Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán csalva nyerte meg a választásokat 2011. szeptember 6. kedd 3:57 | AN Forrás: Origo

  • Hozzászólások(88)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán csalva nyerte meg a választásokat

Budapest – A WikiLeaks kiszivárgott táviratai szerint Orbán Viktor már a 2006-os választásokat is csalással akarta megnyerni: diplomatákkal közölte, hogy amit a kampányban mondani fog, arra nem kell figyelni. A jelentések szerint ugyanarra készült, amit Gyurcsány Őszödön elmondott.

A WikiLeaks iratok révén igazolódni látszik, hogy  Orbán hazudott a választóknak “reggel, délben és este”. Szétverte a kormányzást, meghiúsította a reformokat, amelyeket maga is megígért a külföldi diplomatáknak, a pénzügyi világ képviselőinek. Feláldozta Magyarországot a saját hatalomra jutása érdekében. A 2006-os vereség után a teljes ciklus alatt ugyanazt a hazudozást folytatta, amiről 2006-ban azt mondta a külföldi diplomatáknak, hogy azt hagyják figyelmen kívül. A Fidesz retorikájával élve, Orbán hazugsággal és csalással nyerte meg a választásokat, mert becsapta a szavazókat.

“Hagyják figyelmen kívül, amit mondok” a kampányban – két amerikai diplomáciai távirat szerint is erről beszélt a 2006-os választások előtt diplomatáknak Orbán. A WikiLeaks által kiszivárogtatott táviratokból kiderül, Orbán arra gondolt, hogy az amerikai diplomaták által populistának nevezett választási ígéretei nem feltétlenül esnek egybe teljesen pártja terveivel. A nagykövetség úgy értékelte, emiatt nem volt olyan helyzetben Orbán, hogy az őszödi beszéd után “megkövezhesse” Gyurcsány Ferencet. Orbán maga is arra készült, ha megnyeri a választást, amit Gyurcsány bejelentett Őszödön.

“Ez nem bonyolult – azt mondjuk az embereknek, hogy visszaállítjuk a nemzet nagyságát, a gazdasági szereplőknek pedig azt, hogy mit várhatnak a Fidesz-kormánytól” – jelentette ki cinikusan Orbán Viktor az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének egy 2008 áprilisi diplomáciai távirat szerint, amit a WikiLeaks szivárogtatott ki. Eddig Orbán hívei még nem szembesültek azzal, hogy Orbán cinikusan manipulálja őket, hülyének nézi a magyar embereket, amikor azzal kábítja őket, hogy visszaállítja a nemzet nagyságát, miközben a kettős beszéde szerint a gazdasági szereplőknek megmondják az igazat. Ezek szerint az uszító nemzeti lózungok csak arra valók, hogy hülyítse a népet.

A távirat szerint “régi emlékek” is aggodalmat keltettek 2008-ban a Fidesszel szemben. A dokumentum szerint a szavazók erős személyes kapcsolatot éreznek Orbánnal, de sokan nehezen fogadják el, hogy politikai ideológiája a liberalizmustól a populizmusig jutott. A távirat megjegyzése szerint Orbán idézett kijelentését egyesek pragmatikusnak, míg mások elvtelennek neveznék.

Egy 2006 szeptemberi távirat is idézi egy hasonló megfogalmazást Orbántól. Ez a távirat Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének kiszivárgása után, de az önkormányzati választás előtt íródott, Orbán hasonlóan képmutató és hazug kijelentést tett különböző európai uniós nagykövetek előtt a távirat szerint. “Annak ellenére, hogy Orbán hétvégén kijelentette, hogy ’soha nem hazudtam a magyar embereknek’, diplomata kollégáink tisztán emlékeznek arra, hogy a kampányban az európai uniós nagykövetekkel való találkozás során azzal biztatott, hogy ‘ne figyeljenek arra, amit a megválasztásomért mondok’ [pay no attention to what I say to get elected] és megígérte, hogy radikális reformokat fog véghezvinni” - olvasható a táviratban. A nagykövetség azt írta, emiatt sokan - az nincs kifejtve, hogy kik – kétkednek abban, hogy Orbán olyan helyzetben van-e, hogy az őszödi beszéd megjelenése után “megkövezhesse” Gyurcsányt.

E szövegrészlet szerint Orbán Viktor 2006-ban tudatosan hazudott a magyar népnek a megválasztása érdekében. Utána pedig négy éven át ugyanezt a hazugságot szajkózta, miközben megakadályozta Gyurcsányt abban, hogy megtegye azt, amit maga is készült megtenni. Orbán 2006. szeptember 23-án az amerikai CNN-nek adott interjújában jelentette ki, hogy soha nem hazudott az embereknek. Ezzel Gyurcsány korábbi kijelentésére reagált, mely szerint valamennyi politikai párt hazudott már. A Fidesz egész kommunikációja arra a karaktergyilkosságra épült, hogy Gyurcsány hazudott, Orbán viszont nem. A WikiLeaks táviratok szerint ez maga is egy nagy hazugság volt.

A Fidesz a 2006-os választás előtt többek között azzal kampányolt, hogy tízszázalékos járulék-csökkentéssel 500 ezer új munkahelyet teremt. A párt programjában az is szerepelt, hogy a kis- és középvállalkozásokat a járulékcsökkentés mellett adócsökkentéssel is segítenék, csökkentenék az adminisztrációs terheiket, tőketámogatást is kapnának, továbbá a körbetartozások megszüntetésére is ígéretet tettek. Családbarát adózást vezettek volna be, a nyugdíjasoknak pedig általános 14. havi nyugdíjat helyeztek kilátásba. Emellett a villamos áram árát 10 százalékkal csökkentették volna, az önkormányzatoknak pedig nagyobb önállóságot ígértek.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (188 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +174 ( 250 szavazatból)
Orbán csalva nyerte meg a választásokat, 4.4 out of 5 based on 188 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(88)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

88 Reader’s Comments

  1. Figyu!!!!!!!!!!!!!
    Pár napig nem voltam itthon. Mi lesz? Hol? És mikor?
    “Vagy nem?”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  2. Kedves innocent!
    Nem az a baj, hogy választáskor nem volt párt választék, hanem az a nagy baj, hogy most sincs!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +53 (67 szavazatból)
  3. Ha valakit újraválasztanak, akkor az illető jól dolgozott. Ha valaki megbukik a választásokon, akkor sohasem a győztesre szavaztak az emberek, hanem a bukott ellen szavaztak! És ez nagy különbség! Sokan elmondták már, hogy nem az orbáni retorika nyert, hanem a gyurcsányi teljesítmény veszített. Orbán szerencséje az volt, hogy nem volt alternatív komoly erő a pártján kívül.
    Persze hazudni akkor sem lenne szabad, de szokjuk meg, hogy mindig is fognak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +49 (91 szavazatból)
  4. Sandor

    ez azert van, szerintem, mert hagytatok megerosodni azokat a partokat is, amelyekrol egy kormanyzas utan is tudtuk, hogy semmirekelloek! utana lehetne jarni, hogy mennyi penzebe kerult a nepnek orban feltaplalasa es a belole fogant jobbik megerosodese, de sorolhatnam az mszp-t is vagy az lmp-t….egy orszagban, ahol ketharmados tobbseggel kormanyoz a jobboldal, teljesen feleslegesen penzelunk “ellenzeki” partokat…ezeket az energiakat es penzeket osszerakhattuk volna eletkepesebb partok alapitasara, hihetobb emberek tamogatasara…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (38 szavazatból)
  5. 16.12 “A tettek beszélnek” – reagált Orbán a WikiLeaks iratokra
    “A külföldi diplomatáknak ma is azt mondom, hogy ne arra figyeljenek, amit mondok, hanem amit csinálok” – mondta Orbán az [origo] kérdésére, hogy valóban azt mondta-e 2006-ban, hogy nem érdemes a kampányban elmondott ígéreteire figyelni. “A tettek beszélnek” – jelentette ki Orbán.

    Tehát, Szargyártó tegnap hazudott az amerikai szórakoztatóipart illetően. Mondjon le!

    orbánviki pinokkió tűnjön el a sűllyesztőben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +58 (84 szavazatból)
  6. “Lépjünk a tetvek mezejére” – mondta a nagy stratéga. :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (26 szavazatból)
  7. innocent!
    A pártfinanszírozás kérdésköre darázsfészek, GyF ebbe próbált rendet tenni, azóta elölről-hátulról, jobbról-balról, alulról-felülről kapja a hideget-meleget.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +47 (63 szavazatból)
  8. Csökkentjük az adókat és nem lesznek megszorítások:
    Ma:
    16.05 Nő a cigaretta, az alkohol és a gázolaj adója
    Felgyorsítjuk az adó- és vámbevételek beszedésének átalakítását – mondta a miniszter, aki emlékeztetett arra, hogy idén eddig 600 milliárd forint tervezett bevétel nem folyt be. Matolcsy szerint az adóhatóság vállalta, hogy 40 milliárddal többet szed be a tervezetnél. Emellett a miniszter szerint teljes beszerzési stopot rendelnek el a közigazgatésban, 50 százalékkal emelik a játékadót, 7 százalékkal a dohánytermékek ls 5 százalékkal az alkohol jövedéki adóját. Utóbbin belül jelentősen, 50 százalékkal nő az aromázott szeszes italok adója. 97 forintról 110 forintra növelik a gázolaj jövedéki adóját.
    Kétszázalékos növekedéssel számol a kormány
    Idén és jövőre is 2 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány – mondta kérdésre válaszolva Matolcsy. Orbán a minisztert félbeszakítva megjegyezte: elfogadja az óvatos előrejelzést, de azt szeretné, ha Magyarország képes lenne ennél jóval gyorsabb fejlődési pályára állni

    Hazudtak
    Hazudnak
    Hazudni fognak, vagy:
    Lenin élt
    Lenin él, stb…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +51 (73 szavazatból)
  9. http://greczy.blog.hu/2011/09/06/oszod_orban_1_0

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  10. Orbán ma (16:19):
    A kormány 500 ezer ember előtt szeretné megnyitni a középosztályba bekerülés lehetőségét – mondta Orbán, aki szerint a “Start munka” programmal a 28 500 forintos jövedelempótló támogatás helyett 48 ezer forintos fizetésért dolgozhatnak. A miniszterelnök szerint nem biztos, hogy ez mind az 500 ezer ember esetében sikerülni fog, de 300 ezer embert
    mindenképpen szeretnének bevonni.
    .
    Orbán szerint a 48 ezer forintos fizetéssel már a középosztályba lehet jutni!
    .
    Hogy gondolta ezt, mi ez a marhaság már megint?!
    .
    Orbán mondta: “A tettek beszélnek”
    .
    Értitek a tettek!
    .
    Emberek nekünk dolgunk van!
    .
    Tenni kell a dolgunkat szeptember 12-én mindenkinek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (63 szavazatból)
  11. Idén és jövőre is 2 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány – mondta kérdésre válaszolva Matolcsy
    .

    Örülhetünk, ha 0,5 -1% lesz!
    .
    Nincs bizalom!
    .
    Szakértői kormányt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (34 szavazatból)
  12. gets

    sejtem, hogy errol van szo es valahol ott van a kutya elasva, ott kell keresni az okat, miert nincs az embereknek valasztasi lehetoseguk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (18 szavazatból)
  13. http://greczy.blog.hu/2011/09/01/rakosi_60_orban_50#c14371407

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  14. itten szar(abb) világ jövend el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (20 szavazatból)
  15. innocent
    idén, még mi vagyunk a hibásak. De jövőre jöhettek ti is és megmutathatjátok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (19 szavazatból)
  16. Sandor

    nincs igeny arra, hogy megmutassuk, ha lenne, mar megmutattuk volna! en speciel nem vagyon mszp-parti, de azt a vak is lathatta, hogy rajtuk kivul nincs az orszagnak kormanyzasra kepes partja…..en miert tudtam ezt mar orban elso kormanyzasa idejen is es ti miert nem hiszitek meg most sem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (36 szavazatból)
  17. nem eleg mas partot valasztani, de tenni kell arrol, hogy orban ellenzekbe SE kerulhessen! aki nem tud egyuttmukodni semmilyen szinten, az ne vegyen reszt a politikaban semmilyen minosegben!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (48 szavazatból)
  18. innocent
    van igény, hiszen ezért van a kettős állampolgárság, és a szavazati jog.
    Orbán első országlása határozott kormányzás volt. Pl. nem cicózott, minden áron olcsóbb Nemzeti Színházat teremtett, került amibe került.
    Jelenleg csak azt értjük, hogy elszedi a szegények extraprofitját, hogy az éhező milliárdosokat alamizsnához juttassa.
    Nade, vajon miből látja messziről a vak is, hogy az MSZP az egyetlen kormányzóképes erő? Hiszen ez a párt csak Gyurcsány ellen képes mozdulni.
    Egy hét alatt, még kongresszust is összedobtak ellene.
    Azonban jelenleg még nyoma sincs annak a pártnak amelyik a fideszre vereséget mérhetne.
    Talán majd a Gyurcsány pártja és a Bajnai kormánya esetleg…..
    És koalíciós partner nélkül kellene.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (25 szavazatból)
  19. Miért lepnek meg benneteket a muniszolók?
    Sem ifjú kegyelmes urunk, bölcs nagyvezírünk, szeretett (?) menzet(meg)vezetőnk, a csuti akolganajozó kondásinas, dema fityisz papagájkommandó abbana a 8 évben, míg nem ők öltek a bakon, nem tett semmi mást, mint csak folyamatosan és görcsösen tagadott. Mindent, még azt is, ami nyilvánvalóan a haza a “zemberek” javát szolgálta volna! Görcsöt kaptak a szerencsétlen hataaloméhes hazaárulók! Sajnos (?) az elmúlt mMásfél év alatt sem állt ki belőlük. Őszintén kívánom nekik, ne is álljon ki belőlük a nyavalya! :-)
    Ennél a néhány minusznál soha ne legyen nagyobb bajunk!
    Szeptember 12.-én mindenki hozzom magával legalább 3 embert !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (24 szavazatból)
  20. “Arra a kérdésre, hogy a Fidesz kormányra kerülése esetén tervez-e megszorításokat, Varga Mihály azt mondta: a Fidesz nem tervez ilyet, hanem több munkahelyet, több beruházást tervez.” (2008. máj 22, hvg.hu)

    “- Adócsökkentés, családok számára adókedvezmények, hölgyek számára részfoglalkoztatás, garantált állami egészségügy, garantált állami oktatási szolgáltatások, 10 év alatt 1 millió új legális munkahely és a munkabér vásárlóerejének növelése. Ez az én csomagom.” (origo.hu, vendégszoba, vendég O.V, 2008. 06. 16.)

    “- Lenne több alapvető terület is, amelyet mindenképp rendezni kellene. Elsődleges a költségvetés helyzetének rendbetétele, a fegyelmezett állami gazdálkodás kialakítása. A központi közigazgatás gazdálkodása ma teljesen átláthatatlan, gyanúnk szerint sok esetben a korrupció melegágya is. Rendbe kell tenni a közigazgatást, hiszen eljutottunk oda, hogy mindenki számára napi tapasztalat: nem jól működik. Dűlőre kell jutni a nagy egészségügyi kérdésekben, az elmúlt hat év rossz kormányzati döntései válságközeli helyzetbe sodorták az egészségügyet. Az oktatás stabilizálása legalább ennyire fontos feladat. El kell érnünk, hogy a felsőoktatásunk és a kutatás-fejlesztésünk ismét Európa élmezőnyébe kerüljön.”
    (fidesz.sopron.hu, Interjú Navracsiccsal, 2008. július 2. )

    “Orbán Viktor szerint a megszorítások ideje lejárt, a jövő kulcsa a gazdasági növekedés beindítása lehet – írta csütörtöki számában a 24 Óra. A lap tatabányai látogatásán készített interjút a Fidesz elnökével, aki az építőipart tartotta a magyar gazdaság indítómotorjának ” (mno.hu, 2010. 02. 11.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  21. Hogy is danolta Dr. Bubó?”…kigyónak fogsor – diktál a beteg, írja a doktor:
    (nem segíthet itt már csak a pszichológus) beszél majd az utókor Dr. Bubóróóóóóóól!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  22. A megszoritás idejét múlta, minden hónapban új költségvetés a trendi.
    Idén még van egy kis mozgástere a kormánynak, de jövöre már úgyse lesz hova megszorulnunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  23. Na és? Most, hogy már mindenki tudja, történik valami? Tesz valamit az ellenzék? Az MSZP? Vagy az igazság bajnoka, az LMP? Vagy tesz valamit a magyar nép?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  24. Laser Dzsoni
    2011. szeptember 6. kedd
    21:14
    A magyar nép ámblok nem tesz semmit. 12-én majd max. néhány tizezer ember tüntetget, az OVisok röhögnek, aztán megszavazzák, hogy ezután tüntetni se jogszerű. A magyar nép meg lehajtja fejét és dünnyög. Egy részük a kocsmában, más részük meg itt az AN-ben. Pár százezren meg majd a konténertáborokban, amikor építik az új Népstadiont, meg a Kósa stadionját. Ja és mellé a 48 ezerből feltörekednek a középosztályba! Az alsó osztály addigra megszűnik, ill. a temető lesz a helye. Nagyon igaza van Kertésznek! Ha nem lenne igaza, akkor nem háborodtak volna ennyire fel az újnácik. Na mi van? Fáj az igazság?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  25. Sandor

    orban elso kormanyzasa arrol szolt, hogy a bokros programja alapjan MINDENKIN megsporolt penzeket szetosztogatta a csokosoknak es bebetonozta belole a koztisztviseloket, megerositette vallalkozasaikban a haverokat, rokonokat, egyetlen erdemi, a rendszervaltast elosegito kezdemenyezese, programja nem volt! Ha emlexik, a karpotlas nyoman anyagilag szetzilalt orszagot gatyaba raztak es Horn, Suranyi, Bokros akkori kapcsolatainak koszonhetoen a gazdasag fellenduloben volt, az orszag kepes volt egy jovoben gondolkodni, nem volt megosztva! Orban pedig minden tapasztalat es gyakorlat nelkul ult az iskolapadbol a miniszterelnoki szekbe es dilettantizmusaval szetvert mindent…..de bebetonozott emberei altal meg ellenzekbol is folyamatosan csapast mert a kormanyzopartra…..ez az ember egyszeruen nem normalis, tenyleg beteg es felbecsulhetetlen karokat okozott a nepnek, az orszagnak! A magyar politikabol mennie kell!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (28 szavazatból)
  26. innocent
    jó a diagnózis, de mi legyen a terápia?
    Szeptember 11.? Szeptember 12.?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  27. Orbán András Lajos

    A gömböc már a bábát is átverte elől várták, hátul jött, sz@r is maradt…………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  28. Ez van.Mindenki tudta,hogy Orbán hazudik,de mégis hittek propagandájának .
    És főleg az Államapparátusban mellette álló zemberi segitették Orbánt a 2/3-adhoz.Főleg az Ügyészség törvénytelenül kiszivárogtatott büntető eljárásai.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  29. Kedves Geyza!
    Tudom, honnan származik az idézet. Maga Ma_Lac is megírta és a Heti Hetesben is megmondta Gálvölgyi János.
    Csupán egy pici csipkelődés volt a részemről, de csak azért, mert megkérdezte, hogy vajon honnan jutott ez most eszébe…
    Készséggel elhiszem, hogy nem az említett műsorból. Csak nagyon közeli volt az élmény, és őszintén megmondom, hogy – bár magam is olvastam – nekem biztosan nem ugrott volna elő éppen ez a pár sor. De nem vagyunk egyformák, ki-ki mást és mást jegyez meg olvasmányaiból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  30. Miért nem lehet tudomásul venni, hogy a MEXORÍTÁS az nem megszorítás?
    A kettőnek annyi köze van egymáshoz, mint a HVG címlapján a tigriscsíkos kiscicának (hercig kis csokornyakkendővel) a mögötte látható fenyegető tigris árnyékhoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  31. girbegurba -a hívők táborát a hit, remény, és a hasonszőrűek iránti szeretet tartja össze. Tehát nagyon egyszerű a tábor kiábrándításának módja: rá kell ébreszteni őket, hogy a “magyar” nevet Orbánék lejáratták, hogy nem hogy becsülnének, de szánakoznak rajtunk a világban – és hüledeznek azon, hogy ezt miért tűrik a magyarok ilyen bávatagon – és hogy Orbán miatt LEMARADUNK a környező országokhoz képest. (Bukarestben már nagyobb az átlagbér, mint nálunk) Azaz Orbán támogatásával pont a fő cél – a magyar “dicsőség” visszaszerzése kerül egyre távolabb.
    Aztán ez, mint az elsőre egyszerűnek tűnő dolgok (sakk, Rubik-kocka) a gyakorlatban nagyon sok módon csinálható. De legalább VAN egy pont, ahol megfoghatók, meggyőzhetők – és a szemük nyitogatható.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  32. De szerintem az értelmesebbek már maguktól is kezdenek rájönni. Az Örülünk Vincenten egy baloldalisággal nem igazán gyanusítható kommentelő:
    “Az a vég kezdete, hogy azon kaptam magam, hogy nosztalgiával gondolok “sűrűn ötletelő” Ferenc korára, mint kiszámítható vállalkozási környezetre. Ez már nagyon aggasztó tünet. Bár – állítólag – levegőváltozással gyógyítható ;-) “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  33. Két cápa beszélget:
    -Te mit reggeliztél?
    -Én egy fiatal nőt. És te?
    -Én egy magyar politikust.
    -Honnan tudod, hogy magyar politikus volt?
    -Onnan, hogy nem volt gerince, nem volt a pofáján bőr és tisztára volt nyalva a segge.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  34. Egy professzor azt mondta nekik, hogy a szocializmus ugyan ilyen módon alapszik és azért fog az is megbukni. Mert ha a jutalom elég nagy, a szorgalom is nagyobb, hogy valaki sikeres legyen. De ha egy kormány elveszi a jutalmat az igyekvőktől, hogy a lusta is jól járjon, senki nem fogja törni magát, ha Ő azért kevesebbet kap.

    Itt van még 5 nagyon tanulságos mondat:

    1. Nem lehet a szegényeket sikeressé tenni azzal, hogy a gazdagabbakat
    kifosztod.
    2. Ha kapsz valamit amiért neked nem kellett dolgoznod, azért egész
    biztos valaki másnak kellett megdolgozni.
    3. A kormány nem tud adni senkinek semmit, addig, amíg azt valaki mástól
    el nem veszi először.
    4. Semmit nem tudsz megsokszorosítani úgy, hogy először elosztod.
    5. Mikor a nép fele úgy gondolja, hogy nekik nem kell dolgozni mert a
    másik fele úgyis eltartja. És mikor a másik fél rájön arra, hogy
    akármennyit dolgozik, a kormány a fizetésük felét arra költi állandóan
    aki nem csinál semmit. Ez a kezdete annak, hogy az a nemzet a bukás felé
    halad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  35. A Stadionos viktor azt hazudja, amit a magyar választók nagy része örömmel bevesz és éljenez, majd a Békameneteken kuruttyolják boldogan.
    Buta emberek országa lett az, ahol a “rezsicsökkentés” a legsikeresebb kormánydöntés, de az emberek 98%-a soha el sem olvasta a tákolmányt. Ezért, szinte senkinek sincs fogalma arról, hogy alapvető emberi jogaiktól lettek megfosztva, az állam elvetette MINDENNEMŰ kötelességét polgáraival szemben és bármit titkosíthat, nem kell számot adni a kormánynak semmiről, de még arról sem, hogy mennyit, miért, költöttek, hogyan, kinek adták az adófizető pénzét. Aki tudja, mondja meg nekem, hol van még egy ilyen buta, érdektelen és primitív választókkal teli ország, mert Európában szerintem nincs. Ázsiában viszont van sok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  36. Éva Körmendi

    Sajnos az Amerikában élő magyar közösségek mégis jobban hisznek Orbánnak és hazug holdudvarának,mint az itthon élőknek és a távolból ismét Őt kívánják a min.elnöki székbe ültetni! Mi lenne,ha mi meg innen akarnánk elnököt választani Amerikának és az amerikás magyaroknak! Nem biztos ,hogy tetszene! Tessék hazatelepülni,itt dolgozni,adózni, az itthoni nyögdíjból élni és ezt a lélekölő miliőt elviselni. Mi elviseljük, mert a hazánk és itthon szeretnénk nyugodtan,külföldi táv-választás nélkül élni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  37. Orban eladta az orszagot, szepen gyorsan 4 ev alatt,,, es iden januarban kezett fogott a leg veszelyesebb emberrel a vilagon, kezet fogva elfogadta rabszolgasagunk, az a kezfogas sok peznt ajanlhatott neki a zsebebe… Es ennek ellenere is vannak akik ra szavaznak? es johiszemuen biznak benne? Sokaknak az ertelmi szinteje olyan alacsony, es akabzsisag olyan hatartalan,,, azok az emberek akik Orbanra szavaztak es szavaznak, mind megerdemli amit kapnak tolle ,… Kivanok sok sok szerencset azoknak akik nem ra szavaztak!! es kivanom azoknak akik ra szavaztak, hogy amit foztek mind egyek cska meg ;)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos