Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nem tudják a bankok, hogy Orbán miről beszél 2011. augusztus 31. szerda 15:57 Forrás: AN

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nem tudják a bankok, hogy Orbán miről beszél

Budapest – A bankoknak nincs tudomásuk arról, hogy a bármilyen új konstrukciónak az ötlete felmerült volna – mondta a Magyar Bankszövetség főtitkára a miniszterelnök szerdai bejelentése kapcsán.

Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta, hogy tanulni kell a hibákból, ám ez a bankokra is vonatkozik, nekik is részt kell vállalniuk abból a teherből, amelyet a devizahiteles konstrukciók ma jelentenek.

Mint mondta, ez a veszteségmegosztás lesz az ősz egyik legfontosabb feladata, miközben az otthonvédelmi program is folytatódik, sőt, új elemekkel bővülhet.

Jelenleg az eszközkezelő kialakítása van napirenden – mondta Kovács Levente, aki ennek kapcsán kiemelte: fontos, hogy ez a segítség csak a szociálisan rászorulókat érje el, de őket valóban elérje.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

23 Reader’s Comments

  1. Holnap hoznak egy törvényt és megtudják a bankosok miről beszél acsutiördög!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  2. Hacsak a bankok nem tudnák……… az a nagyobb baj, hogy Orbán sem tudja már, miről, mit beszél. Hiába, ez a permanens többfrontos harc az egész világ ellen túlságosan is megviseli a vezénylő tábornokot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  3. Neki se.
    Csak löki a sódert zsigerből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  4. Most már hozzá kell szoknunk, hogy a királyi rádióban divatba jött a reggeli mese. Kármegosztás az új mese címe. Reszkessetek devizahitelesek! A csuti megvéd benneteket. Mindíg erről beszél ha rabolni készül

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  5. Végighallgattam a riportot. Orbán nagyon lassan, néha vontatottan beszélt.
    Furcsa volt.
    .
    Lehet, tényleg kap valamit depi ellen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  6. Sejtem mi lesz, Orbán kivett a bankra valami címen egy különadót, a bank meg rajtam fogja behajtani.
    Irány Ausztria, Szlovákia,Virgin-szigetek, Ciprus.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  7. Ajánlom tanulmányozásra Chavez technikáit. Mivel a Mi Szeretett vezérünk, a Kárpátok (második vonalbeli) Géniusza sajátfejűleg képtelen egy eredeti ötletet is kitalálni (a sameszai meg képtelenek felülmúlni – legalább alárendelteket ügyesen választott), ezért szívesen copyzgat. És mivel tényleg nincs más forrás, amire ráteheti a kacsóit (különös tekintettel az Eltolcsy-s jobbkézre) maradnak a magánmegtakarítások. Demjánnak ugyanis volt annyi esze, hogy a tőkéjének nagy részét eleve külföldön fektette be, mert ott az Orbánbasinak elérhetetlen.
    Népünk opportunista, takonygerincű – de nem TELJESEN hülye! ZABOT nem! Hosszú tömött sorokban mentették már eddig is külföldre a magánszámlákat. Olyannyira, hogy Burgenlandban MAGYAR nyelvű óriásplakátokon toboroznak ügyfeleket az osztrák bankok.
    Chavez ugyanis egyik-napról a másikra befagyasztotta a magánszámlákat.
    Igaz, hogy mostanra kikeveredtek az ezután és emiatt beütött államcsődből – de ebben közrejátszott, hogy világelsők szójatermelésben, és beindult néhány olajmezőjük is.
    http://negymadar.blog.hu/2010/11/23/megelhetesi_bunozes_5

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  8. Szerintem nemcsak a bankok nem tudják, mi sem, sőt maga Orbán sem tudja, hogy miről beszél!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  9. Ja, és más az oligarchák is kezdik pedzegetni, hogy nem ilyen dakota lovat akartak!
    http://www.ingatlanhirek.hu/hir/Mar-Szeles-Gabor-is-kritizalja-a-kormany-gazdasagpolitikajat/26804/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  10. Üdv.!
    Az elmúlt napokban egy lovasfórumon irogattam egy lovasnak hitt rendezvény kapcsán, és eléggé előtört belőlem a napi politikával szembeni viszonyom. Téma MSz, MOGy, “magyarkodás”. Nem oda való, de nem húztak a fejemre semmit, pedig eléggé beindultam… Aztán ma váratlanul kitört belőlem egy másik hozzászólás, mikor megláttam Orbán egy beszédének kivonatát. Ez sem oda volt való, mert a topik alcíme Szociális és társadalmi kérdések – politikamentessen, nem is jött rá válasz. Egy semleges, politikamentes oldalon nem illet volna talán, úgyhogy áthoztam inkább ide. Ide se nagyon való, túl “finom”. Arra vagyok kiváncsi, mennyire tartjátok valószinünek, hogy a kormány a közeljövőben rátegye a kezét a (mondjuk pár milla fölötti) magán bankszámlákra, vagy lekötött betétekre, és ezt hogy adja majd be, és hogy fogják fogadni a népek. Merthogy én elég rég ezt a képet (is) látom magam elött, de eddig azt hittem, idáig MÉG nem jutunk, csak a mégnagyobb szarban.
    Szerintetek?

    Az ottani kommentem:
    ” “Mai” (?) orbánizmus: “A háztartások fogyasztásának csökkenésével kapcsolatban Orbán Viktor arról beszélt, hogy sok családnál van több pénz most, mint egy évvel ezelőtt, szerinte azonban “innentől kezdve” a kormánynak nem dolga, hogy eldöntse az emberek helyett, mit csinálnak a pénzükkel: fogyasztanak, megtakarítanak vagy adósságot törlesztenek. “Inkább azon gondolkodom, hogy ha már az emberek többet takarítanak meg, mint korábban, akkor hogy tudnánk lehetővé tenni, hogy ez a pénz (…) valamilyen módon szerepet játsszon a magyar állam finanszírozásában. Tehát hogyan tudnánk elérni például azt, hogy a magyar államkötvényeket közvetlenül az emberek vásárolják meg, és a lehető legegyszerűbb úton jusson el hozzájuk, ha már takarékoskodni akarnak” – vetette fel, hozzáfűzve, hogy a magyar állampapíroknál biztosabb megtakarítás nem létezik ma Magyarországon. ”

    AZt gondoltam, kibírom politika nélkül már a héten, de szívesen meglennék nélküle egész életemben, de az ilyen kijelentésekkel mindig egy vészcsengő kapcsol be, s csak az enyhít a belső feszültségen, ha van kivel megbeszéljem, szerintem mit jelent ez.
    Hozzáteszem, a kiindulási alap nálam sem objektív, s ha nem is keresem mindig a nemzeti palást alatt a lólábat, sokszor meglepődök, hogy mások nem látják, vagy nem akarják látni, vagy nem merik kimondani. Szerintem a király meztelen, ráadásul, patája van, de odébb van, mire felzúg az obligát nevetés, ahogy nemzetmegmentő viseletébe képzelve magát illegeti…

    Megosztom egy régi aggályomat. Szerintem nemsokára úgyis kiderül, hogy csak rémeket látok-e, ez a mondat már előkészítése lehet egy hasonló intézkedésnek.
    Régóta tudott, hogy náluk semmi sem szent ,semmi szabály sincs bebetonozva. Talán ezt felismerve azért sok eszközt próbálnak megragadni, hogy magukat a hatalomba betonozzák, és ezt ma sokan támogatják is. Ha vágni támad kedvük egy huszárosat, azzal mindig kisebb sebet ejtenek saját magukon és környezetükön is (98%-os különadó, mely a tanárokat is sújtotta, a magánnyugdíjak ügye, mely talán még véget sem ért, a különadók, ami még visszavághat, a előnyugdíjak, mely ugyan érthető, de érzékeny ponton, jogos felháborodást váltott ki, a médiatörvény, ami, ha nem öncélú, érdemes lenne-e ekkora nemzetközi nyomást viselni érte, a rokkantkártyák, és a szlovák rendszámok kiszűrése, melyben szintén nem az elvet vitatom, az adókedvezmény, amivel a legszegényebbek jártak csak rosszabbul, s a munkaadókkal akarják korrigáltatni ezt, sorolhatnám, indokolhatnám vég nélkül az apró bakikat, de mindezeknél van egy sokkal nagyobb baj). Hogy ez a hebrencsség, vagy ennyi a tudás, nem tudom, de az isten őrizzen az ilyen lelkes hadvezértől. (Mert ő egyébként mindig harcra indul, csupa nemes szent háborúja van.)
    Mielőtt kinyögném, és többféle ellenvéleménnyel bombáznátok, hogy egy az ország érdekében új módszerek bevetésére is szükség van, csak a gazdagabbaktól vennének el, azt is kölcsön, és talán még jobban is járnak vele ők is, sőt, eleve nonszensz, hogy ezt feltételezem, hogy megtörténhet, gyorsan leírom a legnagyobb alapproblémám az ország jelenlegi vezetésével, természetesen érthetően szubjektív megközelítésben.
    EZEKNEK SEMMI NEM SZENT, kivéve, amit maguk csinálnak.
    Minden, amit eddig tettek, s az nagyon nem kevés, ellenzékként simán megvétózták volna, ha tehetik.
    EZEKNEK SEMMI NEM SZENT, ha az “ország” sőt a “nemzet” érdeke ezt kívánja, de azt csak ők tudják igazán, mit is kíván az, hisz ők a nemzet.
    EZEKNEK SEMMI SEM SZENT, hogy szent céljaikat elérjék, ha lehet azonnal, nincs idő, átgondolni, egyeztetni, megvitatni. Ha bármi akadály van, jog, alkotmánybíróság, gombócman, akár visszamenőleges, vagy azonnali hatállyal, intéssel elrendezik.
    Ezeknek semmi nem szent, a parlament jelképes, a demokrácia jelképes, a vélemény nyilvánítás és szólásszabadság…majd kiderül … A parlament nem a társadalom képviseletének vitájára, és a konszenzuskeresésre épül, hanem egy diktatórikus vezető és kiszolgáló csapatának álszent legitimációja. ugyanennek a nyilatkozatnak a része ez is:
    ” Kifejtette: a következő egy hétben arra fog javaslatot tenni a kabinetnek, a Fidesznek és a KDNP-nek, hogy gyorsítsák fel azokat a terveket, amelyek Magyarország megújítását célozzák, így az oktatás, az egészségügy, az önkormányzati rendszer és a gazdasági támogatási rendszer átszervezését. “Egyetlen forint pazarlást sem engedhetünk meg magunknak, egyetlen felesleges kiadást sem engedhetünk meg, és egyetlen ember sem dolgozhat feleslegesen az államigazgatásban, mert ezt most már nem bírja el az ország” – szögezte le, ismét kiemelve ugyanakkor azt, hogy a megszorítások politikáját nem fogja alkalmazni, azt továbbra is mereven elutasítja.”
    Az eleje a legszebb, kiosztja az utasításokat, parancsokat, és néhány hét alatt, ha lehet átzavarja a parlamenten. De tessék mondani, ki fog neki szólni, ha láthatóan hülye parancsokat oszt majd, illetve hogy lehet parancsra, villámgyorsan mindent ÉRTELMESEN rendbe hozni? Ne máá, csak nem megszerezték a mindentudás elixírjét? Ha náluk van, akkor jó, meg is nyugodtam.

    Jaj, ma aludni akartam, meg lerázni magamról ezt a beteges kétkedést, hisz csak nekem is hinnem kéne! Miért nem teszem?

    Miért bujkál bennem is egy kis ördög, ha olyan mondatot hallok dicső vezérünktől, hogy azon gondolkodik, hogy a polgárok hogyan fektethetik be megtakarításukat KÖZVETLENÜL a lehető legjobb üzletbe, magyar állampapírokba?
    Nem értek hozzá, mert eddigi majd 40 évem alatt még a hó végére is tudtam valamit megtakarítani, nemhogy azon túl, de ha akartam volna, eddig nem vehettem volna?
    Lehet, hogy most készülnek lassan bejelenteni, hogy miután megvédték a nyugdíjvagyonunkat, most majd vigyázni akarnak a megtakarításainkra is, hogy azok a csúnya rossz bankok nehogy kihasználjanak minket?
    Meg tudnánk indokolni, ( ), hogy az nekünk is, jó, meg az országnak, és különben is húznak majd egy vonalat, és csak az fölött, nehogy a szegény embereknek ez problémát okozzon…
    Merthát válságos időket élünk és senki nem vonhatja ki magát a kilábalás áldozatos de nemes céljai alól!

    Egyébként, azt, hogy ezt milyen eszközzel akarja elérni, nem tudom. (Kell-e erre egy sarkalatos törvényt is kreálni, vagy megy úgy csípőből nekik, illetve hogy adja elő kíváncsian várom, illetve azt is, hogy egyáltalán én feltételezek csak ilyen galádságokat odafentről, pedig ők tiszteletben tartják a magántulajdont.) Na befejezem, ugye ez befér a szabad vélemény nyilvánításba?”

    Tisztelettel: Ervin

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  11. Ervin!

    Ez igy maga a tökéletesség.

    Zoltán

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  12. Ervin.
    Felvetésedet lehetségesnek tartom. Azt az általuk is elismert 500 milliárdos lyukat valahogy foltozni kell. Szerintem az több mint 500 milliárd. Ez a szakértő kormány. Matolcsyt már rég ki kellett volna rúgni, ez az ember egy pénzügyi kártevő, de mehet vele a kormány is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. Ervin!
    “De tessék mondani, ki fog neki szólni, ha láthatóan hülye parancsokat oszt majd,…” Már megtörtént, többször is! Oszt jó napot! A többi OK.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. Az is baj,hogy a bankok nem tudják Orbán miről beszél.
    A baj az,hogy a Zemberek sem tudják…
    Csak fizetnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. kekec
    2011. augusztus 31. szerda
    21:47 !
    Ha a szélsőjobb csak a mákonyt nyomná a médiába akkor sokkal hamarabb hiteltelenítené magát, ezért szüksége van igaz részletek kommunikálására is.
    Jót linkeltél ide.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. Kedves Barátaim!
    “Ervin” felvetését (most) nem tartom reálisnak, bár az orbáni elmebaj még akár ide is vetemedhet.
    A bankbetétek lenyúlását azért nem tartom valószínűleg, mert ezzel már tényleg túllépnék azt a határt, ami után a fejükre szakadna az egész miskulancia! Már a kizsarolt manyup-pénzekkel is csupán pár hónapra tudták kisegíteni magukat – igaz nem lett belőle nagyobb balhé (sőt, semmi!). A bankbetétek államosítása pedig még ennyi laufot sem adna nekik, hiszen az általuk nem preferált társadalmi rétegnek jószerint nincsenek ilyen megtakarításaik, s amik esetleg voltak, azt a válság beköszönte óta vagy felélték, vagy CHF-törlesztésre fordították. Ez azt jelenti, hogy egy átlagember bankszámláján max. a havi fizetése lehet, az is csupán pár napig, a hónap elején.
    Akiknek pedig van félre tett pénze, azok éppen Ők és támogatóik! Márpedig láthattuk elégszer, hogy Ők nem csak adózni, de adakozni sem szeretnek senkinek és semmilyen célra (legfeljebb Önmaguknak, de azt is csak azért, hogy még többet vehessenek ki a Köz zsebéből).
    Ami Orbán azon ötletét illeti, hogy az esetleges megtakarításokat államkötvényekbe kellene csatornázni, no ez maga a tökéletes dilettantizmus és önellentmondás!
    Önellentmondás azért, mert az államkötvények eladásával nő az az államadósság, amely ellen állítólag a legfontosabb dolog harcolni!
    Dilettantizmus pedig azért, mert ha államkötvényekben szeretné látni a lakossági megtakarításokat, akkor mi a lópikuláért számolta fel a manyupokat?!
    Ezek az intézetek jószerint mással sem foglalkoztak, mint tagjaik befizetésének jelentős részének állampapírokba fektetésével (nem mellesleg, ez volt működésük egyik feltétele!), ráadásul rendszeres és hosszútávú, tehát jóindulatú felvásárlók voltak! Ezt a csatornát sikeresen eldugították, mert kellett nekik a lóvé, most meg morfondírozik a Bolondok Királya, hogy kéne a lóvé, de nincs honnan.
    Az ember esze egyszerűen megáll! Hogy az ördögbe kerülhetet ennyi elmebeteg az ország kormányrúdjához (amit ide-oda rángatnak, mert azt hiszik, hogy tkp. egy számítógépes joystick!)?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  17. Szendam!
    Köszönöm a választ, nem mintha érintett lennék megtakarítás ügyileg, de kíváncsi voltam a dologgal kapcsolatban más véleményére is.
    Bízom benne, hogy igaza van, mert sajnos tartok tőle, ezt is simán meg tudnák magyarázni, és nem hozna még csak olyan hasznot sem, hogy jelentős tömegeknek nyílna ki a szeme. ( Akinek eddig is nyitva volt, az is belenyugvó…)
    Egyszerűen kidumálnák és a sok hívő, illetve “nem érintett” meg azt hinné, ez tényleg az ország érdeke, és tényleg csak a gazdagokat érinti. Nameg ők is jó befektetést csinálnak…
    Elhiszem, hogy reális az érvelése, én sem tartom valószinünek egyelőre ezt a lépést, (ezt régebben hittem, csak ez a mondat juttatta eszembe.)
    Viszont akkor milyen disznóságra készülhetnek már megint, mikor már jó előre is merték vetíteni, hogy ősszel itthon és külföldön is újabb nagy tiltakozások várhatóak újszerű intézkedéseik nyomán. (De aztán persze majd Európa is utánnozza őket.) Én még mindig a bankok körül sejtek valamit, az is átfutott az agyamon, hogy “államosítja”, vagy megveszi (persze miből venné meg) mondjuk az OTP-t, vagy csak valamilyen szabállyal kézi irányításba veszi őket. MAL-nál megtette, és nem váltott ki akkora balhét, most csenbe, de látványossan nemrég elengedte, mutatva, ugye, nem is fájt annyira.
    Egyszerűen nem tudom honnan akar ez a mekkelek több százmiliárdot lenyúlni…
    Ötlet?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. Kedves “ervin”!
    Én AZT írtam, hogy a dolognak a világon semmi értelme nem lenne, lévén akiktől komoly pénzt tudnának lenyúlni a bankbetétek “államosításával”, azok éppen Ők és Támogatóik (már amelyik nem vitte ki régen a pénzét mondjuk Svájcba). Azoknak, akiket Ezek útálnak és folyamatosan sarcolnak, pedig jószerint semmiféle megtakarításuk nincs! Akkor pedig mi az ördögöt lehetne lenyúlni?
    Amit pedig az OTP-ről írtál (tegeződjünk! jó?!) pedig egy újabb momentum a felvetéseddel szemben. Hiszen nem csak a külföldi tulajdonban lévő ker. bankok, de személyesen a legfőbb Támogató és Oligarcha (igen! Ő!) is ráborítaná a Köpcösre az íróasztalt, hiszen ezzel lenullázná a vagyona jelentős részét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. Ervin.
    Tisztázunk valamit MAL-t írtál, vagy a MOL-ra gondoltál? A kettő nem ugyan az.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  20. A MAL Zrt.-re gondoltam. Ugye a tragédia után azonnal kikiáltották a bűnös személyét, akit erkölcsileg kétségtelenül terhel felelősség, hisz valami módon ez minden bizonnyal elkerülhető lett volna. Azt is megértem miért voltak olyan bőszek, talán árnyaltabban bíráltak volna ismeretek, vizsgálat nélkül, ha véletlenül oligarhában történt volna hasonló, de akkor mikor a MAL-t elhoppolták, ők nem fértek a fazék közelébe… Így viszont kézenfekvő volt azonnal “megtalálni” a bűnöst és az ügyészségek és bíróság átszervezésének sürgős volta és stílusa is arról tanúskodott, hogy később már ne nagyon fordulhasson elő az a “felháborító aljasság”, hogy a bíróság akarja eldönteni ki a bűnös bizonyos ügyekben, és ki nem. Főleg, ha ők tálcán kínálják, csak rá kell kattintani a lakatot…
    A szomorú eset további pikantériái, hogy azonnal teljes hatalmú kormánybiztost ültettek a vállalat élére, (nem tudom, erre a jogi alapok megvoltak-e,) mely kezdetben nagyon úgy tűnt visszaállamosítás, s ők se túl határozottan cáfolták. (Ugye, ha valaki nálunk csak ideiglenessen készül teljes jogkörrel igazgatni valamit, s nem szabja meg annak végső idejét, attól mi még nem esünk hasra, hogy ez tuti csak egy pár hét, esetleg hónap…) Amikor néhány károsult közvetlenül próbált alkut, egyezséget, kártérítést kihajtani, a katasztrófabiztos kerek perec kijelentette, hogy a MAL Zrt tulajdonosai nincsenek semmilyen ilyere felhatalmazva. (A kiküldött vezetés pedig nem is tárgyalt ilyenről.)
    Nem ide tartozik, de “érdekes” a helyi emberek meglátása, hogy a kármentés során elhordott anyagok mennyisége nem mindig volt arányban a szennyezettséggel, a tárolás az ideiglenes tározókban szimpla pénzkidobás, a hirtelen felhúzott gátrendszer logikátlan, drága, az ahhoz felhasználandó anyagokról kiderült, hogy csak akkor alkalmassak felhasználára egy ilyen védműhöz, ha azok Orbánapuka bányájából származnak. (A katasztrófa helyszínétől néhány km-re pedig nagyon komoly bányák vannak…). Valakinek baromi nagy üzlet lett ez a rendrakás, miközben a humanitárius jellegű kampány során befolyt másfél milliárdból, bő negyed év alatt csupán 54 milliót használtak fel. Ezen mondatok nem tartoznak a tárgyhoz, és forrásuk sem hiteles, de sok embert ismerek 10 km-es körzetben, azoktól hallok ilyesmiket.
    A MOL külön téma lehetne, de azt már úgyis kiveséztétek párszor…
    Viszont, ha már itt járok még annyit válaszolnék szendamnak, hogy persze tudom, hogy Csányi úrral jó a haverság, ezért is tudom elképzelni, hogy könnyebben oda is nyúkáljon a rájuk bízott vagyonhoz, hisz ha elötte néhány sör mellett megbeszélik a szereposztást, a látszatot, és a feltételeket, biztos lenne az a pénz, vagy ígéret amiért Csányi úr is nemzeti érdemnek tekintené az együttműködést….

    Tudom, hogy ez fantazmagória, csak igyekszem magam abban a hitben ringatni, hogy “kiismerem” ám én ezeknek a galléros bűnözőknek az észjárását. Egyetértek Bartus Úrral, hogy itt teljessen eszement, fékevesztett dolgokra is fel kell készülni. Amikor a “régi” jog, mit sem ér, mert van helyette új, és van ideológia, amivel mindent meg lehet magyarázni. Csak elég hangossan kell kiabálni, hogy ezekben a nehéz időkben ez a felvirágozás egyetlen útja. Ki merne egyhelyben topogni, ha ott van a széles autópálya, csak bátornak kell lenni rálépni, és nekilódulni. Vezérünk majd mutatja az utat…
    Egyébként a pénszerzés újabb lehetősége jutott eszembe. Az ATV-n az egyik bugyuta közgazdászuk ma azt mondta, ha jól vettem ki a szavait, csak félig voltam ott, hogy ezer milliárdos adókintlévőség van nagyrészt ÁFA csalás és egyéb ürüggyel, és a megszorítások helyett elegendő lesz ezek jórészének behajtása. Azért ezeknek a felhalmozói nem hülyék általában, nem fognak menni azonnal a kasszákhoz, hogy rendezzék adósságukat, ha egyáltalán fekutathatók, ez a pénz gyakorlatilag nem behajtható. Vagyis eddig nem volt az, majd minden bizonnyal olyan törvényt FOGNAK elfogadni, hogy az állam a jogosnak ítélt jussát az érintettek családján, örökösein is behajtathassa.
    Ne menjünk bele, milyen visszaélésekhez is vezethetne ez, remélem az ilyen vízióim is teljessen alaptalanok, de ha mégse, nehogy engem szidjanak, hogy én adok ötletet ilyenekhez.
    Azokban a sötét agyakban és mégsötétebb lelkekben ott fenn, valamire (pénzszerzés) nagyon készülnek, melyet szívem szerint sose akarnék megtudni, mi lesz. Arra meg nem is merek gondolni, hogy esetleg a pénz, a sok sok pénz, mire kell majd nekik. Felvirágoztatni az országot, mi?

    Ahh, nagyon nem jó ilyeneken merengeni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  21. nem tom!
    Azt, hogy ki fog szólni, én csak a seggnyalókra értettem. Merthogy aki nem az, annak a szava nem számít, mert nem a kétharmad, a nemzet, hanem csak hülye szoci, meg liberális, félve mondom esetleg zsidó…
    A seggnyaló körben meg nincs kritika. Parancs, utasítás, elvárás, nem tudom mi, de visszacsatolás nuku. Személyi kultusz.
    Isten értékeljem, hogy túlértékeljem, de talán Pokorni hajlamos lenne rá, hogy majd kinyissa a száját, volt egykét egész jó megszólalása, és gyanus a csend körülötte. Mindenesetre ahhoz, hogy bármilyen hatása legyen, ha egyszer felemeli a szavát, ahhoz belső igénynek, fogékony felületnek kellene mutatkoznia párton belül, és eddig ennek nem sok jele van. (Kivéve a Lázár-Hoffman civakodást, de az ovóbácsi rájuk szól, és úgysem képviselnek jelentőséggel a párt “szellemi” életében (már, ha eleve beszélhetünk ilyenről) , hiszen ők CSAK (ahogy Szíjjártó és jópáran nem önálló szellemi egységek csak O.V. vadhajtásai, akik a vezér szellemi géniuszát igyekeznek a gyakorlatba ültetni, megvalósittatni.) Én úgy gondoltam, hogy ők fognak-e szólni, ha a bölcs vezér akár szerintük is hülyeséget dumál.
    (Mindezt főleg azért fejtettem most csak ki, hogy láthatóvá tegyem oldalt az éjjeli bejegyzésem… :) )
    Üdv: Ervin

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. Isten őrizzen, bocsi ! (Fent félrepötyögtem.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/09/09/180_forinton_kiszallhatunk_a_frankhitelekbol/

    Ez ugyan a címmel összhangban van, a fejetlenséget, a hozzánemértést is jól mutatja, de ez még nem az, amitől igazán tartok.

    Ezeknek az állatoknak tényleg elmentek otthonról.

    Kíváncsi vagyok mi lészen ebből…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos