Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán most az egészségügyet döngöli a betonba 2011. augusztus 19. péntek 17:49 | AN

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán most az egészségügyet döngöli a betonba

Budapest – Az ápolónők mennek külföldre az orvosok után, ami azért jó, mert kevesebbet kell rájuk fizetni. A betegek elhullanak az elején, aztán majd kialakul az egyensúly a maradék egészségügy és az életben maradó betegek között. A beteg vessen magára, miért nem vigyázott jobban az egészségére. Ezért nem etetünk ennyi orvost és nővért. A mi szeretett vezetőnk először az oroszokat döngölte a betonba, és megy tovább, mint egy légkalapács, betonba döngölte az alkotmányt, a demokráciát, a nyugdíjat, az egyházakat, a sajtót, most jön az egészségügy és az oktatás. Nem tenné valaki a NENYI-t, Szijjártót és a Fideszt is elé? Hátha azokat is betonba döngölné.

Az LMP szerint további ápolónők elvándorlását eredményezheti, ha elfogadják az új munka törvénykönyvének tervezetét, amely negyedére csökkentené az éjszakai műszakpótlékot és megszüntetné a délutánit.

Az ellenzéki párt keddi, MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztet arra, hogy a közelmúltban csoportosan távozott negyven nővér a pécsi klinikáról Németországba, ahol a nettó kezdő fizetés átszámítva jóval félmillió forint felett van. A kormány most mégis azt vette a fejébe, hogy még jobban megsarcolja azokat, akik eddig még nem mentek el – fogalmaznak.

Az LMP közli: bár javaslatokat nyújtottak be, hogy megállítsák az egészségügyi dolgozók elvándorlását, a várólisták növekedését, mindhiába; “a kormány pénzkivonással és egykulcsos adóval sújtotta az ágazatot és az ott dolgozókat”.

Még ha a szaktárca részéről látszik is a jó szándék – hiszen ők bérpótlékot ígérnek – Matolcsy György és Orbán Viktor láthatóan eltökélték, hogy agyagba döngölik az állami egészségügyet – teszi hozzá az LMP, amely szerint ha a nővérek jövedelmét 30-40 százalékkal csökkentő új munka törvénykönyve hatályba lép, a kórházak “lehúzhatják a rolót”.

A még ellenzéki Fidesz a szociális népszavazáson azzal kampányolt, hogy mindenkinek biztosítani kell az egészségügyhöz való hozzáférést. Az LMP ezzel messzemenően egyetért – áll a közleményben, amely úgy zárul: “ha tehát az Orbán-kormány nem vet gátat azonnal az orvosok és nővérek elvándorlásának, ha folytatja a pénzkivonást, az ellátórendszer zsugorítását, és életbe lépteti az egészségügyi dolgozókat különösen sújtó új munka törvénykönyv tervezetét, akkor ismét elmondhatjuk, hogy a Fidesz hazugsággal került hatalomra”.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +14 ( 14 szavazatból)
Orbán most az egészségügyet döngöli a betonba, 5.0 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

29 Reader’s Comments

  1. Az elv egyszerű. Akinek van pénze magánkórházra életben marad.A beteg szegényekre pedig semmiszüksége a Nemzeti Együttműködés Rendszerének

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (37 szavazatból)
  2. Mi lesz ha a kormány elitkórházában valaki olyan bajt csinál, hogy ne tudják működtetni???Vagy a zemberek ott tesznek kárt benne, ahol csak tudnak???
    Ha nekünk nem jár “méltó” eü.i ellátás, akkor őket se illesse meg!
    Szégyellje magát ez a redves kormány, hogy mindent tönkre vág!
    Azt hiszik hogy az emberek térdre fognak borulni előttük? Tévedésben vannak, mert nagyon nem tetszik már a zembereknek amit művelnek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  3. Ki lehet vonulni, gyilkosok felírattal!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  4. Csak az erős egészséges betyár sereg marad majd. Ezek szerint betyár világ vár ránk!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  5. “ha tehát az Orbán-kormány nem vet gátat azonnal az orvosok és nővérek elvándorlásának, ha folytatja a pénzkivonást, az ellátórendszer zsugorítását, és életbe lépteti az egészségügyi dolgozókat különösen sújtó új munka törvénykönyv tervezetét, akkor ismét elmondhatjuk, hogy a Fidesz hazugsággal került hatalomra”

    Ha ezeken a folyamatokon változtat, akkor is elmondhatjuk, hogy hazugsággal került hatalomra. Ez ma már nem kérdés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  6. Mi ez a sírás rívás? Orbán fogorvosa már kapott egy milliárdot. Majd a többi szakág is megkapja a részét ( az ideggyógyászat az elsők között). Nekünk meg “coki”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  7. Egyértelműen gyilkosok.
    Egy központi helyen, a vidékinél sokkal jobb technikával felszerelt kórházban, lényegesen nagyobb a túlélés esélye.
    Tessék mondani, látott már valaki ultrahangos monitort működés közben?
    Tessék elképzeni, létezik már színesben is, amelyik talán már üdítővel is megkínálja a beteget.
    Nekem mint vidékinek, nincs jogom ahhoz a készülékhez, csak helyben vizsgáltathatom meg magam a 20 éves hangyák háborúját közvetítő monitorral felszerelt roncsteleppel.
    Orvos legyen a talpán, aki azon meglát egy apró, de veszélyes elváltozást!
    És ha van olyan aki látja…. vajon meddig marad?
    Imádkozzunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  8. Bumburi:
    “Azt hiszik hogy az emberek térdre fognak borulni előttük?”

    Igen. A pontos célzáshoz nélkülözhetetlen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  9. Most az egészségügyet döngöli földbe. Hm.
    Hát miért ne tenné? Ha egy országban , az orvosaiban, éhbérért dolgozó nővéreiben és szak, valamint kisegítő dolgozóiban sem összefogás, sem erő nincs még ahhoz sem, hogy a világgá kiáltsák, ez egy őrült, ha megteheti, miért ne tenné?
    Volt egy hozzászoló, aki megkérdezte, kicsoda ez a Gonoszka és megválaszolta, egy senki. Ő bizonyára valaki, bár még azt hiszem semmit nem tett. Öregszeder írta, hogy az ilyenekkel (mint Gonoszka) vitázni kell.
    Aha!
    Csak megkérdem a valakiket, akik valamikor a többi valakikkel bejárták a világot, akik már néha ajtókon belülre is jutottak,–
    ….MIT TETTEK A JELEN HELYZETBEN?
    .. Nos az, hogy volt aki felém rúgott, még csak le se….
    Én nem írok. Nem érek rá. Mással vagyok elfoglalva.
    Hajrá VALAKIK!
    Viharos taps a nézőtéren.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  10. AZ a baj, hogy mindenki a másikra vár. A másik meg a még másikabbra.
    Kellene valaki, aki összefogja az embereket, aki ki mer és tud állni, aki okosakat tud kigondolni és ugyanilyen okosan előadni, akire felnéz mindenki.
    Aki tud ilyet, az szóljon.
    Ja, és kellene egy olxan hely, ahol meg lehetne szervezni bármit. Nem magyar szerverre gondoltam. Valami fórum vagy levlista.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  11. Egy ország, ahol az egészségügy és az oktatás, valamint az ezen szakmákban dolgozó emberek ennyire semmibe vannak véve, egy ilyen ország teljesen ledevalválódik. Azért mert mindkét terület közvetlenül és mélyen érinti az embereket, gyakorlatilag az egész társadalmat. Az ilyen ország méltán megérdemli más humánusabb, gondoskodóbb országok elítélését. A sok fölösleges rongyrázás helyett ezekre a területekre kéne több pénzt biztosítani, már csak azért is mert minden országban fontos kell legyen, hogy az emberek egészsége és tudása a lehető legoptimálisabb szinten legyen. Csak és kizárólag egészséges és megfelelően képzett emberek tudnak dolgozni és munkájukkal a mai világ követelményeinek megfelelni. Lehet mondani, hogy ez a társadalomba való befektetés, ,ami ha optimálisan működik, bőven meghozza a maga hasznát.
    Most erre az LMP mindössze . annyit mond, hogy Orbánék hazugsággal kerültek kormányra. Én meg azt nem tudom, hogy erre a nagy semmire mit mondjak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  12. Susulyka, ezt hogyan gondolod? Magyarországon nincs egy ember, aki egy városban 3 fideszes megpofozását megszervezné. Ehhez egy nő kellett, aki ötletet adjon. Egy szar “sofőr” ugrál. 52-ben próbált volna a jó édesanyjában ugrálni.
    ….Nincs senki, aki valahol egy Molotovpalackot elkészítene és behajítaná a
    megfelelő helyre. Legfeljebb egy védtelen cigányputrit tudnak eltalálni, az a palack sem gyúlik fel. Mert akkora balfaszok, hogy egy babnyi foszfort, vagy nátriumot nem tudnak a keverékbe tenni. Romániából nem tudnak 5kg műtrágyát venni, vagy Ukrajnából.
    Na , minek tippet adni? A szigetfesztivál elmúlt, még úgysem józanodott ki ifjúságunk.
    Szóval, mit is írjunk egy külföldi szerveren? :) :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  13. LMP: ugyan már, nagy lufi. Légtelen. Semmi.

    MSZP: káráló vénasszonyok és folyós orrú vénemberek gyülekezete, akik csak az öreg kampósbotjukat szeretik

    Jobbik: Hitleriáda. Színpad. Hisztis primadonna.

    Fidesz:Seholnincs-szigeti kalózok. Minden fontos, ami a mi kutyánk kölyke. Minden más leszarva.

    Kdnp: szentikék és kétarcú faszjancsik.

    Ki lehet még érdekes?…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  14. Gonoszka:
    Olyan hely, ahol meg lehet beszélni a DOLGOKAT.
    Esetleg meghívásos rendszerben egy fórum.
    Hogy a buzi fideszseggisták ne ITT olvassák az ötleteket.
    Bár igazából te is lehecc egy orbánseggista….
    Ugye nem ismerlek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  15. Nembaj majd jönnek a sámánok és ráolvasnak a nyavajákra.
    Akár EZO-TV .-n keresztül is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  16. Suslyka, az az idő elmúlt, mikor1905-ben a Putyilov kapuján kijőve tudtad, hogy melletted ki lépked. Ezt az osztályt gondosan szétverték, Gorbacsov elvtárs,
    Antal József úr. Kádár sajnos az élete utolsó szakaszában feledékeny volt és nem tudta, hogy a 80-as évek elején mit kell tennie. Meg van az eredménye.
    A neten meg, hát nem tudhatod, hogy ki kicsoda.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  17. Így van.
    És ez nagggyon bonyolulttá tesz mindent.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. A magyar egészségügy 1990 óta legmélyebb válságának kezdetén tart – s egyelőre nem látni semmit, ami a további romlást megakadályozhatná. A helyzet elfajulásában valamennyi kormány bűnös, ha eltérő fokban is. A Medgyessy-Kuncze kormány vétkességét külön is ki kell emelnem…
    Az ellenzéki Fidesz – kéretik emlékezni! – minden, már akkoriban is láthatóan hibás, fedezet nélküli költekezést támogatott, sőt továbbiakat követelt. Egész politikáját annak elhitetésére építette, hogy a rendszer (egészségügy, oktatás, szociális ellátás, nyugdíj) működtethető alapvető változtatások nélkül is. A változtatások puszta szándékát is nemzetellenes merényletnek igyekezett láttatni…
    A jelenlegi helyzet korábban elképzelhetetlen összeomlással fenyeget. Érdemes hát fölidézni az SZDSZ 2002-es egészségügyi programját… Azt a programot, amelynél jobb, kidolgozottabb máig nem született, s amelynek elképzelései – tetszik vagy sem, mindegy – ma is a lehetséges utat jelzik. Úgy vélem, tartozik az ország az SZDSZ-nek azzal, hogy elismerje: programja a kibontakozás valós esélyét kínálta, s a válságból kiutat keresők ma sem kerülhetik meg.

    http://karancs.nolblog.hu/archives/2011/08/18/Az_egeszsegugy_valsagarol/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  19. Kedves Gonoszka!
    Én mindig tiszteletben tartom az írásaidat , mert amit írsz, a szintiszta valóság!
    Nagyszerűen látod a helyzetett!
    De azt hiszem ezt már írtam is neked!
    Vannak akik kedvelnek és akadnak akik nem!
    De ugye , azzal egyetértünk ez így van rendjén!
    Csak azt a fránya teherautót sajnálom, hogy az nem jön össze!
    Most egy kis kitérőt szeretnék tenni!
    A kormányt a vezetőket az emberek egyáltalán nem azért választják, hogy változzanak a dolgok.
    Éppen ellenkezőleg. Hogy maradjon minden a megszokott…
    Pedig el kellene gondolkodni mi az amitől boldogok leszünk, amitől az életünk jobbá válik!
    Addig amíg tesze-toszácskodunk nem fog változni semmi!
    Ki is írta, fenntebb, hogy “AZ a baj, hogy mindenki a másikra vár. A másik meg a még másikabbra”
    De hisz ez megy már hónapok óta és erre írom azt, hogy tök felesleges a szeptember 12-e!
    Megint lesz egy probálkozás, ahol eszünk-iszunk beszélgetünk és ha meguntuk megyünk haza!
    De ez már kevés , roppant kevés!
    Tényleg félő, hogy jövő tavasszal is ugyazezeket a sorokat fogjuk e forumra írni!
    Mindenkiben benne lesz a düh, a harag, de nem változik semmi!
    Jeleztem már, szeretek ide járni, mert szuper a hozzászólások, néha brutális, valahogy ezeket kellene a megmozdulásokra is odavarázsolni!
    Mindegy, majd kiderül szeptember 12-én mi lesz , illetve szeptember 29-én és akkor okosabbak leszünk mindannyian!
    Sajnálom, hogy a Magyaroktól nem futja többre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  20. Én úgy hallottam,hogy az egészségügyben annyi,változás fog történni, hogy minden 1000 fő feletti lélekszámú település,köteles lesz helyi javasasszonyról,piócásemberről ,sámánról,gondoskodni.Valamint a népességfogyás megállítása érdekében, sarkallatos törvénybe lesz foglalva hogy, a 18 és 45 év közötti férfiak is min.3 évente kötelesek lesznek gyermeket szülni.Orbán már kiadta az utasítást szócskáéknak, valami embrió beültetéses módszerről suttognak az illetékes minisztériumban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  21. Mostanáig szórakoztam a PAYPAL-al. Nem ismeri meg az email címem.
    Elkezdtem egy fiókot nyitni, ha már nem ismer meg. Mosta a kártyaszámomat nem fogadja el. Ugye feltételezitek, hogy a nevem, címem le tudom írni és kártyámon lévő számokat be tudom másolni?.
    A másik, hogy igyekszem az általam igaznak tartott igazsághoz ragaszkodni. Természetes, hogy nem mindenki ért egyet velem. Azt viszont tudomásom szerint senkire nem mondtam, hogy senki. Akit megsértettem szóljon! Itt az alkalom. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. Halló! Azért azt ne felejtsük el, hogy a senkik MI vagyunk.
    MI VAGYUNK A NAGY SENKIK GYÜLEKEZETE.
    Fentről így látszik.
    Sajnos innen lentről is…….. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. Érdemes a klasszikusokhoz fordulni. Egy államrezon megdöntésének két feltétele van:
    1. az uralkodó elit már nem tud a megszokott, régi módon uralkodni,
    2. a nép már nem akar a megszokott, régi módon élni.

    1-hez:
    semmi jele az uralkodó elit fáradásának, a gazdaság, a közigazgatás után már a lelkünket, (ld. egyházügyi tv.), a jövőnket, az eszünket (ld. alsófokú oktatás államosítása, médiatv.) támadja, sikerrel.
    2-höz:
    a nép – kivéve egy igen kicsi részét – megigézve bámulja és tapsolja az ellenzéki politikusok, a bankok, a liberalizmus, a demokrácia eszméinek meghurcolását, a fasiszta diktatúra kiépülését.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. Tibi65 írta:”Csak az erős egészséges betyár sereg marad majd. Ezek szerint betyár világ vár ránk!!!!”
    Úgy tudom, a betyárok marhatolvajok, bűnözők voltak. Ezek szerint bűnözők világa vár ránk, bár néha úgy érzem ez már jelenidő.
    Gonoszka! Nemcsak azért ítam, hogy veled és másokkal vitázni kell,mert esetleg más a véleményed. Azért is, mert ez egyfajta tisztelet a más véleményen lévővel és én útálom a személyeskedést és tiszteletlenséget. Az “ilyenek”-ért elnézést kérek, néha szarul fogalmazok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. Gonoszka !
    Én örülök, hogy itt vagy !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. Nem történt semmi, csak kimorogtam magam. Hiszitek, nem hiszitek, elfelejtettem, hogy ki írta. Öregszederre emlékszem, mert józanul a
    közös dolgok megbeszélésére utalt, pedig akkor még azt sem tudta, hogy miket írtam. Ma már olvasott egyet és mást tőlem. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  27. Vajon hány egészségügyi dolgozó emlékezik arra,hogy utoljára Medgyessi idején kaptak olyan béremelést,ami említésre méltó és valódi pénz volt.
    Medgyessi jó szándékú,őszinte ember,de nem tudta,hogy ellenfelei jellemtelen hatalommániások.A Medgyessi-féle intézkedéseket ma divatos nagyon támadni és minden gazdasági bajunk rákfenéjének kikiáltani.
    El lehet gondolkodni azon,hogy mi lett volna,ha az akkori ellenzék melléáll,vagy legalábbis nem tesz keresztbe minden intézkedésének.
    Egy biztos,hogy ma nem itt tartanánk !!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. ….és azt modta, hogy ELŐRE ad, mert most nincs rá fedezet, de bizik benne, hogy ketermeljük, mert különben el kell adni ami még van eladható, vagy kölcsönt kell felvenni ! Ez olyan világos volt, hogy mindenkinek érteni kellett!/volna/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Ázsiai mértékű szegénység jöhet 2011. október 15. szombat | AN

Újabb orosz “exodus” fenyeget 2011. október 2. vasárnap | AN

Ne tovább! – élőlánc a Parlament körül 2011. szeptember 12. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos