Ronai and Ronai
AMERIKAI

Navracsics betuszkolná a mostani Btk-ba is Gyurcsányt 2011. augusztus 4. csütörtök 8:00 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(59)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Navracsics betuszkolná a mostani Btk-ba is Gyurcsányt

Budapest – Navracsics Tibor, akit a Fidesz “emberarcának” vélnek némelyek, ezúttal is pártja segítségére sietett, hogy a visszamenőleges törvénykezéssel börtönbe csukbni kívánt korábbi kormányfők miatt ne süthessék az Orbán-rendszerre a koncepciós perek vádját. Navracsics ehelyett azt javasolja, a jelenlegi törvények megerőszakolásával kellene a politikai ellenfeleket börtönbe zárni. Nem kell már, csak feltételezni az “eshetőleges szándékot”. Íme a Fidesz emberarcúsága, a humánus megoldás: politikai ellenfeleinket nem utólag gyártott törvényekkel próbáljuk lecsukni, hanem a létezők megerőszakolásával.

A közigazgatási és igazságügyi miniszter erről a Hír Televízió Rájátszás című műsorának szerda esti adásában beszélt, arra a felvetésre reagálva, hogy ügyvédi vélemény szerint nincs szükség törvénymódosításra ahhoz, hogy büntetőjogilag is felelősségre lehessen vonni korábbi miniszterelnököt Magyarország eladósítása miatt. Navracsics Tibor arra a kérdésre, ő is úgy látja-e, hogy a jelenleg hatályos törvények szerint is felelősségre vonható büntetőjogilag három volt kormányfő, azt felelte: nem ismeri pontosan azokat a körülményeket, amelyek alapján az az elképzelés született meg, hogy “büntetőjogilag felelősségre kell vonni”.

“De hogy ha bizonyítékok rendelkezésre állnak, akkor valóban, én is úgy gondolom, hogy a büntető törvénykönyv  tartalmazza azokat a tényállásokat, amelyek alapján felelősségre lehet vonni miniszterelnököket, ami egyébként nem példátlan Európában” – mondta, hozzátéve: vannak olyan országok, ahol szintén hasonló okokból eljárás folyik, akár a közpénzekkel való bánásmód, akár az államháztartási fegyelem megszegése miatt, s adott esetben ez a büntetőjogot is elérheti.

A miniszterelnök-helyettes arra a felvetésre, mi számíthat bűncselekménynek az ország eladósításának ügyében, azt mondta: ilyen lehet például a nem valós adatszolgáltatás, a közpénzekkel való hűtlen, illetve hanyag kezelés. Kitért arra is, hogy közvádas bűncselekmények esetén a parlament a szokásjog alapján általában kiadja a képviselőt, magánvádas bűncselekmény esetén pedig fenntartja a mentelmi jogot.

A szándékosság bizonyításáról szólva közölte: nemcsak az egyenes szándék minősül szándékosságnak, hanem az úgynevezett eshetőleges szándék is. Vagyis az, amikor valaki látja ugyan, hogy a cselekedetének melyek lesznek a következményei, de – ahogy fogalmaz a büntetőjog – könnyelműen bízik azok elmaradásában. ”Vagyis tudja, hogy baj lesz, de úgy gondolja, hogy ezt úgyis meg fogja úszni, ebben az esetben ugyanúgy megállapítható a szándékosság, ha vannak erre vonatkozó bizonyítékok” – mondta Navracsics Tibor.

Szijjártó Péter fideszes politikus múlt csütörtökön jelentette be: a Fidesz kezdeményezni fogja, hogy a parlament alkotmányügyi, valamint számvevőszéki bizottsága vizsgálja meg, hogy a jelenlegi jogszabályi környezet lehetőséget ad-e az államadósság növelése esetében a jogi következmények és felelősség megállapítására. A miniszterelnök szóvivője újságíróknak elmondta: ha a jogszabályi környezet erre nem ad lehetőséget, akkor kérni fogják, hogy a két testület gondoskodjon arról, “a jövőben ez így legyen”. Szijjártó Péter a felelősök között név szerint említette Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt kormányfőket, s szerinte az akkori pénzügyminiszterek felelőssége is megkerülhetetlen.

Kovács László, az MSZP alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: a felvetés célja nyilvánvalóan az, hogy a Fidesz bíróság elé állíthassa a korábbi szocialista kormányok miniszterelnökeit és pénzügyminisztereit. Véleménye szerint azonban ez példátlan lenne, mert egyetlen demokratikus országban sem fordult még elő, hogy egy politikusnak a kormánya által folytatott gazdaságpolitika kedvezőtlen következményei miatt kelljen bíróság elé állnia. A szocialista párt közleményben is reagált Szijjártó Péter kijelentéseire, és felszólították a miniszterelnök szóvivőjét, hogy “ne kísérletezzen a politikai és a jogi kategóriák összemosásával”.

Az LMP csütörtöki közleményében az olvasható: a párt politikai és jogi nonszensznek tartja, hogy Szijjártó Péter “börtönnel fenyegetett meg korábbi kormányfőket”. Vágó Gábor országgyűlési képviselő azt írta: demokráciákban csak a választók ítélkezhetnek a politikusok fölött, ha azok nem követtek el köztörvényes bűncselekményeket.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője azt közölte: pártja tökéletesen egyetért azzal, hogy jogi lépések kellenek és büntetőjogi felelősséget kell megállapítani a kérdésben. Az ellenzéki párt szerint ugyanakkor nemcsak az elmúlt kilenc évből nyolc

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -3 ( 7 szavazatból)
Navracsics betuszkolná a mostani Btk-ba is Gyurcsányt, 3.0 out of 5 based on 2 ratings
,

,

Címkék:, , , , , , , ,

  • Hozzászólások(59)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

59 Reader’s Comments

  1. Ez az “emberarc”tanított, tanít az egyetemen. Ő tanítja, neveli a jövő értelmiségi generációt.Fölháborító, elkeserítő,botrányos.Szegény hazánk, mi vár még rád és ránk? Kedves F. Marianne! A Navracsics által tanított új bírák a Kedves Vezető kedvébe járó ítéleteket hoznak majd,oszt jó napot! Mi meg kussolunk hozzá, oszt tényleg jó napot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  2. Eddig jutottunk, a FIDESZ politikával!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  3. “Szijjártó Péter annyira elégedett az államadósság miatt bűnbakokat kereső parlamenti albizottság munkájával, hogy hasonlót szeretne felállítani a devizahitelek elterjedésének ügyében is. Szerinte az előző kormány súlyos bűnt követett el azzal, hogy engedte ilyen szinten eladósodni a magyar családokat. ” hirszerzo.hu
    Helyes, csak támogatni tudom. Oszt az elmúlt nyóc év aszályáért, belvízéért, arossz tévéműsoráért, csapnivaló focimeccselért és a meleg sörért is börtönbe velük.

    Ezek teljesen megőrültek. A gyűlölettől elment a maradék eszük is. Rosszkor és rossz helyre születtek. Rákosi elvtárs igen örült volna nekik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  4. navra marad még jövő év végéig.. ha jól seper :D …. mielőtt beléptek a felcsúti palotába gondolom elkoboztak tűlük minden rögzítésre alkalmas tárgyat eszközt , nehogy elkurtuk II-legyen orbiból :D hölgyeknek cicitapogatás fiúknak mogyorózás . Narancsos fitymavizit, agymosás előtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  5. Üdv . Szendam ! Nos a telefonokat abban az értelemben lehet lehetne kicsit felejtősre tenni , mivel már kb 4-5 éve áttértünk a feltöltős kártyára , nincs számla , ezt javasolnám sok egyéb alternatívával pótolni. net telefon web-sms , ahol csak tud az ember megtakarít.(Nem jönni sok kis kinai csekk :D ) Hiába pörgeted az életed nem lehet annyi jövedelmet már megkeresni mivel minden számlát nyugalommal kifizess. Nagyon nehéz lehet azoknak váltani kik nyakig kxarban várnak valamire és csak tapossák a mókoskereket. Mivel Ausztriában is élünk, A1 – kártyával EU-n belül jóval kedvezőbben telefonálhatunk ha éppen kell. WEb sms-pedig teljesen ingyenes web-ről a világ össze mobiltelefonjába .A gond az magyarban hogy mindent túlzott mértékben haszáltunk, felpörögtek a kiadások ami nem megy nem kell erőltetni ! Nem nem , kolostorról nincs szó csak mivel Alpok szerelmesek vagyunk túrázunk friss levegőt szívjuk és nem vagyunk hajlandóak éppen most orbán majmainak ugrálni. Már elnézést. A határok nyitva vannak ! Meg kell tanulni dolgokról lemondani ami káros az agynak , már mint megint a SPAM -hez tudnám hasonlítani, ami idegesít kapcsold ki ne törődj vele .Csináld azt amihez kedved van . Nem kell lenyelni mindent . Tehát azokat nem tudom sajnálni kik napi 4-5 órát csücsülnek a tv -előtt majd pumpálják magukat feleslegesen felhúzzák idegrendszerüket hülye híreken , plusz ez éves szinten brutál villanyszámla is befigyel, felesleges kiadás , több évre vagy évtizedekre irgalmatlan nagy összeg. Orbán ellen gyakorlatban úgy lehet védekezni hogy amit csak lehet pénzben elvonni tőlük guruló ft-okat elvonni.. Ami nem könnyű , amint hallom az APEH-NAV elkezdte erőszakkal az elmaradt adókat behajtani!(még az 1998-2002-között tönkrávágott vállalkozóktól is ) Nagyon KORREKT VITYA :) Danke. Nah megint lehet gondolkodni, a gyereknek ne vegyél kaját vagy ne vegyél ruhát vagy hol sporolja össze a nép az elmaradást ? Szeptember indul a suli , minimum 30 000 körül mozog egy könyvcsomag (Ausztriában ez gyermekenként kapaszkodó 10 EUR ) Ezt sogorok megoldjak, az elsősök plusz ingyen megkapnak mindent, komplett suli hátitáska alapvető dolgokkal full megtömve. Orbán Ausztriába jár nyaralni és pihenni ha elfárad , gondolm akkor tökéletes vakságban szenved mert nem lát az orrától sem . Ha hazajön rögtön Balkán felé húzza népét .Ez egy nem normális ember nincs más kifelyezés.1989-ben nem gondoltam volna ekkora “istenmarhájára” lesz bízva egy középeurópai társadalom. Orbán szivató sajnos eltart még egy darabig :)

    Sok kicsi sokra megy , ahol lehet spórolj takaríts meg felesleges kiadást drasztikusan lefaragni , ezzel is elvonod a rezsimtől a ft-okat.!

    Magyaroszág most egy nagy TÚLÉLŐTÁBOR !

    :D

    Mély levegő uraim és hölgyeim !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  6. NavraCSICSKA! Ha visszamenőleg lehet vizsgálódni, büntetgetni, törvényeket átszabni, akkor tessenek visszamenni 1998-ig, sőt a rendszerváltásig.
    Az nem megy ám, hogy a legnagyobb tolvajok mindent megúsznak, közben másokra mutogatnak. Ha orbánt a több milliárdos lenyúlásaiért elővennék, élete végéig börtönbe ülhetne.
    El a kezekkel Gyurcsány Ferenctől!!
    Ez a féreg CSICSKA ORBÁN PIT-PULLJA!! A VICSORGÁST ABBA LEHET HAGYNI!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  7. Férgek ezek mind! Ezek mernek elszámoltatásról beszélni! Ekkora kárt, amit a “felcsuti” purdé és bandája okozott és okozni fog, olyan mélységbe juttatja az országot, ahonnan nehéz lesz felemelkedni. Ők bezzeg gyarapodnak, gyűlik a vagyon, a zemberek meg éhen halnak! De itt minden törvényes!!!

    Kell ide egy Dózsa György, elkeseredett paraszt már van néhány millió! Majd meglátjuk hogy csuti törpe bele lövet-e a tömegbe.Azt hiszi elmenekülhet,Kína tárt karokkal fogadja? Nagyon pofára fog esni, szemét van elég Kínában is. Jó pajtásokat választott, pont olyan jellemtelenek mint ő!
    Ellenfülkeforradalom?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. Navrasics úr már teljesen elvesztette a realitásérzékét, amit nagyon sajnál mindenki aki ismeri. Nincsen jó hatással rá sem, – mint köztársasági elnökünkre sem az Orbán- Kövér- Deutsch együttes hatása. Felelni fognak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. HA MIND AMIT ATIT A CIKKEIDBEN IRSZ, HA EGYSZER EREDETIBEN HALLHATNÁM TŐLED AZ IGEN AZ VOLNA CSAK NEKEM, NAGY ÉLVEZET

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány a gyülekezési jogot sértette volna 2014. december 30. kedd | Bartus László

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Bajnai Kordon 2014. április 6. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos