ha kell: amíg Orbán hatalmon lesz, addig nem lesznek választások. Sem 2013-ban, sem 2014-ben. Orbán ugyanis tudja (de legalább érzi), hogy bukott politikus – és a pártja egy bukott párt. Mindenféle „normális” választáson alul fog maradni.
    .
    De választások nem lesznek, csakis Orbán után.
    .
    Akik ma szemben állnak Orbánnal, azoknak ma egyetlen kérdésre kell választ adniuk: milyen módszerrel buktassák meg Orbánt? Véget nem érő országos sztrájkkal? Polgári engedetlenséggel? Erőszakkal?
    .
    Orbán addig csűri-csavarja a választási törvényt – végeredményben a „regisztrációt” – amíg el nem éri, hogy kizárólag a Kubatov listán szereplők szavazhassanak. Ezer trükkje van a dolognak és Orbán pofátlansága nem ismer határokat. Ha kell, a választás előtti napon fogják megváltoztatni a szabályokat. A kétharmadba minden belefér. És Orbán retteg a kötéltől.
    .
    Abban a teljesen valószínűtlen és lehetetlen esetben, ha mégis lennének választások, az ellenzéknek egyetlen fontos dolgot kell megértenie: a magyar választó KÉT dolog között képes választani – és erre kell koncentrálni. A két dolog: Orbán és Kihívója. Vagy-vagy. Ha már három aspiráns között kell választani, Orbán csalni és győzni tud. Rá kell kényszeríteni őt, hogy a választók igen-nemet mondhassanak. Orbán elutasítása az ellenfél melletti voksot jelent. És rengetegen fogják elutasítani Orbánt, számtalan okból.
    .
    A mai ellenzékből ki nem nézem, hogy egyetlen jelölt mögé sorakoznának fel. Erre Orbán még azzal is rájátszik, hogy a választásokon névtelen senkik hadát is felveteti a jelöltek közé: megjelenésük csak megzavarja és megosztja a választókat. Orbán a választásokon is éppen úgy a megosztásra játszik, mint a mindennapi politikájában.
    .
    Bajnai, Schmuck, Schiffer, Mesterházy, Gyurcsány, Vona – akárki? Sok politikai primadonna, mind a színpad szélére, a rivaldafénybe vágyik. Mindegyik el akarja énekelni a nagy áriát és egyiknek sem smakkol a kórusban énekelni. Amíg ezt fel nem ismerik, Orbán megdönthetetlen lesz egy választáson.
    .
    De hát választások nem lesznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (24 szavazatból)
  18. Kedves Proaktív, elnézést, az egy első változat volt, amelyet Ön látott. Csak néhány percig volt látható, ez a végleges forma, amelyet most lát. Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  19. Sagdiyev,
    a hír az, hogy Magyarországon a Fidesz fasiszta diktatúrát épít. Minden egyéb másodlagos. Egy normális országban szóba sem kerülne semmi egyéb, amíg ez a helyzet fennáll. Várjuk a Kohányi Társaság oldalán található számlaszámokra a támogatását, amellyel hozzájárul ahhoz, hogy teljeskörű hírszolgáltatást nyújthassunk. Ha Ön az amerikai magyar programokra kíváncsi, fizessen elő a nyomtatott hetilapra, abban ezeket megtalálja. Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (30 szavazatból)
  20. admin
    Kösz, megnyugatató. Kár, hogy perceken belül akadt követője. Ki lehetne azt is iktatni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  21. Látható még az a verzió valahol? Egyébként nem nagyon izgat. Megbotránkoztatni nem akarok senkit, de ha kell, azt a szót is vállalom. Nincsenek szavak, amelyekkel ki lehetne fejezni azt, amit Braun művel.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  22. Az Mszp mellett csak egy dolog szól: az LMP még nála is hűlyébb
    http://atv.hu/cikk/20121125_karacsony_gergely_a_szocialistakat_jobban_utalja_mint_a_fideszt?source=hirkereso
    Azoknak, akik abban az illúzióban ringatóznak, hogy van normális LMP-s is.
    Csacsicska
    Én a helyedben nem mosnám össze az alkalmatlan önjelölteket a referenciával rendelkező Bajnaival.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  23. Ha Braun Róbert csak ilyesmikre képes, akkor csak le kell leplezni.
    Ha Mesterházyt ilyen dumával etetni lehet, akkor alkalmatlan vállalt feladatára.
    Ennyi!
    Azonban Orbán diktatúráját választani: soha nem szabad!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  24. “A cikk a ködösítés magasiskolája”
    Jut eszembe John Carpenter filmje : A köd (The Fog).
    Nem szeretem a horrort, de ez egy kiváló horror volt.
    Ez a Braun Róbert mintha rokonságban lenne ezzel a Carpenter-rel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  25. Lehet, hogy lesz új kormánya az országnak, csak nehogy azt is Orbán dirigálja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  26. Nem is értem! Napnál világosabb, hogy Mesterházy ennek a Braunnak a hatása alatt van. Ugyanazokat mondja ugyanis, csak más szavakkal.Az a sok marhaság, ami az mszp-t vesztésre ítélte,megtalálható volt Gyurcsánynál is, ugyanígy most Mesterházynál.
    Ha ez a Braun mindkettőjüknél ténykedett,akkor nincs min csodálkozni!
    De! Hogyan tud ilyen szemellenzős lenni,még ennyi kudarc után is az mszp?
    Ezek nem tanultak semmit?Évek óta ugyanaz a szófosás (bocs a kifejezésért) kamu szöveg, ami csak arra volt,és lesz jó, hogy ezek a szócséplők jól fizető helyet énekeljenek ki maguknak.
    Gyurcsány mentségére legyen mondva, neki legalább voltak gondolatai. (már megint dicsérem, pedig…)Mesterházynál meg ugyanazt látom, amit Braunnál.
    Ő is állítja, hogy nyerni fognak!!!Hogyan?
    Nem veszi észre,hogy a felállított sakktáblán esélyük sincs?Már minden báb ki van ütve,amelyik segíthetné a győzelmüket. Sakk matt! És nem látják!
    Állítom, hogy az mszp prominensei elolvadnak a Braun cikkét olvasva. Hiszen ez annyira megfelel az ő habitusuknak! Dumálni, felelősség,és tartalom nélkül.

    Végigolvastam a hozzászólásokat is a NOL.hu-n.Kész kudarc! Ezek nem fognak embereket mozgósítani… Ezek ne mozgósítsanak embereket ilyen mentalitással!!!
    Ez a Braun nem a jövőben, már most is túl van fizetve!Szavakat egymás mellé rakni,minden felelősség nélkül, hülyének nézve egy párt táborát,egy 8 osztályos tud.
    Adhatta volna ezt a címet is: Ide nekem az oroszlánt! Annak sem lett volna több értelme, csak akkor mindenki számára nyilvánvaló lenne a szándéka.
    És ezt nem látja az a párt, amelyik nyerni szeretne. Vicc kategória…Egyszer már szerettek volna, és egyszer még szeretnének… (hatalomra kerülni)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  27. bumburi
    Ugyanabban bíznak, amiben én: Orbán elintézi saját magát. Erre alapították az egész kivárási is lapítási stratégiájukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  28. kekec
    Orbánt nem fenyegeti ez a veszély, bár tudom, hogy ez a meggyőződésed.
    Vannak körülötte ugyanis hithű emberek, akik nem hagyják hogy a vesztébe rohanjon.
    Nem vetted még észre? Amikor már a falnál van, valaki mindig visszarántja, hogy nagyot ne koppanjon.
    Mert Orbán különös gonddal válogatta meg a közvetlen környezetét. Ha ő bukik, akkor azok is! Márpedig az nagy veszteség lenne nekik,ezért vigyáznak rá nagyon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  29. Wikipédia:
    Braun Róbert (Budapest, 1966. február 22. – ) marketingstratéga, politikai szereplő, egyetemi oktató. Az ELTE BTK-n végzett, a filozófiai tudományok kandidátusa. Oktatott az ELTE-n, a JPTE-n, a brnói Masaryk egyetemen, a Budapesti Corvinus Egyetem Marketingkommunikáció tanszékének docense. A Sziget Fesztivál kommunikációs igazgatója, az index.hu Zrt. alapítója, stratégiai és kommunikációs igazgatója

    A nyolcvanas években részt vett emberi jogi szervezetek alapításában, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) alapító tagja, a Raoul Wallenberg Egyesület alapítója és később elnöke. 1991-ben alapító főszerkesztője volt a Café Bábel című negyedéves folyóiratnak. A kilencvenes évek közepén az SZDSZ elnökének, Pető Ivánnak volt a tanácsadója, 1996-1997-ben az SZDSZ elnökének kabinetfőnöke.

    2002-ben Medgyessy Péter miniszterelnök tanácsadója, 2003-2004-ben a Miniszterelnöki Hivatal Nyilvános Kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára volt. 2004. májusában lemondott, majd Gyurcsány Ferenc miniszterelnök stratégiai tanácsadója volt 2004. októbere és 2005. áprilisa között.

    2005-ben alapítja a B&P Braun & Partners stratégiai tanácsadó céget, melynek ügyvezetője, 2011 januárjától megszűnéséig egyik tulajdonosa a Független Hírügynökségnek.
    2009. júniusától 2012. októberéig Simor Andrásnak, a Magyar Nemzeti Bank elnökének a tanácsadója

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  30. Sok Braun Robert van a facebookon, de sikerült megtalálnom Gréczy Zsolt barátai közt: http://www.facebook.com/robert.braun.3745

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  31. tisztelhölgyeimésuraim



    Szerintem ennek a cikknek nem Orbán a főszereplője, bár minden út Rómába vezet. Bartus itt inkáűbb a “fogadatlan prókátorok” ellen emel szót és joggal. Most inkább erről beszélgessünk! Javaslom, olvassátok el Kordon blőd rövid kommentjét a politológusoknak nevezett “független” álszakértőkről, akik úgy forgatják a köpönyegüket, ahogy csak sikerül beférkőzniük megbízójuk bizalmába…:
    ( ld:Kordon Blőd 16,47 vasárnap a Simicska és Orbán Gestapója lesz a KEHI c. cikkhez)
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  32. Hát Braun az egy reklám szakember. A cikke is ilyen, mintha PR előadást tartana. Néhány kulcsmondat, jól meghempergetve. Menjen is békével, nem politikua és nem is lesz az. De ártanai sokat tud, mint ahogyan eddig is mindig ártott annak, aki mellé odalopózott. Sok pénztért . mert élni kell. Azonban Szanyi egyszerűsége, amit itt valaki említett – no az meg annyira egyszerű, hogy már tahóságnak is mondhatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  33. Hopp csak kibujt a szog a zsakbol http://m.mandiner.hu/cikk/20121126_karacsony_kihuzna_a_szocik_seggebol_az_osszefogast

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  34. Én azt látom a leglesújtóbbnak, hogy ez az ember ebből megél. Tanácsadói irodája van! Eszembe jut Joseph Heller egyik zseniális regénye, a “Gold a mennybe megy”, amelyben szerepel egy rendkívül sikeres ember, aki óriási pénzekért ad cégeknek tanácsot. Ez mindig egyetlen mondatból áll: Egyensúlyba kell hozni a költségvetést! Derék Braununk alighanem olvasta ezt a könyvet. Nekem a legjobban az tetszik, hogy “a huszonegyedik század nálunk is elkezdődött.” Erről meg Karinthy Szabolcska-paródiája ugrik be:
    A mi falunkból

    A mi falunkból jött az üzenet
    Áll még a gólya eszterág felett,
    Nő még a fű a zöld domboldalon
    És bent az udvaron.

    Kertünkben még virul a sok virág
    És még rügyeznek tavasszal a fák
    És egyre folyik a mezőn a munka
    A mi falunkba.

    A mi falunkba ákácfák alatt
    Fehérremeszelt házak állanak
    És estefelé, ha a nap lehull,
    Bealkonyul.

    A mi falunkba nyáron nő a zab
    És éjszaka van, ha nem süt a nap;
    Forgácsot vág ki fábul a gyalu,
    Csodálatos, csodálatos a falu

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  35. Kecskeméti Károly vontolla

    Ha nem ott és nem egy ilyen pozíciójú szerzőtől jelent volna meg közeljövőnk Álomország víziója, nem érdemelne ekkora figyelmet. Az olvasás közben egyre inkább az a kérdés bukkant fel, miért írta és kinek? Némi időszerű vonatkozásokat leszámítva a múlt századi húszas évek egyik szociáldemokrata lapjában lett volna érdekes, a következő fél-illegális összejövetelen bizakodó eszmecserére ösztönző tanulmány. Valóban lenne a pártjában, aki azt hiszi, tagtoborzás történt éppen?!? Így biztosan nem lehet összegyűjteni a váltáshoz elégséges csapatot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  36. Én viszont megfordítom az egészet. Azt gondolom, hogy a kiindulás az MSZP-nél van. Ők a megrendelők, az ő gondolkodásukat vetette képernyőre ez a Braun. Ő csak a nevét adta alá, de az egész dolgozat az MSZP új politikáját próbálja eladni. Szóval nem ezt a szerencsétlen BR-t kéne hülyézni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  37. Persze úgy még súlyosabb a helyzet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  38. nonemart. Mi a francnak kell neked itt kommentelni? Persze ez egy ál
    kérdés, hiszen a napnál is világosabb,hogy ez a munkád!!!! De azért lehetnél egy kicsit ügyesebb,még egy óvodás is felismerne !A “gazdik” nem találtak jobbat!!??
    Takarodj vissza a heti válasz online-ra.
    Kommentelő társaim, olvassátok el ennek a szerencsétlennek az “Igy nyaltok ti”
    topicon(hétfő 11:23) lévő izéjét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  39. Nem kell már kitiltani az MSZP-t a választási kampányból, utódpárt címszóval. Ez a Braun, úgy, mint Puch beépített lehet. Feladata az MSZP leamortizálása. Szerintem Mesterházy is mindent megtesz a cél érdekében, a demagóg szövegével. A széplelkeknek biztos tetszik a jófiús modorával. Nekem Szanyi jobban bejön, egy vadállat, de jobban odamond.
    Már akkor nem értettem az MSZP stratégiáját, amikor Horváth azzal kampányolt, hogy Budapesten ingyenessé tennék az utazást a BKV járatain. Ekkor elszakadt a cérna, bár még rájuk szavaztam, mert nem láttam más alternatívát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  40. kekec
    2012. november 26. hétfő
    07:22

    Köszi. Egy újabb Fidesz palánta. A módszer Fideszesen aljas. Belépni egy szervezetbe és megvétózni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  41. http://nol.hu/belfold/a_dk_szerint_valasztasi_csalasra_keszul_a_kormany

    Ez durva. Lehet, hogy a bojkott lesz az egyetlen lehetőség? Ez már náci erőszak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  42. Nem volt ez a fazon az átkosban valahol párttitkár? Annak idején, amikor a munkahelyemen a párttagok közül egyetlen normális sem aka rta elfogadni a jelólést, és gondban voltak kit legyen titkár, én mint pártonkívüli adtam nekik egy ötletet, amire a főnököm lelkesen reagált: Igaza van a Gyurinak, ő a leghülyébb, beszéljétek rá. Két hét múlva megválasztották. Egy hónappal később már az ő szava volt a párt szava. Sőt ő maga a PÁRT. Rendszerint úgy adta elő a hülyeségeit: “Ez a párt álláspontja” Vagy tíz évig ő volt az alapszervi titkár. Senki nem tört a babérjaira.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  43. Bubu64!

    Köszi, kellenek az őrállók. Nem lesz itt szabad választás Orbán rezsimben. Aki nem veszi észre és illúzióba ringat fidesznyik. Jó, hogy a DK már figyel és tudja mit kell tenni. Minden helyközi el kell hozni. Mindent meg kell tenni, hogy nemzetközi vizhangja legyen.
    “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  44. Sanyibácsi
    Az a baj, hogy a választásoknál szerintem már késő az EBESZ jelenléte. Nekem a legjobb minta Putyin rendszere. Nem hiszem el, hogy Putyint ennyi idő alatt nem akarta senki leváltani, ha csak egy rövid időre is. Az orosz nép csak őt akarja. Eddig a választáson való részvétel mellett kardoskodtam, de Bartus úrnak megint igazat kell adnom. Engem ez a náci ideológia ejt kétségbe. Ez a hülye magyar nem tanul. Kedves Sanyibácsi meglátjuk mi lesz.:(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  45. Kekec:
    .
    Kórus, ez lenne a lényeg. Orbán eszköze a megosztás, ennek ellenszere az összefogás.
    .
    És kell egy hiteles személyiség, akit a kórus megénekel. Mondjuk olyan valakire gondolok, mint Vitray Tamás. Akit nagyon sokan és akit a jó oldaláról ismernek. Nem is kellene politikusnak lennie (Vitray – megkövetem őt, mert tisztelem – csak egy példa, a jobb érthetőség kedvéért), hiszen egy ilyen személy csak arra az időre lenne vezető, amíg a demokráciát helyre nem állítjuk.
    .
    De nem lesznek választások.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  46. Az MSZP-nek be kell fektetni egy nagytakarításra, ha nem tisztúlnak pusztulnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  47. Azon elgondolkodott valaki, hogy az emberek Magyarországon egy olyan világot álmodnak vissza, szeretnének újra, mint amiről Braun Róbert beszél? (Azaz ír…)
    Amikor az ember volt az első, nem profit? Amikor mindenki számított? Amikor nem hagytak senkit magára? Nem éheztek gyerekek milliói, nem létezett a hajléktalanság, mert aki dolgozni akart, az megtehette, és meg is élt belőle? Amikor a gyógyuláshoz való jog mindenkit egyformán megilletett? A kizsákmányoló kapitalizmus a normális? A tömegévek utcára kerülő emberek? Az éhező gyerekek és nélkülöző emberek milliói? Az, hogy akinek nincs pénze, hadd szenvedjen, hadd hulljon? Kíváncsi leszek a válaszokra…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  48. kicsihuszár: És megint elölről…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Mesterházy: biztos, hogy lesz csalás 2014. április 5. szombat

Kivételezett helyzetben a TV2 2014. április 3. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos