Ronai and Ronai
AMERIKAI

Sok halott a Lampedusán kikötött bárkán 2011. augusztus 1. hétfő 15:09 | AN

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Sok halott a Lampedusán kikötött bárkán

Róma – Lampedusa szigetén kötött ki az a Líbiából indult bárka, melyen huszonöt holttestet találtak az olasz parti őrök.

A 15 méter hosszú lélekvesztőn 271 ember zsúfolódott össze, hogy a veszélyes Líbiából Európába jussanak. 15 ember viszont már nem érhette el a szárazföldet, őket a hajó motorterében találták meg holtan. Az első vizsgálatok szerint halálukat fulladás okozta. Feltehetőleg a motorból szivárgó gázok ölhették meg őket, mivel feljebb a zsúfoltság miatt nem juthattak.

Az olasz parti őrség szerint a testek már legalább 48 órája élettelenül hánykódhattak, mire kikötött a bárka. A túlélők elmondása szerint három napot tölthettek a hajóval a tengeren. Egy másik holttestet még útközben a vízbe dobtak a menekültek.

Az észak-afrikai arab államok forradalmi hulláma óta egyre gyakoribb a Lampedusára érkező hajók forgalma. Főleg az elhúzódó és súlyos líbiai konfliktus dobta meg ezt a számot, ami miatt már Róma Brüsszel és a többi tagállam segítségét is kérte. A menekülők számával párhuzamosan növekedett meg az útközben balesetet szenvedőké is.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Nem hiszem el, ha akarnák, nem tudnák kilőni azt a Kadhafi nevű barmot.
    Hány ártatlannak kell még meghalnia azért az egyért?
    :evil:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Asszad adta ki a franciáknak Kadhafi számát 2012. október 1. hétfő | AN

A menekültstátusz kérhető, de nem garantált 2012. május 24. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos