Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán a mi pénzünkből oligarcha 2012. november 11. vasárnap 10:00 | AN

  • Hozzászólások(64)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán a mi pénzünkből oligarcha

Budapest – Orbán Viktor azokat az orosz és más oligarchákat utánozza, akik angol és más európai sztárcsapatokat vesznek. Csakhogy ők a saját pénzüket fordítják a hóbortjukra, vagy látnak pénzt a labdarúgásban, amíg Orbán Viktor a magyar adófizetők pénzét használja sajátjaként e célra. A Ferencváros labdarúgó csapata, amely nem állna helyt az angol harmadosztályú bajnokságban, negyedmilliárd forintot kapott. Egymillió 250 ezer dollárt azonban egyetlen orosz oligarcha sem tenne egy ilyen csapatba, mert nem térül meg. Ennyiből világverő csapat nem lesz,  de ebből sokan hozzájuthatnának a gyógyszerükhöz, a műtétjükhöz, a napi betevő falatjukhoz, az oktatáshoz.

Orbán Viktor nélkül ma nem történhet semmi Magyarországon, különösen nem a futballban. Ezért szinte kizárt, hogy ne tudna arról, vagy ne az engedélyével történt volna, hogy a Szerencsejáték Zrt. negyedmilliárd forintat adott a Ferencváros labdarúgó csapatának. A Szerencsejáték Zrt. állami cég, bevételei közpénznek minősülnek. Ezt az összeget nem kell visszaadni, mert a Fradi támogatásként kapta. Az efféle állami adományozás felveti a sportszerűség kérdését is, mivel az állam nem ad minden csapatnak ekkora összeget, és ezzel beavatkozik a bajnokságba. De felveti azt a kérdést is, hogy az adófizetők pénzét megfelelően használják-e fel.

Általában szociális demagógiának nevezik, ha valaki az efféle kiadásokkal szembeállítja, hogy a rokkantak nem kapnak megfelelő ellátást, bizonyos betegeket a gyógyszerek árával halálra ítéltek, az ország egyes részein valóságos éhezés van, Ferge Zsuzsa szerint konkrétan kialakult a gyermekéhezés, a magyar gyerekek egy része nem jut hozzá azokhoz a tápanyagokhoz, amelyekre szüksége lenne. A magyar oktatás színvonala nemcsak azért esik, mert a kormányzás láthatóan arra törekszik, hogy tízmillió közmunkással hozza létre a munkaalapú társadalmat, ahol nem a verseny és a fogyasztás a gazdaság motorja, mert versenyre alkalmas munkaerő nem lesz, a közmunkás pedig az éhenhalás küszöbén tántorog, csirkelábon kívül mást nem fogyaszt.

A Ferencvárosnak adott grátisz negyedmilliárd forint, amely nem az egyetlen ilyen típusú adomány még ennek a klubnak sem, a hűtlen kezelés és a hatalommal való visszaélés tipikus esete. Az oktatás, az egészségügy, a szegénység szembeállítása ezzel a kiadással nem demagógia, hanem az ésszerűség, a tisztesség és a törvényesség kérdése. Hasonló ahhoz, amikor európai és egyéb pénzekből önkormányzatok  a helyi érdektelen váracska tornyát újátják fel, miközben a falu lakóinak nincs munkájuk és éheznek. Normális országokban nem demagógia, hanem az alapvető tisztesség és a korrekt gondolkodás alapja, hogy először az emberek mindennapi szükségletét elégítik ki, utána költenek luxusra és a miniszterelnök hobbijára. Afrikai banánköztárságok és dél-amerikai katonai junták vezetői engedhetik meg maguknak azt, amit Orbán Viktor Európa közepén: a közpénzt sajátjaként használva, a falujának épít futballstadiont, focicsapatokat támogat. Mindez szép és nemes gesztus egy gazdag embertől, aki a saját pénzét költi, de Orbán úgy játssza el Csekonics bárót, hogy nem a saját pénzét költi, hanem azokét, akik nem tudják megvenni a gyógyszerüket, és nem tudják taníttatni a gyermeküket. Cserébe ad nekik turul madarat és hazug, pusztító pogány kultuszt, hamis identitást, amely elzárja őket a világtól, s elmegy nótázni a helyi kocsmába, mint egy dzsentri. A világ pedig csodálkozik, hogy nem hajtották még el.

A labdarúgásban van pénz, de ahhoz sokkal többet be kell fektetni, és megfelelő koncepció kell hozzá. Be kell vásárolni a magyar csapatokba a fél világválogatottat. Erre negyedmilliárd forint nem elég. Ez csak arra elég, hogy egy életképtelen és piacképtelen színvonalat egy mesterségesen magasabb szinten konzerváljon, és az adófizetők pénzét a miniszterelnök hobbijára elherdálja. Ez nem befektetés, hanem pazarlás. A Szerencsejáték Zrt. adhatná ezt a pénzt hasznosabb célokra a sport és a kultúra területén is, olyanoknak, akik azt megérdemlik, Magyarország hírnevét öregbítik, a magyar kultúrát és sportot fejlesztik. A Ferencváros labdarúgócsapatáról ez nem mondható el. De lenne számos jobb helye a pénznek az egészségügyben és az oktatásban is. Ráadásul az összeget a kedvezményezettek arra költik, amire akarják, soha nem kell visszafizetni. Vannak elképzeléseink, hogy ez a pénz hova vándorol.

A jelenség cseppben a tenger. Magyarországnak egy despotája van, aki korlátlan hatalmú önkényúr, aki a nép pénzét és vagyonát sajátjaként kezeli, a saját hobbijára költi. Tisztességes nép az ilyet elzavarja, és bíróság elé állítja a bűntársaival együtt.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (52 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +83 ( 91 szavazatból)
Orbán a mi pénzünkből oligarcha, 4.9 out of 5 based on 52 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(64)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

64 Reader’s Comments

  1. Nakadzsi! A ráfizetéses, veszteséges posta nem kell senkinek, most sincs teljes egészében a magyar állam tulajdonában, csak mintegy 80 %-ban, a 20 % idegen tulajdonos szeretne túladni a részén, de hiába.

    A SPAR osztrák kereskedelmi üzletlánc, 50 éves múltra tekint vissza, Németországban vannak üzletei Magyarországon kívül. Egységes, zárt cég, kitűnő üzletmenettel, véletlenül sem megy bele magyarországi fiókjainak el- vagy átadásába, kivált nem egy Ausztriában is nacionalistának, protekcionista cégnek elkönyvelt nemzeti üzletláncnak. A CBA magyar cég, Magyarországon egyre erősebb, egyre több fiókja, boltja van, a multikat sújtó különadó alól is mentesült, mert ú.n. franchise rendszerben működtetik. Nem kell félteni tehát a Lázár testvérek által tulajdonolt hálózatot, megtalálja a számítását, kiemelten kedvező elbírálásban részesül a hatóságok részéről.

    A barát mindenben tévedett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  2. nakadzsi
    A CBA már kapott egy multit bekebelezésre. A bolthálózat nevére nem emlékszem, de sok-sok CBA-hoz hasonló, közepes méretû üzletük volt Budapesten és vidéken is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  3. KOOPERÁCIÓ, VAGY KONSPIRÁCIÓ ?
    *
    Magyarországon nem az a kérdés, hogy egy üzletlánc “belemegy e, vagy nem megy bele hálózatának eladásába”, hanem az, hogyan kerülheti el a protekcionista kedvenc(ek) áskálódását, vádaskodását és az ő rossz színben feltüntetését, más szóval a róla szóló “amortizáló” híreszteléseket [ld. Semlyén szótár], melyek hatására a CBA konkurense kénytelen kelletlen, de elhagyja ezt az országot, kivonul innen (ld: Plus és Cora).
    *
    Az útból már eddig eltakarított cégek nem az egyetlenek a CBA bűnlajstromán, ám az tény és törvényszerű, hogy nap mint nap minden kiebrudalt “multi” helyére ez a “nemzeti hálózat” türemkedett, türemlik be a piacon.
    *
    Meg kell még említenem, hogy mindössze pár éve a közszolgálati médiumok segítségével[!] a Lidl-nél lejárt szavatosságú áruk hírét keltették, míg a Tesconál rágcsáló nyomokat véltek felfedezni ismeretlen személyek. Mindkét esetben hónapokig hallgathattuk ezeket a szörnyűséges híreket, hónapokon át korbácsolva vele a kedélyeket és a közvéleményt egyaránt, mígnem lassan elültek a hullámok, ám a gyanakvás szelleme ott lebeg a megtámadott(ak) feje fölött.
    *
    Bizony, kedves Nopasaran, mind ennek a hátterében nem a CBA tulajdonosainak ügyes hozzáértő marketing politikája húzódik meg, hanem a hatalmon lévő rezsim alattomos, de céltudatos protekcionista karakter-gyilkosság-politikája. Mert nem csak személyt, politikust lehet e módszerrel megsemmisíteni, de a gazdasági konkurenciát is.

    *
    Orbán az oligarcha-vitában, nemrég azt találta mondani, nem baj, hogy oligarchák kapják a nagy megrendeléseket, ha azok magyarok, sőt ez így van rendjén, mert ők magyarok. E mondat mindent megmagyaráz maffiózó szellemű Vezérünk gazdaságról és piacról alkotott szelleméről, mely szellemen semmiféle (Spar stb.) kitűnően szervezett üzletlánc nem képes felülkerekedni, csak egy megismételt és kemény rendszerváltás…
    *
    Ha Machiavelli föltámadna, bizony megdicsérné a Fidesz-CBA kooperációt. Azt mondaná: a . k o n s p i r á c i ó . egyszerűen p r o f e s s z i o n á l i s ebben a szövetségben…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  4. Ingyen és bérmentve közvagyonná teszem az alábbi kampányszlogent:

    Rosszabbul élünk mint 4 éve!
    De a fideszes kedvezményezettek, jobban élnek!
    Akkor hol is van a mi pénzünk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  5. “Rosszabbul élünk mint 4 éve!”
    Mi az oka?
    CSAK A FIzE$$!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  6. Mi a franc bajotok van a CBA val ? A SPAR balloldali vagy a Multik ? A mai világban a PROFIT az ISTEN nem vettétek észre ??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. Régen mindenki akarta a multikat mondván munkahelyet teremtenek fejlődés biztosítanak stb.Aztán egyszer csak rájöttek a mi multink a jó multi a többi meg dögöljön meg.Nekem mindig is az volt a bajom a multikkal ,hogy abba a pillanatban ahogy belépnek tönkre tettek több ezer kis és nagyvállalkozást ,még annak a tükrében is ahogy az előnyeiket az előbb leírtam.Úgyhogy ahány munkahely terem legalább annyi is tönkre ment ,utólag már könnyű okosnak lenni de legalább ne nyerészkedjünk mások kárán…………………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. “Tisztességes nép az ilyet elzavarja, és bíróság elé állítja a bűntársaival együtt.” – DE MIKOR ??? HA VISZONT EZ NEM TÖRTÉNIK MEG, ABBÓL AZ KÖVETKEZIK, HOGY A MAGYAR NÉP NEM TISZTESSÉGES, HANEM KORRUPT !!! – DE NAGYON !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  9. Orban ma is nyomta a hazug demagog dumajat! Fidesz agymoso media meg sugarozza! Emberek pedig azt hiszik minden ok , hipnozis alatt levok meg tapsolnak s hozza! Orban elmebeteg , bunozo!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  10. Orbán nyilatkozata a parlamentben: ” A nyolcvanas években nem a diktatúra ellen harcoltam, hanem azok ellen akik csinálták”. Tehát az volt a gondja hogy nem ő volt a diktátor?? Egyáltalán tudja ő hogy mit beszél?? Nem hiába kapott egy háromliteres buteliát tele gyógyszerrel a Richter Rt. gyáravatóján! Ez Kim Dzsong Ilen is túl tesz..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. Budapesten nincs 5 jo minosegu fuves focipalya! Gyerekek a nagyon rossz minosegu mufuves palyakon teszik tonkre mindenuket! Orban fovarosaban Felcsuton a semmi kozepen 8 billiardasztal minosegu palya van ! Videotonnal most epitik a szuper uj letesitmenyeket kozpenzbol + a felcsuti akademia 500 milliojabol! Orban osztogat maganak mikozben fosztogatja a kozpenzeket! Miert van szabadlabon??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. Par ev es Felcsut lesz magyarorszag fovarosa! Ma mar futbal fovaros holnap meg atveszi budapest helyet majd modositjak az alaptorvent meg jo parszor ez sem lehet problema! Akkor majd felertekelodik a felcsuti fold erteke, Arabok megepitik a felhokarcolokat kozgeppel kozosen kozpenzbol is. Eljen a vezer eljen Orban , eljen magyarorszag 47 ezerbol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. Orban plaza stop , mire jo ? CBA -s Lazar testvereknek! Multikra adot vetettek ki de a CBA miutan beszerzesi tarsulasnak hivjak rajuk nem vonatkozik ezrt 15 milliardot sporolhatnak evente! Orban sajat bankokat is akar ezert uti a kulfoldi kezben levoket! Majd jonnek a magyar bankok ujjak kapjak a toket mert ugye vissza kene hozni offshore orszagokbol a rengeteg tobb ezer milliardot nem jo ha csak ugy all nem dolgozik! Kiadjak kamatra amit visszahoznak maris legalizaltak adomentesen , a magyar pedig fizesse ajd a kamatokat nekik ! Minden a fideszhez Oranhoz fog befolyni , ezaltal verhetetlen lesz kialakulni latszik egy uj arisztokracia , most rakjak le az alapjait! Orban ebben a kozponti figura !!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  14. Orban egy mocskos bunozo semmi tobb , felcsutrol jott mint szegeny parasztgyerek , most meg o Toni Montana , v inkabb Berlusconi? Take your pick!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos