Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Jobbik elítéli a faji megkülönböztetést 2011. szeptember 2. péntek 15:31 | AN

  • Hozzászólások(68)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Jobbik elítéli a faji megkülönböztetést

Budapest – Az MTI szerint a Jobbik visszavonatná Kertész Ákos valamennyi állami kitüntetését azért a lapunkban megjelent kijelentésért, miszerint “a magyar genetikusan alattvaló”. A Jobbik első ízben lép fel faji jellegű kijelentés ellen, de biztosak vagyunk abban, hogy az elsőt követi majd a többi.

Vélhetően ennek szellemében visszavonják majd a cigányságra tett “genetikai selejt” kijelentést, a párt tagjainak és vezetőinek összes ocsmány zsidózását. Felszólítják majd Orbán Viktort is, hogy vonja vissza a baloldal genetikai meghatározottságáról szóló szavait, esetleg lemondásra is felkérik a miniszterelnököt.

A Jobbik ezzel egyidőben várhatóan kitörölteti az összes magyar költőket és írókat is az iskolai tananyagból, akik a magyarokról ugyanolyanokat írtak, mint Kertész Ákos.

A Jobbik nyilván nem fog kettős mércét alkalmazni: ami fáj a magyarnak, az fáj a cigánynak és a zsidónak is.

Kertész Ákosnak köszönjük, hogy ráébresztette szélsőjobboldali honfitársait eddigi hibáira, és mostantól befejeződik még a Parlament falain belül is létjogosultságot nyert ocsmány és rendszeres cigányozás és zsidózás, a magyar közbeszédnek az a sajátossága, miszerint ömlik az antiszemita és rasszista szöveg az utcákon.

A “fajmagyarok” azzal bizonyíthatják, hogy Kertész Ákosnak nincs igaza, ha befejezik a fajgyűlölő szövegeiket, szembenéznek a magyarságnak a holokausztban játszott TÉNYLEGES szerepével, bocsánatot kérnek mindazoktól a népcsoportoktól, akiket nap mint nap, percről percre faji alapon mocskolnak, és nemcsak arra érzékenyek, ha egyszer valaki őket szembesíti. Ha nem így járnak el, maguk tesznek bizonyságot arról, hogy Kertész Ákos igazat mond.

Az MTI híradása szerint a Jobbik megvizsgálja annak lehetőségét, hogyan lehet visszavonatni Kertész Ákos író korábban kapott állami kitüntetéseit, illetve kezdeményezni fogják a közgyűlésben Kertész Ákos budapesti díszpolgári címének visszavonását is az író hétfői nyílt levelében tett kijelentései miatt – jelentette ki Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője.

Mint Mirkóczki felidézte, az Amerikai Népszavában hétfőn megjelent nyílt levélben Kertész Ákos úgy fogalmaz: “a magyar genetikusan alattvaló. József Attila talált mentséget: ‘ezer éve magával kötve, mint a kéve sunyít, vagy parancsot követ.’ De ez nem mentség arra, hogy a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni.”

“Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire. Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős, mert a magyar nép az (a német néppel ellentétben), amelyik se be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított, se meg nem fogadta, hogy soha többé, se bűnbocsánatért nem esdekelt. Így aztán nem is kapott soha föloldozást!” - idézi tovább a jobbikos képviselő Kertész Ákos írását.

Aki ilyen kijelentéseket tesz, az nemhogy állami kitüntetésekre, de “a magyar állampolgárságra sem méltó” – mondta Mirkóczki. A Jobbik szóvivője hozzátette azt is: szeretné, ha a pártok és civil szervezetek elhatárolódnának Kertész Ákos kijelentéseitől.

Kertész nyílt levelében a baloldal szerepével foglalkozik. “Aki egy kicsit is odafigyelt a publicisztikámra, tudja, hogy nem-igen foglalkozom a Fidesszel, egyszerűen nem érdekel. Unom, mert tudom. Két-három éve tudom, és hiába ordítoztam, hogy vigyázat, közeledik, figyelmeztetésem hatásfoka minimális volt. Már az se nagyon érdekel, milyen a magyar. Egy ideig kerestem a mentségeket, de föladtam: nincs mentség. „Ezért a népért úgyis mindegy. Ebsorsot akar, hát akarja!”

Közlemény

Az Amerikai Népszava Kertész Ákos író lapunkban megjelent nyílt levelével és az őt ért támadásokkal kapcsolatban az alábbi közleményt teszi.

Az Amerikai Népszava a “genetikai” kifejezést nem faji, hanem nemzeti sajátságként értelmezi Kertész Ákos lapunknak írott nyílt levelében, egy irodalmi fordulatnak tekinti, az írói szabadság körébe tartozónak tartja, és a szó jelentését ebben a szövegkörnyezetben úgy határozza meg, hogy alapvetően. A kifejezést félremagyarázhatósága miatt nem tartja szerencsésnek, bár az írói szabadság részének tekinti, és elutasítja a szöveg szándékosan uszító, antiszemita és szélsőjobboldali tartalmú interpretációját. Ez az írás – szemben Csurka István egykori MDF-alelnök elhíresült dolgozatával – valóban Kertész Ákos írói munkásságának része.

Az Amerikai Népszava minden más tekintetben teljes mértékben egyetért Kertész Ákos értékelésével, amely egyébként egybecseng a magyar irodalom, a magyar kultúra élő és halott nagyjainak, progresszív képviselőinek mindenkori ítéletével, Ady Endrétől József Attilán át Petőfi Sándorig.

A mi értelmezésünk szerint Kertész Ákos szavaiból a mély hazaszeret, a magyarság volt és bekövetkező sorstragédiáiért érzett fájdalom és felelősség fejeződik ki.

A cikkre adott negatív reakciók többsége gyűlölködő, antiszemita, rasszista és suttyó. Pontosan fejezi ki és igazolja mindannak igazságát, amit Kertész Ákos leírt.

Az Amerikai Népszava visszautasítja a szélsőjobboldali támadásokat, kiáll Kertész Ákos szólásszabadsága és írói szabadsága mellett. Visszautasítja, hogy politikusok fenyegessék az írókat, ítéljenek meg irodalmi leveleket, és elvitassák bárki jogát a véleményalkotásra.

Amerikai Népszava Szerkesztősége

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.5/5 (35 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +15 ( 53 szavazatból)
A Jobbik elítéli a faji megkülönböztetést, 3.5 out of 5 based on 35 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(68)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

68 Reader’s Comments

  1. David Mandler: hozzászólásának első részével mélységesen egyetértek, szerintem sincs már meghatározó (fizikailag létező) magyar gén, az ázsiából bevándorló népesség nagyrészt elhullt a tatár és a török alatt. A “magyarság” mint MÉM tehát túlélte a géneket. Viszont TÉNY, hogy a magyarság alap jellemvonása a szervilizmus, opportunizmus – udvariasabban: az alkalmazkodóképesség. Ezt a napjaink történései: a dermedt tűrés, a csak a blogokat tapasztalható háborgás is alátámasztja. Ha nem valóságos gének okozzák, akkor a magyarság “MÉM” hibái. A széthúzás, egymás ellen acsarkodás, a megosztottság MINDEN nemzedékben újratermelődik.
    EGY kezemen meg tudom számolni, amikor az elnyomás ellen felkelt:
    Dózsa, Rákóczi, 1848,1919, 1956.
    A jelenlegi politikai helyzetet csakis a Dzsungel Könyve rajzfilmhez tudnám hasonlítani: Amikor Ká, a hipnotizőr kigyó szemei forogni kezdenek, és zsongítóan sziszegi: Bizzzzz bennem: a majmok meg dermedten menetelnek a szája felé.
    BÁRMI, ami ebből kizökkenti őket, az a javukat szolgálja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (19 szavazatból)
  2. Csak ismételni tudok:
    Oly szánalmas és megvetésre méltó az újkori mély-magyar nyilasok gusztustalan, antiszemita támadása, ami ismételten csak azt hozza ki a normálisan gondolkodó emberekből, hogy a magyar állam miért nem tartja be a II. Világháborút lezáró békeszerződésből adódó kötelezettségeket, ami szerint a Jobbikot és az összes szatellit fasiszta szerveződést már régen be kellett volna tiltani!!!!!! Hogyan mernek ezek a bűzös csatornákból előbújt emberi torzók nekimenni Kertész Ákosnak, vagy bárkinek is. Nos! Ez is az “orbán-tömjén” féle kleptokratikus, klerikálfasiszta “ártunk és ormányunk” köztörvényes bűneinek egyike!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (26 szavazatból)
  3. Hóka Tamás.!
    Pontosan úgy viselkedik (ír, gondolkodik), mint ahogy rólunk magyarokról Kertész ír. Másokra mutogat, mást tesz hibássá pl. abban, hogy belépett országunk a háborúba, tehát alátámasztja, amit Kertész (és még több nagy magyar költő is) elmond elkeseredésében. sajnos ilyenek vagyunk mi magyarok = mindig más a hibás kudarcainkban, hol belső mások, hol külső mások, de sosem mi magunk. Nem vagyunk képesek szembenézni önmagunkkal, a történelmünkkel, nem tudunk megtisztulni, hanem mély sértettségünkben mindig visszatérünk régi önmagunkba és törünk-zúzunk. Lásd: hagyjuk újra az újfasiszta erők megerősödését, sunyin hallgatunk, mikor üvölteni kéne. Megnyugtatom sosem éltem az ország határain túl, nem is akarok, de elszomorít, hogy diktatúrában születtem (Rákosi féle) és diktatúrában kell meghalnom! (Orbán féle, estleg újnyilasfélében).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  4. Jó cikk, jó AN komment.

    Magyarnak – főként így magyarnak – lenni nehéz. Nem intellektuálisan, hanem mert a folytonos vereségeket hamis indokokkal is alig elviselhetővé tett történelmű nép reakciói is hamisak.
    Nem tudom eldönteni, tudatos-e az “ők” érzés kiváltása, vagy logikailag kell kikövetkeztetni a “mi”-t?

    Örülök kekec kommentjének: valóban memetikailag lehetünk torzultak. Ami rosszabb, mint a genetikai: tudatos torzítás tárgyai lehetünk, vagyunk. Egy nép súlyos önbizalomhiányát felszámolni csak hosszú idő alatt lehet. Ennyi időnk III. Béla, vagy Károly Róbert (Nagy Lajos) óta nem adatott meg.

    Ha egy népnek két Himnusza van, s kezdősorai a lényegi lelki alapállást eltérően ragadják meg (Istenhez fordul megoldásért, illetve a nemzet tagjait szólítja meg), akkor mit várunk? Még ezt sem tudtuk eldönteni… Kell-e ennél jobb látlelet?

    Engem még érdekel, hogy milyen a magyar. Például olyan is mint egy magyar miniszterelnök, ki szerződésszegésért leírta, hogy a legpocsékabb nemzet lettünk, majd önként életét adta magyar becsületéért.
    Mert én ilyen magyart is látok, aki a legsúlyosabb történelmi bűnökért érezett egy szikrányi lelkiismeret furdalást, s hajtotta végre magán a legsúlyosabb ítéletet. Talán ezért van jobb esélye a “mi”-nek az “ők”-kel szemben.

    Egyszer össze kellene állítani az európai történelemben hasonló felelősségű ügyben hasonló ítéletet önmagán végrehajtó nem-magyar államférfiak hosszú listáját.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  5. aristeides: ha egy miniszterelnök eléggé intelligens, akkor fel tudta mérni, hogy milyen esélyei vannak Magyarországnak (és nem mellékesen Németországnak) a háború megnyerésére az akkori világ három legnagyobb hatalmával szemben. NULLA! Ha ebbe mégis nyitott szemmel, minden intelligencia ellenére beleviszi az országát – akkor csak a későbbi nemzetközi bíróság ítéletét be nem várva hajtotta végre magán a kivégzést. Ha a halál lemosná a gyalázatot, akkor Hitlernek is meg kellene bocsátani? Nem hiszem!
    EGY ember halála nem vált meg sok százezret vagy sok milliót (Jézus más – ő
    nem is mérhető emberi mércével, a magyar miniszerelnökök nem azonos kategória)
    Visszatérve a Jobbik tiltakozására: ők KIZÁRÓLAG a magyar emberek bármiféle kritikáját tartják sértőnek, a magyar állampolgárságú más polgártársak továbbra is vígan gyalázhatók, vagy akár meg is ölhetők szerintük, ha a származásuk,m vagy vallásuk nekik nem tetsző. Hát csoda, ha szabadon glasszáló elmebetegeknek tartjuk őket? Közveszélyesek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (13 szavazatból)
  6. Valaha azt hittem, hogy egy elvesztett háború nyomán való feldarabolása Magyarországnak, az igazságtalanság. Most el kell ismernem, hogy kár, hogy nem tüntették el teljesen. Nagyzoló, üresfejű , léha, lusta mocsokgárda – ez a mostani Magyarország. Semmi emberi érzés, semmi bűntudat, fegyvertelenek elleni hősködés – ez a magyar.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (13 szavazatból)
  7. Nem igaz, hogy Magyarországot büntették meg a legnehezebben. A legnagyobb büntetést Ausztria kapta. Keződött EGÉSZ Magyarországgal, de Galicia, Bukovina és Csehország se kutya. Kaptak cserébe egy kis területet – magyart, amit a nagy irredentisták nem is emlitenek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  8. Kifelejtettem Tirolt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  9. “…Egy nép súlyos önbizalomhiányát felszámolni csak hosszú idő alatt lehet….”

    - Vagy sehogy.

    Az átlagmagyar (figyelem: az ÁTLAG, vagyis, nem mind!!!) immár olyan, ebből a szempontból, mint az átlag iszlamista arab.

    Képtelen feldolgozni bármiféle kudarcot, kritikát, még ha az a kritika teljesen jogos, akkor sem.

    Érvek, indokok, magyarázatok leperegnek róluk.

    Semmiből nem tanulnak, sőt, már egyáltalán nem tanulnak, így pedig, eleve az örök vesztes a sorsuk.

    Hibát soha be nem látnak, de minél nagyobbat hibáznak, annál hangosabban, annál dühödtebben üvöltöznek.

    Mindenért mások, pl. az “idegenek”, a “bankok”, de főleg a “zsidók” a hibásak.

    - Minél ocsmányabb tahó valaki, annál biztosabb, hogy igen magas beosztáshoz, vezető szerephez jut.

    Eredmény:

    - Még vagy 5 év, és Albánia színvonala. Aztán… nem tudom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  10. “….egy magyar miniszterelnök, ki szerződésszegésért leírta.”
    Nem csak nyilvánosan beismerte, írásba is adta.
    Ennek az időszaknak már réges régen vége.
    Ma a miniszterelnök nem téved, ha akarna sem tudna. Ennyit fejlődött a magyarság.
    Több, mint ötven éve jártam elöször Nyugaton, azóta pedig számtalanszor. Bejártam csaknem az egész kontinenst. Az ember ösztönösen is összehasonlítja tapasztalatait az otthoni viszonyokkal. Sajnos, azt látom, hogy míg Nyugat – igaz változó tempóval, de folyamatosan – előre halad mi folyamatosan csúszunk lefelé. Erre persze a Nagy Salleros csak rátesz, de a trend mindenképpen negatív és erről nem csak a poltitka tehet. Az igénytelenség, a tudásvágy hiánya, a kényelmesség, a tunyaság, a szellemi önállótlanság, a csodavárás mind kedvez a Vonának és derék fityeszes barátainak. Hogy aztán valóban mi szolgálná oly édes Hazánk és az oly tehetséges Magyar Zemberek javát, azzal a kutya sem törődik. Össznemzeti szinten.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  11. A jobbik a 13 aradi vértanú több mint felét is gyalázza?
    Én a jobbikról azt tudom elhinni, amit az egyik barátom állapított meg: belterjes szaporulat eredményei. Az igazság arányát nem tudom, de olvasva egyes kommenteket a barátomnak igazat adok.
    Egy – egy világversenyt végignézve a “barbárjaink” nézhetnek ki a fejükből. Nem kell érdeklődni a származásuk iránt, nagy számban elárulja színük. Hány amerikait ismerünk génjeik alapján? Tessék végigmenni Párizson, vagy Londonom! Nos, ezeken csak az anyjuk tudna segíteni, ha még egyszer megszülné őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  12. Egy alkalommal V o n a valamelyik tévében szerepelt. A riporter műsorvezetőnő azt találta mondani egy cigány származású honfitársunkról, hogy magyar. A Főnyilas testvér kapásból tiltakozott ez ellen és határozottan kijelentette:
    .
    “…Nem magyar, csak magyar állampolgár, a kettő nem ugyanaz…”
    .
    . . . . . Íme hát a magyar fajvédelem alapvető értelme és célja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  13. Hóka Tamás írja, hogy “ő maga is járt holokauszt ellenes tüntetésen”. Csak az nem világos ebből, hogy járt ott, vagy tüntetett… Mert idén tavasszal egy ilyen jó nagyra sikeredett megmozduláson, a Terézvárosi Templom előtt – talán a hely választás sem volt véletlen – állt két fiatal lány és egy fiú, akik számítógépről nyert színes nyomtatott képeket emelgettek váltakozva a magasba> a vonuló tüntetők felé. A képeken – arab aláírással – a Gázában megsérült gyerekek voltak láthatók. (Természetesen nem a rakétatámadásokban megsérült zsidó gyerekekeket mutogatták.) Ez a hamis, szimpátia és unszimpátia megválasztás jellemző az egész bagázsra, vagyis az ő ellenségei az én barátaim. – Nem véletlenül járt már Vona is Iránban “tárgyalni”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  14. Bocsánat, még egy konklúzió:
    .
    Mert, mi köze is van a gázai ellencsapásoknak az egykori holokauszthoz? Csak annyi, amennyi a templom előtt ácsorgó, ellentüntető fiataloknak nagyapáik bűneihez és az emiatt Izráelbe menekült emberek mai gyerekeinek a budapesti gettóhoz…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  15. Hát bizony, a Jobbik (és Vona) nem elég következetes. Mert ha megkülönböztetik “magyar” származású magyar állampolgárokat a nem “magyar” származásúaktól, és szerintük vannak elsőrendű és másodrendű állampolgárok – akkor hogy a fenébe tudják beilleszteni ebbe az egyszerű, mint a fabunkó világképbe a külhoni magyarok kettős állampolgárságát? Különös tekintettel, ha a külhoni magyar állampolgárok netán zsidó vagy cigány származásúak?
    Hogy tudják a palesztinokat pártolni a hazájuk elvesztéséért olyan szöveggel, hogy “miért nem elégedtek meg a zsidók a II. vh. után nekik juttatott területekkel” – és eszükbe sem jut, hogy UGYANEZ elmondható az ő nagymagyarországos eszméikre?
    És tényleg: MI a francot csinálnának, ha az osztrák szélsőjobbosok elkezdenének Nagyausztria matricákkal mászkálni nálunk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  16. Minek kell ezt a nyilas pártot reklámozni?
    Elég lett volna,ha megirják:Még amit olvasnak,azt sem képesek megérteni,ezek a funkcionális analfabéták.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  17. Na pont a Jobbik mi?? rossz vicc!!
    azt tudjatok-e hogy ugy egy eve a hirhedt “kurucinfo”-n ez jelent meg,;
    -”felajanlunk minden koltozni szandekozo zsido reszere borondoket!ha kettot vesz,ajandekba adunk egy Zyklon-B konzervet is…”-
    -es mindez a Jobbikos Novak Elod tollabol szarmazik aki egyben a kurucinfo foszerkesztoje is!!
    Vona mostani un,;”palfordulasat” ki veszi komolyan vajon ezek utan??!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  18. Na pont a Jobbik mi?? rossz vicc!!
    azt tudjatok-e hogy ugy egy eve a hirhedt “kurucinfo”-n ez jelent meg,;
    -”felajanlunk minden koltozni szandekozo zsido reszere borondoket!ha kettot vesz,ajandekba adunk egy Zyklon-B konzervet is…”-
    -es mindez a Jobbikos Novak Elod tollabol szarmazik aki egyben a kurucinfo foszerkesztoje is!!
    Vona mostani un,;”palfordulasat” ki veszi komolyan vajon ezek utan,hogy a jobbik eliteli a faji megkulomboztetest?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Kivételezett helyzetben a TV2 2014. április 3. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos