Ronai and Ronai
AMERIKAI

Hoffmann népviseletre gyűjt Böjte árváinak 2011. szeptember 1. csütörtök 8:11 | AN

  • Hozzászólások(51)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Hoffmann népviseletre gyűjt Böjte árváinak

Budapest – Hoffmann Rózsa levelet írt a magyar gyerekeknek, hogy 100 forinttal járuljanak hozza ahhoz, hogy Böjte Csaba erdélyi árvái ne mindenféle ruhában, hanem szép népviseletben mehessenek templomba. Az állam és az egyház szétválasztásának szép példája, ahogyan az államtitkár a templomba járáson aggódik, és az külön figyelemre méltó, hogy Böjte népnemzeti árváinak már semmi egyéb bajuk sincs az életben, minthogy nem tudnak székely népviseletben templomba járni. Az, hogy ez a nő komplett hülye és orvosi segítségre szorul semmit nem von le az érdemeiből. Az árvalányhajra és a népviseletre való gyűjtést javasoljuk az “Alaptörvény Asztala” mellett lebonyolítani minden faluban. Tojást most ne küldjenek.

Hoffmann Rózsa tisztában van azzal, hogy kit hallgat meg a Jóisten és kit nem. Azt kérdezi az általános iskolás gyerekektől, hogy “Csaba testvér imáit talán nem hallgatja meg a Jóisten? Dehogynem!” Merné nem meghallgatni! Csak most a magyar gyerekek útján akarja megsegíteni Csaba testvért, hogy ők vegyenek népviseletet az árvagyerekeknek, mert azok nem tudnak népviseletben járni a templomba. A templom pedig szart se ér, ha az ember nem népviseletben és bokázva, csujogatva megy oda. Isten a népviseletet lesi, akin nincsen buggyos gatya, az megy a pokolba.

Várjuk a napot, amikor Hoffmann Rózsa az erdélyi árvák szép példájával teszi kötelezővé Magyarországon is nemcsak a templomba járást, hanem azt is, hogy a magyar gyermekek – esetleg szüleikkel együtt – szintén népviseletben, csizmában menjenek a templomba, mintha valamelyik falusi falvédőről ugrottak volna le, és mintha csak az eucharisztikus világkongresszusra mennének 1938-ban. Azt nem értjük, hogy ha egy gyerek árva és kiszolgáltatott, akkor miért kell ezzel visszaélni és bohócot csinálni belőle, beteg emberek agyszüleményeivel terrorizálni őket.

Ideje lenne mozgalmat indítani, hogy mentsük meg Böjte Csaba árváit, mert az erdélyi árvagyerekeket zaklatják, intellektuális veszélyben vannak, elmebetegek kezébe kerültek. Íme Hoffmann Rózsa levele a diliházból:

“Kedves Gyerekek!

Szeretettel köszöntelek Benneteket a 2011-12-es tanév kezdetén!

A nyáron Erdélyben jártam. Bizonyára sokan hallottatok már róla, hogy ott Böjte Csaba ferences atya – életeket mentve – több ezer árva, elhagyott, nagyon szegény gyereknek ad otthont, szeretetet, betevő falatot. Egyik otthona épp a magyarság évente megrendezett nagy búcsújárásának helyszínén, Csíksomlyón található. Évek óta gyűjti a gyerekeknek a ruhát, az élelmet, a tankönyvet, a játékot, s ők igen jó eredménnyel tanulnak, odaadással segítenek, járnak templomba, vesznek részt minden egyházi és magyar nemzeti ünnepen. A gyerekek örömét csak az árnyékolja be, hogy a ruhájuk, a cipőjük ahány, annyiféle, s igazából nincs is ünneplőjük: nem tudnak szép népviseletbe öltözni s úgy menni a templomba, az ünnepélyre, ahogy a többi odavalósi magyar gyerek.

Így kell-e ennek lennie? Csaba testvér imáit talán nem hallgatja meg a Jóisten? Dehogynem! Csak éppen most Titeket szólít meg: tegyetek jót! Támogassátok fejenként legalább 100-100 forintottal csíksomlyói nehéz sorsú társaitokat! Hogy az ünnepnapok alkalmával felvehessék a Tőletek ajándékba kapott székely ruhákat!

Tavaly ősszel a vörösiszap károsultjainak karácsonyi ajándékaira példás összefogást és segítőkészséget mutattatok: a 100 forintjaitokból akkor összegyűlt hatalmas összeg időben célba ért, s most is célba fog érni. Erre – a magamén kívül – Mádl Dalma asszonynak, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövetének, Magyarország egykori köztársasági elnöke feleségének a szava a biztosíték.

Kérjétek meg osztályfőnökötöket, igazgatótokat, hogy segítsen a pénz összegyűjtésében! Az iskolátoknak az összegyűjtött 100 forintokat október 31-ig a Katolikus Karitász 12011148-00124534-00800007 számlaszámra lehet átutalni, a közlemény rovatban feltüntetve, hogy „A csíksomlyói gyerekek népviseletére”. Az összegyűlt adományt a Katolikus Karitásszal együttműködve az Oktatásért Felelős Államtitkárság időben el fogja juttatni Csaba testvérhez.

Kezdjétek jótettel, segítségnyújtással az új tanévet! Örömteli gyűjtést, vidám, eredményes tanulást kívánunk minden tanulónak, diáknak:

Dr. Hoffmann Rózsa
oktatásért felelős államtitkár

(Oktatásért Felelős Államtitkárság)”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.9/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -1 ( 5 szavazatból)
Hoffmann népviseletre gyűjt Böjte árváinak, 3.9 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(51)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

51 Reader’s Comments

  1. Ennyit a fideszről és fő emberéről.
    “(…)ORBÁN VIKTOR: Csuhások, térdre, imához! (a parlamentben, amikor még az SZDSZ szövetségese volt ANTALL idején és az iskolai kötelezı hittan kérdés e került napirendre);(…)”
    http://hunhir.hu/index.php?pid=fhirek&id=9198
    Ilyenek akarnak bármire is kérni tisztességgel,előbb nekik is meg kell tanulni azt.
    !Legfeljebb azt meglehet tanulni hogyan ne legyen köpönyeg forgató az ember

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Továbbra is téma Orbán elmeállapota 2014. január 3. péntek | AN

Az Együtt-PM ellenállókat keres 2014. január 3. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos