Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kertész Ákos nyílt levele az Amerikai Népszavához 2011. augusztus 29. hétfő 23:10

  • Hozzászólások(876)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kertész Ákos nyílt levele az Amerikai Népszavához

Kedves Bartus Laci!

Ez látszólag magánlevél, de én író vagyok, a magánleveleim (nagyon kevés kivétellel) is mind nyílt levelek, az én életformám az, hogy hangosan gondolkodom.

Nem léptem be a Kohányi Társaságba, és a tagdíjaimmal nem járultam hozzá – anyagilag is – az Amerikai Népszava online fennmaradásához; azt hittem elég, ha cikkeimet ingyen küldöm el a lapnak. Tévedtem. Ma már tudom, belátom, és igyekszem jóvátenni.

Aki egy kicsit is odafigyelt a publicisztikámra, tudja, hogy nem-igen foglalkozom a Fidesszel, egyszerűen nem érdekel. Unom, mert tudom. Két-három éve tudom, és hiába ordítoztam, hogy vigyázat, közeledik, figyelmeztetésem hatásfoka minimális volt.

Már az se nagyon érdekel, milyen a magyar. Egy ideig kerestem a mentségeket, de föladtam: nincs mentség. „Ezért a népért úgyis mindegy. Ebsorsot akar, hát akarja!”

Ami engem még érdekel, az a baloldal. Mert bár az én testre-szabott, morális alapú szocializmusom – aminek a lényege, hogy mindig az eltaposottak, a kifosztottak, a cserbenhagyottak, a nehézsorsúak mellett állok –, nem azonos soha az éppen aktuális „pártszocializmussal”, mégis ez az a közösség, amelyik hozzám legközelebb áll. És engem ennek a közösségnek a folyamatos árulása érdekel, mert ha nincs ez az árulás, Fidesz sincs.

Ezen a jobboldal röhög, a baloldal elereszti a füle mellett, mert pillanatnyi érdeke, hogy ne hallja meg. Amúgy persze létérdeke volna, hogy odafigyeljen, de addig ez a banda nem bír fölemelkedni, ezek is magyarok. Percemberkék. A jelenben élnek, akár az állatok. A valóságos állatokra gondolok, vagyis ez nem erkölcsi ítélet, egyszerű ténymegállapítás.

Ezért vagyok rémült, hogy ha még Te is berekeszted a szolgáltatást, végleg megszűnik számomra minden felület, és te tudod, hogy ez nem egzisztenciális kérdés. Nem ebből élek. Lassan semmiből se élek.

Én nem vagyok a kapitalizmus híve, de azt tudom, hogy olyan üzenetet kár föltenni a társdalom kommunikációs csatorna hálózatára, ami senki érdeklődését nem bírja fölkelteni. Amire semmilyen kereslet nincs. (Ettől még nem abszolutizálom a piacot.) De kétségbeesve látom, hogy be vagyok zárva az anyanyelv börtönébe, és amit én tudok, az nem kell senkinek, arra nincs vevő. Itt, ebben az országban, semmi nem történik, ha megjelenek, és akkor sem történik semmi, ha nem jelenek meg.

Szabad országokban a szabad embereket pedig meg sem érinti az a problémakör, amin én nem bírok keresztüllépni, amibe én beledöglök.

A magyar genetikusan alattvaló. József Attila talált mentséget: „ezer éve magával kötve, mint a kéve sunyít, vagy parancsot követ.” De ez nem mentség arra, hogy a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire.

Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős, mert a magyar nép az (a német néppel ellentétben), amelyik se be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított, se meg nem fogadta, hogy soha többé, se bűnbocsánatért nem esdekelt.

Így aztán nem is kapott soha föloldozást!

Mivel mindez a magyar jobboldal hitvallása, ideológiája, éthosza, csak a baloldal szelleme lenne képes változtatni rajta, csak a progresszív, haladó, demokrata baloldal volna képes megváltoztatni, és ezzel megváltani a magyart, méltóvá tenni arra, hogy az európai közösségnek (kis áttétellel: a szabad világ közösségének) egyenrangú tagja lehessen. A nyolcvanas évek közepétől, Gorbacsov föllépésétől kezdve nem lehet a szovjet-bolsevista elnyomásra hivatkozni. Azóta a baloldal már önmaga felelős önmagáért, a magyarságért, az országért. Önmaga felelős azért, mert elherdálta minden pozitív szellemi vagyonát, teljes történelmi örökségét Dózsa Györgytől Petőfin és Adyn át Károlyi Mihályig, Bibó Istvánig, Nyers Rezsőig, a kelet-német turisták előtt a határt megnyitó Horn Gyuláig, az örökölt médiahálózatával és infrastruktúrájával együtt, hogy teljes tudatzavarban, szervezetileg lerobbanva, kifosztva, védtelenül áll a diktatúra támadásával szemben. De közben az egész baloldali elit és tisztikar, beállt a harácsolók, a korruptak, a tolvajok közé, elárulva nemcsak az eszmét, de konkréten a baloldal közkatonáit is, mert sebesülten és haldokolva hátrahagyta őket a vesztett ütközetek után a harcmezőn, és sorsára hagyta a védelmére szoruló civil lakosságot is. És ahelyett, hogy az utolsó töltényig harcolna a diktatúra ellen, a kiskapukon át menti a rablott vagyonát és az irháját.

Mert belőlük is hiányzik az a négy alaptulajdonság, ami emberré tesz minket: az empátia, a szolidaritás, a tolerancia és a lelkiismeret.

Magyarországot vajon nem határozza-e meg a Simicska & Puch Co. működése? Természetesen bizonyítékom nincs, de lidérces álmaim, véresen logikus következtetéseim vannak, mint sok társamnak, barátomnak, elvbarátomnak is.

Mindezekről hol beszéljek, ha már nincs Amerikai Népszava sem?!

Én várom az AN online visszatérését, énrám számíthatsz te is minden olvasóddal – olvasóinkkal – együtt, és hiszem, hogy találtok megoldást, és ha csak egy kicsi is múlik rajtam, és képes vagyok rá, segítek, ameddig bírok.

Őszinte híved

Kertész Ákos

.

Kedves Ákos,

megtiszteltetés a leveled, ahogyan a cikkeid is azok, a barátságod is. Amint azt korábban is jeleztem, kizárólag a hírszolgáltatás áll le, vagyis az, ami pénzbe kerül. A híroldalak nem frissülnek a továbbiakban, amíg nem lesz rá fedezet, illetve csak olyan mértékben, amilyen mértékben én vagy néhány önkéntes munkatársunk ezt meg tudjuk tenni. A website online hírújság funkcióját kell felfüggesztenünk, minden más marad. Így maradnak a publicisztikák is, ezért ha bármikor írást küldesz nekünk, az meg tud jelenni, és megtiszteltetés lesz számunkra.

Egyébként pedig tudod, hogy mennyire egyetértünk a leveledben írtakkal.

Baráti üdvözlettel, Bartus László

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.7/5 (892 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +351 ( 1809 szavazatból)
Kertész Ákos nyílt levele az Amerikai Népszavához, 3.7 out of 5 based on 892 ratings

  • Hozzászólások(876)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

876 Reader’s Comments

  1. Sanyibácsi!
    “Csak röviden: Magyarországon a legolvasottabb és leginkább realisztikus író kétségtelenül Kertész Ákos” EZ KOMOLY??? :-))))))
    Érdekes, hogy erről a Magyarországon élő magyarok nem tudnak!!!!!!!
    “Magyarországról szóló mély lélekrajza föltárta a nép lelke mélyén szunnyadó aljas, meg nem bánt indulatait, motivációit, ordas eszmékhez való ragaszkodását.” Ugye nem gondolja komolyan, hogy egy ember sértegető írása, ami ki tudja milyen motivációból ered, egy nép jellemrazjza lehet ?????
    Kezd az itt folyó sárdobálás már szánalmassá válni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (25 szavazatból)
  2. Én és Ezisén!

    Kertész Ákos megtanult írni, önnek meg kéne tanulnia olvasni.
    Bár gazemberségtől vezetve egy kiragadott részt véres kardként körülhordozták az összes sajtóban -orbáni betrenírozásként az emberek elméjébe, -ezért mivel ön is ennek a betrenírozásnak befolyása alatt van (varázslat) nem érti a mondanivalóját.
    Nem vagyok hivatott méltatni az ön indulatait, de önt olvasva, képtelen megérteni egy irodalmi művet. Persze lehet, hogy bérminuszoló, vagy
    csak elv elkötelezett gyűlölködő, nem biztos, hogy magától tud segíteni önmagán.
    Talán egy jó orvos?

    Üdv: “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (18 szavazatból)
  3. http://www.youtube.com/watch?v=vwhrqo7jTX4&feature=related

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  4. Tisztelettel a mai Mai Magyarországon a faj gyűlölet oly mértéket ölt,hogy én is a Magyar Nemzeti Egység Mozgalom Egyesület létrehozásán törekszem a diszkrimináció ellen.
    Roma szub kulturám és barna bőröm miatt érnek folyamatos ellenséges cselekmények.
    Abban az esetben ha önök is egyetértenek azzal,hogy én is az önök újságában megírjam a valós helyzeteket itthol tegyék lehetővé a Blog rovatukban megíram a diszkriminációs valós eseteit amit én is át éltem.
    Kérem az igazszo@citromail.hu email címen keresztűl írjanak,hogyan lehetek blog bejegyzőjük.

    Tisztelettel Horváth Gyula egy szenvedő roma identutásu Magyar Állampolgár

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (12 szavazatból)
  5. Kedves Horváth Gyula!
    Sajnálom, ha Önt igazságtalanul diszkriminálták. Akkor Ön valószinüleg a cigányság kb. 10 %-hoz tartozik, akik becsületesen élnek és soha nem ártanának senkinek sem. De mivel a cigányok kb. 90 %-a mások kirablásából, meglopásából stb. tengeti életét, ezért talán részben érthető, hogy az emberek többsége viszolyog a cigányoktól. A fajgyűlölet emlegetése helyett, talán javasolja a többi cigánynak, hogy éljenek becsületesen, néha mosakodjanak is meg, gyerekeiket taníttassák, hogy legyen jövőjük és alkalmuk becsületes munkából megélni, és megváltozik majd az emberek véleménye a cigányokról.
    Üdv.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (27 szavazatból)
  6. Én és Ezisén
    “Érdekes, hogy erről a Magyarországon élő magyarok nem tudnak!”
    .
    Ja, kérem, ha valaki nem járt sem (közép)iskolába, se könyvtárba, se színházba, nem olvasott újságot, nem nézett tv-játékokat, nem hallgatott rádiót, az talán valóban nem ismerheti Kertész Ákost és írói munkásságát.
    Szegénység bizonyítvány, amire nem feltétlenül kell büszkének lenni, mert nincs rá oka.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (18 szavazatból)
  7. Semmi olyant nem írtam a Magyarországi cigányságról, ami nem a teljes igazság. Ráadásul nagyon finoman fogalmaztam, hogy ne sértsem meg senki önérzetét. De úgy látszik ezen az oldalon az igazság most sem érdekli a szerkesztőket, mert törölték a bejegyzésem. Sajnos ezért teljesen hiteltelen az oldal. Mindig csak az egyik fél (önök érdekei szerint) véleménye jelenik meg, a rá adott válaszok, ha már egy kissé realisztikusabb rögtön törlésre kerülnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (22 szavazatból)
  8. Közben mégis megjelent! Most még! De lehet, hogy majd mégis eltűnik az írásom. Volt már több beírásom, ami törölve lett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (13 szavazatból)
  9. Proaktív!
    Mielött másokat leminősít, javaslom értelmezze a beírásokat. De, ha esetleg nem menne, akkor most felvilágosítom, csak, hogy ne haljon meg hülyén.
    Bejegyzésemben nem azt kifogásoltam, hogy ismerik-e Kertész Ákost. Hanem a fokozással volt a gond, a LEG-gel. Kertész Ákos a LEGOLVASOTTABB jelzőtől nagyon messze van Magyarországon. De lehet, hogy ön is költői tulzásnak szánta ezt a jelzőt (ezen a helyen sűrűn van ilyen), és én csak félreértettem, mert nem vagyok művelt, csak egy félkegyelmű……..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (15 szavazatból)
  10. Én és Ezisén !

    Javasolnék figyelmedbe egy keleti bölcs gondolatot :

    ” Akkor szólalj meg, ha mondandód értékesebb,
    mint a csönd , amit megtörsz általa ”

    A cigányokról felsorolt otromba jelzőkön kivül mi jót tusz mondani?

    Az a 10-90 % -os arány milyen KSH adat, a forrást meg tudnál nevezni?
    Előre is köszönöm !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  11. Kedves Kata!
    Én mindig e szerint a mondás szerint élek!!! Elkéstél a javaslatoddal :-))
    Az otromba jelzőknek nevezettek meg csupán a megszépített valóság. Elnézést az ügyetlenségemért, hogy nem tudtam finomabban tálalni, de sajnos nagyon nehéz a szart úgy csomagolni, hogy az gyémántnak nézzen ki. Valahogy mindig kicsurran a …….
    Megfertőzött ez az oldal! Író lettem!!! Juhéééééé Most már én is tudok félreérthetően fogalmazni. Aki meg nem érti, az mélyen szégyelje el magát, mert komoly hiányosságokkal küzd a költészet terén, és nem érti az írói szabadságot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (12 szavazatból)
  12. Ja, még egy válasszal tartozom:
    Nem KSH adat, a százalék adat lehet, hogy nem pontos, ha jobban megfigyeled a számok elé odabiggyesztettem a kb-t. Kb=körülbelül
    És, hogy mégis honnan vettem az adatokat? Tapasztalatból, életből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (11 szavazatból)
  13. Hm !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  14. T. Skizofrén! (mert a kettős Én-t nehéz másképpen értelmezni)
    Néha Bartus beenged ide szélsőséges jobbosokat is mutatóba, ha képesek a magyar nyelvtan szabályai szerint értelmesnek tűnő, és főleg gyalázkodó jelzőkkel tele nem pakolt hozzászólást írni. De attól még, hogy csak vékonyan van valaki barna mocsokkal bekenve – attól még ugyanúgy facsarja az orrunkat.
    Lehet valaki kulturálatlan, korlátolt és rasszista. De minek azt még fitogtatni is?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  15. Tisztelettel és szeretettel, Lengyelország és Spanyolország (utóbbiak lényegében Puskás Öcsinek köszönhetően, sok mást nem tudnak rólunk) kivételével (persze e két nép, szegénykék kedvesek aranyosak, de egy irracionális idealizált önámító mesevilágot szőnek körénk, ami jól esik, hízelgő, csak sajnos NEM VALÓS) a világ minden más országában, ahol tudnak Magyarország létezéséről, utálnak minket mint a …t!!!! SZÉGYENKEZNI KELL ha megtudják hogy magyar vagyok ba…..!!!!. Megvetnek, lesajnálnak, undorodnak tőlünk. És még csak azt sem modnhatom, hogy nincs igazuk… Magyarként, tán még mondhatom, valamelyest arra a kevés dologra, amire lehetünk valóban (pl hátra nyilazás, kalandozás, elsőként alsónemű Európában, Aranycsapat, 48 és 56, Teller, Gábor Dénes, Rubik, Szentgyörgyi, Neumann, stb stb, van pár nagy fej, bár lássuk be feltalálóink, tudósain jelentős része külföldi származású, pl zsidó és külföldön is alkotta meg korszakalkotó találmányát), azokra büszke magyarként, (bár hazafinak nem nevezném magam, mert rég gondolkodom már rajta hogy lemondok az állampolgárságomról), legalábbis magyar anyanyelvűként, a sorsot átkozva magyarnak születettként mondom: ba…. kozmopolitaként bejártam a fél glóbuszt és a két fent említett ország kivételével, DÖBBENETES és KÍNOS pillanatokat kellett átélnem, amikor megtudták hogy magyar vagyok… A döbbenettel vegyes megvetés és lesajnálás jön a pillantásokból és gesztusokból, sőt az őszintébbek hangot is adnak ennek…. Globálisan szégyen magyarnak lenni!!!! Miről beszél ez a sok agyatlan barom hazafi? Mi a jó anyjukra verik a mellüket?
    Egy elcseszett korcs náci és egyuttal posztkomcsi (tényleg ilyen nonszensz böszmeséget sehol a világon nem csinált még ország, hogy egyszerre a kettő), gusztustalan korrupt, hazug, kesergő, irigy, rosszindulatú, lúzer, széthúzó, testvérgyilkos népség vagyunk és ezt pontosan tudják rólunk meghökkentően sokan (sokkal-sokkal többen mint bárki gondolná nagy magyar agygőzében), akár tetszik akár nem, akárhogy magyarkodik ez a sok pökhhendi képmutató unintelligens agyhalott idióta zombi hazudógép, mint pl a Tarlós, Orbán, vagy az fő magyarkodó díszbarom Semjénkretén (akik igen aktívan veszik ki a részüket a további lejáratásunkban) és hosszú még a sor… ez a nagy büdös igazság csesszétek meg… Magyar vagyok, magyarnak születtem és szégyenlem ba…… Elegem van már ebből a sok idióta hazug baromból, akik csak és kizárólag kárt okoznak az országnak, a nemzetemnek, miközben azt ugatják magukról, hogy ők az igazi magyarok.. Menekülök én is azokkal akik hosszú sorokban hoszzú évek évtizedek évszázadok óta menekülnek ebből az elátkozott országból…. Ennyi…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (18 szavazatból)
  16. Kedves Kekec!

    Mielött kekeckedel, elöbb talán olvass! Ha olvasnál rájönnél a nevem eredetére. Gyengébbek kedvéért leírom: az Én, Ezisén név alatt is én írtam, csak “véletlenül” sehogy sem akart megjelenni az írásom, ezért használtam több nevet, de az újabb névből mindig látszott az előző pl. Én – Ezisén – Én és ezisén ÉRTHETŐ?????
    Én se jobboldali, se baloldali nem vagyok. Egyszerűen csak élek a mai Magyarországon! Lehet, hogy Önöknek minden józan ember rasszista, de ez már legyen az Önök problémája…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (12 szavazatból)
  17. Török Szultán!

    Gyanítom, hogy Ön csak tud magyarul, de származását tekintve valószínüleg nem az. Ilyen vak gyűlölettel senki sem beszélne a saját népéről, még akkor sem, ha igaz lenne, hát még akkor, ha nem is igaz.
    Szerintem költözzön az Északi sarkra – ott senki sem fogja zavarni – de vigye magával a gyógyszerét :-))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (17 szavazatból)
  18. T. Duplaénű: Maga szerint ez nem rasszista szöveg:
    “De mivel a cigányok kb. 90 %-a mások kirablásából, meglopásából stb. tengeti életét, ezért talán részben érthető, hogy az emberek többsége viszolyog a cigányoktól.” szerintem meg AZ!
    Török Szultán véleményét meg sajna alátámasztja Bécsben az a magyar nyelvű felirat, hogy “Magyar ne lopj!” ugye, hogy nem esik jól, ha a sógorék ilyen egyértelműen fejezik ki, hogy a magyarok nagy részét olyannak tartják, “akik mások kirablásából, meglopásából stb. tengetik életüket, ezért talán részben érthető, hogy az (osztrák) emberek többsége viszolyog tőlük

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (13 szavazatból)
  19. és duplaÉn: a puszta-putyinozás, a lukasenkózás sem használt a nemzeti reputációnknak! A Kádár korszakban kétszer is simán beválasztották MAGYARországot a BT-be! Tehát most sem a “magyar”sággal van a gond.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  20. Török Szultán : Dejó hogy találkozunk mert én meg a Fülig Jimmy vagyok :D :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  21. Énéséezisén énénén :
    Az nem baj ha hiteltelennek találja ezt az oldalt.
    Tudok ajánlani hitelesebbeket :
    Kurucinfó , szentkoronaradio , meg az öszes magyar közmédia webboldala.
    Tán fáraggyon oda át és érezze jól magát.
    Mimeg majd itten elvergődünk valahogyan magányunkban.
    Köszönöm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  22. Ajjaj… egy újabb celeb. Úgy látom, hogy Kertész Ákos a magyar politika Mága Zoltánja lett. Eddig senki nem ismerte, de felkapta a (politikai)bulvár és most a csapból is ő folyik. Mikor láthatjuk a ValóVillában sztárvendégként?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (9 szavazatból)
  23. Miután a orbáncsicska siserehad szája kellően kihabzott ezen az ügyön és acsarkodva véres szájjal díjvisszavonást, legszívesebben kivégzést követeltek volna, majd kis idővel UGYANEZ a seggnyaló fideszcsicska slepp, leleplezte önmagát és ŐK MAGUK LÁTJÁK BE, BIZONYÍTJÁK BE, HOGY MOSLÉKZABÁLÓK VAGYUNK…!!!! Ismétcsak világ röhejét és szégyenét produkálja ez orbanisztáni zombibanda… Láthatóan, lefelé is végtelen perspektívák vannak, amíg le lehet ezt az országot járatni…

    A HírTV műsorán, a Panaszkönyv című magazinban a következő a téma mostanában:

    “Marha drága?
    Nagy magyar hústeszt 2.0. Tejelő marha, húsmarha és a kettő közötti marha nagy különbség. Külföldre viszik a magyar húsmarha 90 százalékát – itthon kiöregedett tejelő teheneket eszünk. Túl drága a minőségi hús, vagy inkább igény nincs rá? ”

    http://mno.hu/hirtv/marha-draga-900238

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  24. Te Törökszultán azért ez eléggé durva nagy baromság, amit írtál. Milyen egész világ? Pl USA-ban, Ausztráliában, KÍnában és Japánban és számos afrikai országban kimondottan nagyon is szeretnek és tisztelnek minket magyarokat (már aki tudja kik vagyunk) és a legtöbb ázsiai országban semmi bajuk velünk. Hülyeség hogy undorodnak utálnak megvetnek világszerte. Amit írtál, legfeljebb Európára igaz… de mondjuk oda tényleg igaz sajnos. Európában ahogy én látom, tényleg a két általad említett ország van leginkább, ahol szeretnek minket, de azért a Finnek és az Írek és az Észtek is inkább pozitívan állnak hozzánk. A többi nép nagyrészt tényleg utál és megvet bennünket. De meglehet erre jó okot adtunk, adunk… Nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  25. Hát persze, hogy nem szeretnek minket a környező országok, mikor lenyulták Magyarország nagy részét egy téves és igazságtalan döntés miatt. Ezt ők is érzik, tudják és rettegnek. Ezért bántják a náluk rekedt magyarokat stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (18 szavazatból)
  26. Kedves Szabó Péter!
    Azt írod :
    “Hát persze, hogy nem szeretnek minket a környező országok, mikor lenyulták Magyarország nagy részét egy téves és igazságtalan döntés miatt.”

    Ez így nem korrekt. Röviden leírom neked azt ami jelenleg hiányzik a magyar történelmi oktatásból:
    Magyarország elbukott, nem tudott megállni a törökök előtt.
    Osztrák katonai szervezéssel vezetéssel és anyagi katonai fedezettel kiküldték innen a törököket. Utána a lakatlan területekre németeket szlávokat stb. telepítettek be. Gyakorlatilag az egész terület Osztrák-Magyar Monarchia területe volt és nem tisztán magyar. Például sok felvidéki városban a magyar nyelvet szlávok,németek,és zsidók is beszélték.
    Ezeket a területeket a magyar a mohácsi vész óta sohasem tudta egyedül megtartani. Trianon nagyrészt azért is következett be mert az Osztrákok kiléptek , megunták, nem tudták pénzügyileg fedezni a közös hadsereget. Nem akartak pénzt fizetni akkor, amikor kiszorulnak a vezetésből.
    A magyar területi elosztást tartalmazó Trianoni Egyezményt az összes akkori nagyhatalom aláírta, így az nem igazságtalan mert van igazságtartalma.
    ……….
    Egy megszálló hadsereg, ha be akarja olvasztani a meghódított országot, akkor azzal kezdi hogy az összes könyvtárat nyelvi emléket könyvet elégeti elpusztítja.
    A magyar nyelvi emlékek I. István előtti időről elpusztultak,ez tény, és a magyar rovásírásról csak hírből tudunk. Ezt a gondolatot nem folytatom, folytasd te, kíváncsi vagyok milyen eredményre jutsz.
    ….
    Azért mert a Trianoni Egyezmény bekövetkezett, nem a kisebbség tehet, és nem lehet azokon elverni a port, mint ahogyan azt jelenleg teszik Magyarországon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (15 szavazatból)
  27. Suna bácsi – egy kis pontosítás: csak a senkik nem ismerték Kertészt eddig. .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  28. Kedves KFJ!
    Amit Ön ír, az sem teljesen korrekt.
    Felhívom néhány dologra a figyelmét, no és a többiekét a teljesség igénye nélkül.
    .
    - Magyarország hosszú ideig egyedül védte Európát a töröktől. Gyenge ~100 évig tartott ez a szimpla elbukás, ha azt Buda elfoglalásáig számítjuk. És az első hasburg háború 1540-ben kezdődött, mialatt nem sikerült Budát visszafoglalni. A béke pedig 1699-ben volt. (Még mielőtt valaki félreértené az Ön gondolatait és azt hinné, hogy a magyarokat lekicsinyli és az osztrákokat magasztalja.)
    - Az etnikai tisztaság gondolatáról: Ön ugyebár nem ismeri azt a tényt, hogy a trianoni békediktátum során meg sem kísérelték a népcsoportokhoz húzni a határt. Tárgyi bizonyíték rá, az etnikai tisztogatások utáni mai napig fellelhető kisebbségek.
    - Az írásából az is látszik, hogy Ön szerint attól lesz igazságtartalma valaminek, ha egy hatalom írja, a hatalom, maga az igazság. Személyes véleményem szerint ön sokkal jobban érezné magát a demokráciától igazságosabb környezetben. Talán költözzön olyan országba, ahol megmondják mi az igazság. (Én viszont maradok a demokráciánál, ahol eldönthetem, hogy miben hiszek és nem vagyok köteles hinni az “igazságban”.)
    - Már a 900-as évekből biztos, hogy van tárgyi írásos emlék. No, persze, aki ezt nem látta, az csak hírből hallotta – jogos. És korábbról is rengeteg tárgyi emlék a magyar kultúráról. Ez még mindig több, mint a szlávok nyelve, mert nekik bizony nincsenek tárgyi emlékeik.
    Még egy adalék: a szláv név feltűnően emlékeztet a latin eredetű szolga kifejezésre. Azaz egy elmélet szerint a szolgákból kialakult népcsoportok. Ez megmagyarázza a saját kultúra hiányát, aminek a bizonyítására nem találtak emlékeket.
    Nyelvet, nemzetet pedig lehet teremteni. Lásd. térben is időben, nem is olyan messze Jugoszlávia területén megtették.
    - Trianon valóban nem azon népcsoportok hibája, akiknek osztogattak, de azt nagyon jól tudják, hogy “igazságos” és azt is tudják, hogy nagyhatalmak jelenkori képviselői ismerték már el a hibájukat. Úgyhogy, nyilvánvalóan félnek, hogy egyszer valaki visszacsinálja (legalább részben). Mert teljes egészében visszacsinálni nem lehet, mivel az pont olyan feszültséget okozna, mint a trianoni békediktátum maga.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (10 szavazatból)
  29. Ezekkel a véleményekkel az az óriási baj, hogy féligazságokkal operálnak és nem az egész vizsgálatát tekintik alapnak, ébren tartva a többi féligazság “jogosságát/ jogtalanságát”.
    Vegyük már végre komolyan, hogy a múlt a történészeké, a jelen meg a jövő a politikáé, így a miénk is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. Tisztelt
    “különvélemény”
    2011. október 30. vasárnap
    11:25

    Én tényeket írtam, Ön pedig nem.
    Például az hogy van 2 db. kő amin van 4 sor rovásírás, az nem nagy terjedelmű nyelvi emlék, csak egy “lelet”.
    Ha nem akar könyvtárakat bújni, akkor itt az interneten is hozzáférhet ilyen leletekhez.
    Nyelvi emlék és kultúra ami kifejez egy népet az megtalálható például egy olyan könyvtárban ami leégett Kleopátra idejében.
    Ilyen komplett kultúrát takaró magyar nyelvi emlék nincs, azt I. István király idején felgyújtották.
    ……………
    Ami az “etnikumot” illeti , én beszéltem olyan emberekkel akik éltek 1910-ben, jártak a mai Budapest területén, és az utcán nem hallottak magyar nyelvet beszélni. Sajnos ilyen volt akkoriban az összes “nagyváros”. Talán Kassán beszéltek magyarul is a német mellett egy kicsikét. De Kassa is német város volt.
    Ilyen szempontból a “Trianon” egy nagyon is “jóságos” egyezmény volt, aminek jóságával nem kellene visszaélni.
    Legyen szíves olvassa el a történelmet, és a “Tanácsköztársaság” utáni időszakot. Mindent a Károlyi és más “zsidó”(pl:Kun B.) baloldaliságára kentek rá, és az antiszemitizmus már akkor pogromokba torkollott, holott még “Hitler” akkor még nem volt politikai erő.
    Trianont egyértelműen a Tanácsköztársaságra (és baloldal) kenték rá, holott Trianon(Egyezmény) egyedüli oka hogy az Osztrák Magyar Monarchiát az osztrákok nem akarták fenntartani, és kiléptek.
    A Nagy-Magyarország területe sohasem volt tisztán magyar, hanem az Trianon idejében Osztrák-Magyar Monarchia területe volt.
    A magyar lakosság Mohácsi Vész óta KÉPTELEN olyan katonai és gazdasági erőt létrehozni, ami ilyen nagy területet ölel fel.
    A magyarországi antiszemitizmus nemcsak a Trianonból táplálkozik, ajánlom Önnek a :
    …..http://193.6.1.94:9080/jetspeed/documents/document_5632_section_1318.pdf
    honlapon található tanulmányt, mely szerint keresztény nézetek is táplálják.
    (Szent Ágoston és Luther Márton stb.)
    Én a teljes Horti rendszert is fasisztának tartom. Fasizmus Olaszországban volt először, de később más népek hasonló nézeteit, pl a német nácizmust is ide sorolják.
    ………
    Tehát röviden és velősen : A Trianon miatt nem kellene a kisebbségeken elverni a port.
    ……………
    Az Ön írása mellet ott van Kertész Ákos nyílt levele, ami oly sok vihart kavart.
    Az ő egyik mondata:
    .:
    “József Attila talált mentséget: „ezer éve magával kötve, mint a kéve sunyít, vagy parancsot követ.”
    ……………….
    Igenis vizsgálni kell az elmúlt “Ezer évet”. És ott csak olyanokat látok hogy a török elásott minket Mohácsnál, és az Osztrák öntötte az aranyat és a pénzt az osztrák hadseregnek és az kiverte a Törököt.
    És ez a gusztustalan állapot sok száz évig tartott. Az egész országnak mélyen kellene hallgatnia Trianonról, csendben lennie, örülnie hogy még így vagyunk.
    ………..
    Vizsgálni kellene azt is hogy Kertész Ákos mi miatt keseredett el olyannyira hogy megtépte “saját “ruháját”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  31. Tisztelt
    “különvélemény”
    2011. október 30. vasárnap
    11:25

    Amit ön leírt, abban nincs semmi valós tény.
    ……..
    Egy sorral fentebb Szabó Péter azt írta :”lenyúlták Magyarország nagy részét egy téves és igazságtalan döntés miatt.”
    ………
    Hát az egyáltalán nem volt téves és igazságtalan, mert 1910-ben a mai Budapest területén csak németül beszéltek, és magyar szót nem lehetett hallani. Ez tény. Én beszéltem olyan emberrel, aki akkor ott járt, ott volt. Ez igaz volt minden nagyobb városra. Az elcsatolt területek nem Magyarország területei voltak, hanem az Osztrák-Magyar Monarchia területei voltak.
    A “szimpla elbukás” sem “100 évig tartott”,hanem a Mohácsi vész (1526 aug.29)pár óra alatt lezajlott, (az alig másfél-két órás csatában a magyar sereg megsemmisítő vereséget szenvedett) , illetve pár év múlva megszállták a törökök Budát.1541 aug.29. Ez max 15 év, és nem 100 év amint ön írja.


    Legközelebb írjon egy kis valóságot is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  32. különvélemény

    Kedves KFJ!
    Ön semmivel sem ír jobban tényeket, mint bárki más, csak azt hiszi magáról, vagy szándékosan történelmet hamisít.

    - Akkor mirefel a több száz éves háború ide-oda, amikor Ön a bukást, győzelmet perchez köti. Az akkori technikával a távolságok hatalmasak voltak, hadseregek hosszú hónapokig, évekig gyalogoltak a harcok mellett. Ennyit az Ön hozzáértéséhez.
    - Az OMM területeihez meg annyit, hogy Hitler is magához csatolta Ausztriát, akkor most Ausztria sem létezik. Sőt az EU tagállamai sem, ha felbomlik az EU.
    - Ott van pl. Kleopátra, akinek az arcát sem ismerjük hitelesen, történetei, pedig urbán legendákon és római propagandákon alapszik. Tehát Ön szerint megint az az igaz., amit a hatalom propagál.
    Gratulálok! Ön szerint logika szerint tehát A német felsőbbrendű faj a zsidók meg genetikailag aljanép. Ezt is nagyhatalom propagandája állapította meg.
    Sőt, ha ez ellen tiltakozik, akkor Ön még rosszabb is, mert elvei forgandóak, mint a szélkakas.
    Hát ez már tényleg nevetséges, hogy Ön mit tart tényeknek és mit nem. Ön úgy állítja a különböző tényeket, mintha ott lett volna. pl. BP területén egy magyar szót nem lehetett hallani. Ne is haragudjon, de hazug és nevetséges vannak, amiket tényként kezel.

    Így nem is vitatkozok tovább, mert az Ön vízióival (bocsánat: tényekkel), nem lehet vitatkozni, mert olyan axiómák, amiket mindenkinek el kell fogadni, bizonyításra nem szorulnak.

    Azzal viszont egyetértünk, hogy a trianoni békediktátum miatt nem a kisebbségeken kellene elverni a port, de a hatalom hol tudatosan, hol nem pont ezen ügyködik mind az elcsatolt területeken, mind az anyahazában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  33. különvélemény

    Beszéljünk inkább a cikkről.
    .
    Bizonyos dolgokban, ha nem is mindenben, egyetértek Kertésszel.
    Itt van pl. az, hogy a magyar sunyi, szolgalelkű, a saját hasznát lesi, a magyarságának undorító lenézésével.
    .
    Nem mindenki, de vannak azok, akik mindent elkövetnek – sunyi érdekekből – hogy magát a magyarságot, minél rosszabb színben tüntessék fel.
    Értékeket próbálnak meg megsemmisíteni: elért tudományos eredmények, történelmet próbálnak meg hamisítani, kitalált magyargyalázó dolgokat és másokat magyarokkal szemben.
    .
    Nem elég az, hogy nincs pénze érvényesülni egy kutatónak, feltalálónak, de a magyarságát is elveszik tőle, amikor ő, tiszta szívéből magyarnak érezte magát. Annak ellenére tette ezt, hogy hazája kvázi megcsalta. Erre vannak ezek a bizonyos politikai rétegek talpnyalói, akik meg akarják mondani, hogy mi az a magyarság.
    Az magyar, aki életét, de legalább jólétét kockázatatva a legnehezebb időben is itt maradt, magyar marad. Pl. rengeteg magyar zsidó nagyságunk van és nem csak a költők stb, akinek az írása fennmaradt, hanem mindenki.
    Az magyar, aki pénz hiányában csak külföldön tudott nagyszerű dolgokat megalkotni és büszke arra, hogy magyar és a magyarságot emeli ezáltal.
    .
    Azok pedig, akik a magyarságot rombolják, alamuszi módon aláássák, azok nem magyarok. Nincsen rájuk szükségünk.
    .
    Tehát Kertész írásából továbbmenve. Ezek az undorító lények, nem is magyarok.. Saját magát tagadja ki az, aki a magyarságot tiporja, álnok módon.
    Nem kell, hogy ezeket a lényeket kivesse magából a magyar társadalom. Önmagukat vetik ki.
    .
    Úgyhogy javaslom a cikkének ezen kiegészítését. Vannak magyarok, akik a hazáért éltek, haltak és vannak olyanok, akik magukat kivetették a magyar nemzetből, legyen az “komcsi”, “náci”, egyéb… és egyszerűen ne nevezzük magyarnak azokat, akik elárulták a magyarságot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  34. különvélemény

    És, ha csak időzőjelbe tesszük a magyar szót, “magyar” és, ha leírjuk, hogy azért, mert tetteivel kivetette magát a magyarság közül, akkor az írásának a legnagyobb része – minden kommentár nélkül, gond nélkül – vállalható és mindenki számára elfogadható.
    Nem tartom indokoltnak az egész magyarságot, a magyarságot bomlasztókkal való azonosítását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  35. különvélemény
    “Azok pedig, akik a magyarságot rombolják, alamuszi módon aláássák, azok nem magyarok. Nincsen rájuk szükségünk.”
    .
    Kirekesztünk, kirekesztünk? Ki ítéli meg hitelesen, ki meri határozottan és történelmi távlatban is időállóan állítani, kijelenteni, hogy ki rombol, és ki ás alá bármit is? (Gondolj például az ´56-os országelhagyókra és új hazájukban politikai tevékenységükre – hazájuk iránti elkötelezettségből, hazaszeretetből.)
    .
    Ki meri, ki tekinti, ki tekintheti saját magát az örök igazságot és annak minden gyanú felett álló tanait ismerő és joggal terjesztő evilági mércének?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  36. “különvélemény”
    2011. október 31. hétfő
    11:07

    Én valóban beszéltem olyan emberrel aki sétált Pest utcáin 1910-ben a mai Budapest területén , és nem hallott egyetlen magyar szót sem. Ezt megbízható forrásból tudom, ez igaz, de nyílván önnek ez nem tény(csak “vizió”), és ezt elfogadom, de viszont nekem ez bizonyosság.
    …………………
    Térjünk a Kertész írására:
    Nyilván megcsúszott a tollla, és azt vissza is vonta, így arról nem beszélünk.
    De mi volt az ami miatt elkeseredett? ……..:
    idézet Kertésztől:
    “Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős, mert a magyar nép az (a német néppel ellentétben), amelyik se be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított, se meg nem fogadta, hogy soha többé, se bűnbocsánatért nem esdekelt.”
    Évezredes magyar “átokról” más író is beszélt, nemcsak ő.
    ……
    Teljesen igaza van Kertésznek.
    Valamit olvasott korábban ami felháborította,mindegy hogy mit, van bőven ebben az országban.
    …………
    Nekem az a véleményem hogy ma megszületett a 7 Milliárdodik ember, és ebben a tömegben még Európa is 7 %, nemhogy Magyarország a 9,9 Millió lakosával.
    Magyarország ezzel a fasiszta mentalitással teljesen kiközösíti magát a Föld lakosságából, ahol 90% szinesbőrű,nem fehér és retteg a fasizmustól, de a fehérek közül is 99% retteg a fasizmustól.
    ………….
    Érdekelne az hogy a “kuruc.info” mit mond arra hogy a kuruc mozgalmat az Európát lerohanni akaró török szultán fizette és pénzelte. Török pénzből vették a puskaport,fegyvert,ruhát és ennivalót. A kuruc mozgalom mint olyan gyökerében hazaáruló, és most is az………..

    “Kuruckodás” helyett inkább az emberséges humánus gyakorlatot kellene az országban bevezetni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  37. különvélemény nem érdemel több szót – vagy fidesznyik, vagy jobbikos, aki szerint csakis hódolat és dicséret illeti a magyarságot, és mindenki, aki kritizálni meri régi (SŐT: mai) politikusainkat azok “nem magyarok”. ezzel ugyan kidobja a magyar irodalom és költészet zömét – de sebaj, elvan a magyar valóvilágon is – addig sem gondolkodik. Na: EZÉRT a kétségbeejtő és nívótlan gondolkodásért tartunk ott, ahol tartunk!
    Kicsit átalakítva egy mondókat:
    Kuka jobbos vésd az észbe, ne szólj bele a balféltésbe!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  38. különvélemény

    Van objektív mérce.
    Aki azzal “magyarkodik”, hogy minden, ami magyar sz@r (történelmet, kutatókat stb.) ellenben minden, ami nem magyar az jó, az objektíven állít ki véleményt magáról.
    Aki “magyarként” magyart öl (politikai célokból), zsidók írtása, elnyomó hatalmak mellett írtás, az megint objektív dolog.
    Az, hogy valaki egy magát magyarnak valló tudósról, aki sokat tesz a vallott hazájáért, kívülállóként nem magyarnak állítja be – az is objektív.
    Aki a trianoni tragédiát igazságosnak állítja be (bármelyik szenvedő kisebbséggel szemben is) – az is objektív.
    .
    Tehát vannak itt dolgok, melyeket objektíven – bármely országban elítélnének.
    Az országok tragédiájával sem szokás kérkedni, saját nemzetet megalázó módon. Vegyünk egy példát nem hiszem el, hogy az Államokban pl. azzal kérkedtek volna – magukat nagy amerikaiaknak vallók – hogy 911-et megérdemelték az ártatlanok, mert az amerikai nép mocskos, a terroristák meg kizárólag magasztos céllal nyúltak a terrorhoz.
    .
    Nem is beszélve arról, hogy Magyarország esetében olyan magyaroknak az identitását próbálják elvenni – ami a legsokkolóbb – akik önhibájukon kívül határokon kívül ragadtak és mégis magyarnak vallják magukat. Ez olyan, mintha egy amerikai állam a ruszkiké lett volna a hidekháborúban (csak mert aláírták, mondjuk a franciák), nyírták volna az amerikaiakat, kitelepítették volna őket stb. És az amerikaiak bejelentették volna, hogy micsoda igazság. Ez nem ott nem fordulhat elő.
    .
    56-ban is inkább az az áruló, aki aki az országot átjátsza már országok számára, nem az, aki bármilyen módon küzd ellene… és bárhol a világon.
    .
    Az ilyenek nemzetrombolók és nincs szükség a kivetésükre, mert maguk teszik meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  39. “Kedves” “különvélemény”!
    2011. október 31. hétfő
    11:07

    Én valóban beszéltem olyannal aki sétált 1910-ben Pest utcáin, és nem hallott magyar szót, csak németet. Ez nekem bizonyosság, önnek csak “vízió”,
    ezt belátom hogy így van.
    Kertész írásra térve:
    valami miatt megcsúszott tolla, visszavonta, így arról nem beszélünk.
    Mi miatt keseredett el?
    Idézet Kertésztől:
    “Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős, mert a magyar nép az (a német néppel ellentétben), amelyik se be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított, se meg nem fogadta, hogy soha többé, se bűnbocsánatért nem esdekelt.”

    Teljesen igaza van Kertésznek.

    Megszületett a 7 Milliárdodik ember és még az Európai Unió is 7% ebben az ember-tengerben, nemhogy még Magyarország a 9,9 Millióval.
    Sajnos a jelenlegi fasiszta közhangulatban ami Magyarországon van, az egész ország elszigetelődik, mert a 7 Milliárd 90 %-a retteg a fasizmustól mert színes bőrű, illetve a maradék 10 % fehérbőrű 99%-a is retteg a fasizmustól.

    A kuruc….infó sem tud mit mondani arra hogy annak idején a török szultán pénzelte a kurucokat, és akkor is már gyökerében hazaáruló volt a kuruc, de ma is a mindenféle náci nézetek kiindulópontja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  40. különvélemény

    Kedves drága kekec!
    Írása önmagát minősíti!
    Olvashatna, még mielőtt ír!
    .
    Nem én dobtam ki a magyar költészet stb. felét, hanem ön.
    .
    Én hazaszeretetről és hazagyűlölőkről beszéltem, ön viszont csak fröcsög.
    Abból, hogy én leírtam, hogy Magyarországot nem csak útálat, henem bizonyos dolgokban dícséret is illeti, Ön le is vonta a következményt, hogy csak dícsérni lehet. Aazaz pont ÖN a FELTÉTLEN ÚTÁLAT híve és nem én a feltétlen dícséret híve. ÖN MAGÁT MINŐSÍTI!
    .
    És még mielőtt nácinak is lebélyegez. (mert már ez következik) Kritikát fogalmaztam meg a nácikkal szemben is, sőt kiemeltem azokat a zsidókat, akikben Magyarország iránt sokkal több hazaszeretet volt, mint Önben.
    Ők meghaltak ezért! Ön mit tett? Felelőtlenül uszít, ha valaki nem ért egyet a propagandáival. Ez is Önt minősíti!
    .
    PONT – többek között – ÖNRÖL BESZÉL Kertész Úr irása. Mert az Ön pillanatnyi érdeke is azt kívánja, hogy értelmezés nélkül propagandálja, hogy ki a műveletlen, ki a pártkatona, amikor az írásaiból nem pont ez derül ki. Pont Ön az, aki szolgai módon egy elvet követ és mert “csak”, az a válasza és mindenki “fidesznyik”, vagy akármi, aki nem ért egyet egyik bizonyos propagandával (a sok különböző közül), aminek Ön szerint futnia kellene.
    .
    Kertésszel is az volt a baj, hogy nem értett egyet egy bizonyos propagandával. Önnek, meg velem ugyanez a baja.
    Ezért értek Kertésszel egyet, noha nem volt “precíz mérnöki” a megfogalmazása. Ezzel sajnos nem ért pont célba és hatalmi csatározásnak használják fel. ;(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  41. különvélemény

    És azért is igaza van Kertésznek, mert csomó olyan dolog van, amiért a magyar magyarnak vágja ki a szemét és sehol máshol a világon nem fordulhatna elő.
    .
    Sehol a világon nem bűn a hazaszeretet! Csak Magyarországon! Itt Magyarországon nácinak bélyegzik azt, aki hazaszeretetet emleget.
    De mi van azokkal akiket pont a nácik öltek meg feltétlen hazaszeretük miatt?
    .
    Ez is azt bizonyítja, hogy ócska propaganda az, hogy Magyarországon a hazaszeretet nácizmus! (És szerintem az sincs előírva, hogy aki a hazáját szereti, annak fidesznyikes, vagy jobbernek kell lennie.)
    .
    Ne, akarják már megmondani erőszakkal nekem, hogy kivel kell szimpatizálnom, hogy szeressem a hazámat, vagy ne tiltsák már meg nekem.
    Ilyen a világon nincs! Ilyen csak Magyarországon van!
    De azok, akik be akarják tiltani a hazaszeretetet, azok számomra nem magyarok! Árulók!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  42. különvélemény

    “De közben az egész baloldali elit és tisztikar, beállt a harácsolók, a korruptak, a tolvajok közé, elárulva nemcsak az eszmét, de konkréten a baloldal közkatonáit is”
    .
    És nincs is baloldal. Sőt a baloldal már nem is tagadja tetteivel eszméivel, hogy nem az. A jobboldal pedig azt a hamis látszatot akarja kelteni, hogy ő az igazi baloldal.
    .
    A kommunizmust és a kapitalizmust egyszerre használják ki a pénz harácsolásra. Elég csak olyan cégekre gondolni, mint a BKV. Akkor “állami”, ha pénzt kell adni a megmentésére, akkor “magán”, amikor valakiknek érdemtelenül és pofátlanul osztogat.
    .
    Valóban változás kell. Bár én optimistább vagyok és nem látom olyan sötéten a dolgot, mint, hogy ez genetikai adottság lenne (elvégre mindenütt vannak korruptak harácsolók), csak a politikai és társadalmi helyzet ezt most elősegíti, és bizonyos helyzetekben elősegítette.
    .
    Véleményem szerint, azért változni fog a helyzet, bár mindig is voltak és lesznek “rokonok”, de a jelenlegi helyzet tarthatatlan és változni fog, változnia kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  43. Kedves “különvélemény”!

    Hoppá…….

    Tehát a kuruc mozgalmat a török szultán pénzelte. A török szultán pénzén járta a kocsmákat Rákóczi Ferenc, és kurválkodott, részegeskedett.Ezért vesztette el a kuruc szabadságharcot, megmég azért ,mert az akkori nemesség rájött arra hogyha győznek a kurucok, akkor át kell térni az iszlám igaz hitre.
    Ezek miatti keserűségükben a jelenlegi kurucok felcsaptak nácinak.

    Hoppá

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (5 szavazatból)
  44. KFJ
    Hoppá,
    Nem is tudom, sírjak, avagy nevessek. Nyakig ülünk abban, amiben, oszt a mohácsi vésszel, a török szultánnak, a kuruczokkal, meg Trianonnal vagyunk elfoglalva. De azzal is nyakig.
    Azt hiszem, ez inkább sírnivaló.
    Hoppá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  45. Kedves”gyozo”
    2011. október 31. hétfő
    13:53

    Mit is értesz te ehhez. A én sejtjeim “sejtik”……….. hogy így volt. Ez a “sejtemlékezet”.
    Érted?…………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  46. KFJ
    Nem értem. Nye ponyemáju. Túl elvont.
    Úgy is mondhatnám, zagyvaság.
    De nem mondom, csak gondolom.
    Hoppá,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  47. Kedves “Gyozo”!

    Ha nem érted, hát nem érted. Én biztos nem foglak meggyőzni, és nem is akarlak.
    És akkor szerinted hogy volt?????????????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  48. Kedves “Gyozo”!

    Elfogadható érved nincs, mert nem tudod leírni, de minuszolni azt tudsz(tucc)
    úgy látom. Érveim megdönthetetlenek, mert nem tudsz rá jobbat. Belátnám hogy jobb…………, ha lenne. De nincs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (14 szavazatból)
  49. különvélemény: idézet tőled:
    ‘azok pedig, akik a magyarságot rombolják, alamuszi módon aláássák, azok nem magyarok. Nincsen rájuk szükségünk.
    .
    Tehát Kertész írásából továbbmenve. Ezek az undorító lények, nem is magyarok.. Saját magát tagadja ki az, aki a magyarságot tiporja, álnok módon.”
    no komment – korábban már megírtam erről (és rólad)a véleményemet. Tartom.és igen – hungarofasisztának is tartalak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -20 (98 szavazatból)
  50. Kedves “gyozo”!
    Minuszolni azt tudsz(tucc) úgy látom, de valós érved nincs. Belátnám ha lernne, de még le sem írod.
    Érveim megdönthetetlenek mert az igazság talaján állnak.
    Hoppá………….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -15 (39 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos