Ronai and Ronai
AMERIKAI

Németh Szilárd duplájára emelte a lakbéreket 2014. február 23. vasárnap 9:25 Forrás: csepeliek.blog.hu

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Németh Szilárd duplájára emelte a lakbéreket

Budapest – Magyarország jobban teljesít – ezt hirdeti Németh Szilárd rezsirizsa-felelős számtalan plakáton és mindenhol, ahol csak megfordul. A rezsicsökkentés élharcosa, a Fidesz egyik arca, aki a minap egy jobb sorsra érdemes, Németh elvtárs pártja által nemrégiben még panelprolinak nevezett férfi lakásának nagyszobájában tartott sajtótájékoztatót. Arról beszélt, mennyi pénzt spórolt meg a fűtésen a házigazda, ám azt nem említette, hogy polgármesterként duplájára emelte Csepelen a lakbéreket.

Németh Szilárd, aki Csepel polgármestereként néhány évvel ezelőtt Orbán Viktorért szóló imádkozásra kötelezte a képviselőket, most a XXI. kerületben polgármesterként megszavazta és aláírta azt a rendeletet, amelynek alkalmazásával nagymértékben megemelték az önkormányzati lakások bérét.

2011 óta csak azoknak a háztartásoknak nem nőtt a lakbére Csepelen, amelyeknél az egy főre jutó jövedelem nem éri el a 75 ezer forintot, másoknak viszont legalább 50 százalékkal nőtt az önkormányzati lakbére – derül ki az önkormányzat hatályos  rendeletéből, amelyet Németh Szilárd  megszavazott és alá is írt.

Ez azt jelenti, hogy egy önkormányzati lakásban élő nyugdíjas párnak, akiknek a havi nyugdíja eléri a 80 ezer forintot, már 50 százalékkal többet kell fizetnie négyzetméterenként: 327 forint helyett 491 forintot. Ha tehát egy 50 négyzetméteres lakásban laknak, akkor 2011-ig 16 350 forint lakbért kellett fizetniük havonta, az emelés után viszont több mint 8 ezer forinttal többet, 24 500 forintot.

Ha viszont ugyanennek a nyugdíjas párnak a havi nyugdíja meghaladja a 100 ezer forintot, akkor már kétszer annyit kell fizetniük négyzetméterenként, mint korábban, 654 forintot. Ez esetben tehát az 50 négyzetméteres lakás bérleti díja 16 350 forintról 32 700 forintra  növekedett.

Nem jobb a helyzet egy kétgyermekes család esetében sem, amelynél mindkét szülő dolgozik: ha a szülők jövedelme egyenként eléri a 140 ezer forintot, és ehhez hozzászámoljuk a családi pótlékot, akkor már abba a jövedelmi sávba kerülnek, ahol 50 százalékkal többet kell fizetni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (35 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +47 ( 53 szavazatból)
Németh Szilárd duplájára emelte a lakbéreket, 5.0 out of 5 based on 35 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

28 Reader’s Comments

  1. ez a fidesz!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (36 szavazatból)
  2. A lakbér mióta nem tartozik bele a rezsi fogalmába?
    Valamint az ingatlan adó?
    Amely más megnevezés alá van bemoderálva?
    Így könnyű csökkentésről beszélni halandzsázni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (45 szavazatból)
  3. Ez a rezicsökkentes FideSS modra, 420 forintos benzinröl, 310Ft euro, 250Ft Frank, elelmiszerek ara, legmagasab maginflacio, berek csökkentese, harminc uj adorol meg nem is beszeltünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (44 szavazatból)
  4. Erről a kis helyi skizofréniáról lásd még:

    http://nol.hu/velemeny/20140222-jekyll_amp_hyde_csepelen

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  5. Ezt a rezsimarhát össze kellene házasítani a lófogú nyugdíjvédelmi megbízottal viszont a nászéjszaka előtt mindkettőt sterilizálni kell nehogy szaporodjanak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (36 szavazatból)
  6. Jó, hogy ezek önkormányzati lakások, mert a közös képviselő nagy bajban lenne a rezsiköltségek kiplakátolásánál a számokkal. Egyébként ha a csepeliekben lenne egy kis kurázsi, kifüggesztenék azokat a “rezsicsökkentett” költségeiket az önkormányzati tulajdonú házak lépcsőházaiban, szigorúan nevesítve, hogy kinek mit köszönhetnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (31 szavazatból)
  7. Csak a kizsákmányoló imperialista közműszolgáltatóktól kell a hasznot elvenni! Az önkormányzatnak jár az extraprofit, mert nem talicskázza ki a pénzt az országból.
    A jó fideszesek pedig eljutnak valami trópusi szigetre konferenciázgatni – természetesen kizárólag dolgozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (34 szavazatból)
  8. A két gusztustalan féreg !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (37 szavazatból)
  9. A rezsikamu példája:
    .
    Nálunk 2000 Ft volt a szemétszállítási díj. A rezsivitézek hoztak egy törvényt, hogy csak “önkormányzati” tulajdonú cég szállíthatja a szemetet. Ja, egy 2000 fős faluban majd alakítunk egy szemétszállító céget, agyasok.
    Így a szemétszállítás díja 8000 Ft-ra emelkedett, mert egy csókos fideszes cég viszsi. Ebből a rezsiakamu brigád majdnem 600 forintot is “elenged”.
    .
    A jó qrva anyátok!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +46 (48 szavazatból)
  10. Kedves csepeliek!
    .
    Ezt a rezsiszarházit négy éve, hatalmas fölénnyel maguk választották polgármesternek maguknak. Tetszenek még emlékezni rá? Maguk akarták, hogy így legyen. Még misét is mondatott magukkal orbánviktor és a saját lelki üdvéért.
    (Pontosan úgy, mintha lenne lelkük.)
    Tetszettek volna észnél lenni, amikor rá szavaztak.
    .
    Kérdés, hogy tanultak-e belőle?
    Én mindenesetre szégyenkeznék, hogy egy olyan nagy múltú kerületben mint Csepel, ilyen egyáltalán megtörténhetett.
    Hamarosan lehetőség lesz korrigálni! – Vajon tudják-e mit kell tenni, mert már most kéne tudni.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (48 szavazatból)
  11. A fotó jól mutatja a fideSs-es sunyi és aljas polgárbarátot, valamint a bamba és együgyű rezsiökröt.
    Mintha a törpe szellentett volna és most körülnéz vajon ki vette észre, a másik meg megadással élvezi…
    Egyikük sem járhat pl. egy piacra vásárolni, mert ha ott a fideSS-es vezérmarhák rendszeres vásárlók lennének, akkor égne a pofájukon a nem létező bőr alatti hús is a zöldség, gyümölcs, stb áraktól…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  12. Attól tartok, hogy a FideSS-nél már elkészültek a “választási eredmények”.
    Persze, mindenképpen meg kell próbálnunk felülírni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  13. Ezt csinálják ezek a patkányképűek, a saját bevételeiket megnövelik (lakbéremelés), a cégekét meg törvényi erővel csökkentik (rezsicsök).
    Aljas tetű banda ez, csak az a baj, hogy a választók hülyék, mert nem veszik észre, hogy az ő f…ukkal verik a csalánt.
    Boldogan aláírja a sok kretén a magyar csapatba szóló belépőt, és még büszkék is rá, mekkora seggfejek.
    Ha a kormány valóban segíteni szeretne a lakosságon, akkor elengedné ezekre az áfát, de a saját bevételeiből nem enged, sőt vagy 40 féle új adót vezetett be 4 év alatt.
    Rezsipatkányok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (32 szavazatból)
  14. oldster 11:21

    Na végre valaki a lényegről is beszél . Ez a fazon külsőre olyan mint a kasszafúró karikatúrája, a régi Ludas Matyiban. Tudom ,hogy nem lehet mindenki Adonisz, de ez az ember(?) BRUTÁLIS!!! Igazi Lombroso pofa. Hogy lehet egy ilyenre szavazni???Quasimodo ehhez képest George Clooney.
    És még akkor arról még nem is beszéltünk ,hogy mit és HOGYAN csinál, tényleg nem akarok( minusz IQ-s) Matyi bácsin poénkodni , de az a phenjani
    panel sajtótájékoztató ,az nem semmi volt. Ez már annyira az alja ,hogy még a leghülyébbeknek is ki kellene ,hogy nyíljon a szeme. Innen már nincs pardon . Senkit sem sajnálok!! Ha Németh Szilárd ötszörösére emeli a csepeliek lakbérét, JÓL TESZI!!!MEGÉRDEMLIK!!!! ( fogadni mernék ,hogy simán meg fogják választani) No comment.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  15. ha csöppnyi esze lenne az ellenzéknek ( attól tartok ,nem van nekije!)
    ,akkor egy nagyon rövid és nagyon ütős anyagot állítanának össze erről. Ugyanis ekkora magas labda nem lesz még1.
    A fő csodafegyvert ,ezt a rezsi -cirkuszt lehetne hatástalanitani ,legalábbis részben.
    Éjjel-nappal ezt kellene nyomatni, ugyanúgy vagy még úgyabbúl ,mint ők Simon Gábort. Csepel éjjel -nappal , Nevekkel ,adatokkal számokkal és némretszilárd és megint németszilárd. Ha megkérdeznék őket ,hogy hány óra , a válasz : németszilárd,németszilárd,németszilárd. Olyan selmeczy- kocsis-hoppál-rogán -na jó, zsigó módra. De nem ,majd szépen elnyammognak azon ,hogy ki szivárogtatta kiaz öszödöt. Siralmas. Ez a csepeli balhé ,ez isteni ajándék ,de majd jól elq…..k

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  16. Addig addig cskkentik a rezsit , amíg éhen halnak azok , akik arra érdemesek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  17. Ez a dagadt képű rezsibiztos Szilárd teljesen hülyének nézi a népet ezzel a hazug demagóg dumával akar bekerülni a parlamentbe, kérem ne hazudjon, hazudjanak tovább. Ha a panelszigetelést nem állította volna le a FIDESZ akkor a panelben lakók legalább 50% os fűtés megtakarítást költséget érhettek volna el hosszú távon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  18. Nem lesz itt felháborodás addig, amíg az infláció meg nem ugrik! A benzin ha majd 500Ft lesz, a kenyér meg 400,akkor esetleg gondolkodnak.
    Na nem azon, hogy mit csinál ez a szemét kormány, hanem Gyurcsány merre nézett,vagy nem nézett,mit mondott, vagy mit nem mondott.
    Ennyire hülyék az emberek, hogy Őszöddel lehet még mindig operálni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  19. Deviza hitelesek!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Az EURÓ 310Ft: a CHF 250Ft. Kósa & Szijjártó páros 2010-ben már egyszer bedöntötte a forint árfolyamát. Nincs gazdaságpolitika nincs piacképes új érték termelése, nincs gazdasági növekedés. Van sarc, sarc hátán, van hazugság, hazugság hátán! Mikor megyünk DEVIZAHITELESEK FURKÓSBOTOKKAL az Orbán házához, vagy a parlamentből MIKOR VERJÜK ki Őket. Vagy még bizalmat szavazunk további négy évre, hogy megduplázzuk az éhező gyerekek számát? vagy tovább tétlenül nézzük míg Orbán és bandája szétrabolja az országot oszt jó napot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  20. Nem kell ezt a devizahitelezést túlragozni Illetve túl kell ragozni ,de nem ott ahol most ragozzák, Ha annyi lenne a svájci frank ,mint a kormányváltáskor és a beigért ÚJ ( itthoni és nem közmunka) munkahelyeknek csak a felét (200 ezer fő) sikerült volna megteremteni, akkor magával a devizahitellel nem lenne probléma. 2010 ig itt nem volt dráma,sőt 2008 végéig kimondottan jól jártak a devizahitelesek. Ez az egész egy tipikus Made in Orban & Matolcsy and Co.
    I

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  21. Van ennél jobb is! Újpalotán a 21 ezer forintos lakbéremet 53 ezerre emelték egy fél évvel ezelőtt ugyanilyen indokkal. Négyzetméterenként 1000 forint piaci alapon. A tulajdonos ugyanekkkora lakásban, ugyanilyen szolgáltatások mellett jövedelemtől függetlenül 16 ezret fizet. Most ugyan csökkentették olyan indokkal, hogy a ház még nincs szigetelve, ezért most 1000/m2 helyett “csak” 700/m2 a díj, a közös költség viszont még mindig 16 ezer 53 m2-re.Szerény számításaim szerint még mindig több mint 50% az emelés. És felhívom mindenki figyelmét, hogy ha 2 hónap elmaradásom van, akkor szerződésbontással fenyegetnek, míg a tulajdonosok között van olyan, akinek több mint milliós a hátraléka. Őt senki nem vegzálja. Miért?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. bumburi,
    tényleg ennyire hülyék.
    Vagy ha a másik oldalát nézzük, ennyire eredményes volt Gyurcsány lejáratása.
    Valahol már volt szó róla, hogy olyan ez, mint a TV-reklám:
    mire századszor hallod, már meg vagy győződve róla, hogy tényleg úgy van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. Az Orbi-trón és a Rezsiharcosok
    .
    Lelkes idióták gyűlnek egybe ismét,
    hogy a NER-t s a Führert újfent istenítsék.
    Civilbe Öltözött hithű FideSS-esek
    hiszik magukról, hogy roppant fineszesek.
    .
    Nincs már egyedül e bárgyú Birkamenet:
    a Nagy Rezsikamu kitermelt még egyet.
    Magyar Csapat az ő becsületes nevük,
    s a nagy semmit védi forradalmi hevük.
    .
    Aláírás gyűlik pontozott vonalra:
    ki normális, ettől mászik fel a falra.
    Mint Észak-Korea, vagy egy másik rezsim:
    örülnek a balgák, hogy nyertek a rezsin.
    .
    Tranzakciós adó kétszer anyyit visz el;
    kérdezz bátran mást is, ha nekem nem hiszel!
    Közös képviselő ki is plakátolta,
    ha már a diktátor így megparancsolta.
    .
    Németh Szilárd teszi teljessé a képet,
    mint elefánt, ki porcelánboltba tévedt.
    Széles, buta arca szándékát tükrözi:
    Rezsidémon fészkét ő majd kifüstöli!
    .
    Lehet, önmagával kéne majd kezdeni?
    Nem kell rezsidémont a falra festeni!
    A Nagy Rezsiharcos ezt jól kitervelte:
    Csepel lakbéreit jócskán felemelte!
    .
    Március végén majd tüntet is a Csapat:
    megéljenzik nekünk a Paksi Hapsikat.
    Orosz függőségnél nincs, is mi jobb lenne:
    negyvenöt éven át volt már részünk benne!
    .
    Künn a Hősök terén hosszú, tömött sorok:
    csatasorba álltak a Rezsiharcosok!
    El sem hiszem: önként mennek most tüntetni!
    Mi okuk van ezzel magukat büntetni?
    .
    Majd minden korosztályt képvisel a tömeg:
    akad középkorú, fiatal és öreg.
    A fiatal hagyján; no de aki érett,
    tényleg biztos benne, hogy mindent jól értett?
    .
    Elhiszik, hogy ezzel élethosszig óvják
    kedvenc diktátoruk, Orbánführer trónját?
    Hogy a megvezetők s a megvezetettek
    együtt őrzik meg az újhorthysta rendet?
    .
    Csak a Birkamenet lehet olyan dőre,
    hogy elhiszi: ő a diktatúra őre!
    Bolond, ki nem látja: bizony Viktor, inogsz!
    Összes gaztettedért végül fizetni fogsz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  24. Most olvasom röplapon, hogy az MSZP visszaállítja a lakbéreket és Németh Szilárdot szilárdan betonba önti! Mindörökre.
    Hol is olvastam? Az MSZP kampányröplapján.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. Gonoszka,
    a próféta szóljon a konya bajszod alól!
    Már ha van! XD

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. Ne haragudj, én nem uszítok, buzdítok, csak olvasok. Még tanácsot sem adok, Isten ments, hiszen annyi okos ember van, például Gyurcsány, …
    Szegénynek meg nincs pénze rá.
    Na, az nekem sincs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  27. A jelek szerint a forint nem képes 310 HUF/EUR alatti árfolyamon stabilizálódni, jelenleg az erőgyűjtés fázisában van, hogy hamarosan kitörjön a lélektani 315-ös árfolyam fölé. Napok kérdése.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. Nem kell önkormanyzati lakás ahhoz hogy a rezsikamut atlassa az ember. Gazszamlan rezsikamun spórolt összeg 7500 Ft/év. Csak a telefon előfizetésemen emelt összeg 8000 Ft/év. Na itt mar buktam egy otszazast. Es a további buktak baleset adó, csekk ado, ÁFA+2%, csak így hirtelen….lehetne fordítva? Fizetem a régi rezsit, de ne kelljen a többi szemetseget fizetnem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Aszfaltoznak a mi uccánkba’ 2014. március 28. péntek

Választási bért kapnak a közmunkások 2014. március 27. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos