Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ha online Jézus vagy, pszichiátrián a helyed 2011. augusztus 21. vasárnap 3:18 Forrás: AN-összeállítás

  • Hozzászólások(58)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ha online Jézus vagy, pszichiátrián a helyed

Budapest – Megafonba kiabálva megzavarta egy férfi a budapesti Szent István-bazilika előtt tartott augusztus 20-i körmenetet. Pszichiátriára kerül. Nem vizsgálja viszont orvos azokat, akik egy ezer éve elszáradt csontot áhítattal cipelnek körbe, és egy hulla egy darabját imádják. Mi a különbség? Mennyivel hülyébb az online Jézus, mint a száraz kézben hívők? És mit keresnek állami vezetők egy katolikus körmeneten? A még érvényben levő alkotmány szerint az állam és az egyház szétválasztva működik. Mi történt volna, ha a megafonos ember ezt kiabálja? Akkor is a bolondokházába viszik?

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek egy negyven évvel ezelőtti lengyelországi incidenst felidézve a hívők megbocsátását hirdette a szentmise végén; a rendezvényt megzavaró férfit az V. kerületi rendőrkapitányságra vitték. Azt nem tudjuk, hogy mit kellett volna a híveknek megbocsátani. Azon kívül a saját vallási rögeszméjét hirdette, senkit nem bántott ez az ember.

A zsúfolásig megtelt, kordonnal körbezárt téren, ahová csak szigorú biztonsági intézkedések után lehetett bejutni, a bazilika lépcsőjére felrohanó férfi hangosbeszélőbe kiabált, miközben Erdő Péter a misét celebrálta. A lépcsőn fel-alá szaladgáló férfit biztonsági őrök teperték le, majd a bazilika oldalánál elvezették.

A mise folytatódott, majd megtartották a hagyományos Szent Jobb-körmenetet. A tmise zárásaként Erdő Péter a hívők előtt – utalva a Magyarországon “példa nélküli megnyilvánulásra” – úgy fogalmazott: az iménti incidens arra késztet mindenkit, gondolkodjon el, milyen mélységek felett uralkodik az Isten, szerte a világban. Az Amerikai Népszava úgy gondolja, hogy ennél vannak nagyobb mélységek is, amelyek fölött uralkodnia kell Istennek, például az ő mélységeik is elég jelentősek. Nem nagyobb mélység megafonnal rohangálni egy templom lépcsőjén rohangálni, mint odabent a karzaton és az oltár mögött gyerekekeket megrontani.

A bíboros felidézte, hogy Lengyelországban 1971-ben egy hasonló vallási körmenetet, közös imádságokat tartottak, amelyet atrocitással zavartak meg. Az emberek akkor azt kiabálták válaszként: “mi ezt is megbocsátjuk nektek” – zárta az ünnepi misét és rövid reagálását a nagylelkű érsek, aki nagy kegyesen megbocsátott. Jézus, amikor ilyen megszállott emberrel találkozott, akkor megszabadította és meggyógyította, nem a rendőrségre és a bolondokházába vitette az ilyen embert. A megbocsátással pedig soha nem kérkedett, mint Erdő.

Az MTI propaganda centrum helyszínen lévő tudósítója úgy hallotta, hogy az elhurcolt férfi azt kiabálta: “eljött az én országom, itt van a megváltó, én vagyok a ti Jézus Krisztusotok, nézzétek meg a honlapom”. Ez a vallási téboly azonban semmivel sem rosszabb, mint az, amikor emberek szent áhítattal hurcolnak körbe egy ezer éve elszáradt csontdarabot, egy hullát, aminek a többi része hiányzik. A “szentnek” mondott jobbkéz tisztelete, kultusza és imádata a vallási őrültségnek talán nagyobb foka, mint amikor valaki online Jézusnak hiszi magát és a honlapját hirdeti. Ha az online Jézusnak pszichiátrián a helye, akkor emezeké miért nincs ott? A bálványimádás bűn, a skizofrénia csak betegség. Megjegyezzük: ha a názáreti Jézus jelent volna meg, és elmondta volna a véleményét arról az istengyalázásról, ami a templom belsejében zajlott, valószínűleg őt is elvitették volna a pszichiátriára.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte, a rendezvény megzavarása miatt a bazilikától a fiatalembert előállították az V. kerületi rendőrkapitányságra. Az MTI propagandistái úgy tudják, hogy az illetőt a pszichiátriára szállították. Csak bízni lehet abban, hogy a sorsát nem befolyásolja, vagy a megítélését nem súlyosbítja, hogy egyébként mindennapos tettét éppen a Bazilikánál követte el, ahol megzavarta a “szent” áhítatot, ahol éppen az állam és egyház egyesült, biblikusan kifejezve “paráználkodott” egymással.

Az eseményről az MTI propaganda központ az alábbiak szerint számolt be:

“A magyar katolikus egyház vezetői, papok, szerzetesek, illetve közjogi méltóságok, kormánytagok, hívők kísérték szombaton, az augusztus 20-i ünnepi szentmise utáni, a Szent István-bazilika körüli hagyományos körmeneten Szent István jobb karjának kézfejereklyéjét. A zsúfolásig megtelt téren lévő több száz ember tapssal köszöntötte az ereklyét, amikor azt a bazilika külön kápolnájából kihozták és a lépcsőn elhelyezték. A körmenet a Szent István tér-Október 6. utca-József Attila utca-Széchenyi tér-Zrínyi utcán haladva tért vissza a bazilika előtti térre.

Szent István kézfejereklyéje mögött vonult Erdő Péter, Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius és a püspöki konferencia tagjai. Ezután következett Schmitt Pál köztársasági elnök, Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság elnöke, a kormány több tagja, majd az Apostoli Szentszék által elismert szerzetes- és lovagrendek, az apostoli élet társaságai, valamint a plébániák zarándokcsoportjai.”

A jelenleg még érvényben levő Alkotmány szerint az egyház és az állam szétválasztva működik. Augusztus 20 állítólag az alkotmány ünnepe is. Ebből a szempontból ez a nap is olyan volt, mint a többi: lábbal taposták az alkotmány betűjét és szellemét. Ebben a körmenetben nem ez a kiabáló ember volt a legbolondabb. Lehet, hogy ő volt a legnormálisabb. Ha ő pszichiátriára kerül, akkor Gojóstolnak ésaz egész díszes kompániának ott van a helye.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.3/5 (30 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +8 ( 38 szavazatból)
Ha online Jézus vagy, pszichiátrián a helyed, 3.3 out of 5 based on 30 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(58)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

58 Reader’s Comments

  1. tisztelt Rettegőiván és Bakos Tamás ! Nekem is van kevéske tapasztalatom ! Amikor arról hallottam hogy választások előtt hogyan agitáltak a papok a misén(elég durván) , nem akartam elhinni ! “Mit ad Isten” , néhány hét múlva úgy hozta a sors hogy kérésre részt vettem egy vasárnapi misén , megyei jogú városunk Székesegyházában . A nyílt balos és liberálisok elleni uszításra úgy 10-15-en felálltak , kimentek a pap pedig olyan hangon üvöltött utánuk hogy én szégyelltem magam ( a nevét is leírhatnám, állítólag ügynök is volt és egyébként is elég trágár módon tudott beszélni , az őt jól ismerők szerint) !
    Na ezért is vagyok más véleményen mint Önök !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  2. Rettegőiván 2011. augusztus 21. vasárnap 17:54: “Ugyan Erdő Péter, vagy a mise résztvevői tehetnek arról, hogy egyes egyháziak erölcstelenek?”
    .
    Nem egyes egyháziak erkölcstelensége a gond, hanem az, ha az egyháziak hitetlenek. Az összes emberi gyarlóságuk innét indul ki, és alantas cselekedeteik mind-mind ebből következnek.
    .
    Továbbá:
    “Az pedig végképp felháborító, amilyen minősíthetetlen hangnemben Isten szentjének ereklyéjéről beszél, ami nem mellesleg egy nemzeti jelkép!”
    .
    Az egyház szentje nem Isten szentje. Istennek nem szentjei, hanem apostolai vannak. Nemzeti jelképek pl. a korona és tartozékai, nem pedig egy (levágott és ki tudja, hányszor helyszínt és “gazdát” cserélt) élettelen, kultikus testrész. Egy továbbgondolt mondattal máris a pogány rítusoknál kötnénk ki…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  3. Bakos Tamás: “talán mégis van ebben az egész Egyházban valami ami Istentől van, ha 2000éven keresztül annyi minden után is megmaradt és képes volt újra és újra a megújulásra.”
    “De tegyük fel, hogy az Egyház 2000éve élősködik a földön”
    .
    Kétszer is 2000 évről írtál, ami a keresztény és keresztyén időszámítás szerinti intervallum. Fel tudod sorolni a Mózes és a Mohamed szerinti időszámítást is? Pl. Izraelben és Szaúd-Arábiában, Iránban, Irakban stb. most hányat írnak?
    Csak miheztartás végett, hogy láthatóvá váljon hitünk helye a vallások kavalkádjában és hitünk valós ideje a világban. Kösz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  4. Remek cikk! Gratulálok a szerzönek.
    Közben azon töprengek, hogy mi lett volna, ha derék Istvánunknak nem az ökle, hanem a fütyije marad meg mumifikált állapotban. Akkor most egy szent aszott fallosszal futkosnának a csuhások?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (14 szavazatból)
  5. Kedves Tamás!
    Pontosítom önt, mert mint annyi mást ez is meg lett változtatva, a Bibliában (hol véletlenül, hol pedig akarattal. Mert igazították a mindenkori politikai szerint). Péter ugyanis soha nem viselt pápai címet, sem Rómában, sem pedig máshol. Ezt az egyház apostoli konstitúciói is megerősítik. Róma első püspöke a britanniai Linus herceg (Caractatus pendragon fia), akit szent Pál nevezett ki tisztségébe i. sz. 58-ban, még Péter életében. Akkor mit jelenthet tehát az idézett mondat?
    Péter sziklát jelent, ezért a pontos szöveg így hangzik: „Te szikla vagy, és erre a sziklára alapítom az én ANYA szent egyházamat, és a pokol minden hatalma nem fog rajta győzedelmeskedni.” Magyarok! Itt ez a föld, ahol élünk ősidők szerint szent föld! Égi anyánk földje! Szent volt már a kereszténység előtt és szent most is. A Szentlélek (Mennyei Anyánk) földje. Mivel Mária (Jézus Édesanyja) hitünk szerint (ősi hit), ég és föld közötti közvetítőnk (Baba Mária), ezért nem véletlen, hogy István király a koronát neki ajánlotta fel!
    Tehát Jézus a sziklára építette fel az Anya szent egyházat és nem az emberre, legyen az bárki. A szikla, pedig valós hely itt a földgolyón. Nem egy nagy tanító írta le: „Én a sziklán tanultam meg azt, amit mondok. Tehát igazat mondok!” Ennek a sziklának, több köze van a Magyarokhoz, mint, bármikor is volt Rómának, vagy egyéb más országnak, bár nem egy ország tanítványai óvták és védték akár életük árán is a sziklát.
    Elnézést kérek, ha bárkit megbántottam! Nem volt szándékomban.
    Én tisztelem István királyt! Tisztelem annyira, hogy kimondom. Építsetek neki (és királyainknak) méltó nyughelyet. Vegyük ki végre királyaink csontjait az újság papírból (azokat miért nem tiszteljük?), és helyezzük őket el örök nyugalomba. Az Isten szerelmére! Nem elég nekünk egy Árpád zászló? Ősi zászlónk után nem tudunk felvonulni? Miért kell ehhez egy halott király keze, legyen ez akár István király keze. Amit oly nagy munkával tudnak csak épségben tartani. Mert még a természet is azt mondja: „ A holtak, a holtak között, az élők az élők között legyenek!”
    Bárcsak megtörténne! Az lenne Magyarország igazi Nagy napja!
    Én szent István keze előtt soha nem imádkoztam a hazámért és szerintem sok Magyar is így van vele. Mert ha térdre borulok és imádkozok (oly sokszor), a hazámért, akkor a Teremtő Isten előtt borulok le, és nem az ember előtt. Legyen az élő, vagy halott ember.
    Erzsébet

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  6. Beképzelt Teremtő:

    http://www.youtube.com/watch?v=GDmzVJ0gJDE&feature=iv&annotation_id=annotation_539366

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. Concerto Grosso

    2011. augusztus 21. vasárnap

    21:07
    ———–
    OK, Barátom, akkor úgy pontosítom a korábbi kommentemet, hogy nem a “lelkészek”, hanem az ATYÁK a pedofil-botrányok főszereplői. Kösz, hogy szóltál erről, és mintegy figyelmeztettél, hogy velük legyek óvatos, ill. óvjam ifjabb rokonaimat.
    De! Te csak nyugodtan szeresd és kövesd őket minden kritika és gyanakvás nélkül, mit számítanak neked a világot megbotránkoztató, gyomormorforgató ügyeik (természetsen tisztelet a kivételnek).
    Jézus most szégyelli magát, helyetted is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. Az Érsek urat nem izgatta a körmenet kakastollas csendőrkülönítménye, csak a szerencsétlen “Jézus” közbeszólása háborította fel rettenetesen izgatott hangú NEVETSÉGES nyilatkozata szerint. Hja, mi mást tehetett az ottlévő gazdái Semlyénestől a gojostolával előtt. A Habsburg Györgyöt nem láttam, remélem tüntetőleg tartja a távolságot….. Így fecsérli, fecsérelte mára el a magyar Római Katholikus Egyház a rendszerváltáskorra felhalmazott erkölcsi tekintélyét, a világ és hívei jóindulatát. Oda züllött a dolog, hogy míg a legborzasztóbb ötvenes évek elején is tüntetőleg vetettem keresztet gyalog, buszon, villamoson a templomok előtt, ma már szégyelném ezt tenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Tüntetési kisokos 2011. október 12. szerda

D-day – szabad a pálya 2011. szeptember 20. kedd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos