Ronai and Ronai
AMERIKAI

Tankönyvmizéria: látszik az alagút a fény végén? 2011. augusztus 30. kedd 5:29 Forrás: AN, MTI

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Tankönyvmizéria: látszik az alagút a fény végén?

Budapest – Továbbra sincs megegyezés a tankönyvek átadásáról. A terjesztők többsége csak akkor hajlandó átadni az új tankönyveket az érintett oktatási intézményeknek, ha az önkormányzatok az előző évi és az idei szállítmány árát is kiegyenlítik. Hoffmann szerint lesz megoldás. Már látszik az alagút a fény végén?

Jelenleg százmillió forint körüli összeggel tartozik több mint két tucat önkormányzat a tankönyvterjesztőknek. Ezek, miként arról korábban már beszámoltunk, bojkottba kezdtek: amíg nem kapják meg a hiányzó pénzt, nem szállítják ki a tankönyveket. A kialakult helyzet körülbelül tízezer gyereket érint.

A bojkott azonban nem teljes körű: a Nemzeti Tankönyvkiadó Zrt. vállalja az „ingyenes” tankönyvek kiszállítását és engedélyezi azok szétosztását. Ez azonban csak az érintettek töredékét érinti: a Nemzeti Tankönyvkiadó hatszáz iskolának terjeszti a saját tankönyveit közvetlenül, a maradék, nagyjából kétezer iskolának a többi, bojkottot hirdető terjesztő viszi ki a köteteket.

Hoffmann Rózsa ma egyeztet a tankönyvterjesztőkkel. Ha a tárgyalások ellenére mégsem oldódna meg mindenhol a tankönyvprobléma, „megvizsgáljuk az egyes helyeken, hogy milyen hiányok, lehetőségek vannak”, mondta a politikus.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Persze új autókra milliárdokért közbeszerzés nélkül, arra van lé.
    A nevelőszülőknek is folyamatosan tartozik az állam.
    Gyermekétkeztetésre sincs pénz.
    Nem baj, az a fontos, hogy a fidesz a hatalmát jól bebiztosítsa.
    Az nekünk elég.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Választási bért kapnak a közmunkások 2014. március 27. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos