Ronai and Ronai
AMERIKAI

Végeztek a gatyabomba készítőjével 2011. október 2. vasárnap 8:50 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Végeztek a gatyabomba készítőjével

New York/Szaana, Jemen – Újabb sikeres dróntámadást könyvelhet el az Obama adminisztráció. Likvidálták Ibrahim Hasszán al-Asszírit, az al-Kaida azon tagját, aki a szervezet talán legbizarrabb próbálkozásaként egy alsónadrágot alakított át pokolgéppé, s akinek testvére egy szaúdi herceget akart korábban megölni.

Az al-Kaida bombagyártóját a Jemen középső részét borító sivatagokban érte utol a halál egy amerikai robotrepülőgép képében, amely végzett az amerikai születésű binladenista hitszónokkal, Anwar al-Awlakival, valamint a pakisztáni-amerikai Samir Khannal, a militáns iszlám angol nyelvű főpropagandistájával.

Anwar al-Awlakit több sikertelen kísérlet után most utolérte végzete

Christopher Boucek, a jemeni al-Kaidát tanulmányozó biztonságpolitikai szakértő nyilatkozata szerint a három közül a legfontosabb, hogy Ásszírival sikerült végezni, mivel operatív szempontból ő volt a legfontosabb személy, akinek halála beárnyékolja két társáét. Ásszíri halálát az Egyesült Államok nem erősítette meg hivatalosan.

A mindössze huszonkilenc évet megért férfi egyike volt az első szaúdiaknak, akik csatlakoztak a jemeni al-Kaidához, és rövidesen annak fő pokolgép-készítője lett. Ő tervezte meg a robbanószerkezetet két, az Egyesült Államokkal szemben megkísérelt támadásban is.

Ujjlenyomatát megtalálták annak a nigériai férfinak az alsónadrágján, aki 2009 karácsonyán a ruhadarabba épített bombával szállt fel a Northwest Airlines 253-as detroiti járatára. Az akció azonban kudarcot vallott, mivel Umar Farouk Abdulmutallabnak nem sikerült a bombát működésbe hoznia, csupán ő maga szenvedett az alsótestén súlyos égési sérüléseket.

A gatyabombánál használt robbanóanyagok kémiailag megegyeztek azokkal, amiket két nyomtatóba építettek be. Ezeket a nyomtatókat Jemenből küldték Chicagóba, illetve Philadelphiába, hogy általuk röpítsék levegőbe a gépeket, a szerkezeteket azonban az angol, illetve a dubai biztonságiak kiszűrték.

Ásszíri öccse, Abdullah két lábon járó pokolgépként, 2009-ben tett kísérletet Mohamed bin Nájef herceg, a belügyminiszter fia, szaúdi titkosszolgálati főnök meggyilkolására. Biztonsági tisztnek álcázta magát, akinek fontos jelentenivalója van, és a herceg bele is egyezett, hogy fogadja dzsiddai otthonában a Ramadán alatt az egyik vacsorán. Abdullah fel is robbantotta magát, a herceg azonban csodával határos módon néhány karcolással megúszta a kalandot.

Abdullah al-Asszíri, aki Szaúd-Arábia elhárítófőnökét akarta felrobbantani

Mindhárom robbanószerkezet pentaeritriol-tetranitrátot (PETN) tartalmazott. Ez az anyag volt Richard Reid cipőbombájában is, aki még 2001-ben akart megsemmisíteni egy transzatlanti repülőjáratot.

Az al-Kaida arab-félszigeti csoportjának élén jelenleg a jemeni Nasszer al-Uahisi, Oszama bin Laden volt munkatársa áll, aki igyekszik az erőssé kovácsolt jemeni szárnyba beilleszteni a terrorszervezet szaúd-arábiai csapásai alatt 2005 körül széthullott szaúdi maradványait. Létszámuk több százra tehető, főként Jemen hegyvidékes, vad részein bujkálnak, ahová a központi kormányzat keze nem ér el.

Al-Asszíri és öccse az elsők között esküdtek hűséget al-Uahisinek azt követően, hogy szűkebb pátriájukból, a szaúd-arábiai Mekkából három éve menekülniük kellett. Eredetileg az iraki felkelőkhöz akartak csatlakozni, akkor azonban még letartóztatták őket. Szabadulása után Asszíri terrorhálózatot akart szervezni, de rajta és az öccsén kívül az összes bűntársukat megölték. 2006. augusztus elsején jutottak át Jemenbe és jelentkeztek a börtönből nem sokkal korábban szabadult al-Uahisinál, így lettek az új, jemeni al-Kaida főemberei.

New York Cityben a hétvége rendőri készültség közepette telik: a hatóságok tartanak attól, hogy az al-Kaida valamilyen terrorcselekménnyel kívánja megtorolni Asszíri, Awlaki és Samir Khan halálát, közölte Raymond Kelly rendőrfőnök, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy az ugyancsak semlegesített Samir Khan kiterjedt kapcsolatokkal rendelkezett New Yorkban. Ő adta ki az angol nyelvű Inspire Magazint, amely egyebek mellett magányos merénylőknek adott tippeket arra, hogyan barkácsoljanak odahaza bombát, legutóbbi számában pedig a Grand Central Stationt jelölte meg célpontként.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.0/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 4 szavazatból)
Végeztek a gatyabomba készítőjével, 3.0 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

15 Reader’s Comments

  1. Botrány ez a világ. Fejlett civilizációk állnak állandó készenlétben, nem kevés pénzért ezek ellen az őrültek ellen.Azt a világot kell megváltoztatni, amelyik ezt az emberfajtát kitermeli.Persze, az sem könnyű feladat…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  2. Már sokszor leírtam, de akiknek kellene azok vagy nem értik, vagy nem is akarják érteni: Ez a helyzet addig nem változik, amíg a terrorizmus elleni fellépés nem lesz egységes. Az nem megoldás, hogy csak akkor terrorista a terrorista, ha engem öl, ha a szomszédot, akkor “félrenézek”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  3. A tudatlanság és a be szűkült gondolkodás , orbánpatás megvalósult álma !!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  4. És már is itt vannak a minuszoló terroristák!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  5. tibi65
    2011. október 2. vasárnap
    10:07

    Mióta rájöttem, hogy a mínusz95 %-ban nem a véleményemnek, hanem a személyemnek szól, kitüntetésnek veszem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  6. Ez a háború a globalizációval kezdődött sok kiskirály érdekeit sértve, de mivel a globalizációnak nincs alternatívája – a háború folytatódik, erre kell készülni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  7. Ezeknek le kellene borotválniuk azt a rusnya, majomszerű, tetves szakállukat, meg kellene ismerkedniük a higéniaával, és kellene nekik egy jó csaj.

    Egyből nem akarnának folyton ölni- robbantani- mindenkit felhentelni- stb.

    :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  8. gets:

    “…Azt a világot kell megváltoztatni, amelyik ezt az emberfajtát kitermeli.Persze, az sem könnyű feladat…”

    - Nme könnyű, de ha az ultraliberális téboly véget ér (máskulturatisztelet, “meg kell őket is érteni”, stb), akkor van rá lehetőség.

    Csak ehhez 17. századi hadviselési módszerek kellenének, és természetesen az ilyen “emberfajtát” kitermelő helyek újragyarmatosítása.

    Másképpen ez nem megy, és kész.

    Ez a cikk pl. beszámol a féregirtás újybb sikeres akciójáról, melyből egyre több van mostanában, de ez még mindig csak tűzoltás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  9. Azért ötletelte ki a gatyabombát mert már nehezen viselhette a gatyagombát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  10. A terrorizmus nem fog megszűnni, mert ez az államok egymás elleni hadakozásának része. Amíg lesz hadsereg, háborúval fenyegetés, addig lesz kémkedés, elhárítás, és terrorizmus is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (10 szavazatból)
  11. A minuszolók el sem olvassák a kommenteket, lehet, hogy nem is tudják illetve nem értik, csak a lefelé mutató kézfejet ismerik fel, mert erre kaptak utasítást a Szentkirály utcából.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  12. ezeket én nem engedném be Európába,kitiltanám az összeset!Menjenek haza és otthon lehet egymást a levegőbe röpíteni,van mindenkinek elég gondja és akkor még ezektől sem lehet nyugalma az embereknek!Milyen világ ez?
    a minuszolókról meg annyit hogy:október van és lassan tényleg jönnek a minuszok,ők csak készűlnek rá…:D:D:D…szép estét mindenkinek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  13. Külvárosban rejté őt a katakomba
    Mégis mardosta a makacs gatyagomba
    Kiment egyet vakarózni a pagonyba
    Lebuktatta az elcseszett gatyabomba…
    -
    / Géyza , 2 viszki után /

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. Egyébként valahol hallottam hogy igazhitű muszlim fiatalembernek maszturbálnia sem szabad.
    Ha rajtakapják , viszik a kádi elé !
    Ott aztán jól megkapja a magáét !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  15. Ezekkel szemben rossz a sorrend !Elöbb lőni,azután kérdezni.!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Betért muzulmán akart robbantani New Yorkban 2011. november 21. hétfő | RR

„Oszama él”, mormolta a vádlott 2011. szeptember 15. csütörtök | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos