Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán szóvivője megint belerúgott az USA-ba 2011. szeptember 6. kedd 4:43 | AN Forrás: origo.hu

  • Hozzászólások(56)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán szóvivője megint belerúgott az USA-ba

Budapest – Magyarország miniszterelnökének szóvivője újra durván megsértette az Egyesült Államokat, amikor az Orbán Viktor hazugságáról nyilvánosságra került WikiLeaks dokumentumok kapcsán az amerikai nagykövet hivatalos jelentéseit “az amerikai szórakoztatóipar” termékének nevezte, és azt állította az amerikai diplomáciáról, hogy az abszurd és komolytalan. Arra a kérdésre azonban nem válaszolt, hogy igazak-e a jelentésben foglaltak-e, és hazudott-e Orbán? A kérdés amúgy költői.

A WikiLeaks által kiszivárogtatott nagykövetségi táviratokkal kapcsolatban az [origo] kereste Orbán Viktort, hogy a táviratokban megjelent állítások valódiságáról kérdezze. A táviratokat April Foley akkori nagykövet írta alá, a hitelességüket senki nem cáfolta. A táviratok szerint Orbán egy diplomatáknak tartott előadásában bejelentette, hogy ne figyeljenek majd arra, amit a kampányban mond, mert azt csak a megválasztása miatt mondja, az nem lesz igaz. Egy másik rész szerint Orbán azt mondta Foley nagykövetnek, hogy nem bonyolult a stratégiájuk: a népet azzal bolondítják, hogy visszaállítják a nemzet nagyságát, a gazdasági szereplőknek pedig megmondják az igazat, hogy mit várhatnak a Fidesz kormányától. Miközben Orbán azzal eteti az országot, hogy szabadságharcot vív a nemzetközi pénzvilágtól, aközben őket avatja be az igazi terveibe, a lakosságot viszont nem.

A megkeresésre Orbán szóvivője levélben azt közölte, hogy “az amerikai szórakoztatóipar napról napra megjelenő újabb és újabb fejezeteivel nem kívánunk foglalkozni”.

Szijjártó ehhez annyit tett hozzá, hogy “az ilyen esetek csak arra jók, hogy az amerikai diplomáciát abszurd és komolytalan színben tüntessék fel”.

Nem sokkal korábban már sértő módon reagált Szijjártó az amerikai kormány bírálatára, amikor az a demokrácia elleni támadásokat kifogásolta. Akkor Szijjártó azt mondta, hogy a kritika tájékozatlanságon és rosszindulaton alapul. Nem tudjuk, de elképzelhető, hogy nem nyilvánosan megint üzentek az amerikai kormánynak, hogy ezeket durva reakciókat, amelyek a diplomáciában elfogadhatatlan pökhendiségről tanúskodnak, ne vegyék komolyan, mert ez csak a magyar embereknek szól. Ők pedig mindenkinek azt hazudják, amit hallani akar.

A mostani megnyilvánulás szintén durván sérti az Egyesült Államokat. Orbánról derült ki, hogy folyamatosan hazudott, az emberek megtévesztésével és szándékos becsapásával verte szét négy éven át a kormányzást, és nyerte meg a választásokat, de a miniszterelnök szóvivője az Egyesült Államokat rágalmazza. Az amerikai nagykövet hivatalos jelentéseit “az amerikai szórakoztatóipar” termékének nevezi, és az amerikai diplomáciát abszurdnak és komolytalannak nevezi.

A Fidesz Mussolinit idéző hazug propagandagépezetére jellemző módon nem arra válaszolnak, amit kérdeztek, hanem vádaskodnak, és másokat tüntetnek fel ellenséges és rossz színben.

Pedig csak annyit kellett volna mondani, hogy hazudott-e Orbán Viktor 2006-ban a diplomatáknak és a választóknak. Kinek hazudott nagyobbat: a diplomatáknak vagy a magyar népnek? Miért hazudott? Miért hazudik folyamatosan? Miért csapta be hazugságaival a választókat? Mikor mond le?

Ha lenne ellenzéki sajtó és erős parlamenti ellenzék mindennap ezt a kérdést kellene feltenni Orbánnak: miért hazudott?

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (33 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +53 ( 63 szavazatból)
Orbán szóvivője megint belerúgott az USA-ba, 4.7 out of 5 based on 33 ratings

Címkék:, , , , , , ,

  • Hozzászólások(56)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

56 Reader’s Comments

  1. Vertes Katalin!
    No letedre nagyon gusztustalan a modorod!!!! Egyebkent Magyarorszag nem a tied es nem csak orbane, hanem a nepe. Akkor jovok es megyek amikor akarok, ahhoz neked semmi kozod. Ne valaszolj, mert nem vagyok vitapartnered, nem tudok olyan melyre lemenni. De csodas kijelentesedhez csak ennyivel kivantam reagalni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  2. Persze, kedves császárom, de hazahozzuk őket. Haza, humánusan, hogy
    ne szenvedjenek a honvágytól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  3. Gonoszka!!
    De jopofa vagy, jo volt egy kicsit nevetni…..Amiket olvasok otthonrol ( tobb hirforrast) nagyon lelombozodok. Csak azon csodalkozok, illetve lassan mar nem is , hogy magyar hogyan gyulolheti a masik magyart, akarhol is van? Hogy beszelhet igy mint a Katalin nevu holgy? Ha orbanista, akkor odatartozik a Kereszteny DNP is, ezeknek milyen hituk van akkor? Meg a hituk a vallasuk is hazug. ( ja, meg nincs honvagyam, hu de szegyelem magam….)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  4. Beáta kedves, ezek már magyarul is elfelejtettek, emberül soha nem tudtak és azt hiszik, hogy a férfi és női nemiszerv minden. Pedig még sok sok minden van közbe. Csak ezt az óvodás kortól tanulja az ember, illetve valahogy tudja.
    Tudod, hogy én , hogy tudok káromkodni? Magyarul. :)))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. http://varanus.blog.hu/2011/10/18/menj_a_picsaba_szijjarto
    Érdemes olvasni a hozzászólásokkal együtt – ez is magyarok véleménye

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. Vértes Katalin :
    TE valamiféle politikia prostitúció-bizniszben utazol , hogy ennyire érted a csíziót ?
    ( Madamnak minden kuplerájban kell lennie , még a politikaiban is )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Szijjártó rejtélyes vagyongyarapodása 2014. február 12. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos