Ronai and Ronai
AMERIKAI

Őrizetben egy indiai korrupcióellenes aktivista 2011. augusztus 16. kedd 12:12 | AN

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Őrizetben egy indiai korrupcióellenes aktivista

Delhi  - Az indiai hatóságok őrizetbe vették Anna Hazare indiai korrupcióellenes aktivistát, miután tüntetést szervezett a törvényhozás tehetetlensége ellen.

Hazare éhségsztrájkba akart kezdeni Delhiben, ám a hatóságok ezt nem engedélyezték és váratlanul őrizetbe vették. Ennek hírére ezrek vonultak országszerte az utcákra.

A módszerek is a legsötétebb diktatúrákat idézik; egy szemtanú elmondása szerint Hazarét házánál fogták el civil ruhás rendőrök, akik egy sötét autóba tuszkolták.

Az indiai törvények pontosan meghatározzák az éhségsztrájk szabályait a köztereken. Nem lehet több mint három nap a koplalás ideje, de azt is megszabják, hogy mennyien vehetnek rajta részt. Hazare a hatóságokat arra kérte, hogy három napon felül is folytathassa tiltakozását. Az indiai kormány az eset kapcsán leszögezte, hogy nincs gond a tiltakozás ezen formájával, de csak a törvényi kereteket belül.

Hazare a korrupció elleni fellépést a második függetlenségi harchoz hasonlította, mely miatt szerinte mind többen kerülnek majd börtönbe egész addig, míg már nem lesz hely az indiai cellákban.

Manmohan Singh kormányfő kijelentette, hogy az éhségsztrájkkal nem lehet harcolni a korrupció ellen. Azt az erre hivatott ombudsman vizsgálja ki és akár még őt is joga van a törvényhozás elé citálni, ha bűnös. Ennek ellenére India csakúgy hemzseg a milliárd dolláros korrupciós ügyektől, amikhez a Singh adminisztráció egyes tagjainak is lehet közük.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. A diktatúrák törvényesítik és egyirányúsítják a korrupciót.
    A demokráciák törvénytelenné teszik, de a nagyobb szabadság kevés lehetőséget ad a felderítésükre, s így a korrupcióról elmondható, hogy legyőzhetetlen. :( :wink: :P :evil:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Orbán megvásárolja az amerikai sajtót 2012. december 6. csütörtök | AN

Rogán a belvárosi korrupció császára 2012. november 11. vasárnap | AN

Orbán a mi pénzünkből oligarcha 2012. november 11. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos